sau Inregistrare

• 34 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Calendar Biblic plan de citire zilnic pentru protestanti Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator online   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 02 April 2007 - 12:52 PM

April 2

Numbers 16
Proverbs 12
Galations 1-2

2 APRILIE

Care... a făcut curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte, ajungând cu atât mai pe sus de îngeri.
Evrei 1.3-4
Noi ştim că în ierarhia creaţiei, oamenii au o poziţie inferioară faţă de îngeri. Să-L încadrăm oare pe Domnul Isus în postură egală cu a îngerilor? Niciodată! Duhul Sfânt nu ne lasă în necunoştinţă, ca să nu se nască vreun gând de înjosire la adresa Domnului nostru. El ne mărturiseşte că „după ce a făcut curăţirea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte, ajungând cu atât mai presus de îngerii." Domnul Isus a devenit „cu atât mai pe PRESUS" deoarece El avea un NUME „mai minunat" decât toată creaţia cerească. La fel şi mărturia lui Ştefan este în favoarea Domnului Isus, care acum este în slava lui Dumnezeu. Isus a fost „făcut pentru puţină vreme mai prejos de îngerii" din cauza suferinţelor şi a morţii, dar acum „este încununat cu slavă şi cinste", în faţa Lui închinându-se toţi îngerii şi toate fiinţele cereşti. Dar totodată cu această descriere a înălţării Lui în slavă şi cinste, Duhul Sfânt ne descoperă prin Cuvântul lui Dumnezeu, adevărul Numelui Său şi al Persoanei Sale. Numele Domnului este mai presus de orice nume.
Fiul a devenit „mai presus decât îngerii" nu numai pe temelia răscumpărării veşnice, ci mai mult prin temelia a ceea ce este El însuşi în sinea Sa, în comparaţie cu toţi îngerii. Isus a moştenit un Nume mai minunat decât ei. Întemeiat pe poziţia Lui personală şi proprie a primit Numele de FIU. Fiul este oglindirea slavei lui Dumnezeu, El este întipărirea Fiinţei Lui, El ţine toate lucrurile, a făcut curăţirea păcatelor şi sade la dreapta lui Dumnezeu. De aceea Fiul este mai presus de toate şi în Numele Lui trebuie să se închine toată creaţia.
Cea mai frumoasă dovadă despre o lucrare cu adevărat duhovnicească, este că ea caută să înalţe pe Cristos. Oriunde a strălucit lumina Duhului în pustiul acestei lumi, ţinta acestei lumini a fost să înalţe Numele lui Isus. Orice a fost făcut de Duhul Sfânt, orice s-a spus sau scris, TOTUL a avut ca scop slava Mântuitorului nostru binecuvântat.

Aceasta postare a fost editata de BigDefender: 02 April 2007 - 12:56 PM

0

#2 Utilizator online   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 03 April 2007 - 08:54 AM

April 3

Numbers 17-18
Proverbs 13
Galations 3-4

3 APRILIE

Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbaţi între voi pe drum? Şi ei s-au oprit, uitându-se trişti.
Luca 24.17

Doi, din cei ce-l urmau pe Domnul Cristos, au mers în ziua învierii Lui spre Emaus. Pe drum au discutat despre înspăimântătoarele lucruri care s-au petrecut în Ierusalim şi ai căror martori au fost şi ei. Cei doi au văzut în Domnul trimisul Iui Dumnezeu, Mesia lui Israel, împlinitorul prorociilor, „Izbăvitorul lui Israel." Gândurile lor erau îndreptate spre binecuvântările pământeşti ale lui Israel, care credeau că vor scăpa de duşmanii lor. Dar acum Domnul a murit şi cu El s-a dus în mormânt toată nădejdea lor. Complet dezamăgiţi, mai ales că unele femei le-au spus că au găsit mormântul gol, ei nu ştiau ce să creadă din toate aceste lucruri şi astfel profund întristaţi mergeau pe drumul lor. Dar Domnul s-a gândit la ei - căci este imposibil ca El să lase inimile întristate şi singure. Încontinuu El este prezent acolo unde ai Lui au nevoie de El. Isus poate să-i facă fericiţi. Ochiul Său priveşte tot timpul cu profundă dragoste spre ai Săi şi unde vede pe unul întristat, nefericit sau posomorât este imediat gata de a-l îmbărbăta şi de a-i aduce fericirea în inimă.
Orice întristare ai avea în inima ta, oricând poţi să te duci la Domnul Isus şi vei vedea milostenia şi dragostea Lui. Cunoaşterea acestui adevăr umple inima de pace şi fericire.
Câtă îmbărbătare pentru copiii iui Dumnezeu, care sunt încercaţi şi ispitiţi, loviţi în tot felul şi înjosiţi, să se gândească la faptul că Dumnezeu nu-i vede decât purtaţi în inima Iui Isus! Înaintea lui Dumnezeu ei strălucesc neîncetat în lumina fără seamăn a lui Cristos; ei sunt îmbrăcaţi cu o frumuseţe dumnezeiască. Lumea nu-i poate vedea astfel, dar Dumnezeu aşa îi vede şi aici e marea deosebire. Lumea nu poate vedea pietrele scânteietoare pe care iubirea lui Dumnezeu a săpat numele celor răscumpăraţi.
0

