Ajutor Oracle
Scris 20 March 2005 - 10:35 PM
Am si Oracle9i Server, dar aici am putut sa setez eu parola in timpul instalarii.
Am tot cautat pe internet parola si username-ul, dar degeaba. Am postat problema mea chiar si pe site-ul Oracle, dar nimic. Nimeni nu stie sa-mi spuna. Din cate am citit am inteles ca ar trebui ca Oracle Developer Suite sa fie clientul si Oracle9i sa fie serverul si am inteles ca se poate si fiind amandoua pe acelasi calculator. Problema este ca nu stiu cum as putea face chestia asta:(. Asa ca apelez la cunostintele voastre pentru a rezolva aceasta problema. Daca se poate sa mi se explice pas cu pas ar fi excelent si i-as fi foarte recunoscatoare respectivei persoane.
pe.sa. Cand incerc sa ma deschid Oracle Designer cu username-urile si parolele spuse mai sus primesc urmatoarea eroare:
ORA-12560: TNS:protocol adapter error
RME-00220: Failed to connect to Repository
Scris 21 June 2005 - 03:35 PM
alina_ally23, la Mar 20 2005, 11:35 PM, a spus:
Am si Oracle9i Server, dar aici am putut sa setez eu parola in timpul instalarii.
Am tot cautat pe internet parola si username-ul, dar degeaba. Am postat problema mea chiar si pe site-ul Oracle, dar nimic. Nimeni nu stie sa-mi spuna. Din cate am citit am inteles ca ar trebui ca Oracle Developer Suite sa fie clientul si Oracle9i sa fie serverul si am inteles ca se poate si fiind amandoua pe acelasi calculator. Problema este ca nu stiu cum as putea face chestia asta:(. Asa ca apelez la cunostintele voastre pentru a rezolva aceasta problema. Daca se poate sa mi se explice pas cu pas ar fi excelent si i-as fi foarte recunoscatoare respectivei persoane.
pe.sa. Cand incerc sa ma deschid Oracle Designer cu username-urile si parolele spuse mai sus primesc urmatoarea eroare:
ORA-12560: TNS:protocol adapter error
RME-00220: Failed to connect to Repository
[snapbacca]31851[/snapbacca]
In directorul in care ai instalat oracle (de ex: C:\orant)
C:\orant\NET80\ADMIN ai un fisier tnsnames.ora in care sunt definite serverele oracle. Trebuie sa verifici acest fisier sa ai definit numele serverului la host (in cazul tau calc local) si portul, vezi in documentatie.
Scris 06 December 2005 - 11:02 AM
Aceasta postare a fost editata de ancast: 06 December 2005 - 11:03 AM
Scris 24 January 2006 - 02:08 PM
Scris 29 March 2007 - 02:17 PM
sau un link unde as putea sa gasesc
Scris 13 June 2008 - 11:27 AM
Am si eu o problema. Am instalat Oracle Database 10 g Release 2 (10.2.0.3) pentru vista. Merge, e ok. Apoi am instalat Oracle Developer Suite. Pot sa ma conectez la SQL ul din Developer, dar nu pot sa ma conectez din Forms Builder... nu stiu ce sa scriu la database ( am incercat toate variantele pe care le-am aflat: numele calculatorului, localhost, 127.0.0.1 ..., eroarea care-mi apare e "ORA-12154:TNS:could not resolve the connect identifier specified").
Pls lamuriti-ma si pe mine va rog!
Mersi
Scris 21 February 2010 - 11:15 PM
aeerdna13, la Jun 13 2008, 11:27 AM, a spus:
In cazul asta uite ce trebuie facut:
1) vazut ce "Oracle Home" e folosit (pe Windows, de regula, implicit e ultimul instalat, asta in cazul in care sint mai multe Oracle Homes instalate)
2) in ORACLE_HOME, mers la ... NETWORK\ADMIN si deschis fisierul TNSNAMES.ORA
3) Fisierul are inregistrari de tipul
DB10 =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 10.250.1.160)(PORT = 1521))
(CONNECT_DATA =
(SERVER = DEDICATED)
(SERVICE_NAME = db10)
)
)
DB10 -> din 1ul rind e aliasul, cel pe care probabil l-ai folosit pt. a te conecta la baza de date.
4) Trebuie verificate informatiile de aici: SERVICE_NAME, HOST, PORT
Paul T.
Site personal: www.oracle-home.ro
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Copy-Paste in Adobe Acrobat Reader | florinnnm | 2 | 2.219 |
|
Probleme scanare carti
cum sa miscorez pdf-uri carti scanate |