Hyouma, la Apr 11 2007, 04:33 PM, a spus:
Aceste daruri ale Duhului vin tot pe baza unui merit al nostru, care la minim e vointa. Si Dumnezeu completeaza. Predestinarea nu exista in forma pe care o promovezi tu. Ar insemna ca toti ar fi luati cu forta in rai, inclusiv diavolul, deoarece Dumnezeu iubeste toate fapturile sale. Dar noi vedem peste tot in Biblie ca exista si pedeapsa pregatita pentru anumite fapturi. Daca n-am inteles bine teoria ta te rog sa aduci clarificari
1 miliard de versete aduse de tine, extrase fortat din context, nu vor putea raspunde niciodata la 2 intrebari:
De ce exista Biblia, daca omul nu contribuie cu nimic la salvarea lui ?
si mai ales, de ce s-a mai intrupat Hristos, daca oricum nu conteaza ?
Doua versuri ar trebui sa-ti fie suficiente, in cazul in care ai fi salvat. Biblia ar fi autoritatea ta, nu doctrina bisericii.
Iar cu meritul, care este fapta, Biblia este foarte clara
Ef 2
8Căci
prin har aţi fost mīntuiţi, prin
credinţă. Şi
aceasta nu vine dela voi; ci
este darul lui Dumnezeu.
9
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
1Cor 4
7Căci cine te face deosebit?
Ce lucru ai, pe care să nu -l fi primit? Şi
dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?
delia delia, la Apr 12 2007, 11:55 AM, a spus:
Buna dimineatza tuturor!
Daca a fi Doamne-Doamne dupa cum spun scrierile biblice, nu ar fi un Doamne-Doamne mai presus de noi!
Ar fi precum un stapan cu sclavi! (parerea mea). Eu il vad altfel decat este descris in contrafacutele dogme!
Si, sa presupunem ca acele scrieri nu sunt contrafacute, de ce inaltii prelati
dau unda verde casatoriilor intre homosexuali?
"Garnitura" a fost
"gatita" de catre inalti prelati pentru a tine in frau
"prostimea= multimea", pentru a avea control!
Si Biserica este si a fost o forma de putere in stat (si nu una fara importanta!)
(parerea mea)
Daca sunt doar cele 10 porunci de ascultat, atunci sa-mi zapacesc nevasta? Dupa tine nu e pacat, ca nu este inclusa in cele 10 porunci.
Atunci, dupa tine, cei care beau, fumeaza, se drogheaza, isi bat nevestele (sic!), nu sunt pacatosi.
De ce 10 si nu 11?
Si celegatura are cu subiectul? Predestinarea?