#3 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 04 April 2007 - 12:52 AM

Multumim frumos pentru calendar!
Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va dea sarbatori fericite!
0

#4 Utilizator online   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 04 April 2007 - 10:35 AM

April 4

Numbers 19
Proverbs 14
Galations 5-6

4 APRILIE

Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?
Luca 10.25

Cu această întrebare a încercat un învăţător al legii pe Domnul Isus. „S-a sculat" - aşa găsim scris - şi prin aceasta dădea de înţeles că recunoaşterea de sine însuşi şi smerenia erau complet departe de el. Domnul Cristos i-a arătat prin pilda samariteanului că un om pe jumătate mort nu poate face nimic, ci trebuie ca altul să facă în locul lui. Celălalt nici nu întreabă, ca învăţătorul legii, cine-i aproapele său, ci pune mâna şi e gata să ajute din dragoste pe oricine are nevoie de ajutor. În acest samaritean vedem pe însuşi Domnul Isus Cristos. Ca să-l ajute pe învăţătorul legii la recunoaşterea de el însuşi şi să-şi cunoască povara păcatului, Domnul îl îndeamnă să facă la fel. Prin aceasta devin toţi oamenii ca „aproapele tău.” Îndemnul de a iubi pe alţii ca pe sine însuşi, trebuia să-i deschidă ochii şi să-l îndemne la pocăinţă. În Marcu 10.17 vedem pe tânărul bogat, dornic să aibă viaţa veşnică. A pus aceeaşi întrebare. S-a ostenit să ţină legea, dar într-o singură direcţie nu a împlinit-o, în aceea de a-şi iubi aproapele ca pe sine însuşi. Şi acest om nu a găsit pacea cu Dumnezeu, deoarece inima lui a fost legată de avuţiile pământeşti.
La fel şi temnicerul din Filipi (Fapt. 16.29-30) a pus aceeaşi întrebare către Pavel şi Sila, dar el nici nu „s-a sculat" nici „nu a alergat" ci a „sărit înăuntru" şi „tremurând de frică s-a aruncat la picioarele" celor doi.
În Matei 11.12 este scris că: „Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, Şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea."
Temnicerul a găsit iertare şi pace cu Dumnezeu, el şi casa Lui. Vrei să ai şi tu parte de această fericire. Atunci întoarce-te ca fiul risipitor din Luca 15, care s-a pocăit şi a găsit iertarea păcatelor. Pacea lui Dumnezeu este pregătită şi pentru tine!
Vrei să o primeşti acum?
Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea."
0

#5 Utilizator online   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 05 April 2007 - 10:51 AM

April 5

Numbers 20-21
Proverbs 15
Ephesians 1-2

5 APRILIE

Eu sunt a iubitului meu, şi el doreşte de mine.
Cântarea Cântărilor 7.10

În „Cântarea Cântărilor" tema principală este starea de vorbă dintre mire şi mireasa pământească (Israel). Se referă deci, în primul rând la vremea viitoare, când va apărea rămăşiţa credincioasă a poporului Israel.
Dacă unul dintre cei credincioşi a fost reabilitat şi a fost iertat pe deplin, mai are totuşi nevoie de ajutorul frăţesc în dragoste, pentru a-şi recâştiga legătura intimă frăţească. Cât de des ni se întâmplă ca şi miresei care la început a spus: „Prea iubitul meu este al meu şi eu sunt a lui” (cap. 2.16). Întâlnim pe câte un credincios care spune: „Isus e al meu, nu mă las de El" şi după ani de smerenie şi experienţă trebuie să spună: „Isus nu mă lasă în veci, aceasta este nădejdea mea." La fel spune şi mireasa mai târziu: „Eu sunt a iubitului meu şi el doreşte de mine."
Lăsând să lumineze lumina Cuvântului lui Dumnezeu cu privire la situaţia legăturii noastre cu Domnul, nu vom vorbi aşa de lesne despre dragostea noastră faţă de El. Ceea ce El vrea să aibă este inima noastră căci pe aceasta o doreşte. Duhul vremii de azi vorbeşte mult despre dragostea noastră pentru El. Dar numai acele fapte pot să-i fie plăcute, care izvorăsc din legătura intimă cu El. Sunt şi fapte ascunse care au fost făcute spre slava Lui aici pe pământ şi care vor ieşi la iveală la tronul de judecată a lui Cristos. Va veni în curând, căci dorinţa Lui este mai mare decât a noastră. De aceea să nu căutăm slujba ci pe El însuşi şi să nu vorbim despre dragostea noastră către El, ci de dragostea Lui faţă de noi.
Să luăm seama ca adorarea noastră să nu fie despărţită de lucrarea de la cruce. Cristos să fie temelia şi Duhul Sfânt puterea în slujba de adorare în faţa lui Dumnezeu şi nicidecum sculptura, muzica, pictura şi orice ar fi în lume, lucruri care se găsesc în bisericile lumii.
Uneltirile ascunse ale ei sunt greu de descoperit deoarece sunt adâncimi ale Satanei.
0

#6 Utilizator online   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 06 April 2007 - 09:47 AM

April 6

Numbers 22-23
Proverbs 16
Ephesians 3-4

6 APRILIE

David a zis lui Saul: Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.
1 Samuel 17.32

David a stat în faţa lui Saul, împăratul Israelului, a cărui obligaţie era de a-l întâmpina pe acel duşman aprig al poporului - Goliat - şi de a face să ia sfârşit cele patruzeci de zile de ocări aduse poporului şi Dumnezeului Celui Viu. Starea intimă, înaltă, a credinţei lui David se vede din răspunsul lui către Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obişnuit cu ea." David nu putea să-l înfrângă pe Goliat cu propria sa putere, dar Dumnezeul Cel Viu, pe care se bizuie în toată credinţa, poate să biruie. În faţa ochiului său duhovnicesc stătea Acela, care odinioară era în faţa zidurilor Ierihonului când Iosua a trebuit să lupte. Această „căpetenie a oştirilor lui Dumnezeu" mai este şi azi în acţiune. Lupta lui Israel în acele zile era o luptă a lui Dumnezeu, la fel ca atunci când soarele şi luna trebuia să se oprească din mersul lor, ca Iosua să judece pe canaaniţi cu judecata lui Dumnezeu.
Nimic nu ne dă fermitate şi dârzenie în luptă ca adevărul că acţionăm pentru Dumnezeu şi că El este cu noi. Având convingerea că stăm de partea lui Dumnezeu nimic nu ne poate abate de la calea slujbei pentru El. Pavel putea să spună: „Pot totul ÎN Cristos care mă întăreşte" (Fil. 4.13). Cel mai slab credincios poate totul prin Cristos. David a cunoscut puterea prezenţei lui Dumnezeu în pustietate şi singurătate, înainte de a ieşi la iveală. Acolo Dumnezeu l-a scăpat din ghearele leului şi din laba ursului, şi acum El îl poate scăpa din mâna filisteanului. Aceasta este credinţa adevărată: care în orice împrejurare se alipeşte de Dumnezeu.
Raymond Lull, nobil spaniol, strălucit profesor universitar din sec. al XIII-lea, fiind omorât cu pietre, a spus: NUMAI ISUS.
0

#7 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 April 2007 - 01:29 AM

7 aprilie Text: 1 Samuel 30:7-10; 21-25
CUM POT SA AJUT?
Partea trebuie sa fie aceeasi atit pentru cel ce s-a coborît
pe câmpul de bataie cât si pentru cel ce a ramas la
calabalâcuri: s-o împarta deopotriva.
1 Samuel 30:24
La ceremonia de sfintire a unei mari catedrale din Milano, o
fetita din multime a strigat: „Si eu am ajutat la constructie! Si
eu am ajutat sa se construiasca!" „Cum?" a întrebat unul din
soldatii de paza care se afla în apropiere. „Spune-mi ce ai facut?"
Fetita a raspuns: „Am adus prînzul pentru taticu în timp ce lucra
aici". Avea dreptate. Desi nu luase parte activa la constructie,
eforturile ei au contribuit la terminarea acelui edificiu minunat.
Cerul va fi plin de surprize. Printre ele, cred, va fi recunoasterea
eforturilor acelor credinciosi care L-au servit pe Domnul, necunos-
cuti si neapreciati de nimeni. Adeseori credem ca cei angajati pe
frontul conflictului spiritual cu cel rau vor primi mai mare rasplata
de la Domnul decît ceilalti. Dar toti credinciosii care vor fi stat la
locul în care i-a pus Domnul vor auzi vocea Lui, spunîndu-le: „Bine
rob bun si credincios!"
In 1 Samuei 30:24, David a spus celor care au ramas la cala-
balîcuri sa împarta egal din prada de razboi cu cei care au fost în
lupta. Acelasi lucru este valabil si în serviciul lui Cristos. Credin-
ciosii, care din pricina bolilor sau a împrejurarilor nu pot sa-L
serveasca la fel ca altii, dar care fac ceea ce pot, vor primi aceeasi
rasplata ca acei din prima linie a conflictului. Isus a spus ca „Fiul
omului are sa vina în slava Tatalui Sau... si atunci va rasplati
fiecaruia dupa faptele lui" (Matei 16:27). Astfel, chiar daca sîntem
în vîltoarea luptei, sau în spatele frontului, este o rasplata pentru
Fiecare din noi. - R.W.D.
Orice slujba pentru Mire
Va avea o rasplatire.
Faptele din bucurie
Vor ramîne pe vecie. - D.J.D.
O fapta marunta facuta în Numele lui Isus
nu este o fapta marunta.

8 aprilie Text: Romani 6:1-14
FORMULA SUCCESULUI
...socotiti-va morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu,
in Isus Cristos, Domnul nostru.
Romani 6:11
Cînd ne punem încrederea în Isus, sîntem adusi din moartea
spirituala într-o relatie schimbatoare a vietii cu Dumnezeu.
Pavel a spus ca acest adevar trebuie facut o parte vitala a vietii
noastre de zi cu zi. Trebuie sa ne socotim morti fata de tot ceea ce
nu-I place lui Dumnezeu si vii pentru lucrurile care-I aduc onoare
si glorie lui Cristos.
Keith Brooks, un învatator biblic de la începutul secolului nostru,
ne spune cum acest adevar s-a formulat în cele ce s-au petrecut cu
una din persoanele de conducere dintr-o fabrica de ceramica, pe
nume John Foster. Proprietarul fabricii îsi scrisese formulele dupa
care prepara argila pentru vasele sale, într-un carnetel pe care-1
pastra la loc sigur, în biroul sau, si îl pazea cu gelozie. Intr-o zi,
Foster a fost confruntat cu o ispita aproape irezistibila. Fara sa
stie
ca proprietarul plecase din birou, John Foster a intrat la el si a
vazut cartea cu formule stînd deschisa pe birou. L-a lovit imediat
gîndul ca daca ar putea copia cîteva formule, le-ar putea folosi
pentru a-si putea deschide el fabrica lui de ceramica. Vedea deja
bogatiile de care urma sa fie înconjurat. O batalie uriasa interioara
se dezlantuise, dar a încetat repede. Socotindu-se mort fata de
pacat, a închis cartea, a ridicat-o spre cer si a spus: „Aleluia!
Victorie pentru Cristos!" Desi a ramas pentru multi ani în aceeasi
functie, cu acelasi salar, o mare bucurie însa i-a cuprins inima,
deoarece a pus în aplicare adevarul din Romani 6:11.
Cititi Romani, capitolul 6. Apoi începeti sa va socotiti morti fata
de pacat „dar vii pentru Dumnezeu". Pacatul îsi va pierde puterea
de atractie. Veti avea o formula pentru succes. - P.R.V.
Nu alege alunecoasa cale spre pacat,
Cînd culmi divine-ti stau în cale;
Tu ai puterea Domnului sa-nvingi
Si laurii coroanei rasplatirii Sale. - D.J.D.

