sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Poveste de Paşti Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 07 April 2007 - 12:20 PM

"Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât Şi-a dat singurul Său Fiu, pentru ca cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă o viaţă veşnică.

Se spune că ostaşii L-au adus pe Iisus în curtea palatului şi au adunat ceata soldaţilor. L-au dezbrăcat de hainele Lui şi L-au îmbrăcat cu o haină stacojie. Au împletit o cunună de spini, pe care I-au pus-o pe cap, şi în mâna dreaptă I-au pus o trestie. Apoi au îngenunchiat înaintea Lui, zicându-I: "Plecăciune, Împăratul Iudeilor!". După ce L-au batjocorit astfel, L-au dezbrăcat de haina stacojie şi L-au dus să-L răstignească.

După ce L-au răstignit, I-au împărţit hainele între ei, trăgând la sorţi.

Era cam pe la ceasul al şaselea şi deodată s-a făcut întuneric peste tot pământul, până la ceasul al nouălea. Şi Soarele s-a întunecat, iar catapeteasma Templului s-a rupt în două. Iisus a strigat tare: "Tată, Îmi încredinţez sufletul în mâinile Tale!". Şi când a zis aceste vorbe, Şi-a dat duhul. Când a văzut ce s-a întâmplat, sutaşul a slăvit pe Dumnezeu zicând: "Cu adevărat, omul acesta era neprihănit!".

Spre seară, a venit un om bogat din Arimateea, numit Iosif, care era şi el un ucenic al lui Iisus. El s-a dus la Pilat şi i-a cerut trupul lui Iisus. Pilat a poruncit să i-L dea. Iosif a luat trupul, l-a înfăşurat într-o pânză curată de in şi L-a pus într-un mormânt nou, săpat în stâncă. Apoi a prăvălit o piatră mare la uşa mormântului şi a plecat.

La sfârşitul Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena şi cealaltă Marie au venit la mormânt. Şi iată s-a produs un mare cutremur de pământ, căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit şi a prăvălit piatra de la uşa mormântului şi s-a aşezat pe ea. Înfăţişarea lui era ca fulgerul şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada. Străjerii au tremurat de frica lui şi au rămas împietriţi. Dar îngerul a cuvântat către femei: "Nu vă temeţi, ştiu că voi îl căutaţi pe Iisus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul; şi duceţi-vă repede de spuneţi ucenicilor Lui că a înviat din morţi. El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veţi vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta".

Ele s-au îndepărtat repede de mormânt, cu teamă şi cu mare bucurie şi au alergat să dea de veste ucenicilor Lui. Dar Iisus le-a întâmpinat şi le-a zis: "Bucuraţi-vă!". Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele şi s-au închinat.

Aceasta este Povestea Paştilor, aşa cum este ea prezentată în Scriptură de către Sf. Matei, Sf. Marcu, Sf. Luca şi Sf. Ioan."

Poveste de Paşti/ HOUGH SECHRIST, Elisabet şi WOOLSEY, Janette

Un Paste fericit tuturor!
:crazy:
0

#2 Utilizator offline   HellenaJ 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-November 06

Scris 07 April 2007 - 01:21 PM

Un Paste fericit si tie alaturi de cei dragi :crazy:
0

#3 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 08 April 2007 - 01:17 AM

Vezi postareaBydy, la Apr 7 2007, 01:20 PM, a spus:

Poveste de Paşti/ HOUGH SECHRIST, Elisabet şi WOOLSEY, Janette

Un Paste fericit tuturor!
:crazy:

Un Paste Fericit si Dumnezeu sa va binecuvinteze cu tot ceea ce aveti nevoie, pentru a fi in voia Lui!
0

#4 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 09 April 2007 - 04:23 AM

Ce este Invierea Domnului Isus?

