sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

tehnica picturii in ulei... help me... Evaluare topic: - - - - -

#311 Utilizator offline   RaduRobert 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-October 11

Scris 09 October 2011 - 12:00 PM

Salutare tuturor. N-am facut nicioadata, dar chiar vreau sa fac un tablou in ulei. Si chiar n-am idee despre ce e vorba.
Ce fel de pensule iti trebuie, cate?
Trebuie sa amesteci culorile cu uleiul, sau sunt culori facute special pentru picturile in ulei?
Ce fel de panza este necesara pt. pictura in ulei?
Am inteles, ca inainte de a incepe sa pictezi, pe panza trebuia sa se dea cu o solutie, ulei de lemn, parca..., si din cate am auzit ar merge si cu vopsea lavabila alba. Este adevarat?
Mersi.

Aceasta postare a fost editata de RaduRobert: 09 October 2011 - 12:01 PM

0

#312 Utilizator offline   Auricab 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 04-January 12

Scris 04 January 2012 - 10:14 PM

Vezi postareaRaduRobert, la 09 October 2011 - 12:00 PM, a spus:

Salutare tuturor. N-am facut nicioadata, dar chiar vreau sa fac un tablou in ulei. Si chiar n-am idee despre ce e vorba.
Trebuie sa amesteci culorile cu uleiul, sau sunt culori facute special pentru picturile in ulei?
Am inteles, ca inainte de a incepe sa pictezi, pe panza trebuia sa se dea cu o solutie, ulei de lemn, parca..., si din cate am auzit ar merge si cu vopsea lavabila alba. Este adevarat?
Mersi.

Si eu sunt o incepatoare,nu ma pricep dar am o intrebare ce se intampla cu acest forum?nu mai scrie nimeni a fost parasit ,a fost foarte educativ pt noi amatori ca asa cica ne numim,unde mai gasim un asemenea forum?unde sunt toti cei care doresc sa picteze?
0

#313 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 04 January 2012 - 10:45 PM

Vezi postareaRaduRobert, la 09 October 2011 - 12:00 PM, a spus:

Mersi.

Ai nevoie de pensule de marimi diferite, speciale pentru uleiuri. Depinde ce vrei sa pictezi, daca vrei detaliu, daca vrei pictura mica sau mare etc.
In mod normal da, pentru a le subtia (culorile de ulei) tre sa folosesti ulei (iti recomand ulei de in fiert, e mai scump dar se usuca mai repede, altfel poti sa astepti si o saptamana) daca pictezi in culori de ulei. Mai poti folosi terebentina in special pentru a curata pensulele si celelalte unelte.
Poti sa pictezi si altfel decat cu pensula. Poti picta in cutit :) (special)
Panza tre sa fie putin mai grosuta, poti folosi orice panza daca ai in casa, dar gasesti speciala la magazinele specializate in asa ceva, insa sunt tare scumpe acolo.
Eu panza o tratam cu aracet de lemn, apoi pictam pe ea. Imi faceam rost de rame si o tratam dupa ce o prindeam de rama.
0

#314 Utilizator offline   mihaelala 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 17-March 11

Scris 30 January 2012 - 02:47 PM

Buna, m-am inscris de curand pe acest forum si ma bucur ca exista asa ceva, am citit ce s-a scris pe aici ceea ce ma ajutat foarte mult, imi place sa pictez dar nu am cunostintele necesare asa ca va rog daca puteti sa va dati cu parerea la ce am facut, ca stiu pe viitor sa nu mai fac aceeasi greseala, tablourile sunt in ulei, le-am facut inainte sa descopar acest forum,stiu ca nu am respectat unele reguli la aplicarea culorilor. Va multumesc!

Fisiere atasate

1

#315 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 30 January 2012 - 03:09 PM

Nu pot sa-ti ofer o parere avizata, pot doar sa-ti spun ca-mi place in mod special primul tablou, cu observatia ca daca nu e taiat la fotografiere, am senzatia ca era nevoie de mai mult cer si mai putin sol pentru ca tabloul sa respire liber. Imi plac culorile alese si-mi place ideea.
Mi-ar placea sa vad mai multe picturi in genul acesta. :good:

Felicitari si spor la treaba pe mai departe! :)
0

#316 Utilizator offline   mihaelala 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 17-March 11

Scris 03 February 2012 - 01:26 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 30 January 2012 - 03:09 PM, a spus:

Nu pot sa-ti ofer o parere avizata, pot doar sa-ti spun ca-mi place in mod special primul tablou, cu observatia ca daca nu e taiat la fotografiere, am senzatia ca era nevoie de mai mult cer si mai putin sol pentru ca tabloul sa respire liber. Imi plac culorile alese si-mi place ideea.
Mi-ar placea sa vad mai multe picturi in genul acesta. :good:

Felicitari si spor la treaba pe mai departe! :)

Multumesc! Da intradevar este putin taiat din tablou cand am facut poza si acum imi dau si eu seama ca trebuia sa aiba mai multa libertate, o sa tin cont de acest lucru. Spre fericirea mea au fost persoane care le-au placut aceste tabloruri si le-am daruit, de saptamana viitoare o sa merg sa fac niste cursuri de pictura, sper sa invat cate ceva de acolo.
0

#317 Utilizator offline   Winsor 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 09-April 12

Scris 09 April 2012 - 08:51 PM

Bună să vă fie inima, boieri dumneavoastră!

Lipesc cererea mea sfioasă de acest topic cu nădejdea că dacă am greșit voi găsi înțelegere și iertare.
Rugămintea pe care v-o adresez este să mă ajutați să cumpăr unui pictor un cadou de bun gust, folositor. Cum ignoranța mea în materie de pictură este desăvârșită aș putea cumpăra, cu toată buna credință și buna voință, ceva care pentru un pictor să fie la fel de prețios ca un pește de sticlă sau o carpetă cu răpirea din Serai.

Distinsul domn picteaza în ulei, atâta știu, iar eu nu pot investi în cadoul meu mai mult de 300 ron.

Cum arată în ochii profesioniști ai domniilor voastre aceste două oferte, de pildă?

http://www.colorit.r...r-treasure.html
http://www.colorit.r...s-60560000.html

Vă mulțumesc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Va vine sa credeti ?
o fi fost el cam ... dar macar avea talent
vaca_cu_cabina  11 3.273
Replici noi Concurs de arta | Pictura
Concurs Sibiu 2007
ionescu valetin  0 3.307
Replici noi Arta din hartie!
planul devine 3D
Crystal_C  8 6.822
Replici noi Ajutor ross  0 1.777
Hot Topic (New) Atasamente Tehnici in pictura
doresc sa aflu mai multe despre tehnicile de pictura
smokin  32 12.288