sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Retete de post Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 06 March 2012 - 02:20 PM

Flageolet

fasole alba boabe uscate a fost prezentat azi noapte la Televiziunea locala ca mancare de post in combinatie cu branza telemea avind in vedere ca la catolici postul nu este asa de sever iar la americani nici pe atit. Doar se renunta la ceva, de obicei ce nu obisnuiesti sa maninci nici asa :crazy: urechi de porc , etc., insa carnea de porc este acceptat. Cartofii prajiti si chipsurile sint cele mai des intalnite mancaruri la care renunta cei care vor sa observe post, pentru ca asa este propagata religia pe aici ca ceva-ti place foarte mult la acel ceva renunti ... ca deja ai locul garantat si rezervat in Rai.

Fasolea de soia de o zi incoltite si prajite ar fi o gustare de dupa_amiaza!
0

#22 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 March 2012 - 03:11 AM

Mazare galbena uscata

In copilara mea l-am avut de foarte mult pe masa si nu ne-am plictisit de ea niciodata.
O mancare simpla, ieftina si extrem de gustoasa si usor de preparat. Am citit pe mai multe site-uri ca tineretul nu-l mai cunoaste aceasta delicatesa, era prima oara pe forum ca au luat la cunostinta existenta mazarii galbene.

Indicatii la gatit

Se pune la inmuiat o cana mare de mazare uscata, se limpezeste bine cu apa rece si se pune in apa rece la fiert pe foc mic, se amesteca sa nu se lipeasca, se adauga sare, dafin si piper. Este fiert cand boabele se sfarma usor, cam dupa 1 ora. Se strecura de apa in care a fiert dar nu se arunca zeama, se lasa sa se aseze. Se calesc 1-2 cepe mari, in ultima clipa se arunca si usturoi curatat si feliat subtire, se puna boia de ardei dulce, un pic de zeama, o lingura sa nu se arda prajeala si se arunca peste mazare, se amesteca bine, in caz ca e foarte gros se pune din zeama oprita. In unele parti se face si un rantas cu smantina si iese mult mai buna decat fara dar oricum este o minune de mancare si se maninca cu paine calda sau crocanta macar. Muraturile ii mai dau un gust sau varza acra.
0

#23 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 March 2012 - 04:05 AM

Salata de cruditati

Intr-un castron maricel se toaca tot ce e prin frigider de o vreme sau pe masa in cosul de fructe: mere, pere, citrice, banane, pepene galben, cozi de telina, ardei gras, morcovi, castravetei, struguri, ananas din conserva sau alta conserva inceputa cu sirop cu tot, zeama dintr-o lamiie si daca este o frunza de menta proaspata ... se amesteca totul si se poate manca toata ziua inainte sau dupa mese sau langa mancare sa nu fie asa de plictisitoare orezul cu ciuperci.
0

#24 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 March 2012 - 03:30 AM

Ciuperci cu spaghete

Timp de gătire 40 Minute
Complexitate Redusă

Ingrediente

Pentru 4 portii:

jumatate de kilogram de ciuperci champignon,
jumatate de litru de suc de rosii,
sare, piper (o lingurita sau 1/2),
o legatura de verdeata proaspata,
4 linguri cu ulei,
o legatura sau cat luati intr-o mana de spaghete

Mod de preparare

Pentru ciuperci cu spaghete se spala ciupercile, se inlatura piciorusele. Se sareaza, se dau cu piper. Se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga sucul de rosii, se mai poate dauga sare si piper, se varsa uleiul, apoi se baga in cuptor, unde va sta cca 30 de minute.

Intre timp, spaghetele se fierb al dente. Cand au expirat cele 30 de minute, se adauga spaghetele peste ciuperci si se mai tin cateva minute in cuptor, dar nu mult. Ca sa nu riscati ca nu se fac, tineti ciupercile in cuptor pana ce se fac, apoi, cu ceva timp inainte de servire, adaugati spaghetele.

Inainte de servire, se adauga verdeata proaspata, tocata.

Pofta buna!

Mod de servire

Ciupercile cu spaghete se servesc calde.

culinar.ro
0

#25 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 March 2012 - 10:31 AM

Am avut musafiri care tineau post ... mereu mi se intimpla sa am simandicosi la masa!!!

Supa de salata
Cartofi copti in cuptor cu smantina, ceapa verde si uscta, sare si piper, unt fara sare, varza acra, usturoi, ulei gustos, salata verde oua fierte.
Orez alb cu zacusca
Salata de fructe
0

#26 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 March 2012 - 05:29 AM

Clatite cu Sparanghel

Se face material de clatite cu mai multe oua ca de obicei si se lasa putin la rece. Intre timp se opareste sparanghelul si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune in tigaie un polonic de material de clatita, n-am idee cum s-ar numi mai oficial, in ulei foarte incins si se intinde bine. Cand deja s-a prins bine se aseaza 2-3 fire de sparanghel si se acopera cu o parte din clatita si tot se invirte pana s-a infasurat toata dar nu e coca cruda. Se pune pe o farfurie sau tava de sticla si se tine in cuptor pana se termina de facut si se poate servi cu sauce de ciuperci langa cartofi fierti in apa cu sare sau paste fainoase sau orez, etc., sau numai cu salata verde si paine.
0

#27 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 23 March 2012 - 10:25 AM

Mancarica de fasole cu soia granule

INgrediente:

500 g fasole alba
ulei
1 ceapa mare

continuare

Fisiere atasate

0

#28 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 April 2012 - 06:08 AM

Pizza Vegetariana

Un blat cumparat din pizzeria, se unge cu ulei de canepa si se decoreaza cu urmatoarele:
feli ide rosii, ceapa, ardei gras, masline, capern, ananas, ciresi maraschino, mango, gutui, tot ce-i prin casa de o vreme la deshidratare pe masa si se toarna sos tomat.
Nu recomand branza sintetica :crazy: doar frunze de oregano proaspete.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Sprot
Cum se gateste? Se curata de intestine etc?
bistro  16 30.282
Hot Topic (New) Atasamente Secretul din borcan crocobaur  64 29.388
Replici noi Retete de lux nike  17 17.685
Hot Topic (New) Ceainaria din spate de la Armenesca busu  30 12.660
Hot Topic (New) Localuri
pe unde va place sa mancati
danutza_1411  85 52.065