sau Inregistrare

• 85 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Predestinarea Teme combinate Evaluare topic: * * * * *

#731 Utilizator offline   Tonicab 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-October 09

Scris 16 March 2010 - 09:52 AM

Singurul liber arbitru pe care il avem este sa ne schimbam noi insine. Sa corectam relatiile dintre noi.
Nu exista nimeni in afara de Dumnezeu si noi, creatia lui. Totul este inclus in creatie, materia inanimata, nivelul vegetal, animal, uman. Daca am reusi sa ne corectam relatiile, conexiunile dintre noi, am realiza scopul creatiei.
Sa fim liberi inseamna sa ne ridicam deasupra raului din noi - egoismul si sa realizam ca de fapt suntem 100% dependenti de Dumnezeu. Si asta din proprie initiativa.
Toate cartile sfinte numai despre asta "vorbesc". Cum sa ne schimbam, cum sa-L percepem pe Dumnezeu.

Criza prin care trecem tocmai asta reflecta. Si, daca nu realizam schimbarea pe care trebuie sa o facem va lovi, din nou si nou. De fiecare data mai puternic.

Am vazut ca s-a vorbit despre evrei. In limba ebraica si de fapt in cartile sfinte:
Evreu "ever" inseamna o persoana care a trecut bariera "Machsom" si a intrat in spiritualitate.
Israel inseamna o persoana care are intentie "Ishar-El" direct catre El.
Hebrew vine de la "Ihud" - uniune.
Goy - ne-evreu - "natiune".
Incepem ca Goy dupa ce realizam egoismul din noi (destul de greu...). Cand ne alegem scopul si incepem calea corectarii devenim Israel. Cand trecem bariera devenim Jewish si cand realizam scopul creatiei, uniunea cu Dumnezeu, devenim Hebrew.
0

#732 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-April 08

Scris 16 March 2010 - 10:30 AM

Totusi spune Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,
si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in
sfinti
Deci luminarea aceasta nu este rodul nostru ci Dumnezeiesc si descoperirea la fel.
cat despre evrei tot asa: Ferice de tine, Israele! Cine este ca tine, un popor mantuit de Domnul,...” (Deut.33:29)
si aceasta a devenit binecuvantat datorita bunavointei Lui Adu-Ti aminte de mine, Doamne, in bunavointa Ta pentru poporul Tau! .. (Ps.106:4)

Deci ramane intrebarea :Caci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit? (1Cor.4:7)
In ideea aceasta santem sigur cunoscuti dinainte si calauziti ori noi ori evrei.
In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui,
ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale,
spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui.

Daca asa stau lucrurile mai ramane intrebarea de ce zice totusi Numai, purtati-va intr-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie ca voi veni sa va vad, fie ca voi ramane departe de voi, sa aud despre voi ca ramaneti tari in acelasi duh si ca luptati cu un suflet pentru credinta Evangheliei, (Filip.1:27)

Aceasta este si enigma la care nu poate raspunde initiatorul acestui topic ,dar sa vedem.

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 16 March 2010 - 10:32 AM

0

#733 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 16 March 2010 - 08:47 PM

Vezi postareaandrei.hus, la Mar 16 2010, 10:30 AM, a spus:

.

Pai cum ar putea raspunde?Cei salvati nu pot pacatui,de ci lor nici nu le mai vorbesc apostolii.Pe ei ia predestinat Dumnezeu sa fie salvati ,fara predestinare.
Ca asa a vrut el ,si nimic mai mult.
0

#734 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 17 March 2010 - 01:14 PM

Vezi postareahaym herman, la Mar 16 2010, 08:47 PM, a spus:

Pai cum ar putea raspunde?Cei salvati nu pot pacatui,de ci lor nici nu le mai vorbesc apostolii.Pe ei ia predestinat Dumnezeu sa fie salvati ,fara predestinare.
Ca asa a vrut el ,si nimic mai mult.

