sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Fascinatzia grotescului. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 20 March 2005 - 10:20 AM

De ce multi dintre noi nu ne putem abtine sa ne uitam la chestii care stim din start ca ne vor oripila?
De ce vezi familii intregi care se uita la operatii filmate pe reality TV, strang din dinti isi acopera ochii, apoi se uita iarasi?
De ce vin fetele la filme horror si se plang a doua zi ca nu au putut dormi?
De ce atunci cand un cersetor cu o deformatie oribila intra in metrou putini se abtin sa nu se uite exact la defectul lui, desi le provoaca greata?

In mod sigur exista aceasta fascinatie a uratului, e ceva scris in genele noastre. Dar cum sa-ar explica asta din punct de vedere evolutiv? La ce ar fi trebuit sa ne foloseasca?
0

#2 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 21 March 2005 - 09:27 PM

:blinca: Nu mi-am pus aceasta intrebare pana acum. Chiar.......de ce? Stie cineva?
0

#3 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 22 March 2005 - 12:01 AM

Pentru a aprecia ceea ce avem :) De curiozitate?
Suntem obisnuiti cu cotidianul, cautam uneori acel puseu de adrenalina. Un om ocupat va trece pe langa astfel de -provocari' fara sa le bage in seama - agitatia este adrenalina lui.
Cele cu ceva timp liber se vor opri si vor mirosi florile...sau in acest caz mucegaiul. Ne fascineaza lucrurile deosebite, indiferent ca e vorba de frumos sau urat. Suntem educati pentru a recunoaste frumosul dar intern nu cred ca avem mecanismul de a discerne... doar de a remarca diferentele.
0

#4 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 04 April 2005 - 12:03 AM

Mda, buna explicatie! :victory:
Raspunsul tau m-a facut sa trag concluzia ca sunt 2 tipuri de reactii: una din placerea de a avea acel temporar exces de adrenelina (ex vizionarea unui film horror), cealalta din obisnuinta de a sesiza diferentele (vezi ex cersetorului).

In a doua categorie mai intra si nevoia de spectacol, asa sa-ar explica puzderia de programe tv ce nu incearca sa faca altceva decat circ modern. Dar dupa cum spui tu omul nu sesizeaza diferentele din placere ci din obisnuinta. Asa sa fie si cu emisiunile de la tv? Nu cred pentru ca aici intervine si putina perversitate: faptul ca te bucuri privind cum cineva este facut de ras (cu sau fara stiinta lui).

Eu zic ca in esenta se rezuma la placerea simtita cand te compari cu cineva inferior, care, ne place sau nu sa recunoastem, o cam simtim de multe ori.
0

#5 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 04 April 2005 - 11:05 AM

spider, la Mar 21 2005, 09:27 PM, a spus:

:blinca: Nu mi-am pus aceasta intrebare pana acum. Chiar.......de ce? Stie cineva?
[snapbacca]31970[/snapbacca]

da, eu cunosc raspunsul, oamenii au nevoie de circ. Lucru cunoscut de altfel. La operatii nu este oripilant. Eu am fotografiat/ filmat astfel de lucruri ( si nu orice din moment ce sa-a dorit crearea de documente pe aceasta tema...) Totul este cum prezinti problema...Daca esti un pic regizor si vrei sa creezi tensiune poti sa-o faci lesne folosind procedurile "standard", dar asta iese din zona stiintific/ documentar intrind in domeniul divertismentului de prost gust...O data developind pozele de la o atare operatie sa-au strins o gramada de gura -casca sa se uite le ele...am avut radbare sa vada toti...stiti voi, omu-tot curios...si la un accident rutier casca gura cu placere dar uita sa acorde primul ajutor...
0

#6 Utilizator offline   maybe 

• extremist de centru
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 09 April 2005 - 07:00 PM

Curiosity caill the cat. Asta e parerea mea despre tendinta de a ne uita si la ce e mai putin frumos sau la ceea ce nu ne prieste. Eu ma uit la Teo de exemplu la emisiune cu toate ca simt ca nu imi place. E pura curiozitate ma uit si ma minunez de ineptiile pe care le scot mondenii. As putea sa schimb programul dar sunt parca masochist cu mine.Neplacutul autoimpus cred ca e un mod de a ''evada'' din binele admis si venerat.

Aceasta postare a fost editata de maybe: 09 April 2005 - 07:46 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse