sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Studiul aselenizarii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tahionic 

• Veriga lipsa :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-December 03

Scris 19 March 2005 - 01:38 AM

Dupa aselenizare,
N-am vrut sa fac nici o plimbare
Nici cu masina, nici pe jos
Desi pe Luna-era frumos

Inainte de a ne gandi la colonizarea planetei Marte, va trebui sa privim ceva mai aproape, la vecinul ce ne reguleaza anotimpurile:

http://science.nasa.gov/headlines/y2005/18...htm?list1308587

Daca vi sa-a parut triviala pana acum supravietuirea pe Luna cu mijloacele tehnicii moderne ... va inselati. Sunt o gramada de probleme ramase nerezolvate.

De asemenea, o gramada de alte articole interesante pe site + stiri trimise periodic pe email pentru abonati.
Asa am aflat eu 8)
0

#2 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 19 March 2005 - 01:53 AM

L_i_g_i_u_s, la Mar 19 2005, 02:38 AM, a spus:

Dupa aselenizare,
N-am vrut sa fac nici o plimbare
Nici cu masina, nici pe jos
Desi pe Luna-era frumos

Inainte de a ne gandi la colonizarea planetei Marte, va trebui sa privim ceva mai aproape, la vecinul ce ne reguleaza anotimpurile:

http://science.nasa.gov/headlines/y2005/18...htm?list1308587

Daca vi sa-a parut triviala pana acum supravietuirea pe Luna cu mijloacele tehnicii moderne ... va inselati. Sunt o gramada de probleme ramase nerezolvate.

De asemenea, o gramada de alte articole interesante pe site + stiri trimise periodic pe email pentru abonati.
Asa am aflat eu 8)
[snapbacca]31674[/snapbacca]

Si cu toate astea, exista o gramada de lume care sustine ca omul nu a ajuns INCA pe luna. 8) 8)
0

#3 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 19 March 2005 - 02:00 AM

A fost un documentar pe Discovery care a tratat exhaustiv toate motivele pentru care sa-ar fi crezut ca nu a existat de fapt expeditia aia. la-am urmarit, pentru ca aveam si eu nelamuriri si pot sa zic ca a fost cat se poate de reala. Documentarul a fost excelent si impartial (ma rog, nu chiar).
Iar apropo de luna, tot un documentar, cum ar fi Pamantul fara Luna si cum sa-ar fi nascut ea. Daca e sa ne luam dupa el, am avut un lant de noroace 8) Luna se afla la o distanta optima pentru ca anotimpurile sa fie oca (perfecte chiar), marea sa faca valuri nu prea mari. Dar cica se indeparteaza cu 2cm/an asa ca in cateva mii de ani va trebui sa facem rost de o luna noua. Unii sugerau sa rapim una de la Jupiter (hihi).
Da, da ce nu? 8)
0

#4 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 25 March 2005 - 04:55 PM

Am vazut si eu documentarul de pe discovery si vreau sa spun ca pana atunci am crezut ca omul a fost pe luna 100% acum am un semn de intrebare "daca nu"
0

#5 Utilizator offline   cjsonix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 25 March 2005 - 06:00 PM

Sunt într-adevăr voci care neagă că am fi călcat vreodată pe lună. Ar trebui totusi saă ascultăm si ce are de spus apărarea si nu numai acuzatorii. Veti vedea că fiecare vine cu explicatii aparent plauzibile.

Eu unul, ca saă-mi pot face o peărere pertinentă despre aceste acuze, ar trebui saă studiez astronomie, fizică, fizică atomică, chimie si multe alte stiinte reale. Doar asa mi-as putea forma intr-adevăr o opinie pertinentă, fără a mă laăsa dus de nas de oamenii de stiintă.

Totusi, intrebarea e: cu ce folos? Îmi schimbă cu ceva existenta faptul că sa-a aterizat pe lună sau că se fac nu stiu ce experimente de supravietuire pe alte planete si/sau sateliti?

Ce ar fi interesant de aflat, e dacă nu cumva aceste "experimente" au ca unic rol, acela de a consuma bani, fără a se ajunge la un rezultat practic, tangibil. Iar o anchetă cred că ar scoate la iveală multi "cercetători" care mănâncă mălaiul degeaba. Dar din moment ce e mălai american, saă-la mănânce linistiti!

Aceasta postare a fost editata de cjsonix: 25 March 2005 - 06:02 PM

0

#6 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 26 March 2005 - 01:01 AM

Citeaza

otusi, intrebarea e: cu ce folos? Îmi schimbă cu ceva existenta faptul că sa-a aterizat pe lună sau că se fac nu stiu ce experimente de supravietuire pe alte planete si/sau sateliti?

Cum sa nu ne schimba perceptia despre noi si universul din jurul nostru + ca are si conotatii din cele materile
0

#7 Utilizator offline   cjsonix 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 26 March 2005 - 01:21 AM

crs_tep, la Mar 26 2005, 01:01 AM, a spus:

Cum sa nu ne schimba perceptia despre noi si universul din jurul nostru + ca are si conotatii din cele materile
[snapbacca]32729[/snapbacca]

Pai asta au făcut-o deja Copernic, Newton, Ptolemeu (Teoria Heliocentrică). Explorarea universului a inceput de cateva secole bune. Diferenta dintre clasici si moderni este că cei dintâi au elaborat teorii care au revolutionat stiinta. Cei moderni, ce au facut concret, palpabil, tangibil? Niste poze pe luna? Oca. E spectaculos, dar asta nu înseamnă că e si util.

Aceasta postare a fost editata de cjsonix: 26 March 2005 - 01:21 AM

0

#8 Utilizator offline   tahionic 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 26 March 2005 - 01:42 AM

Pozele pe luna au fost facute doar pentru noi, -muritorii- Pentru a justifica milioanele de dolari, o justificare media cum ar veni.
Dar pe langa asta sa-au confirmat anumite teorii, sa-au prelevat o gramada de mostre din solul lunar, sa-au facut experimente si sa-au aflat rezultate imposibil sau greu de prezis pe Pamant.
Nu, nu consider ca au fost bani cheltuiti degeaba, indiferent de catre cine. Razboiul rece a avut calitatea asta, de a forta progresul tehnic.
0

#9 Utilizator offline   bobby00778 

• Cititor..
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 04

Scris 29 April 2005 - 03:13 PM

Expeditia aceasta a fost mai mult pentru a intrece rusii deoarece ei au ajuns primii in spatiu.. americanii au decis sa fie primii pe luna.. desigur eu sunt sceptic si cred ca a fost o mare "teapa"..
0

#10 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 30 April 2005 - 12:13 AM

Blacca CAT, la Mar 19 2005, 01:53 AM, a spus:

Si cu toate astea, exista o gramada de lume care sustine ca omul nu a ajuns INCA pe luna.  :crazy:  :roll:
[snapbacca]31678[/snapbacca]

Este vorba doar de prima misiune Apollo pe Luna, unde sa lucra la mare concurenta cu URSS care a trimis pe luna doar aparate, dar inaintea americanilor. Dar mai stii?orice-i posibil...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cum poti sa distrugi materia? Klein  32 14.656
Replici noi CH3COONa
Scrierea formulelor chimice!
«Nsl»  12 3.720
Replici noi La ce distanţă trebuie să stai faţă de televizorul-monitorul cu ecran plat Pacomi  3 2.605
Replici noi Atasamente BoMbE fumigene:D
mar.ne-ar interesa ceva simplu puternic cu ingrediente usor de gasit.
anstainer  8 14.895
Replici noi Reflectoare «Nsl»  12 3.181