Sint Adina, din Bucuresti si vreau sa va cer sfatul intr-o problema. Pentru asta, voi face pe scurt un rezumat:
Baiat, 22 de ani, depistat cu hepatita C in urma unui control de rutina. Se stie clar de provenienta virusului (care nu este nici stomatologie si nici vreo operatie!).In fine...cert e ca facut tratamentul cu pegasys si inteferon in intervalul noiembrie 2004-octombrie 2005.Raspuns favorabil,la sfirsitul tratamentului.Fericire mare...viremie nedetectabila! Toate bune si frumoase pina in august 2006 cind viremia are valoare! Desi tratamentul a fost un real succes (prin viremia nedetectabila obtinuta la sfirsit), virusul a reaparut in forta. Explicatia: simpla de altfel,(sau cel putin asa cred eu) bautura alcoolica (rar dar nu de neglijat),bauturi acidulate,energizante,nopti nedormite,stres,etc. Medicul curant recomanda lagosa 3/zi,urofalk 4/seara,rowachol 3/zi,colchicina si nexium 1/zi. Deocamdata tine acest tratament si asteptam urmatoarea viremie in iunie. A redus ceva din noptile nedormite, spune ca nu mai bea bauturi alcoolice,acidulate sau energizante,nu tine regim. In iunie insa,daca viremia se prezinta la fel, care credeti ca ar fi cel mai potrivit lucru? Sa repetam tratamentul cu pegasys/copegus? (desi am inteles ca ministerul sanatatii nu aproba acest tratament decit o singura data!) Sa incerce tratamentul cu yugandan (sper ca am scris corect) sau ce ar fi cel mai bine de facut? Trebuie sa recunosc ca este la limita inconstientei! Nu constientizeaza gravitatea bolii, ba dimpotriva, o ia in gluma. Pe de o parte nu este rau,dar nici bine! Acestea fiind spuse,ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Astept sugestii si va multumesc pentru rabdare!
Contact
Facebook
Twitter
RSS