Codul rutier - nelamuriri, intrebari, discutii Teme combinate
Scris 26 March 2007 - 03:16 PM
GIROFARUL DE CULOARE ROSIE ESTE FOLOSIT NUMAI DE CATRE POLITIE SI POMPIERI SI INSEAMNA
OPRIREA AUTOVEHICULULUI
GIROFARUL DE CULOARE ALBASTRA E FOLOSIT DE CATRE:AMBULANTA, JANDARMERIE SI ASA MAI DEPARTE SI INSEAMNA CEDARE PRIORITATII SI INCETINIREA DAR NU SI OPRIREA.
INTREBAREA MEA ESTE: DACA ESTE REGULAMENTARE GIROFARULUI FOLOSIREA DE CULOARE ROSIE SI ALBASTRA SIMULTAN DE CATRE POLITIE.LOGICA AR FI SA-L FOLOSEASCA NUMAI PE CEL ROSU CAND OPRESTE UN AUTOVEHICUL,FOLOSINDU-L PE CEL ROSU SI PE CEL ALBASTRU AR TREBUI SA OPRESC SAU SA-MI CONTINUI MERSUL...
STIU CA LA SEMNALUL MASINII DE POLITIE TREBUIE SA OPRESC DAR DE CE NU FOLOSESC DOAR GIROFARUL ROSU CUM SCRIE IN CARTE SI IL FOLOSESC SI PE CEL ALBASTRU????
Scris 06 April 2007 - 10:30 AM
Scris 06 April 2007 - 11:28 AM
Dacă ceva nu e clar, poţi întreba cum stau lucrurile în realitate sau cum le văd ceilalţi, nu să începi de la a enunţa cum le vezi tu. Formulările de genul "DACA ESTE REGULAMENTARE GIROFARULUI FOLOSIREA DE CULOARE ROSIE SI ALBASTRA "
Folosirea simultană a luminilor roşii şi albastre îţi permite să-ţi dai seama că e vorba de autovehicule ale Poliţiei. Nici una dintre celelate categorii nu dispune de ambele culori. Când un autovehicul al Poliţiei se deplasează sau staţionează cu luminile roşii şi albastre simultan aprinse, dar fără sirene, nu înseamnă neapărat că solicită vreo acţiune anume din partea celorlalţi conducători auto, ci trebuie doar să circuli cu atenţie sporită, pentru a observa eventualele semnale ale unui agent, eventualele obstacole de pe carosabil sau intenţiile şi manevrele efectuate de conducătorul autovehiculului de Poliţie.
Scris 03 December 2007 - 08:04 AM
Scris 03 December 2007 - 08:38 AM
Fratele meu avea obiceiul să traverseze ostentativ, chiar dacă el era singur pe trecerea de pietoni şi 6-7 maşini īl aşteptau să treacă. Pānă cānd īntr-o zi, unul s-a dat jos de la volan şi l-a "cārpit" de nu s-a văzut
Atāt timp cāt te-ai aflat pe "traiectorie de coliziune" cu maşina, nu īnseamnă că ai traversat fără să te asiguri? Vezi că "zebra" aia e doar vopsită pe jos, nu e gard să nu poată da maşinile peste tine.
Aceasta postare a fost editata de harald: 03 December 2007 - 08:40 AM
Scris 03 December 2007 - 09:43 AM
copchil, la Dec 3 2007, 08:42 AM, a spus:
Nu, nu i-a luat nimeni permisul, nu se ia permisul pentru aşa ceva.
Permisul lui nu e problema ta, permisul lui e o problemă strict īntre el şi autoritatea care i l-a emis. Dar aşa a ajuns Romānia o ţară de jigodii.
