sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

De ce este atat de populara Kabbalah? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-February 05

Scris 20 March 2005 - 10:08 AM

Citind diverse articole m-am convins de curand ca religia asta nou aparuta este o mare inselatorie. Desi ea se proclama o religie straveche este aparuta in forma actuala din sec XVIII, si se rafineaza in continuu. Cele doua carti ce stau la baza ei, Bahir si Zohar, se vand la preturi aberante, la fel ca si o vasta gama de produse ce se presupune ca purifica spiritul. Ex: apa caabbalah 10$/sticla.

Perceptia moderna a credinciosilor caabbalah este ca cu cat sacrifici mai mult pentru credinta cu atat esti mai aproape de perfectiune. si sacrificiile nu sunt mici, va amintiti sumele fabulosse donate de Madonna, si multe alte celebritati.

Dilema mea este: cum de a ajuns religia asta sa fie atat de populara? O idee am eu dar vreau sa stiu parerile mai multora.
0

#2 Utilizator offline   allydi 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 03-March 05

Scris 21 March 2005 - 06:53 PM

aLat, la Mar 20 2005, 11:08 AM, a spus:

Dilema mea este: cum de a ajuns religia asta sa fie atat de populara? O idee am eu dar vreau sa stiu parerile mai multora.
[snapbacca]31796[/snapbacca]

8) nu stiam ca e o religie...
0

#3 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 21 March 2005 - 09:57 PM

aLat, la Mar 20 2005, 10:08 AM, a spus:

[snapbacca]31796[/snapbacca]

sper ca nu te gandesti la eterna conspiratie a evreilor ! :)"
0

#4 Utilizator offline   kyra^ 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 05-November 04

Scris 22 March 2005 - 01:03 PM

oare cum a ajuns sa fie asa de populara?e simplu....multe vedete ff cunoscute o practica.....(vezi madonna)..cum au aflat ele de aceasta religie...sau ce o fi..nu mai stiu.
0

#5 Utilizator offline   pufuletz 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 23 March 2005 - 11:30 AM

uffff....dar eu nici nu stiam ca e religie....
sa inteleg ca sacrificiile se refera doar la cele materiale???dar cele spirituale unde au disparut?mi se pare mie sau lumea o ia razna..cu madonna in frunte(probabil de plictiseala si de exces de zel...sau bani:pe :) )... :) :) .

Aceasta postare a fost editata de pufuletz: 23 March 2005 - 11:33 AM

0

#6 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 24 March 2005 - 07:00 PM

jojodor, la Mar 21 2005, 10:57 PM, a spus:

sper ca nu te gandesti la eterna conspiratie a evreilor !  :)"
[snapbacca]31977[/snapbacca]

Nu, in nici un caz. Ma gandesc la ipocrizie si la faptul ca multe celebritati se simt murdare. De aici cred eu ca vine nevoia asta de sacrificiu. Ceea ce ne duce la alt subiect: problemele psihice atat de des intalnite la celebritati apar dupa ce au devenit celebre sau tocmai asta le-a adus celebritatea?

A si ma mai gandesc si la acel "simt al ridicolului" care de multe ori lipseste.
0

#7 Utilizator offline   Shazza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 13-February 05

Scris 24 March 2005 - 11:39 PM

offff, iarasi va luati de celebritati... uitati-va la alte culturi (nici macar religii) la care oamenii "normali" adera.
0

#8 Utilizator offline   Shazza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 13-February 05

Scris 24 March 2005 - 11:42 PM

si... daca stau sa ma gandesc... de unde stim noi ca e o aberatie?! avem noi certitudinea ca ideile noastre sunt cele bune si a lor sunt ridicole? pe ce ne bazam? argumentele noastre se bazeaza pe ca am invatat, respectiv ca religia si banii nu au legatura. Nici eu nu cred ca exista legatura intre cele doua, dar asta inseamna ca am dreptate si ei nu? We-ll never canow untill we get there!!!
0

#9 Utilizator offline   aLat 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 25 March 2005 - 11:21 AM

sazza, la Mar 25 2005, 12:39 AM, a spus:

offff, iarasi va luati de celebritati... uitati-va la alte culturi (nici macar religii) la care oamenii "normali" adera.
[snapbacca]32482[/snapbacca]

Nu ma iau numai de celebritati ci de gandirea simpla. Dar nu am vrut sa generalizez si m-am referit numai la cultul asta. si chiar daca m-as lua numai de ele nu cred ca as savarsi cine stie ce sacrilegiu. :)

Intrebi "de unde stim noi ca e o aberatie?", pai gandind logic, asa stim. Greselile nu pot fi trecute cu vederea dupa o donatie cat mai mare, la fel cum nu pot fi trecute cu vederea dupa ce aprinzi mai multe lumanari decat de obicei sau faci mai multe matanii.

si tot logica ma duce la concluzia ca cineva destept nu a facut altceva decat sa profite de labilitatea multor oameni avuti.

Intrebarea ramane: Problemele psihice atat de des intalnite la celebritati apar dupa ce au devenit celebre sau tocmai asta le-a adus celebritatea?
0

#10 Utilizator offline   maybe 

• extremist de centru
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 25 March 2005 - 07:52 PM

pai parerea mea este ca majoritatea sectelor noi si a bisericilor crestine "moderne" sunt praf in ochi.adevaratul scop este acumularea de fonduri de la fraierii pe care ii pun sa cante si sa bata din palme etc... asta este scopul manupularii in religiile astea noi. asta spre deosebire de ele religiile cu notorietate care, tot prin manipularea maselor au scris o parte din istoria lumii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Proprietar sau robul si administratorul lui D-zeu?!. senin8  8 2.041
Topic inchis paranormal sau coincidenta?
in cautare de raspuns
deckcom  6 6.836
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu a creat omul...sau invers? crystyann  251 41.658
Topic inchis Dumnezeu Creatorul si Mantuitorul
Isus si mantuirea - biblic
il servo  612 50.529
Topic inchis Intoarceti-va la spiritualitate!
Spiritualitate practica
Namaste  12 6.839