Tatal meu, in varsta de 58 de ani, a fost diagnosticat, in luna noiembrie 2006, cu neoplasm esofagian cervico-mediastinal stadiul 3b. Pe 4 decembrie a inceput tratamentul cu citostatice, la "IOB Fundeni", facand 3 sedinte, pe care le-a incheiat in luna februarie. In aceasta perioada au aparut si primele complicatii, si anume: o fistula esobronsica aflata la o distanta de aproximativ 2,5 cm de tumora canceroasa; pneumonie de aspiratie (cauzata de fistula); anemie secundara si pareza recurentiala. Toate acestea au dus la o interventie chirurgicala, numita gastrostomie, fiindu-i introdus in stomac un furtun cu ajutorul caruia se hraneste. Dupa aceea, medicii de la IOB Fundeni, i-au recomandat continuarea tratamentului impotriva cancerului prin radioterapie (cobaltoterapie), timp de 5 saptamani (25 de sedinte de radiatii), prima sustinand-o pe 5 februarie 2007. Din pacate, in ultima saptamana de radioterapie, pe 7 martie a.c., i s-a declansat o hemoragie interna puternica, care a constat in expectoratii cu sange, precum si scurgeri de sange pe furtunul de la gastrostoma, spasm, puls 0 si pierderea cunostintei, fiind insa stabilizat dupa aceasta criza si trimis ulterior pentru investigatii la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti (unde a fost efectuata si operatia de gastrostomie). De pe 7 martie si pana in prezent, 19 martie 2007, desi i-au fost administrate medicamente pentru stoparea hemoragiei, transfuzii cu sange si perfuzii cu glucoza, ringer, aminoacizi si alte substante din grupa lipidelor, crizele provocate de hemoragia interna s-au repetat de 4 ori. Dupa fiecare din primele 3 socuri provocate de hemoragia interna, starea clinica a tatalui meu a fost stabilizata, hemoragia oprita, nivelul hemoglobinei ridicat cu cateva puncte, de la 3 la 7. Nu ne ramane decat sa speram ca si dupa acest al patrulea soc hemoragia va fi stopata si el va fi din nou stabilizat.
Medicii ne-au spus ca o endoscopie si o tomografie ies din calcul in starea in care se afla el acum, si ca aceasta hemoragie se presupune ca ar fi provocata de sangerarea tumorii, nefiind o certitudine acest lucru.
Din pacate, medicii chirurgi de la Sp. Sf. Maria nu i-au mai dat tatalui meu nicio sansa de supravietuire, spunandu-ne atat mie, cat si familiei mele ca poate fi vorba de zile sau de saptamani.
1) Vreau sa stiu daca exista vreo modalitate de stopare definitiva a hemoragiei si continuarea tratamentului impotriva cancerului?
2) Care ar putea fi cauza declansarilor repetate ale hemoragiei?
Daca mai exista persoane care s-au confruntat cu asemenea situatii sau cunoasteti medici sau tratamente in acest sens, va rog contactati-ma urgent
Va multumesc anticipat!
Pagina 1 din 1
Cancer esofagian
Scris 26 March 2007 - 10:24 AM
Nu mai e nevoie sa raspunda cineva pt ca tata a murit marti, 20 martie. Multumesc oricum.
Scris 04 November 2008 - 02:34 PM
Indiferent de tipul tratamentului alopat si de stadiul bolii,baga-l pe dieta dura si pe un tratament naturist ca sa tii in friu cancerul.
Incearca cu aloe daca cu altceva, nu ai curaj.
Sanatate!
Incearca cu aloe daca cu altceva, nu ai curaj.
Sanatate!
Scris 15 July 2010 - 02:26 PM
Astazi, tatal meu a primit rezultatele biopsiei unei tumori pe esofag. Tumoarea este maligna. Vom merge maine probabil sa luam rezultatele de la medicul care a facut biopsia si mai mult ca sigur vom fi trimisi la Institutul Ocologic (Cluj).
Vreau sa va rog sa-mi recomandati cel mai bun oncolog din acest institut, pentru problema pe care o are tatal meu.
E foarte important sa ajung la o persoana foarte experimetata si meticuloasa pentru ca tatal meu are multe alte probleme de sanatate de care va trebui sa se tina cont in recomandarea oricarei terapii. De 10-15 ani incoace, tatal meu a avut numeroase probleme cu circulatia si a suferit numeroase desfudari de artere, are introduse stent-uri, bypass-uri (in acest moment are piciorul drept "alimentat"cu sange de la artera humerala dreapta). De asemenea are traectul urinar blocat si are o sonda urinara.
Nu stiu daca termenii pe care i-am folosit sunt cei corecti dar sunt sigura ca veti intelege ca este o situatie grava. Va rog sa ma ajutati cu informatii.
Vreau sa va rog sa-mi recomandati cel mai bun oncolog din acest institut, pentru problema pe care o are tatal meu.
E foarte important sa ajung la o persoana foarte experimetata si meticuloasa pentru ca tatal meu are multe alte probleme de sanatate de care va trebui sa se tina cont in recomandarea oricarei terapii. De 10-15 ani incoace, tatal meu a avut numeroase probleme cu circulatia si a suferit numeroase desfudari de artere, are introduse stent-uri, bypass-uri (in acest moment are piciorul drept "alimentat"cu sange de la artera humerala dreapta). De asemenea are traectul urinar blocat si are o sonda urinara.
Nu stiu daca termenii pe care i-am folosit sunt cei corecti dar sunt sigura ca veti intelege ca este o situatie grava. Va rog sa ma ajutati cu informatii.
Scris 22 July 2010 - 08:50 PM
In afara de ajutorul medicilor, iti recomand sa bea zilnic 4 cani ceai de Sanziene (cate o ceasca pe stomacul gol inainte de masa cu 30 min.) si restul pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. Acest ceai (infuzie) este cunoscut ca avand proprietati miraculoase de VINDECARE a cancerului (bucal, laringe, esofag / de piele). Pt. o mai mare eficienta se poate utiliza infuzie din planta proaspata (se gaseste la marginea padurilor): 1 lingurita varf la 1 litru de apa, sau 1-2 lingurite planta uscata la o cana de apa.
Scris 04 May 2012 - 09:00 AM
Am de donat:
-ursofalk 250mg - exp 11/2015
-spironolactona 25 mg - exp 09/2015
-esentin 6 - exp 08/2014
-furosemid eel 40 mg - exp 07/2013
-emanera 40 mg - exp 05/2013
-ursofalk 250mg - exp 11/2015
-spironolactona 25 mg - exp 09/2015
-esentin 6 - exp 08/2014
-furosemid eel 40 mg - exp 07/2013
-emanera 40 mg - exp 05/2013
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cancer in zona nasului? | liduta | 4 | 6.624 |
|
|
PMI | 0 | 1.689 |
|
Oare cati oameni au fost traumatizati de doctor?
aici este un caz din pacate al tatalui meu |
tisa | 23 | 4.729 |
|
Bloc adenopatic submandibular, ciroza hepatica cu ascita | adina savopol | 4 | 2.611 |
|
Tumora pulmonara cu metastaza hepatica | Ghe.Nico | 0 | 535 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS