sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Unde mergem ? Ca de unde venim, nici asta n-o stim. Am fost auzit ca pe planeta, nimic nou : doar un trecut falsificat. Evaluare topic: * * - - -

#21 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 14 April 2007 - 10:12 AM

Vezi postareacioanas, la Apr 14 2007, 06:56 AM, a spus:

Deci dupa parerea dumneatale nimic nu este adevar, cu siguranta!

Unde am scris eu asta, chiar nu vad! :roll: Eu am spus doar ca la Adevar nu se ajunge asa cu una cu doua, ci trebuie cautat, cercetat, comparat, trecut prin filtrul mental si spiritual propriu, si abia apoi putem trece la urmatorul nivel al adevarului, unul si mai inalt decat cel precedent.

Sau poate totul este adevar si nu exista minciuna.

Iarasi nu vad unde am scris nici asta! De unde le scoti frate Cioanas? Hai, te iert ca ai avut un atac de mania a persecutiei, si ti s-o fi parut ca faceam referire la oamenii credinciosi, dar nu este asa. Exista o multime de feluri de adevaruri, de la cele cotidiene pana la cele spirituale. Hai sa iti dau un exemplu ca sa intelegi la ce m-am referit, cat mai simplu (eu nu sunt deloc adepta explicatiilor prin povestioare si comparatii, dar hai, o data treaca!): sa zicem ca a avut loc un accident sau o crima, da? nu exista martori, doar persoanele implicate, care pot minti, sau sunt subiective. Un prost (cel din citatul lui Marinel) va spune(chiar daca nu a fost de fata): dom'le e de vina X, pentru ca Y era ranit, si X era cu mainile pline de sange. Un intelept (din acelasi citat) va spune: eu nu stiu ce s-a intamplat, pentru ca nu am fost de fata. Si abia dupa ce voi studia am sa ma pronunt. Si asa poate sa afle ca in accident/crima ce a fost ea au mai fost implicati s Z si W si Q, iar X saracu' doar vroia sa il salveze pe Y, si de aia avea mainile patate de sange. Asta e un exemplu de adevar cotidian, cu care te poti intalni oricand, intr-o forma mai mult sau mai putin dramatica decat ce am spus eu. Pentru un adevar spiritual, trebuie sa cercetezi in alta parte, in textele sacre ale omenirii (nu doar ale crestinismului!)

Ceata mare! Adevarul este Cristos Isus, din punct de vedere al mantuirii!
Daca vorbim de constructia de masini adevaruri pot fi multe! Depinde despre ce masina vorbim!

Ma lasa-ma nene cu mantuirea, ca mai sunt si alte Adevaruri pe lumea asta! Ce inseamna draga mantuirea asta pe care o tot fluturati peste nasul tuturor? Macar intelegeti legatura dintre spirit, suflet si mantuire? Chiar crezi ca scopul spiritului este sa se mantuiasca? Daca scopul este sa EVOLUEZE? (si te rog sa nu faci vreo legatura cu evolutionsmul :- ) Structura interioara a omului este mult mai complexa decat o vedeti voi!
Si ca sa intelegi cum gandesc eu, citeste-mi semnatura:
Nimic nu e mai presus de Adevar
V
V
V

Aceasta postare a fost editata de Ray of light: 14 April 2007 - 10:20 AM

0

#22 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 17 April 2007 - 12:47 AM

Vezi postareaRay of light, la Apr 14 2007, 11:12 AM, a spus:

Unde am scris eu asta, chiar nu vad! :crazy: Eu am spus doar ca la Adevar nu se ajunge asa cu una cu doua, ci trebuie cautat, cercetat, comparat, trecut prin filtrul mental si spiritual propriu, si abia apoi putem trece la urmatorul nivel al adevarului, unul si mai inalt decat cel precedent.

Da , asta e valabil in stiinte. Cand insa vine vorba de iubire ce mai cercetam , ce mai comparam , prin ce filtru mai trecem si la ce nivel ajungem ? Dragostea e DRAGOSTE si nu are nevoie de toate acestea !
0

#23 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 17 April 2007 - 08:16 AM

Vezi postarealupini, la Apr 17 2007, 12:47 AM, a spus:

Da , asta e valabil in stiinte. Cand insa vine vorba de iubire ce mai cercetam , ce mai comparam , prin ce filtru mai trecem si la ce nivel ajungem ? Dragostea e DRAGOSTE si nu are nevoie de toate acestea !

Aha ...acum e clar de ce atat de multi credinciosi se indragostesc subit de Satana ... fara nici un discernamant sau vre-un filtru ...caci e clar ca satana e amagitor si astia care doar iubesc fara sa judece ...is ca oile duse la abator ....victime clare!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse