sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

pompa de caldura Evaluare topic: * - - - -

#21 Utilizator offline   matthew 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 20-December 06

Scris 25 January 2010 - 03:04 AM

Important e să ai radiatoare supradimensionate care să facă față și cu agent termic de 35 de grade. Astfel randamentul poate deveni și mai mare. Poți avea și un COP de 10 dacă e totul calculat bine īn anumite condiții.

Mannix_geo, la Dec 1 2009, 05:15 PM, a spus:

Am o pompa de caldura sistem apa/apa,ia apa dintr-un put si o refuleaza in alt put,problema este la putul de refulare pt ca nu primeste 5mc de apa cat scot din primul put si curge pe afara,are cineva vre-o idee ce pot sa fac?Primul put are diametrul de 140mm si 41m adancime,al doilea put(de refulare) are 42m adancime si 160mm diametru,nivelul apei este la 10m adancime.

Poți īncerca să sleiești puțul, poate e doar ușor īnfundat dar oricum metoda asta nu e prea grozavă și nici legală nu este la noi (nu ai voie să bagi apă īntr-un puț).
Metoda fără bătăi de cap dar mai costisitoare este forarea a mai multor puțuri īn care să introduci coloane de răcire.
0

#22 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 20 November 2010 - 06:12 PM

Nu stiu sigur daca am inteles principiul de functionare al unei pompe de caldura si de aceea intreb: Pompa de caldura amplifica energia termica a unui agent sursa, numai datorita consumului de energie electrica (in general)? Sau PDC, converteste energie termica a unei mari cantitati de "agent sursa" aflat la o temperatura modesta, in energia termica a unei cantitati mai mici de "agent destinatie" dar la o temperatura mai mare?
Intrebarea mea are in vedere eficienta acestui sistem (bazat pe o pompa de caldura) in varianta in care as folosi ca agent termic sursa, caldura degajata de "o soba cu lemne" (in paralel eventual cu un panou solar, sau cu alte sisteme sursa)pentru incalzirea intregii locuinte (mentionez ca am incercat multe variante de incalzire fara rezultate multumitoare si ca in zona nu exista gaz metan).
Ar fi posibil sa construiesc singur un sistem de incalzire (ce include o pompa de caldura) multumitor de eficient, daca fac o investitie financiara modesta si compensez printr/o mai mare investitie de efort personal (fizic si intelectual)?
0

#23 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 23 November 2010 - 10:10 AM

Atasez schema instalatiei la care ma gandesc.
Acesta e principiul. Ce parere aveti?
Referitor la detaliile tehnice de punere eficienta in aplicare a acestei solutii as vrea sa discutam.

Aceasta postare a fost editata de Numenume: 23 November 2010 - 10:22 AM

0

#24 Utilizator offline   Dani_80 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 25-January 11

Scris 26 January 2011 - 05:26 AM

Argv, la Mar 30 2007, 04:17 PM, a spus:

Cine cunoaste acest sistem de incalzire: pompa de caldura? Exista multe informatii pe internet, dar m-ar interesa daca cineva la vazut in functiune si daca este o solutie buna pentru incalzire.

L-am vazut intr-o benzinarie.!00 mp.Pompa de caldura geotermala era instalata.
0

#25 Utilizator offline   Asetaecosol 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 12-April 11

Scris 12 April 2011 - 11:21 AM

argv, la 30 March 2007 - 04:17 PM, a spus:

Cine cunoaste acest sistem de incalzire: pompa de caldura? Exista multe informatii pe internet, dar m-ar interesa daca cineva la vazut in functiune si daca este o solutie buna pentru incalzire.

Pentru calculaţii şi oferte gratuite:

ASETA ECOsol Timisoara
Str. Miron Costin, Nr. 7
Tel./Fax: 0256-444.111
Mobil: 0720 288 088
E-mail: office@aseta.ro
Web: www.asetaecosol.ro
0

#26 Utilizator offline   Stefaniaiov 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 29-April 11

Scris 29 April 2011 - 10:11 AM

Buna ziua!