Gînditi-va mai putin la puterea
pacatului asupra voastra
si mai mult la puterea lui Cristos în vot
0

#8 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 April 2007 - 04:37 AM

8 APRILIE
SAPTE LECTII DE LA CRUCE (7) DUMINICA PASTELUI
"Tata, în mainile Tale îmi încredintez duhul" Luca 23:46
Lectia 7: Încredinteaza-le lui Dumnezeu.
Anumite probleme cu care ne confruntam par fara sfarsit; de pilda, îngrijorarile privitoare la bani, probleme de familie si probleme de sanatate. Chiar si cand luam pauza si ar trebui sa ne odihnim, anticipam ce e mai rau, întrebandu-ne: "Pana cand, Doamne?" Singura cale spre pacea adevarata este de a încredinta rezultatul lui Dumnezeu. Cand Isus a strigat: "Tata, în mainile Tale îmi încredintez duhul!", nu a fost un strigat de înfrangere sau de resemnare. Nu, ci a fost un act al încredintarii care însemna predarea controlului în mainile Tatalui. Sangele ispasitor fusese varsat, lucrarea mantuirii a fost în cele din urma dusa la bun sfarsit. Dar înainte de a putea sa spuna acea rugaciune, Isus a trebuit mai întai sa se roage: "faca-se nu voia Mea, ci a Ta" (Luca 22:42). Cu alte cuvinte, "Tie îti încredintez rezultatul"! în
Filipeni 3:10-11, Pavel a scris: "sa-L cunosc pe El si puterea învierii Lui ... sa ma fac asemenea cu moartea Lui; ca sa ajung cu orice chip, daca voi putea, la învierea din morti". Cu totii ne dorim ca într-o buna zi sa împaratim si sa stapanim împreuna cu Hristos, dar nu dorim sa ne supunem vointa astazi în mainile Lui. Dar nu merge asa.
Jack Hayford scrie: "întotdeauna ... întrecerea s-a dat pe ... "calea crucii". Crucea nu ne cheama doar la Isus, dar ne
cheama si la viata, la întelepciunea caii lui Dumnezeu în toate relatiile si alergarile noastre ... la tiparul lui Isus ... în fata
celor mai acerbe lupte". Deci, cu orice te-ai lupta astazi, încredinteaza lupta lui Dumnezeu odata si pentru totdeauna. Cand o vei face, vei experimenta pacea Lui si nu vei fi dezamagit de rezultat.

9 APRILIE
ÎTI PASA SUFICIENT DE MULT PENTRU A CONFRUNTA?
"Daca fratele tau a pacatuit împotriva ta, du-te si mustra-l între tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau."Matei, 18:15
Pentru a rezolva diferentele, este nevoie de cateva reguli de baza:
1) Clarifica problema.
Evalueaza-ti cu atentie (si cu rugaciune) modul în care percepi problema. Îi supraevaluezi cumva proportiile?
Este o chestiune temporara sau pe termen lung? Este o problema evitabila sau nu?
2) Clarifica-ti atitudinea.
Isus a spus: "Fatarnicule, scoate întai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din
ochiul fratelui tau." (Matei, 7:5) Supune-ti gandurile lui Dumnezeu si cere-i sfatul. Cand esti furios si plin de prejudecati este usor sa faci prapad. Cu o asemenea atitudine nu vei putea instaura niciodata pacea.
3) Decideti cu atentie locul si momentul întalnirii.
Asigura-te ca este o locatie privata si ca nici unul dintre voi nu este obosit sau grabit. De exemplu, daca esti casatorita cu un fan al fotbalului, nu încerca sa porti o discutie profunda în timpul finalei campionatului mondial.
4) Reafirma-ti dedicarea fata de relatia în cauza.
Spune onest persoanei respective cat o pretuiesti si ca nu dai ultimatumuri; pur si simplu doresti ca lucrurile sa ia o turnura mai buna.
5) încurajeaza dialogul. Evita declaratiile polarizante, de genul: "Tu întotdeauna", "Tu niciodata". Cand spui ceva important, opreste-te si întreaba: "Am înteles bine situatia, sau am omis ceva?"
Sa fim cinstiti; uneori confruntarea duce la o despartire ireparabila. De aceea Pavel a scris: "Daca este cu putinta, întrucît atîrna de voi, traiti în pace cu toti oamenii." (Romani, 12:18) însa prea multi dintre noi renunta cand apar conflicte. Relatiile sunt valoroase; sunt necesari ani pentru a fi construite. De aceea, dragostea adevarata nu renunta si rezolva problemele.

