RaduRobert, la 09 October 2011 - 12:00 PM, a spus:
Salutare tuturor. N-am facut nicioadata, dar chiar vreau sa fac un tablou in ulei. Si chiar n-am idee despre ce e vorba.
Ce fel de pensule iti trebuie, cate?
Trebuie sa amesteci culorile cu uleiul, sau sunt culori facute special pentru picturile in ulei?
Ce fel de panza este necesara pt. pictura in ulei?
Am inteles, ca inainte de a incepe sa pictezi, pe panza trebuia sa se dea cu o solutie, ulei de lemn, parca..., si din cate am auzit ar merge si cu vopsea lavabila alba. Este adevarat?
Mersi.
Ai nevoie de pensule de marimi diferite, speciale pentru uleiuri. Depinde ce vrei sa pictezi, daca vrei detaliu, daca vrei pictura mica sau mare etc.
In mod normal da, pentru a le subtia (culorile de ulei) tre sa folosesti ulei (iti recomand ulei de in fiert, e mai scump dar se usuca mai repede, altfel poti sa astepti si o saptamana) daca pictezi in culori de ulei. Mai poti folosi terebentina in special pentru a curata pensulele si celelalte unelte.
Poti sa pictezi si altfel decat cu pensula. Poti picta in cutit

(special)
Panza tre sa fie putin mai grosuta, poti folosi orice panza daca ai in casa, dar gasesti speciala la magazinele specializate in asa ceva, insa sunt tare scumpe acolo.
Eu panza o tratam cu aracet de lemn, apoi pictam pe ea. Imi faceam rost de rame si o tratam dupa ce o prindeam de rama.