sheeda, la Apr 6 2007, 09:49 AM, a spus:
Am auzit ca s-ar putea sa se puna o conditie celor care vor vrea sa infiinteze o firma...si anume, cunostinte minime in legatura cu ce inseamna infiintarea unei firme,taxe,impozite,salariati...
Ar putea exista condiţii pentru cei care vor
să administreze o firmă. Ca să īnfiinţezi o firmă, deci ca să deţii părţile sociale sau acţiunile respectivei firme, nu ai ce condiţii să īndeplineşti.
sheeda, la Apr 6 2007, 09:49 AM, a spus:
Si mi se pare o idee foarte buna.

...ptr ca, de multe ori mi se pun intrebari din partea patronilor....
"Dar cum adica nu sunt banii mei(din casa)?
"Dar de ce trebuie sa platesc asa de mult?"
"Nu as putea sa-i dau un salariu mai mic?"
"Dar de ce nu pot sa trec de la platitor de impozit pe profit, pe platitor de impozit pe venit?"( evident,ca atunci cand au infiintat societatea, au auzit profit,....pai sigur,profit! cum sa nu? trecem pe profit!....si intre timp afla ce inseamna de fapt platitor de impozit pe profit

)
" Si atunci eu cati bani am acum?"
Sunt exact chestii care ţin de administrarea unei firme, nu de deţinerea acţiunilor sau părţilor sociale ale respectivei firme. dar dacă tu nu poţi face distincţie īntre cele două aspecte, īncearcă să īnţelegi că există şi şoferi care mai au de īnvăţat, şi mecanici care mai au de īnvăţat şi evident şi contabili care mai au de īnvăţat. Cīnd schimbi 4 contabili īn 18 luni, pentru că pur şi simplu nu īnţeleg ce au de făcut īntr-o activitate specifică, descoperi repede că nu trebuiau angajaţi doar pe baza faptului că au licenţă şi pe baza presupunerii că vor şti ce au de făcut, atāt timp cāt sunt contabili.
Mireluţa, la Apr 6 2007, 06:09 AM, a spus:
Hai sa le luam pe rand:
1. Cel angajat la firma ta: se implica direct in activitate, stie cursul lucrurilor, inevitabil se implica in activitate, ajunge sa cunoasca clientii si fz, iti vine in ajutor cu idei si sfaturi, iti merge tie bine ...ii merge si lui bine, cu preturi intre 200-400 (in fct de marimea afacerii si a volumului de munca) lei scapi usor si de povara asta.
2. Firma de expertiza: efectueaza servicii la gramada, ii doare-n cot daca tu nu mai vrei sa lucrezi cu ei (oricand isi gasesc clienti), asadar putin le pasa de activitatea ta...ii doare doar sa-si faca banutul. Nu se implica prea mult in activitate, nestiind cu ce se mananca domeniul tau cu siguranta mare suport nici nu vei gasi la ei. Le dai poate uneori chiar mai multi banuti decat la un contabil cu studii super si experienta.
Eu, sincer, optez pentru un contabil angajat, exista si o altfel de colaborare cand vezi zilnic omul la ochi, mai poti fura si tu din meserie...te va ajuta sa nu fii furata

Ca regulă generală, ai dreptate. Firma de expertiză efectuează totul cu o indiferenţă totală, dar există totuşi un nivel minim de competenţă pe care-l au, iar acest nivel minim pe care se poate conta e net inferior īn cazul contabililor "independenţi".
Pe de altă parte, chiar ca angajat, dacă se implică sau nu, ţine de caracter şi temperament, la fel ca şi īn cazul altor angajaţi. Iar cunoaşterea clienţilor şi furnizorilor are şi părţi proaste, dacă pleacă, poate pleca cu tot cu ei

Există oameni (nu doar contabili, īntr-adevăr) care schimbă 4 locuri de muncă pe an (femei din zodia Leu, de exemplu

) şi care au mereu impresia că e mult sub demnitatea lor să le fie verificată activitatea sau să explice ce au făcut.
Bottom line: chiar dacă per total, e preferabil să ai un contabil angajat, depinde foarte mult ce fel de persoană e.