10 APRILIE

SCUZE SAU REZULTATE
"Pot totul în Hristos, care ma întareste." Filipeni 4:1)
W. Page Pitt ar fi trebuit sa fie un ratat, însa a ajuns un om de succes. Dupa ce si-a pierdut vederea în proportie de 97% la varsta de cinci ani, a refuzat sa fie înscris la o scoala pentru orbi. A fost acceptat într-o scoala publica, în care a jucat baseball si fotbal. În mod remarcabil, a absolvit si colegiul, devenind un reputat profesor de jurnalism, care pretindea excelenta de la elevii sai. Odata, un student l-a întrebat daca ar putea spune care dintre lucrurile urmatoare este mai rau; sa fii orb, surd, sau fara brate si picioare. El a raspuns: "Nici unul dintre acestea! Letargia, iresponsabilitatea, lipsa ambitiei sau dorintei: iata adevaratele handicapuri. Si daca nu v-as învata nimic, ci tot ce as face ar fi sa pun în voi dorinta de a face ceva cu vietile voastre, acest curs ar fi un succes magnific." De multe ori le spunea studentilor sai: "Nu sunteti aici sa învatati mediocritatea ci excelenta. Daca va trimit sa obtineti o poveste si nu reusiti pentru ca aveti un picior rupt, sunati-ma de pe ambulanta si va voi ierta. Însa nu-mi serviti scuze! Acestea ma ranesc, iar explicatiile voastre nu fac decat sa toarne sare pe rana."
Cel mai mare inamic al tau nu îl reprezinta problema ce-ti sta înainte; ci complacerea, negativitatea, autolimitarile si mila de sine. Avem tot felul de scuze pentru a nu face mai multe cu viata noastra. Daca am fi avut vederea mai buna, daca am fi fost mai înalti sau mai slabi, daca am fi provenit dintr-un mediu mai select. Scuze!
Acum 2000 de ani, Pavel a scris: "Pot totul în Hristos, care ma întareste." Deci, cu ajutorul lui Dumnezeu te poti înalta deasupra circumstantelor care duc spre esec. Deci, scuze sau rezultate. Ce va fi sa fie?

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 09 April 2007 - 04:41 AM

0

#9 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 April 2007 - 06:54 AM

11 APRILIE
COMPARTIMENTARE
"Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata Inima ta, cu tot sufletul tau sl cu toata puterea ta." Deuteronomul 6:5
Iti seamana viata cu un dulap cu sertare, cate unul pentru fiecare interes, valoare si amintire? Unul pentru serviciu, unul pentru joaca, unul pentru biserica; fiecare cu standardele si cu limbajul sau. Fiecare situatie nou întalnita necesita un alt sertar pentru a-i asigura siguranta si apartenenta. Asa ca, în loc de integritate si unitate de caracter, viata ta este fragmentata în multe roluri. Viata moderna este croita pentru traire modulara. Abia cunoastem familia vecina. Ne mutam la o biserica îndepartata, în care intram si iesim anonimi. Muncim cu un colectiv si ne relaxam cu altul. Oportunitatile
pentru "activitati sub acoperire" sunt practic nelimitate. Din moment ce nimeni nu ne cunoaste în al doilea context, suntem liberi sa ne reinventam în fiecare aspect al vietii noastre. Insa Dumnezeu nu te priveste ca pe un sir de sertare sau ca pe un set de performante distincte. Te vede ca pe un întreg. Ceea ce esti cand nimeni nu te vede, esti pentru El ca si cand ai sta în dreptul privirilor celorlalti. Dumnezeu ne pretinde integritate (unitate). De ce? Pentru ca nu se poate altfel! Dumnezeu ne-a creat cu o vointa, o minte, o inima si un spirit. Minciuna diavolului, care ne spune ca putem trai
si altfel, ne lasa sfasiati si paralizati. Care este raspunsul? la aminte: "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta." Refuza viata modulara!

