sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mancaruri traditionale de Paste Din Romania si din lumea larga Evaluare topic: * * * * *

#61 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 08 April 2012 - 07:36 AM

Vezi postareasamsara, la 07 April 2012 - 07:37 AM, a spus:

Eu vreau sa fac o pasca fara aluat,

Admir ideile astea iesite din comun, eu nici din aluat n-as putea face nimic :crazy:
Am luat mac preparat in cutii de conserve cu gandul ca o sa experimentez, poate de Pastele alalalt sau la anu' ... de ce nu de Craciun ca e valabil vreo 2 ani conserva :yahoo:
Am curcan afumat si e asa de bun ... decat il scot din ambalaj, il feliez si e gata de mancat, asa usor inca n-am sarbatorit niciodata. Voiam o gasca afumata ca in Ungaria cum se maninca dar trebuie sa merg acolo am impresia ca aici nu e pe lista de menu aceasta pasare.
0

#62 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 08 April 2012 - 07:41 AM

Pai nu e nimic complicat se amesteca branza cu oua ceva stafide zahar lamaie si putintel gris si la cuptor cu ea ... e ca un fel de budinca/pasca :) dar cu branza ca nu-mi place sa rod la aluatul pastii
0

#63 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 April 2012 - 08:31 AM

Vezi postareasamsara, la 08 April 2012 - 07:41 AM, a spus:

Pai nu e nimic complicat se amesteca branza cu oua ceva stafide zahar lamaie si putintel gris si la cuptor cu ea ... e ca un fel de budinca/pasca :) dar cu branza ca nu-mi place sa rod la aluatul pastii

Aluatul e cel mai simplu de facut, daca eu stiu sa-l fac ... oricine va putea si este frageda ca un biscuit. Pui 1 cana de ceai de faina sau cat stii ca-ti trebuie crusta pentru pasca intr-un castron, un praf de sare, coaja de lamiie cat ai, vreo 2 linguri de zahar sa nu fie fara gust, o bucatica de unt rece taiat in cubulete si cateva linguri de apa inghetata din congelator. Amesteci bine totul, il acoperi si-l pui in frigider pentru 1 ora sau mai putin si il intinzi sau cu mana presezi coca in forma unde vei pune amestecul de branza. Acoperi si marginile sa nu se arda iar coptul ... stii tu cand e gata. Am de toate ca si eu voiam sa fac insa ma doare mana si nu ma fortez, beau numai ceva rece, nu alcool doar apa minerala cu sirop de coacaze negre si otet de mere.
0

#64 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 08 April 2012 - 08:35 AM

stiu, stiu ca nu egreu, dar prefer doar branza dulce :P
0

#65 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 April 2012 - 04:34 AM

Cea mai insemnata sarbatoare a crestinilor e consemnata astazi de intreaga lume catolica,
insa nu peste tot se maninca miel si jambon cu ocazia asta, fiind mai greu de digerat, asa devine pestele felul cel mai important pe masa.

Dorada la cuptor

Timp de gătire 60 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente

900 gr dorada, 1 capatina de usturoi, 2 fire de rozmarin, ulei de masline, 2 cartofi, sare, piper

Mod de preparare

Pestele se curata, apoi se spala si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple cavitatea cu usturoiul curatat si zdorbit si firele de rozmarin. Cartofii se curata si se taie in felii rotunde, subtiri, precum chipsurile. Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se aranjeaza chipsurile de cartofi unul cate unul, ca un asternut. Se presara cu sare si piper si se asaza dorada, apoi se inveleste cu cartofii din tigaie. Se introduce in cuptor si se lasa la 200 de grade cca 18-20 de minute.

Se serveste cald.
0

#66 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 April 2012 - 10:55 AM

Rulada de carne tocata

O reteta noua, care inlocuieste drobul in caz ca familia n-are voie sa manince carne de organe

Tipul retetei: Felul principal
Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 90 Minut(e)
Dificultate: Usor

Ingrediente:

750 gr carne tocata de porc
2 3 ardei copti
1 ceapa mare
1/2 conserva de ciuperci
3 4 catei de usturoi
2 cartofi
2 felii de paine (franzela)
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 ou crud
2 3 oua fierte
10 masline verzi si negre
carnaciori
sare, piper

Preparare

etapa 1

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata.
Adaugam cartofii si maslinele scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia.

etapa 2

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.

etapa 3

Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.

etapa 4

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru proximativ 75 minute.

etapa 5

Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.

etapa 6

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.

Pofta buna!
0

#67 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 April 2012 - 09:46 AM

Ciorba de miel cu macris

Timp de gătire 70 Minute
Complexitate Medie

Ingrediente

un cap de miel
coada de miel
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
o ceapa mijlocie
5-6 gramajoare de macris sau de podbal
2 linguri faina
un ou
400-500 ml smantana
o legatura marar verde
o legatura patrunjel verde
zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Se curata de piele capul de miel, se scot creierul si ochii si se transeaza. Ciorba se face din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape. Oasele se pun la fiert in 3 l de apa cu sare.

Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, se adauga zarzavatul dat pe razatoarea mare. Ceapa se taie cubulete. Cand zarzavatul e fiert, se adauga verdeata pregatita astfel: se curata macrisul, se rup coditele si se spala in mai multe ape. Verdeata se pune in oala si e lasata sa dea un clocot cu celelalte ingrediente.

Intr-un castron se pregateste un preparat din 2 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de apa rece. Se bate bine oul si se amesteca cu smantana. Compozitia se toarna in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.

Mod de servire

Deasupra se pune patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.
0

#68 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 10 April 2012 - 10:03 AM

si cu tarhon musai ciorba aia
0

#69 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 April 2012 - 10:47 AM

Secuii doar tarhon folosesc ... la ardelenii unguri nu prea cred ca le place leusteanul, insa mereu se poate substitui verdeturile dar si carnea din oricare reteta. Eu n-am mai mancat leustean de vreo cateva decade ... aici nu se gaseste, numai tarhon, marar, menta, patrunjel, cilantro, etc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari