Retete de post
Scris 11 May 2006 - 05:34 PM
Scris 12 May 2006 - 03:19 PM
Scris 12 May 2006 - 04:40 PM
Mircea Constantinescu, la May 12 2006, 03:19 PM, a spus:
normal, doar esti la cules de capsuni īn spania, de unde carne ?
Scris 12 May 2006 - 07:14 PM
Mircea Constantinescu, la May 12 2006, 04:19 PM, a spus:
Evident ca postul nu inseamna numai renuntarea la anumite alimente, insa aici vroiam sa discutam despre retete de post, doar suntem la o rubrica gastronomica!
Scris 19 November 2006 - 10:30 AM
Scris 19 November 2006 - 03:28 PM
Varza , conopida se pot folosi si ele in diferite combinatii, pizza de post cu ciuperci , rosii, branza de soia, masline. Ciorba de varza, conopida la cuptor, cartofi la cuptor cu usturoi, pilaf cu graunte de soia, snitele de soia, tocanita de ciuperci, ciuperci umplute la cuptor, se mai pot face prajituri de post in care ouale sunt inlocuite cu apa.
In post nu trebuie neglijate si fructele. Un mar pe zi, cel putin.
Avand in vedere ca cerealele stau la baza piramidei unei alimentatii corecte, sa nu uitam de grau (paste fainoase, coliva, paine integrala, graham), orez, porumb (malai); eu mai iau de la plafar hrisca, o pun la inmuiat de cu seara , iar dimineata e buna de mancat cu miere. Mai iau si polenolecitin , granule de calciu cu laptisor de matca. In post, daca dati iama prin plafar, e mai usor de tinut.
Aceasta postare a fost editata de Arcadia2006: 19 November 2006 - 03:29 PM
Scris 19 November 2006 - 07:23 PM
Arcadia2006, la Nov 19 2006, 03:28 PM, a spus:
Varza , conopida se pot folosi si ele in diferite combinatii, pizza de post cu ciuperci , rosii, branza de soia, masline. Ciorba de varza, conopida la cuptor, cartofi la cuptor cu usturoi, pilaf cu graunte de soia, snitele de soia, tocanita de ciuperci, ciuperci umplute la cuptor, se mai pot face prajituri de post in care ouale sunt inlocuite cu apa.
In post nu trebuie neglijate si fructele. Un mar pe zi, cel putin.
Avand in vedere ca cerealele stau la baza piramidei unei alimentatii corecte, sa nu uitam de grau (paste fainoase, coliva, paine integrala, graham), orez, porumb (malai); eu mai iau de la plafar hrisca, o pun la inmuiat de cu seara , iar dimineata e buna de mancat cu miere. Mai iau si polenolecitin , granule de calciu cu laptisor de matca. In post, daca dati iama prin plafar, e mai usor de tinut.
Multumim pentru sfaturi, trebuie sa tinem seama de ele!
Scris 20 November 2006 - 09:55 PM
-salate
-mazare
-pastai
-ciuperci
-cartofi prajiti cu ardei copti
-salata de vinete
-salata de dovlecei fierti
daca vrei sa tii post gasesti mancaruri delicioase si din legume, nu neaparat postul inseamna fasole..
Scris 25 November 2006 - 09:47 AM
Scris 02 March 2012 - 12:00 AM
2 cepe mari tocate marunt se pun la prajit in ulei destul de mult si cand se ingalbeneste venim cu 2 ardei grasi si o capatina de usturoi tocati cu masinuta si adugat la prajit.
Se spala si se taie in cuburi mari 2 vinete care se pune daje in cratita si se amesteca bine, se observa ca a si absorbit tot uleiul si de aici doar pe foc minim sta cratita sa nu se arda mancarea. Mai tocam in masinuta 1 legatura de patrunjel si 4 rosii fara seminte care vine pe deasupra legumelor prajite, sare si piper si se mai lasa un timp sa fiarba totul si e gata de pus pe o felie de paine sau orez alb, cartofi fierti, in pita bread sau cu burgul/grau spart si inmuiat in apa dar nu cel de la robinet si cu salata verde.
Se poate adauga si masline sau dovleac oriental sau lamiie, mango mi-a spus cineva insa pentru mine se opreste reteta inaintea ingredientelor exotice. Acum de post merge cu orice, langa orice chiar si pe mamaliga
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cele mai bune oua
SFAT SCURT |
Dragos Cristache | 8 | 5.002 |
|
|
Fluturel | 13 | 16.034 |
|