12 APRILIE

NU POTI OPERA FARA SA COOPEREZI
"...voi Sunteti toti partasi aceluiasi har." Fillpeni 1:7 Andrew Carnegie a spus: "Ai facut un mare pas în dezvoltarea ta cand întelegi ca oamenii te pot ajuta sa faci o treaba mai buna decat o faci tu de unul singur." (La urma urmei, nu poti fluiera o simfonie; este nevoie de o orchestra) Viitorul îti este legat de anumiti oameni. Fara ei, destinul îti va fi incomplet. Daca esti suficient de smerit sa accepti acest lucru, posibilitatile îti sunt nelimitate. Un barbat cheie în organizatia lui Billy Graham a fost prietenul sau din copilarie, Grady Wilson. In 1948 Billy l-a întrebat pe Grady daca
dorea sa lucreze cu el. La început Grady a refuzat, însa Billy a insistat: "Dumnezeu mi-a spus ca vei veni sa lucrezi cu mine. Am nevoie de un evanghelizator; de cineva care sa ma cunoasca; pe mine si lucrarea mea; de cineva în care sa am încredere." "Nu doream sa merg", si-a amintit Wilson mai tarziu. "La urma urmei, deja aveam o lucrare de succes si cruciadele mele se tineau în tot orasul." Insa dupa ce a cerut îndrumarea Domnului în rugaciune, s-a decis sa-l
urmeze pe Billy Graham (si pe Dumnezeu). Si-a asezat deoparte visele pentru a fi parte la viziunea altuia. Aceasta decizie a avut un impact major nu numai în propria viata ci si în ale multor altora, pe trebuie sa sacrifici un vis mai mic, pentru împlinirea unuia mai mare. Este nevoie de curaj si smerenie pentru a face acest lucru.
Însa priveste rezultatele. Doar cerul stie ce impact au avut Billy Graham si Grady Wilson asupra oamenilor. Stii ce a spus Wilson despre decizia luata în tinerete? "N-am regretat niciodata!"

13 APRILIE
FII TU ÎNSUTI
"In El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii..." Efeseni 1:4 Ceea ce urmeaza a fost retiparit la cerere:
Ruth Lee scrie: "Era ultima zi a conferintei scriitorilor si ne-am adunat într-unul dintre dormitoare. In pijamale, toti aratam la fel. Fiecare dintre noi a trebui sa împartaseasca ceva. Dupa introducerea facuta de doi autori care aveau carti publicate si dupa altii cu pretentia de a fi oameni faimosi, a sosit si randul meu. "Ma numesc Ruth", am spus eu, "si ma simt atat de inferioara, încat cred ca ma voi întoarce în camera mea". Toti au ras, asa ca mi-am croit drum înainte. "Se poate spune despre mine ca sunt producator. În ultimii ani, am produs un terapeut pentru boli respiratorii care s-a adaptat foarte bine, un masinist si un constructor voios de case. De asemenea, sunt implicata si în co-producerea a sapte nepoti". Le-am spus apoi cat de plina este viata mea. Plina de îngrijitul vacilor,de repararea de garduri si plina de rugaciuni ca sa nu mai ploua. Le-am povestit despre perioadele ocupate cu îngrijirea copiilor si cu lupta cu gospodaria. Apoi le-am spus cat de flamanda sunt. Flamanda dupa hrana aceasta emotionala si spirituala pe care am primit-o la
aceasta conferinta. Din coltul îndepartat al încaperii, o fata foarte linistita a luat cuvantul. "Ai vrea, te rog, sa te întorci putin ca sa te pot privi?" m-a întrebat ea. M-am întors, iar ea a continuat. "Vreau sa-mi amintesc chipul tau atunci cand scriu", a spus ea, "vreau sa scriu pentru oameni ca tine". Dintr-odata nu am mai avut nevoie de vreun titlu sau de vreo diploma. Am slujit unui scop. Prin cuvintele ei mi-am dat seama de un lucru pe care ar fi trebuit sa-l stiu demult: Dumnezeu nu face oameni anonimi - fiecare om este cineva important pentru El"! Asa ca îndrazneste sa fii tu
însuti. La urma urmelor, cine este mai pregatit?
0

#10 Utilizator online   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 15 April 2007 - 01:38 PM

