Pagina 1 din 1
legea 448 legea 448
Scris 19 March 2007 - 12:11 PM
Buna ziua.Am o intrebare:cand putem sa beneficiem de legea 448?Vreau sa achizitionez un autoturism si cica statul plateste dobanda unui credit.Cand pot sa beneficiez de aceasta lege? multumesc
Scris 20 March 2007 - 09:15 AM
maine trebuie sa apara si normele de aplicare a legii 448/2006
e adevarat, in lege asa e prevazut, dobanda fiind platita de ANPH
cauta pe google: ANPH=asociatia nationala a persoanelor cu handicap
e adevarat, in lege asa e prevazut, dobanda fiind platita de ANPH
cauta pe google: ANPH=asociatia nationala a persoanelor cu handicap
Scris 30 March 2007 - 12:58 PM
Buna! Si eu am aceeasi problema. Am studiat aceasta lege am cautat si in Site-ul Autoritatii Nationale dar nu am gasit lamuriri in ceea ce priveste conditiile acestui credit si valoarea sa maxima... Daca ma poate ajuta cineva... va rog sa ma ajutati.
Scris 02 April 2007 - 10:06 AM
buna ziua as dorii sa stiu si eu daca avand un handicap de gradul 2 trebuie sa platesc impozitul la pensia de drept
Scris 29 March 2008 - 04:15 AM
smiley_method, la Mar 20 2007, 08:42 AM, a spus:
si puteti sa ma ajutati sa o gasesc?nu prea ma pricep la astea....va rog mult...dati tot ce puteti despre lege..multumesc
drepturilor persoanelor cu handicap, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr 1/3.1.2008
Art. 28. — Persoanele cu handicap, detinatoare de autoturisme adaptate handicapului, precum si persoanele care le au in ingrijire beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale, prevazut in Ordonanta Guvernului
nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 29. — Sumele aferente dreptului prevazut la art. 28 se suporta de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.
Facilitati
Art. 26. — Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Art. 27. — (1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si
pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.
adriana1947, la Apr 2 2007, 10:06 AM, a spus:
buna ziua as dorii sa stiu si eu daca avand un handicap de gradul 2 trebuie sa platesc impozitul la pensia de drept
Facilitati
Art. 26. — Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Art. 27. — (1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si
pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.
legea este 448/2006
Print YM Articol interesant
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
pentru prevenirea accidentelor de circulatie |
ines3 | 2 | 2.521 |
|
adio mort tinut in casa