casatoria si problemele ei puterea in cuplu
Scris 13 April 2007 - 07:52 AM
Scris 13 April 2007 - 08:38 AM
lupta pentru putere nu are ce cauta intre doua persone care se iubesc (asta nu inseamna ca nu exista..),intre cei doi trebuie sa existe o comunicare continuua,cand se ia o decizie sau cand se realizeaza un lucru fiecare ar trebui sa se gandeasca si la fericirea celuilalt,nu numai la cea proprie..
Gestionatul banilor nu ar trebui sa genereze o lupta:sa o faca cine se descurca mai bine..sau sa o faca amandoi
Hotararile de a merge sau nu undeva se iau impreuna,se tine cont de dispozitia fiecaruia,etc
Nu luam decizii si pentru partener,intrebam mai intai daca vrea..
Fiecare ar trebui sa respecte si sa ofere libertate celuilalt,atat in actiunile facute,cat si in gandire.
Asta daca mai exista dragoste intre cei doi,si nu s-a instalat deja rutina,obisnuinta,etc.
Sper ca nu suna prea SF
Aceasta postare a fost editata de Dark_Dragon: 13 April 2007 - 08:39 AM
Scris 13 April 2007 - 08:53 AM
Scris 13 April 2007 - 10:03 AM
Scris 14 April 2007 - 09:05 AM
Scris 14 April 2007 - 12:26 PM
lorelai1907, la Apr 13 2007, 09:52 AM, a spus:
"Putere"? Nu exista termenul asta intr-o casatorie. Sarcinile si datoriile se impart in functie de ceea ce fiecare face mai bine. De obicei femeile gestioneaza banii si "tin" casa iar barbatul aduce banii. Femeia aduce ce poate, ca daca mai e si ea implicata full-time in cariera, dupa mine, se duce totul de "rapa". Stia Dumnezeu de ce a dat "fusta" la femeie si "pantalon" la barbat. Nu ca as fi conservatoare, dimpotriva, dar egalitatea mult dorita nu exista. Din motive anatomice in primul rand. Dar se ajuta reciproc in functie de timpul fiecaruia. Casatoria este un pas gresit in lipsa compatibilitatii totale, indiferent de cat de mare si fierbinte e dragostea la inceput. Presupunand deci ca cei doi sunt compatibili, nu pot exista "gusturi diferite, vointe diferite (de genul: ea vrea la munte si el la mare)" etc. Hotararile se iau prin dezbatere pe masa, cu argumente, motivatii pro si contro (da nu ca in parlament si cu pumnul pe masa
Aceasta postare a fost editata de sabina00: 14 April 2007 - 12:30 PM
Scris 14 April 2007 - 12:31 PM
Scris 14 April 2007 - 02:00 PM
...iar daca nu a fost sa fie pentru toata viata, e raspunderea amandurora...
calea cea buna si trainica trebuie cautata si umblata impreuna, mereu...
Scris 14 April 2007 - 09:03 PM
lorelai1907, la Apr 14 2007, 10:05 AM, a spus:
Cunosc foarte multe cupluri.. dar n-am vazut sa aiba astfel de probleme.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Asiatice sexy | sompic | 35 | 12.160 |
|
Iubire sau interes?
Il vrea pe el sau vrea doar banii lui? |
SteauaPolara | 44 | 7.513 |
|
Faze ...nashpa
auuuuu |
Dudu79 | 21 | 6.641 |
|
Cum reactionati la criticile partenerului?
- cum reactionati? |
zanapadurilor | 42 | 9.902 |
|
all i need is a hint | gunnar | 5 | 3.094 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis