Sari la conținut
Forum Roportal
blue_wings

Linux-primii pasi

Postări Recomandate

Am ales acum 2 zile sa incerc distributia de Linux Mandriva 2007, am instalat cu succes si configurat cat de cat interfata grafica (KDE). Am facut rost de carti si tutoriale, insa toate sunt pline de comenzi pe care sa le dai in terminal (shell).

 

As vrea cateva linkuri catre tutoriale care sa explice mai bine cum sa iti instalezi programele de baza din interfata grafica nu din shell. Vreau Acrobat Reader, programe de messenger, de share (asa cum e DC++ in Windows).

De asemenea vreau sa stiu cum sa configurez userii, si drepturile lor, sa securizez sistemul si sa ma pot conecta la internet. Prin securizare inteleg configurarea firewall-ului, programelor antivirus, spyware...etc.

Alte tutoriale despre configurarea sistemului, a programelor care sa porneasca la bootare, punerea unor shortcut-uri pe desktop sunt binevenite.

Si ultimul lucru...nu am gasit butonul de ShutDown sau Reset, asa ca deocamdata comenzile le dau din shell.

 

Fiind incepator, si folosind Linux de doar 2 zile, am o gramada de invatat, si as vrea sa incep cu interfata grafica si cu lucrurile simple. Abia dupa ce ma voi familiariza cu acestea voi trece la lucruri mai avansate...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×