ce urmează din punct de vedere legal?
pentru că nu înţeleg de ce a acceptat această formulă a guvernului....
Pagina 1 din 1
dacă preşedintele respinge investirea miniştrilor?
Scris 07 April 2007 - 09:57 AM
vesperala, la Apr 7 2007, 01:08 AM, a spus:
ce urmează din punct de vedere legal?
pentru că nu înţeleg de ce a acceptat această formulă a guvernului ....
pentru că nu înţeleg de ce a acceptat această formulă a guvernului ....
Preşedintele nu va respinge actuala formulă de guvern, pentru că asta l-ar aduce în postura de "bad guy" în ochii unora. Şi pentru că PD-ul va ieşi câştigător, pe termen lung, adică la alegerile de anul viitor.
Insistenţa preşedintelui pentru alegeri anticipate a fost justificată, pentru că în prezent componenţa Parlamentului este departe de preferinţele electoratului (inclusiv pentru că rezultatul alegerilor din 2004 a fost viciat în favoarea PSD-PUR, probabil cu aproximativ 5%). Dar cum Tăriceanu este adeptul filozofiei "după noi, potopul", asta riscă să aducă PNL-ul în situaţia de a nu mai intra în Parlament, la fel ca PNŢ-CD-ul, care era la fel de rupt de realitate în perioada cât s-a aflat la guvernare.
După părerea mea, PD-ul aflat în prezent "pe banca de rezerve" va obţine la alegerile generale din 2008 acelaşi scor pe care l-a obţinut Alianţa în 2004, dar de data asta singur. Iar PSD-ul şi PLD-ul ar putea obţine fiecare cam jumătate din cifra respectivă, ceea ce va permite o guvernare PD-PLD, cu liberalii din jurul lui Patriciu eliminaţi, la fel cum sunt eliminaţi astăzi Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu sau Iacubov şi Agathon.
Scris 07 April 2007 - 10:06 AM
Aici ai dreptate Harald...dar sa nu uitam ca romanu' e caras, se da cu capul de pertii acvariului si uita... poporu' cred ca are un buffer de 3 ani dupa care se overwrite...
Spre exemplu tu ca ai firma am inteles stii ce bou e si a fost Remes....dar un bugetar, sau nea' Frigoi si Ion Susai, nu cred ca mai stiu ei...
Spre exemplu tu ca ai firma am inteles stii ce bou e si a fost Remes....dar un bugetar, sau nea' Frigoi si Ion Susai, nu cred ca mai stiu ei...
Scris 07 April 2007 - 10:49 AM
Schimbarea2012, la Apr 7 2007, 11:06 AM, a spus:
... ce bou e si a fost Remes....dar un bugetar, sau nea' Frigoi si Ion Susai, nu cred ca mai stiu ei...
Asta s-ar mai putea discuta. Nu e aşa uşor să uiţi de Remeş, când vezi şi acum pe uşa magazinelor anunţul cu "obligaţia cumpărătorului
Dar, aşa cum spuneam, Tăriceanu e complet rupt de realitate, iar dacă lui Băsescu sau PD-ului le pasă şi despre ce vor face la următoarele alegeri, primul ministru n-are astfel de probleme
Scris 07 April 2007 - 10:52 AM
Citeaza
număratul scaunelor din cârciumi.
Asta chiar a fost ilara la vremea ei...dar mai erau niste probleme cu impozitele, ce vorbim noi e parfum, fata de dezastrul lasat in urma de omu' ala
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Raportul special SAR asupra alegerilor: ILIESCU SE INTOARCE | pegassus | 3 | 4.501 |
|
Cine conduce Romania?
Coalitia Basescu+Securitate?! |
Rákóczi | 28 | 8.359 |
|
|
TSZ333TamásKónya | 286 | 32.564 |
|
Romania nu este corupta
Comisarul pentru extindere al UE Olli Re |
Mephistofel | 1 | 3.774 |
|