Sambata 14 Aprilie 2007 = 2 Samuel 18, 19

Duminica 15 Aprilie 2007 = 2 Samuel 20-22

14 APRILIE
Voi toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată!
Isaia 55.1

În lumea aceasta fiecare marfă are un preţ; dar nu acelaşi lucru este în ochii lui Dumnezeu. El socoteşte pe păcătosul care se pocăieşte, neprihănit, fără plată din cauza harului, şi a răscumpărării prin sângele lui Isus Cristos. Prin har suntem mântuiţi, prin credinţă, şi acesta este DARUL lui Dumnezeu.
Simion vrăjitorul, din Faptele Apostolilor, credea că darul Duhului Sfânt se poate cumpăra cu aur. La fel şi Naaman, căpetenia oştirii împăratului Siriei care era lepros, a venit cu zece talanţi de argint, 6000 de sicii de aur şi zece haine de schimb să plătească pentru vindecarea lui, dar le-a adus degeaba. Fiind un om de seamă credea că i se va face o ceremonie, dar proorocul Elisei trimite numai un slujitor să-i spună să se scalde de şapte ori în apa Iordanului şi atunci se va curăţa. Un astfel de leac aşa de ieftin nu i-a fost pe plac lui Naaman. La fel se poate întâmpla şi cu tine. Te străduieşti mult, printr-o umblare bună, prin rugăciune şi citirea Bibliei să-L satisfaci pe Dumnezeu şi crezi că prin aceasta vei câştiga pacea.
La fel a crezut şi Cain că-L poate satisface pe Dumnezeu cu roadele pământului. Dumnezeu poate să ia ca răsplată a păcatelor NUMAI şi NUMAI măreţul sânge al Fiului Său Isus Cristos, deoarece NUMAI unica Sa jertfă a fost sfântă, curată şi dreaptă, şi ea L-a satisfăcut pe deplin pe Dumnezeu. Numai sângele Mielului dumnezeiesc putea să ierte păcatele şi să le îndepărteze. Dacă tu negi, sau nu primeşti aceasta ca dar fără plată, vei pieri în vecii vecilor. „Celui ce îi este sete, să vină, cine vrea să ia apa vieţii fără plată” (Apoc. 22.17).
În NIMENI altul nu este mântuire decât în Domnul Cristos.

15 APRILIE
DUMNEZEU stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har.
1 Petru 5.5

Ce mare diferenţă între aceste două stări! Dumnezeu trebuie să se împotrivească celor mândri. Dacă omul îşi ocupă locul său, atunci Dumnezeu nu găseşte nimic căruia trebuie să i se împotrivească. Orice obstacol de împotrivire a harului binecuvântărilor este îndepărtat şi fluviul binefacerilor Lui poate să se reverse în inima smerită. Poate să fie slăbiciune, sărăcie şi nimic atrăgător în inima respectivă, dar Dumnezeu poate să locuiască în astfel de inimi şi aceasta e destul. Acolo unde este mândrie, aroganţă, îngâmfare, putem fi siguri că Dumnezeu nu este prezent. Astfel de om poate fi mântuit dar el nu savurează adevărata fericire de a locui Dumnezeu cu el. Cunoaştem noi această fericire în viaţa noastră acum, când e în jurul nostru atâta îngâmfare? „Căci aşa vorbeşte Cel Prea înalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt. Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite" (Isa. 57.15). „El ridică pe sărac din ţarină şi înalţă pe cel lipsit din gunoi” (Ps. 113.7). Toate iniţiativele de autoînalţare sunt o scârbă înaintea lui Dumnezeu. El îi înjoseşte pe cei mândri.
Domnul nostru să-i păzească pe toţi ai Lui în har de orice fel de îngâmfări, mândrie sau înălţare şi El să ne călăuzească pe calea smereniei. In zilele noastre avem nevoie de a ne ruga pentru şi mai multă smerenie şi supunere faţă de voia Iui Dumnezeu ca nu cumva să ne murdărim de mândria lumii acesteia, care în zilele noastre nu cunoaşte limite.
Diavolul lucrează asupra sărmanei noastre inimi, ca să facem din slujba noastră şi din adevărul lui Dumnezeu, o pricină de laudă pentru noi, aşa că gândurile noastre se învârtesc mereu în jurul nostru. Nu este de mirare atunci că Domnul nu se mai slujeşte de noi; căci, cum poate El să se mai servească de aceia care nu-I dau slava cuvenită? Să ne smerim adânc la picioarele Lui, şi El ne va folosi în lucrarea Sa.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 34 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Spre ce poate duce religia ?
...Ce actiuni extreme sunt facute in numele credintei ?
XoXoXo  19 3.521
Topic inchis Atasamente Oare a fost isus gay? Eddie_Killer  22 5.698
Hot Topic (New) De ce Raul nu a fost distrus de Dumnezeu inainte de crearea omului? Radulian90  70 9.307
Hot Topic (New) Atasamente Potopul
Credeti ca vine potopul in curand???
prozium  41 14.026
Topic inchis Atasamente despre Maria
cultul mamei cu pruncul
daisy_ro  154 23.272