Imi construiesc casa de vacanta si in comuna respectiva nu exista posibilitatea incalzirii locuintelor cu gaz metan...si avand in vedere ca va fi o casa de vacanta ( deci va trebui incalzita doar in week-enduri si aproximativ 2 saptamani pe an in jurul sarbatorilor de Craciun)... m-am gandit sa apelez la o solutie de incalzire cat mai economica si am citit astfel despre pompele de caldura ( unde am putut observa ca sunt niste costuri initiale destul de mari).

As dori sa aflu niste pareri cu privire la pompele de caldura...daca sunt o solutie buna in cazul meu...daca functioneaza bine...la ce firma ar trebui sa apelez...si alte informatii folositoare.

Multumesc!

P.S. casa are 140 mp
0

#27 Utilizator offline   Filip_g 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-March 11

Scris 22 September 2011 - 09:38 PM

Vezi postareaStefaniaiov, la 29 April 2011 - 10:11 AM, a spus:

Buna ziua!

Imi construiesc casa de vacanta si in comuna respectiva nu exista posibilitatea incalzirii locuintelor cu gaz metan...si avand in vedere ca va fi o casa de vacanta ( deci va trebui incalzita doar in week-enduri si aproximativ 2 saptamani pe an in jurul sarbatorilor de Craciun)... m-am gandit sa apelez la o solutie de incalzire cat mai economica si am citit astfel despre pompele de caldura ( unde am putut observa ca sunt niste costuri initiale destul de mari).

As dori sa aflu niste pareri cu privire la pompele de caldura...daca sunt o solutie buna in cazul meu...daca functioneaza bine...la ce firma ar trebui sa apelez...si alte informatii folositoare.

Multumesc!

P.S. casa are 140 mp

Puteti utiliza o pompa de caldura geotermala sola-apa sau apa-apa; in acest caz este nevoie de incalzire in pardoseala sau ventiloconvectoare.
Avand in vedere suprafata casei si un grad de izolatie foarte bun, o pompa de caldura de 7 kW este optima; este necesar bransament trifazat corespunzator.
Recomandare: OILON este unul dintre cei mai importanti producatori de pompe de caldura din Finlanda: http://www.agt-termo...ct_OILON_RO.pdf
0

#28 Utilizator offline   Anna C 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 22-February 12

Scris 22 February 2012 - 05:02 PM

Vezi postareaargv, la 30 March 2007 - 04:17 PM, a spus:

Pompele de caldura se clasifica in functie de sursa si agent:
aer-aer: aparatele de aer conditionat care functioneaza si in modul incalzite au incorporata pompa de caldura
aer-apa, apa-apa: Daikin Altherma este solutia completa pentru casa, incalzeste, raceste si asigura apa calda pentru uz casniz si pentru aplicatii cu ventiloconvectoare.
Consumul de energie este mult mai redus, pana la 30% in comparatie cu un sistem clasic, pana la 34% fata de un cazan cu ulei si pana la 18% fata de un cazan pe gaz. Posibilitate de functionare in zilele extrem de reci, cu temperaturi de pana la -20°C.
Iti recomand marca Daikin, vezi pe daikin-shop.ro sau pentru mai multe detalii incalzire-pompa-de-caldura.ro

Aceasta postare a fost editata de Anna C: 22 February 2012 - 05:06 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Cimentul Romcim produs de Lafarge se faramiteaza?
S-au sfarmat o sapa si un planseu din beton foarte repede
IonescuS  3 10.452
Replici noi Izolare fonica Theblizzard  1 1.289
Replici noi Atasamente LED Light - dale luminoase andrei_burceag  1 2.359
Hot Topic (New) Atasamente Traditie vs Modernism
cum sa-mi fac casa
red2shoes  83 7.565
Replici noi Incalzire electrica vs. gaz
Care este mai rentabia?
FUSCUS  9 6.222