1.Cea mai mare intamplare din istoria lumii
FAPTE 1:3 Dupa patima Lui, li S'a infatisat viu, prin multe dovezi, aratindu-li-Se deseori timp de patruzeci de zile, si vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Imparatia lui Dumnezeu.
2.Cea mai mare dovada a crestinismului
ROM 1:4 iar in ce priveste duhul sfinteniei dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru,
3.Cea mai mare descoperire a puterii lui Dumnezeu
EFES 1:20 pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti, si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti,
4.Cel mai mare adevar al Evangheliei
1COR 15:3 V'am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;
1COR 15:4 ca a fost ingropat si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
5.Cea mai mare realitate a credintei
1TES 4:14 Caci daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi impreuna cu Isus pe cei ce au adormit in El.
6.Cel mai mare indemn la sfintenie
ROM 6:9 intrucit stim ca Hristosul inviat din morti, nu mai moare: moartea nu mai are nici o stapinire asupra Lui.
ROM 6:10 Fiindca prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat, odata pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu.
ROM 6:11 Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.
ROM 6:12 Deci, pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor, si sa nu mai ascultati de poftele lui.
7.Cea mai mare nadejde in invierea mortilor
1COR 15:12 Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi, ca nu este o inviere a mortilor?
1COR 15:13 Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n'a inviat.
1COR 15:14 Si daca n'a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra.
1COR 15:15 Ba inca noi sintem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu; fiindca, am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cind nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu inviaza.
1COR 15:16 Caci, daca nu inviaza mortii, nici Hristos n'a inviat.
1COR 15:17 Si daca n'a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sinteti inca in pacatele voastre,
1COR 15:18 si prin urmare si cei ce au adormit in Hristos, sint pierduti.
1COR 15:19 Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci sintem cei mai nenorociti dintre toti oamenii!
1COR 15:20 Dar acum, Hristos a inviat din morti, pirga celor adormiti.
1COR 15:21 Caci daca moartea a venit prin om, tot prin om a venit si invierea mortilor.
1COR 15:22 Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos;
0

#5 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 09 April 2007 - 09:58 AM

Vezi postareaBydy, la Apr 7 2007, 12:20 PM, a spus:

"Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât Şi-a dat singurul Său Fiu, pentru ca cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă o viaţă veşnică.

Asta e parerea religiosilor care judeca cu inima si nu cu mintea!

Iata parerea lui Dumnezeu:

Apocalipsa 12. 12 De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi în ceruri! Vai de voi, pămînt şi mare! Căci diavolul s-a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.

Unde vezi tu dragoste si viata vesnica?

Sau te pomenesti ca Dumnezeu nu stie ce vorbeste si are nevoie de tine ca sa ii interprtezi afirmatiile?
0

#6 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 09 April 2007 - 10:02 AM

da,fericiti cei sarmani cu duhul ,a lor va fi imparatia cerurilor .....nu am pretentii atat de mari ..... :haha:
0

#7 Utilizator offline   Mihai 83 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 07

Scris 11 April 2007 - 01:11 PM

Vezi postareaBydy, la Apr 7 2007, 01:20 PM, a spus:

Iisus a strigat tare: "Tată, Îmi încredinţez sufletul în mâinile Tale!". Şi când a zis aceste vorbe, Şi-a dat duhul. Când a văzut ce s-a întâmplat, sutaşul a slăvit pe Dumnezeu zicând: "Cu adevărat, omul acesta era neprihănit!".

Iosif a luat trupul, l-a înfăşurat într-o pânză curată de in şi L-a pus într-un mormânt nou, săpat în stâncă. Apoi a prăvălit o piatră mare la uşa mormântului şi a plecat.

aduc 2 completari
Iisus a strigat cu "glas mare" ca sa inteleaga ceilalti ca moare din vointa Lui, nu din a mortii. La Ev dupa Marcu 15,44 gasiti ca "Pilat s-a murit ca a murit" ba inca l-a intrebat pe sutas daca a murit de mult. Deci IIsus dupa toate standardele crucificarii trebuia inca sa se afle in viata, dar El si-a dat duhul mai devreme, prin propria Lui vointa si putere Dumnezeiasca. Asta a fost pentru cei care inca nu cred ca Iisus a fost si Dumnezeu pe langa om

mormantul nou.
MariaB a zis in http://www.roportal.ro/discutii/index.php?...st&p=738819
ca au folosit mormant nou pentru ca 'era renegat de propria familie". Eu zic ca din 2 motive: pentru ca el insusi era feciorelnic dar si mama lui a ramas fecioara, si asa cum a venit la noi printr-o fecioara si nici stricand pecetea fecioriei [himenul] asa ne-a si parasit temporar, intr-un mormant virgin, Iar la inviere, de aceea piatra a fost numai data la o parte, si nu distrusa direct; ca si iesirea din mormant a fost precum nasterea, fara stricarea "pecetii"

Iar al doilea motiv a fost din randuiala de Sus, ca sa nu se poata crede ca ar fi inviat altul, daca erau mai multi adormiti in acel mormant.

