sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Retete de post Evaluare topic: * * * * *

#11 Utilizator offline   sereniti 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-March 06

Scris 11 May 2006 - 05:34 PM

eu sunt vegetariana asa ca.. pt mine postul inseamna doar renuntarea la branza si lapte. cu carnea nu am mari probleme avand in vedere ca nu o mananc niciodata ;)
0

#12 Utilizator offline   Master_Best 

• Om serios
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-December 05

Scris 12 May 2006 - 03:19 PM

Daca tineti post si apoi continuati ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, mai bine nu mai tineti...E ca si cum int-un pahar plin cu noroi turnati o picatura de apa limpede...Oricum post deasta eu tin de cand m-am nascut, pt. ca carne mananc foarte rar, iar bautura nu consum...
0

#13 Utilizator offline   Marlboro 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 06-February 06

Scris 12 May 2006 - 04:40 PM

Vezi postareaMircea Constantinescu, la May 12 2006, 03:19 PM, a spus:

Daca tineti post si apoi continuati ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, mai bine nu mai tineti...E ca si cum int-un pahar plin cu noroi turnati o picatura de apa limpede...Oricum post deasta eu tin de cand m-am nascut, pt. ca carne mananc foarte rar, iar bautura nu consum...

normal, doar esti la cules de capsuni īn spania, de unde carne ? :flowers:
0

#14 Utilizator offline   avolina 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-February 05

Scris 12 May 2006 - 07:14 PM

Vezi postareaMircea Constantinescu, la May 12 2006, 04:19 PM, a spus:

Evident ca postul nu inseamna numai renuntarea la anumite alimente, insa aici vroiam sa discutam despre retete de post, doar suntem la o rubrica gastronomica! :flowers:
0

#15 Utilizator offline   ioana-dana 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-November 06

Scris 19 November 2006 - 10:30 AM

eu tin post asa m-am saturat de fasole :doh: da lasa ca azi ma duc si imi cumpar bonduelle( cred ca sa se scrie :P ) in orice caz nu conteaza :crazy: voi ce mancati?????? apropo succes sa il duceti la bun sf sa nu va dati batuti pe parcurs ati auzit?! succes
0

#16 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 19 November 2006 - 03:28 PM

Soia inlocuieste cel mai bine carnea. Pe unele produse chiar scrie ca "garantam ca nu e modificata genetic". Apoi , leguminoase: fasole, linte, mazare.
Varza , conopida se pot folosi si ele in diferite combinatii, pizza de post cu ciuperci , rosii, branza de soia, masline. Ciorba de varza, conopida la cuptor, cartofi la cuptor cu usturoi, pilaf cu graunte de soia, snitele de soia, tocanita de ciuperci, ciuperci umplute la cuptor, se mai pot face prajituri de post in care ouale sunt inlocuite cu apa.
In post nu trebuie neglijate si fructele. Un mar pe zi, cel putin.
Avand in vedere ca cerealele stau la baza piramidei unei alimentatii corecte, sa nu uitam de grau (paste fainoase, coliva, paine integrala, graham), orez, porumb (malai); eu mai iau de la plafar hrisca, o pun la inmuiat de cu seara , iar dimineata e buna de mancat cu miere. Mai iau si polenolecitin , granule de calciu cu laptisor de matca. In post, daca dati iama prin plafar, e mai usor de tinut. :doh:

Aceasta postare a fost editata de Arcadia2006: 19 November 2006 - 03:29 PM

0

#17 Utilizator offline   avolina 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-February 05

Scris 19 November 2006 - 07:23 PM

Vezi postareaArcadia2006, la Nov 19 2006, 03:28 PM, a spus:

Soia inlocuieste cel mai bine carnea. Pe unele produse chiar scrie ca "garantam ca nu e modificata genetic". Apoi , leguminoase: fasole, linte, mazare.
Varza , conopida se pot folosi si ele in diferite combinatii, pizza de post cu ciuperci , rosii, branza de soia, masline. Ciorba de varza, conopida la cuptor, cartofi la cuptor cu usturoi, pilaf cu graunte de soia, snitele de soia, tocanita de ciuperci, ciuperci umplute la cuptor, se mai pot face prajituri de post in care ouale sunt inlocuite cu apa.
In post nu trebuie neglijate si fructele. Un mar pe zi, cel putin.
Avand in vedere ca cerealele stau la baza piramidei unei alimentatii corecte, sa nu uitam de grau (paste fainoase, coliva, paine integrala, graham), orez, porumb (malai); eu mai iau de la plafar hrisca, o pun la inmuiat de cu seara , iar dimineata e buna de mancat cu miere. Mai iau si polenolecitin , granule de calciu cu laptisor de matca. In post, daca dati iama prin plafar, e mai usor de tinut. :)

Multumim pentru sfaturi, trebuie sa tinem seama de ele! :)
0

#18 Utilizator offline   anna_roxana 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-September 06

Scris 20 November 2006 - 09:55 PM

-sarmalute cu ciuperci si soia
-salate
-mazare
-pastai
-ciuperci
-cartofi prajiti cu ardei copti
-salata de vinete
-salata de dovlecei fierti

daca vrei sa tii post gasesti mancaruri delicioase si din legume, nu neaparat postul inseamna fasole..
0

#19 Utilizator offline   Go!!! 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-November 06

Scris 25 November 2006 - 09:47 AM

E foarte buna si mancarea numita "icre de fasole" . Se fierbe fasole boabe, se mixeaza fin, se amesteca gradat cu ulei, ceapa tocata fin si putin usturoi. E mult de lucru, dar, merita ca e gustoasa si de post!
0

#20 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 02 March 2012 - 12:00 AM

Zacusca

2 cepe mari tocate marunt se pun la prajit in ulei destul de mult si cand se ingalbeneste venim cu 2 ardei grasi si o capatina de usturoi tocati cu masinuta si adugat la prajit.
Se spala si se taie in cuburi mari 2 vinete care se pune daje in cratita si se amesteca bine, se observa ca a si absorbit tot uleiul si de aici doar pe foc minim sta cratita sa nu se arda mancarea. Mai tocam in masinuta 1 legatura de patrunjel si 4 rosii fara seminte care vine pe deasupra legumelor prajite, sare si piper si se mai lasa un timp sa fiarba totul si e gata de pus pe o felie de paine sau orez alb, cartofi fierti, in pita bread sau cu burgul/grau spart si inmuiat in apa dar nu cel de la robinet si cu salata verde.
Se poate adauga si masline sau dovleac oriental sau lamiie, mango mi-a spus cineva insa pentru mine se opreste reteta inaintea ingredientelor exotice. Acum de post merge cu orice, langa orice chiar si pe mamaliga :yahoo: cald sau rece. Se poate face mai mult ca rezista bine in frigider.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cele mai bune oua
SFAT SCURT
Dragos Cristache  8 5.002
Replici noi Atasamente Fructe exotice Fluturel  13 16.034
Replici noi "The Naked Chef" ALX  8 9.609
Replici noi Ajutor in bucatarie doriniciu  9 10.189
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Pizza + racoritoare!
Pizza + racoritoare!!!
vorbaretu  48 20.863