Aceasta postare a fost editata de harald: 03 December 2007 - 09:45 AM
Scris 03 December 2007 - 09:58 AM
harald, la Dec 3 2007, 09:38 AM, a spus:
Fratele meu avea obiceiul să traverseze ostentativ, chiar dacă el era singur pe trecerea de pietoni şi 6-7 maşini īl aşteptau să treacă. Pānă cānd īntr-o zi, unul s-a dat jos de la volan şi l-a "cārpit" de nu s-a văzut
Atāt timp cāt te-ai aflat pe "traiectorie de coliziune" cu maşina, nu īnseamnă că ai traversat fără să te asiguri? Vezi că "zebra" aia e doar vopsită pe jos, nu e gard să nu poată da maşinile peste tine.
....depinde de la caz la caz...si eu am fost victima unui accident rutier in urma cu aproaape 10 zile, a dat o masina peste mine pe trecerea de pietoni si crede-ma ca m-am asigurat, nu sunt genul de persoana care traverseaza nici ostentativ si nici aiurea... sunt linistita si am mult bun simt, nu cred ca mi se cuvine nimic in mod special....
m-am gandit mult in acest rastimp si nu imi gasesc vina....am stat o gramada pana m-am angajat in traversare asteptand un gol de masini, pentru ca mi se parea ca se circula cam "tare" in zona respectiva. Soseaua pe care am traversat( in centrul unei localitati) avea 4 benzi. masina care m-a lovit venea din dreapta mea, pana sa aiba loc coliziunea eu strabatusem 3 culoare, deci cred ca era timp suficient ca soferul sa ma vada si sa franeze putin, mai aveam 4-5 pasi pana sa ajung pe celalalt trotuar. Cand m-au ridicat de jos, soferul a spus ca pur si simplu nu m-a vazut, decat cand deja eram pe capota masinii....trecerea era marcata si luminata.....
acum am o fractura de cap si col humeral la bratul drept , voi fi imobilizata 6 saptamani si voi avea nevoie apoi de un tratament de recuperare. picioarele le am intregi , la fel si bratul stang, de aceea pot scrie acum....o lovitura la cap care sper sa nu aiba urmari....
in general apreciez bine distantele, poate ca de data asta nu am facut-o cum trebuie...daca soferul un pic apasa pe frana sau tragea un pic de volan stanga, nu s-ar fi intamplat nimic... era o femeie de 51 de ani, care are carnet de 3 luni....mi-a zis ca ea nu vede noaptea....era 17:15
pe mine m-a nenorocit pentru o perioada, suport niste dureri cumplite, fractura e cu deplasare si nu stiu daca pana la urma nu voi avea nevoie de operatie... nu ma gandesc in nici un fel la o pedeapsa cat mai aspra pentru sofer, dar incer sa adun informatii privind ceea ce ar trebui sa fac ca sa imi recuperez si eu o parte din prejudicii....costurile medicamentelor si a recuperarii mainii ....nu stiu... chiar voiam eu insami sa deschid un topic despre asta... nu este vorba de ce i se va intampla soferului, nu vreau sa-i ingreunez cu nimic situatia, ci de ce ar trebui sa fac eu, pentru mine.
ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Aceasta postare a fost editata de madalina_: 03 December 2007 - 10:11 AM
Scris 03 December 2007 - 10:17 AM
madalina_, la Dec 3 2007, 09:58 AM, a spus:
Asta e cu totul altceva. Dar problema care-l preocupă pe el este "ce-aş putea eu să-i fac şoferului".
Īn cazul tău, cred că există două componente diferite: īn primul rānd, stabilirea vinovăţiei pentru producerea accidentului; iar īn funcţie de asta, poţi obţine şi recuperarea costurilor īngrijirilor medicale.
Scris 03 December 2007 - 10:36 AM
ma gandesc doar la o intelegere amiabila....oare functioneaza birourile acelea de mediere?...dar cred ca sunt off topic asa ca nu am sa mai dezvolt.
Aceasta postare a fost editata de madalina_: 03 December 2007 - 10:44 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
evenimente rutiere | Bogdandjm | 3 | 399 |
|
Permisul
Topic combinat |
Florin18cl | 80 | 25.738 |
|