sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

limbajul iubirii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   crocobaur 

• Raven
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 20 March 2007 - 03:20 PM

Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii?

1.Cuvintele de incurajare. Cu ajutorul declaratiilor simple, directe iubirea se poate exprima foarte bine. Daca partenerul vorbeste in principal acest limbaj, efectul va fi cu atat mai mare. Daca nu… cu siguranta complimentele si sustinrea nu vor supara pe nimeni: “Ce bine arati astazi!”, “Sunt incantata ca am un sot atent ca tine!”, Multumesc ca ai avut grija sa ma anunti ca lipsesti!”, “Iti raman dator pentru ca m-ai ajutat!”, “Daca vrei sa-ti cauti un serviciu care sa-ti aduca mai multe satisfactii, sa stii ca ai toata sustinerea din partea mea”.

2.Timpul acordat. Chiar daca doi oameni petrec timp fiind fizic unul langa celalalt, uneori ii desparte un intreg univers - asadar este vorba despre timpul in care atentia ii este acordata partenerului si nu televizorului (daca este vorba despre o seara petrecuta acasa), partenerului si nu peisajului (daca este vorba despre o plimbare prin parc), partenerului si nu celorlalti oameni (daca este vorba despre o cina la restaurant). Activitatile la care ia parte si partenerul sunt privite ca fiind foarte importante pentru cei care au ca principal limbaj de iubire timpul acordat.

3. Darurile primite. Darul este un simbol al faptului ca cineva s-a gandit la noi cu iubire, indiferent daca valoarea lui materiala este insemnata sau nu. Darurile pot fi cumparate, facute chiar de cel care le ofera sau gasite (in natura, de exemplu). Cel mai interesant este ca aproape orice poate fi prezentat ca un dar de efect atunci cand constientizati ca aveti de construit sau mentinut o relatie cu cineva care are ca principal limbaj darurile: o floare inseamna uneori la fel de mult ca un cadou care a costat cat salariul pe cateva luni de zile. Mai exista inca un dar pretios pe care si-l doreste oricine, desi nu este unul material: darul prezentei de sine. Si este de dorit sa-l oferim mai ales in situatiile de criza, cand celalalt are cea mai mare nevoie de noi.

4.Serviciile. Oricat ar parea de ciudat, unii oameni masoara iubirea dupa ceea ce facem pentru ei. Lucruri banale precum spalatul vaselor, calcatul camasilor, dusul gunoiului, arajatul pantofilor in dulap sau plimbatul cainelui ii fac sa se simta pretuiti, importanti pentru partener, iubiti. Multe probleme de cuplu provin din clasicele “asta nu e treaba de barbat” si “asta nu e treaba de femeie”, lucru usor de inteles daca ne gandim ca astazi rolul femeii si al barbatului s-au schimbat radical fata de familiile in care am crescut fiecare dintre noi. Rigiditatea in privinta rolului pe care ne gandim ca ar trebui sa-l avem intr-o relatie ne poate aduce mari deservicii.

5.Mangaierile fizice. “Tinutul de mana, sarutarile, imbratisarile si contactul sexual sunt, toate, o modalitate de a-i comunica partenerului emotia iubirii”, spune dr. Gary Chapman in cartea sa.

Cum aflam care este limbajul de iubire - al nostru sau al partenerulu?

Unii isi pot da seama imediat ce citesc aceste randuri care este limbajul lor principal de iubire. Cei care aveti nevoie de mai mult pentru a-l descoperi va puteti gandi la acel moment din viata in care v-ati simtit cel mai mult iubiti si va puteti raspunde la intrebarea: “Ce a fost deosebit atunci, ce anume din ceea ce a facut partenerul m-a facut sa ma simt atat de bine?” O alta metoda este sa va amintiti ce anume din ceea ce nu primiti in mod obisnuit de la partener va supara cel mai tare.

Pentru a afla limbajul de iubire al celuilalt puteti folosi aceleasi intrebari.