Asta a fost pentru cine se indoieste si de inviere
0

#8 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 11 April 2007 - 03:42 PM

Vezi postareared2shoes, la Apr 9 2007, 11:02 AM, a spus:

da,fericiti cei sarmani cu duhul ,a lor va fi imparatia cerurilor .....nu am pretentii atat de mari ..... :jester:

Sti macar semificatia celor spuse de tine?

Vezi postareaHyouma, la Apr 11 2007, 02:11 PM, a spus:

Asta a fost pentru cine se indoieste si de inviere

:flowers:
0

#9 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 11 April 2007 - 04:39 PM

Citeaza

Iisus a strigat cu "glas mare" ca sa inteleaga ceilalti ca moare din vointa Lui, nu din a mortii. La Ev dupa Marcu 15,44 gasiti ca "Pilat s-a murit ca a murit" ba inca l-a intrebat pe sutas daca a murit de mult. Deci IIsus dupa toate standardele crucificarii trebuia inca sa se afle in viata, dar El si-a dat duhul mai devreme, prin propria Lui vointa si putere Dumnezeiasca. Asta a fost pentru cei care inca nu cred ca Iisus a fost si Dumnezeu pe langa om

Atunci poate imi explica si mie cineva de ca inainte a strigat: "Tata de ce m'ai parasit?"
0

#10 Utilizator offline   Mihai 83 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 07

Scris 11 April 2007 - 05:49 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Apr 11 2007, 05:39 PM, a spus:

Atunci poate imi explica si mie cineva de ca inainte a strigat: "Tata de ce m'ai parasit ?"

cum El a "luat neputintele noastre si bolile noastre, asupra Lui" [Isaia, Matei 8,17] a luat deci si faptul ca tot pamanteanul era aruncat afara de la inima Tatalui, din cauza pacatelor. Ba chiar si toata creatia vie de pe Pamant, a ramas lipsita de bunavointa lui Dumnezeu Tatal, deoarece cazand regele creatiei, toata creatia a retrogradat o data cu el. Cand a strigat El, de fapt noi am strigat, prin gura Lui. Dupa care, tot noi ne-am vindecat de pacate. "prin ranele Lui, noi toti ne-am vindecat [tot Isaia]

El a vorbit in numele nostru atunci, in primul rand; dar poate si in numele Lui, desi Biserica ar considera asta blasfemie; dar pentru fratii nostri care inca nu cred in Hristos, aceasta teorie adusa de C T Popescu are parfumul ei de poezie. Anume, ca Iisus in momentul rastignirii nu a mai avut "spate" [expresia lui C T popescu] vasazica dupa ce ucenicii au fugit, femeile stateau departe si nu-l puteau ajuta cu nimic, dupa ce a incercat cineva sa-i potoleasca setea cu un pahar cu apa si soldatii s-au opus; dupa ce ca toata lumea il injura, si-l scuipa, il batea, si faceau misto [prooroceste cine te-a lovit] - capac peste toate Dumnezeu Tatal l-a parasit, pentru ca suferinta Lui sa fie absoluta....

Sfantul Ioan Gura de aur aduce si un al treilea motiv:
"<Eli, Eli, Lama Sabahtani> A grait aceste cuvinte ca iudeii sa vada ca El cinsteste pe Tatal pana la ultima suflare, ca nu este impotriva lui Dumnezeu. Prin toate arata acordul Lui cu Tatal" cand predica vestea buna prin Iudeea unii ziceau ca are pe Domnul Demonilor cu care scoate pe demoni, iar conducatorii il vedeau ca vrajmas cum ca ar vrea sa strice randuiala pusa de Moise si cinstirea lui Dumnezeu Tatal. Dar el a spulberat aceste pareri gresite, pentru evreii care aveau urechi de auzit, cand in mijlocul celor mai mari suferinte el a strigat tot catre Tatal, acelasi Dumnezeu pe care-l cinsteau si ei
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Spiritul