Pagina 1 din 1
Nevi traumatizati
Scris 22 March 2007 - 12:04 PM
Am si eu o problema care ma streseaza , sper sa-mi raspunda cineva:
Luni seara mi-am rupt ceva de pe spate, din cate am observat eu era o formatiune mica , cat o gamalie de ac , de culoarea pielii.S-a format un mic cheag de sange (ca dupa orice zgarietura) , marti , a doua zi m-am dus la chirurg , mi-a spus ca poate fi papilom , veruca , nev, ca nu trebuie sa excizez , dar la insistentele mele mi-a scos chirurgical formatiunea aia cu limite largi(l-am batut eu la cap). Din pacate asistenta a aruncat-o la gunoi fara sa intreb pe cineva si eu am ramas in plop si plopul in aer.
Am vorbit azi cu asistenta mea de morfopat si mi-a spus ca putea a fie maligna , ca se poate maligniza , etc. Acum sunt in culmea stresului si ma intreb ce analize trebuie sa fac ,daca pot exciza o parte atesutul ramas sa-l trimit la analiza sau cum?
Luni seara mi-am rupt ceva de pe spate, din cate am observat eu era o formatiune mica , cat o gamalie de ac , de culoarea pielii.S-a format un mic cheag de sange (ca dupa orice zgarietura) , marti , a doua zi m-am dus la chirurg , mi-a spus ca poate fi papilom , veruca , nev, ca nu trebuie sa excizez , dar la insistentele mele mi-a scos chirurgical formatiunea aia cu limite largi(l-am batut eu la cap). Din pacate asistenta a aruncat-o la gunoi fara sa intreb pe cineva si eu am ramas in plop si plopul in aer.
Am vorbit azi cu asistenta mea de morfopat si mi-a spus ca putea a fie maligna , ca se poate maligniza , etc. Acum sunt in culmea stresului si ma intreb ce analize trebuie sa fac ,daca pot exciza o parte atesutul ramas sa-l trimit la analiza sau cum?
Scris 22 March 2007 - 12:15 PM
eu cred ca daca ar fi fost vreun risc, ar fi cerut medicul chirurg sa se faca o biopsie
Scris 22 March 2007 - 12:18 PM
Black_sin, la Mar 22 2007, 01:04 PM, a spus:
Am si eu o problema care ma streseaza , sper sa-mi raspunda cineva:
daca a aruncat-o la gunoi ... nu te stresa ca nu e maligna.
descrie mai mult in ce consta. sunt o sumedenie de diagnostice ce ar putea fi.
cel mai uzuala ar putea fi un chist sebaceu, un lipom si lista continua.
trebuiesc mai multe informatii ca sa se poata stabili un diagnostic si cel mai important ar fi examenul fizic.
dar dupa cum spuneam cel mai frecvnet ca formatiuni benigne astea sunt.
sanatate.
Scris 22 March 2007 - 12:25 PM
Pai , e rezident , se poate sa greseasca.
Am spus , nu stiu exact ce era , putea fi veruca , papilom(desi eu stiu ca nu sangereaza la rupere) , alunita intradermica a spus el ca probabil este si mi-a spus ca pt. linistea mea suffleteasca mi-o da sa o duc la morfopat , dar nu trebuie.Cum a aruncat-o asistenta , n-am ce duce.
Ce analize pot face mai incolo? Caut eu adenopatii in zona , ma duc la control , markeri nu stiu sa fie pt. melanoame....
Am spus , nu stiu exact ce era , putea fi veruca , papilom(desi eu stiu ca nu sangereaza la rupere) , alunita intradermica a spus el ca probabil este si mi-a spus ca pt. linistea mea suffleteasca mi-o da sa o duc la morfopat , dar nu trebuie.Cum a aruncat-o asistenta , n-am ce duce.
Ce analize pot face mai incolo? Caut eu adenopatii in zona , ma duc la control , markeri nu stiu sa fie pt. melanoame....
Scris 22 March 2007 - 12:28 PM
Black_sin, la Mar 22 2007, 01:25 PM, a spus:
Pai , e rezident , se poate sa greseasca.
Atunci nu ai de ce sa iti faci griji. cum ti-a facut taietura ? ai avut un tratament dupa taietura ?
a iesit ceva puroi ?
Scris 22 March 2007 - 03:50 PM
Cu formatiunea aia nu am avut nici o problema nici inainte , nici in timpul si nici dupa operatie.
Xilina,bisturiu,excizie mai intinsa(picatura aia de sange era cat o gamalie de ac , taitura a avut in jur de 1 cm diametru) , cusut. Acum am fost la doctorita mea si a spus ca e foarte frumos facuta "operatia" si ca a cusut foarte frumos.
Mi-a spus ca e mai bine ca am scos-o si ca malignizarea daca apare apare in urma trumatismuui fara scoaterea nevului , cand locul supureaza , samd.
Si ca daca prin absurd era malign ceva inainte(desi nu a fost absolut nici un semn si analiele de sange&co le-am facut cu vreo 2 saptamani in urma si au fost ok) e f. bine ca am scos-o.....acum na , per sa fie bin desi evident ca am ceva indoieli.
Xilina,bisturiu,excizie mai intinsa(picatura aia de sange era cat o gamalie de ac , taitura a avut in jur de 1 cm diametru) , cusut. Acum am fost la doctorita mea si a spus ca e foarte frumos facuta "operatia" si ca a cusut foarte frumos.
Mi-a spus ca e mai bine ca am scos-o si ca malignizarea daca apare apare in urma trumatismuui fara scoaterea nevului , cand locul supureaza , samd.
Si ca daca prin absurd era malign ceva inainte(desi nu a fost absolut nici un semn si analiele de sange&co le-am facut cu vreo 2 saptamani in urma si au fost ok) e f. bine ca am scos-o.....acum na , per sa fie bin desi evident ca am ceva indoieli.
Scris 22 March 2007 - 06:16 PM
Si inca o intrebare: imediat dupa ce mi-am rupt aia (cand nu stiam daca s-a rupt si ca s-a rupt ceva , credeam ca nu am nimic) am stat 10 minute la solar.....poate sa grabeasca vreun posibil proces?
Scris 25 January 2008 - 10:37 PM
Black_sin, la Mar 22 2007, 12:04 PM, a spus:
Am vorbit azi cu asistenta mea de morfopat si mi-a spus ca putea a fie maligna , ca se poate maligniza , etc.
Ttttt!
Domnisoara studenta la medicina ar trebui sa stie ca exista un sindrom al "studentului medicinist": cum invata despre o boala noua, nu se poate sa nu gaseasca la el insusi niscaiva simptome care sa se potriveasca bolii respective...
Saraca asistenta stia ea ce face cind a aruncat respectiva chestie...
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sindrom de nevi displazici familial | Leo33 | 2 | 4.504 |
|
Este cancer de piele? | eperdos | 3 | 6.180 |
|
Celule precanceroase | Soracusa | 2 | 6.571 |
|