Israel este exemplul.
Isaia 63

„Negresit, ei sunt poporul Meu, niste copii care nu vor fi necredinciosi!” Si astfel El S-a facut Mantuitorul lor.
9. In toate necazurile lor n-au fost fara ajutor, si Ingerul care este inaintea fetei Lui i-a mantuit; El insusi i-a rascumparat, in dragostea si indurarea Lui, si necurmat i-a sprijinit si i-a purtat in zilele din vechime

si acum surpriza:

10. Dar ei au fost neascultatori si au intristat pe Duhul Lui cel Sfant; iar El li S-a facut vrajmas si a luptat impotriva lor.
11. Atunci poporul Sau si-a adus aminte de zilele stravechi ale lui Moise si a zis: „Unde este Acela care i-a scos din mare cu pastorul turmei Sale? Unde este Acela care punea in mijlocul lor Duhul Lui cel Sfant,

18. Poporul Tau cel sfant n-a stapanit tara decat putina vreme; vrajmasii nostri au calcat in picioare Locasul Tau cel Sfant.

Sansa ca cineva sa fie poporul lui Dumnezeu este aceasta in mijlocul lor Duhul Lui cel Sfant
Israel a fost lepadat pentru ca au intristat pe Duhul Lui cel Sfant
De unde si Pavel concluzioneaza : Efeseni 4:30 Să nu īntristaţi pe Duhul Sfīnt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării .

Totusi au ramas cateva mi in dragostea si indurarea Lui
Fapte 21:20 Cīnd l-au auzit, au proslăvit pe Dumnezeu. Apoi i-au zis: Vezi, frate, cīte mii de Iudei au crezut, şi toţi sīnt plini de rīvnă pentru Lege.

Exact ce mentioneaza prorocii Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic! (Ps.51:10)
Le voi da o alta inima si voi pune un duh nou in voi. Voi lua din trupul lor inima de piatra si le voi da o inima de carne, (Ezec.11:19)

Unde este plinatatea duhului (Ioan 1:16 Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui, şi har după har; ) este nastere din Dumnezeu si (1 Ioan 5:18 )Ştim că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, ci Cel născut din Dumnezeu īl păzeşte, şi cel rău nu se atinge de el.

De aici inainte intervine vo vorbire duhovniceasca care pentru multi este o nebunie si omul firesc nu o poate intelege

1 Corinteni 2:15 omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el īnsuş nu poate fi judecat de nimeni.
1 Corinteni 2:13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri īnvăţate dela īnţelepciunea omenească, ci cu vorbiri īnvăţate dela Duhul Sfīnt, īntrebuinţīnd o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.

Cine poate primi ? Celui ce -i este dat.

Inainte de orice( 1 Corinteni 6:11 ) .. aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, īn Numele Domnului Isus Hristos, şi prin duhul dumnezeului nostru.

In tiparul acesta nu intra nimeni decat prin mila si indurarea lui cea mare. Limbajul duhovnicesc spune asta :

Adu-Ti aminte de mine, Doamne, in bunavointa Ta pentru poporul Tau! Adu-Ti aminte de mine si da-i ajutorul Tau, (Ps.106:4)
Asculta-ma, Doamne, caci bunatatea Ta este nemarginita. In indurarea Ta cea mare, intoarce-Ti privirile spre mine (Ps.69:16)
Si aceste cereri sant bine primite dar nu dupa formula din mintea noastra cea de tip religios ori libertin ci dupa tiparul lui Dumnezeu care este Hristos.

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 17 March 2010 - 01:27 PM

0

#735 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 19 March 2010 - 01:43 AM

Da, exact pe subiect, ca de obicei: NADA.

Ioan Botezatorul cand A ALES? In burta la ma-sa, dupa cap de cauciuc&comp? Aaaa, stiu, nu se pune, nu? Sunt exceptii.......

Neeeeexxxxt!!!
0

#736 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 21 March 2010 - 10:27 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 19 2010, 01:43 AM, a spus:

Da, exact pe subiect, ca de obicei: NADA.

Ioan Botezatorul cand A ALES? In burta la ma-sa, dupa cap de cauciuc&comp? Aaaa, stiu, nu se pune, nu? Sunt exceptii.......

Neeeeexxxxt!!!

A ales dupa ce a fost ales ca popa asta :

Nu sīnt eu slobod? Nu sīnt eu apostol? N-am văzut eu pe Isus, Domnul nostru?

Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.

Nu citi toata scriptura ca nu trebuie , Din viteza next-ului nu mai prinzi detalii.

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 21 March 2010 - 10:26 PM

0

#737 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 March 2010 - 11:07 AM

Vezi postareaandrei.hus, la Mar 21 2010, 10:27 PM, a spus:

A ales dupa ce a fost ales ca popa asta :

Nu sīnt eu slobod? Nu sīnt eu apostol? N-am văzut eu pe Isus, Domnul nostru?

Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.

Nu citi toata scriptura ca nu trebuie , Din viteza next-ului nu mai prinzi detalii.

Din ceea ce ai citat, ca la biserica, adica prost si pe langa subiect, nu reiese ca poate cineva sa aleaga pe Dumnezeu.

SLOBOD este ELEUTEROS si uite de ce este slobod oricine este salvat:

Romani 8

2Īn adevăr, legea Duhului de viaţă īn Hristos Isus, m'a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.
Romani 6

22Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v'aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfīrşit: viaţa vecinică.

Galatians 5

1Stand fast therefore in the liberty wherewith Christ hath made us free, and be not entangled again with the yoke of bondage.

Deci, ce ai citat tu, nu are nicio legatura cu ALEGEREA lui Dumnezeu de catre omul pacatos.
0

#738 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 22 March 2010 - 11:21 AM

Parcă īl şi văd pe om bătāndu-se cu pumnul īn piept şi spunānd lui Dumnezeu: nu te băga, că eu aleg ce să fac cu viaţa mea ! Sărmanul om, nu ştie că viaţa lui e cunoscută şi hotărātă īncă īnainte de existenţa lumii.
0

#739 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 22 March 2010 - 12:17 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 22 2010, 11:07 AM, a spus:

Romani 8

2Īn adevăr, legea Duhului de viaţă īn Hristos Isus, m'a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.
Romani 6

22Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v'aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfīrşit: viaţa vecinică.

Asa sa fie.
Alegera lui Dumnezeu inainte de a alege noi Dumnezeirea este dreapta si justificata. Nu puteam alege ceea ce nu cunostaeam decat dupa ce am fost alesi (am avut parte de cunoasterea lui Dumnezeu )

De aceea santem alesi si in aceasta alegere are loc cunoasterea de catre om a lui Dumnezeu.(descoperire facuta de Hristos)
Luca 10:22 Toate lucrurile Mi-au fost date īn mīni de Tatăl Meu; şi nimeni nu ştie cine este Fiul, afară de Tatăl, nici cine este Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea fiul să i-L descopere.

Aici esti liber ca rob sa slujesti cu credinciosiesie sau nu slujesti in cerdinciosie.

Uni de aici s-au intors la robia dinainte 2:20 Īn adevăr, dacă, dupăce au scăpat de īntinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mīntuitorului nostru Isus Hristos, se īncurcă iarăş şi sīnt biruiţi de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decīt cea dintīi. 2 Petru 2:20

6:4 Căci cei ce au fost luminaţi odată, şi au gustat darul ceresc, şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfīnt,
6:5 şi au gustat Cuvīntul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor -
6:6 şi cari totuş au căzut, este cu neputinţă să fie īnoiţi iarăş, şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, şi-L dau să fie batjocorit. Evrei 6

Zic dar ca robi pot alege dupa ce au fost alesi
Prin ce vor fi gasit credinciusi la venirea Domnului ?
Prin faptul ca au fost credinciosi alegerii data de Dumnezeu.

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 22 March 2010 - 12:30 PM

0

#740 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 March 2010 - 12:12 AM

Vezi postarealupini, la Mar 22 2010, 11:21 AM, a spus:

Parcă īl şi văd pe om bătāndu-se cu pumnul īn piept şi spunānd lui Dumnezeu: nu te băga, că eu aleg ce să fac cu viaţa mea ! Sărmanul om, nu ştie că viaţa lui e cunoscută şi hotărātă īncă īnainte de existenţa lumii.

Bravo, ma, Lupini, vad ca ti-ai revenit!!! :roll:

Citeaza

Zic dar ca robi pot alege dupa ce au fost alesi

Tu nu stii ca nu poti fi decat intr-o parte a pistolului, stimabile.

Aceasta postare a fost editata de zexelica: 23 March 2010 - 12:08 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 85 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Dumnezeu vs. Stiinta Iocupaul  7 1.243
Hot Topic (New) De ce orice credinta este urmata de īndoiala ?
Fa ce spune popa ... !
GeoFiloRo  35 4.030
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu si Biblia -puncte de vedere atee VEMANS  1.848 86.071
Replici noi > 2 = DA; 1 = NU? octav.c  1 450
Hot Topic (New) Atasamente GENEZA
o intrebare
octavc  1.152 49.371