"Codul Da Vinci" ajungem sa ne intrebam.....
Scris 16 March 2005 - 09:02 PM
Daca obtin cartea voi reveni cu detalii si peăreri...pina atunci mai aflam de la stiri...
Scris 31 March 2005 - 12:02 PM
Ca sa nu mai vorbim de problema evangheliilor, care am inteles ca au fost undeva pe la 80. (ca o paranteza - tocmai au anuntat ca au gasit una noua, se pare scrisa de Iuda, si care cred ca va reusi sa vada lumina tiparului). Cu ce drept au ales ei care evanghelii sa apara in biblie? Cine i-a desemnat pe ei arbitri?
Sunt multe probleme in cartea asta, probleme care ridica intrebari din cele mai variate.
PS Ai reusit sa o citesti?Daca nu vezi ca o atasez eu.
Scris 11 April 2005 - 07:49 PM
Scris 15 April 2005 - 08:28 AM
nico21, la Apr 11 2005, 08:49 PM, a spus:
[snapbacca]35237[/snapbacca]
Daca stam sa ne gandim, Opus Dei nu reprezinta nici un pericol pentru biserica. Avam ca exemplu de puterea ei de distrugerea noaptea distrugerii cavalerilor templieri si ne dam seama ca daca ar fi vrut sa o distruga, biserica nu sa-a r fi chinuit pre mult. Ba cred ca o lasa tocmai ca sa dovedeasca ca are toleranta, si sa poate afirma mai tarziu, cand va avea prilejul" v-am zis noi ca-sa o secta".
Pe cand daca iei in considerare faptul ca din punctul de vedere al bisericii Isus este divin, si nu are nici o legatura cu planul lumesc, cu planul uman, iti dai seama ca soc a provocat ideea ca ar fi fost casatorit. Plus ca la cina ce ad etaina a fost si o femeie. Plus ca de fapt Isus ar fi incredintat biserica (formarea ei) unei femei. Este un soc real pentru ei. Si chiar sunt convins ca exista ceva documente undeva, pentru ca fara foc nu iese fum.
Scris 17 April 2005 - 01:47 PM
Citeaza
Sunt tare curios
Citeaza
daca poti sa o trimiti *****
Aceasta postare a fost editata de Dulcica: 20 December 2005 - 07:20 PM
Scris 18 April 2005 - 12:03 PM
crs_tep, la Apr 17 2005, 02:47 PM, a spus:
[snapbacca]36267[/snapbacca]
Vezi ca ti-am trimis cartea pe adresa de mail .
Aceasta postare a fost editata de Dulcica: 20 December 2005 - 07:20 PM
Scris 18 April 2005 - 12:15 PM
Scris 18 April 2005 - 12:22 PM
lidiailove, la Apr 18 2005, 01:15 PM, a spus:
[snapbacca]36463[/snapbacca]
Eu cred ca de anumite lucruri se stie de mult timp. Si ca biserica le-a ascuns pentru a controla, cu ajutorul religiei, masele.
Nu se pune problema ca se va schimba perceptia oamenilor despre Isus, sau despre Dumnezeu. Doar ca biserica, in special cea catolica, va pierde mult din puterea actuala.
Scris 19 April 2005 - 05:29 PM
Dar de ce ar recunoaste biserica acest lucru cand se construiesc biserici pe fiecare strada cu bani de la oameni si a ajuns ca fiecare preot sa aiba biserica lui?
Nu vi se pare ca se ridica multe semne de intrebare? Nu vi se pare ca daca aceasta carte ar fi un simplu roman politist biserica ar avea in acest caz o reactie cam exagerata? Nu vi se pare ca a recomanda sa nu fie citita aceasta carte asa cum sa-a recomandat de catre biserica catolica din Italia ar semana cam mult cu cenzura ? Ce urmeaza? Sa fie arse cartile? De ce daca nu este adevarata cartea?
pe.sa. Ati vazut reportajul de pe Discovery Channel care desfiinteaza complet cartea? Intrebare: de ce oare au cerut parerea doar reprezentatilor bisericii si nu si autorului de exemplu?
Aceasta postare a fost editata de sophie: 19 April 2005 - 05:32 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
A fi sau a nu fi ... neutru ! | dark_light | 115 | 14.174 |
|
Proprietar sau robul si administratorul lui D-zeu?!. | senin8 | 8 | 2.040 |
|
mandria religioasa
boala secolului nostru |