Noi vorbim pe doua limbi: timpul acordat si mangaierile fizice :cheer:
Care este limbajul vostru?
0

#2 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 20 March 2007 - 03:28 PM

Mangaierile fizice si timpul acordat.
Eu pun pret si pe timbrul vocal(tonul vocii partenerului in momentul in care spune ceva)
(+o privire,un zambet,un alint) :cheer: :cheer:
0

#3 Utilizator offline   florrentyna 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 20 March 2007 - 03:54 PM

Serviciile facute unul altuia chiar daca sunt banale conteaza foarte mult ptr jumatate .Mingaierile reciproce .Darurile facute chiar daca sunt financiar ieftine dar CONTEAZA .SI cel mai mult limbajul iubirii este POTRIVIRE DE CARACTER :cheer: :cheer:
0

#4 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 21 March 2007 - 02:58 AM

Serviciile, mangaierile fizice, cuvintele : cand ai o raceala cumplita, sa iti aduca la capul patului un ceai fierbinte insiropat cu doctorii alaturi de o mangaiere pe frunte si cateva cuvinte : ' Linisteste-te...acum va trece ! ' .
0

#5 Utilizator offline   părere 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-March 07

Scris 25 March 2007 - 09:47 AM

privirea
0

#6 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 27 March 2007 - 05:59 AM

dezvaluirea sentimentelor...... puterea de a ajuta......clipa de a intelege..... puterea de a descoperi.... lipsa fricii de a fi ....puterea de a simti cind vorbesti....... :yahoo:
multa iubire
0

#7 Utilizator offline   radu84 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 27 March 2007 - 06:22 AM

“Iti raman dator pentru ca m-ai ajutat!” :yahoo:
SI cel mai mult limbajul iubirii este POTRIVIRE DE CARACTER ;) :)

ceva nu se leaga deloc la ce e mai sus!iubirea nu e romane de dragoste :wacko:

privirea :yahoo:

intr-un cuplu chestiile legate de acest subiect vin de la sine! nimeni nu trebuie sa te invete ce si cum, asta trebuie sa simti

toate cele bune
0

#8 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2007 - 06:37 AM

Vezi postarearadu84, la Mar 27 2007, 08:22 AM, a spus:

“Iti raman dator pentru ca m-ai ajutat!” :)
SI cel mai mult limbajul iubirii este POTRIVIRE DE CARACTER :wacko: :yahoo:

ceva nu se leaga deloc la ce e mai sus!iubirea nu e romane de dragoste :doh:

privirea :o:

intr-un cuplu chestiile legate de acest subiect vin de la sine! nimeni nu trebuie sa te invete ce si cum, asta trebuie sa simti

toate cele bune

asa crezi tu.... dar mai e timp sa iti dai seama ca "nimic" nu vine de la sine.....decit daca "acel" sine are empatie 100 la suta cu celalalt "sine" asa ca .tot la "nimic" ajungem...... :yahoo: iar iubirea te va invata ce am afirmat eu mai sus..... ;)
multa iubire
0

#9 Utilizator offline   radu84 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 27 March 2007 - 10:04 AM

pai cam totul vine de la sine...parerea mea. sau se planifica ce si cum? cum ar arata un asemenea plan?
1 luna: sucuri, floricele, bla-bla
luna a 2-a : saruturi, atingeri, bla-bla
lunile 3-4: parinti,minuni,bla-bla
luna 6: neaparat sex
1 an casatorie....si asa mai departe

sau cum? totul trebuie planificat mai nou sau cum?

cu limbajul cum facem? prima luna: numele ei, a doua luna:ingerash,etc. dupa 6 luni: intre 3 injuraturi ii spui ce ai de spus?

fa-ma putin sa inteleg te rog

ma inclin.
0

#10 Utilizator offline   the listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2007 - 01:58 PM

Vezi postarearadu84, la Mar 27 2007, 12:04 PM, a spus:

pai cam totul vine de la sine...parerea mea. sau se planifica ce si cum? cum ar arata un asemenea plan?
1 luna: sucuri, floricele, bla-bla
luna a 2-a : saruturi, atingeri, bla-bla
lunile 3-4: parinti,minuni,bla-bla
luna 6: neaparat sex
1 an casatorie....si asa mai departe

sau cum? totul trebuie planificat mai nou sau cum?

cu limbajul cum facem? prima luna: numele ei, a doua luna:ingerash,etc. dupa 6 luni: intre 3 injuraturi ii spui ce ai de spus?

fa-ma putin sa inteleg te rog

ma inclin.

eu vorbeam de 'empatie" nu planificare...faci confuzii de termeni si aici intervine limbajul iubirii simtite....care l-am descris mai sus...cind ai spus ca "nu sunt romane" :yahoo:
multa iubire
0

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse