666 Interpretari ale numarului
Scris 18 March 2007 - 01:53 PM
Apocalipsa 13:18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase.
Scris 18 March 2007 - 02:05 PM
marinaru, la Mar 18 2007, 01:53 PM, a spus:
Apocalipsa 13:18 Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase.
Cine este Ion si ce valoare au spusele lui in comparatie cu spusele lui Gheorghe?
Ce autoritate "stintifica" au cuvintele unui Ion oarecare pe care doar coincidenta de nume il leaga de un alt Ion si mai oarecare ...care ucenic al lui Isus fiind nu a ajuns nici macar Calfa! ...ce sa mai vorbim de rangul inalt de Maestru?
Scris 18 March 2007 - 06:07 PM
marinaru, la Mar 18 2007, 01:53 PM, a spus:
Apocalipsa 13:18 Aici e înĹŁelepciunea. Cine are pricepere, sÄ socoteascÄ numÄrul fiarei. CÄci este un numÄr de om. Ĺi numÄrul ei este: Ĺase sute Ĺaizeci Ĺi Ĺase.
rostul nr 1: absolut niciunul. ioan se referea la despotul timpului sau...nero !
rostul nr 2: unul profetic. atunci cand se va apropia timpul apocalipsei, cei cunoscatori vor sti sa calculeze si sa se fereasca. absurd, dar adoptat cu bratele deschise de catre cei care cred ca lumea e facuta 99,99% din idioti. (nu ca s-ar insela prea mult...
rostul nr 3: unul ...sadic! fiecare generatie poate astfel sa isi dezvolte propria cultura isterica referitoare la iminenta apocalipsei. astfel fiecare va avea dreptul la o apocalipsa pe secol, fara sa se supere nimeni. suna cunoscut?
Aceasta postare a fost editata de dark_light: 18 March 2007 - 06:08 PM
Scris 18 March 2007 - 09:15 PM
Evident ca el se referea la timpurile sale ...adica cele ale lui Nero!
Dar ca numarul Fiarei ar fi 666 .....Nici macar asta nu e sigur ...caci in Codexul lui Ephrem al Siriei (o biblie antica scrisa pe pergament in jurul anului 400,) nu e vorba de 666 ci de 616 si acest lucru era binecunoscut si de Parintele Bisericii Irineu ....(inventatorul Bibliei)
Intelesurile Numarului Fiarei sunt multiple:
in antichitate se refera la Nero
in evul mediu la papa de le Roma (vicarius filli dei) si REX SACERDOS LATINVS
si azi interpretarile obscure merg de la Hitler pana la Bill Gates sau chiar la Codul de Bare in care linia dubla despartitoare(echivalentul lui 6) reprezinta linia dubla despartitoare a unitatilor
Scris 18 March 2007 - 09:43 PM
chitsibush, la Mar 18 2007, 11:15 PM, a spus:
si azi interpretarile obscure merg de la Hitler pana la Bill Gates sau chiar la Codul de Bare in care linia dubla despartitoare(echivalentul lui 6) reprezinta linia dubla despartitoare a unitatilor
Pai si cum puteau cei din primul secol "sa ii calculeze" pe acestia ?
Scris 18 March 2007 - 11:39 PM
Apocalipsa 1:1 "Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând".
1 Tesaloniceni 4:15 "Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi."
1 Tesaloniceni 5:17~18 "Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mângâiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte."
Si totusi nu sa intamplat asa ceva cu ei, dar au adormit cu aceasta credinta...
Fapte 1:6~7 "Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: "Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?" El le-a răspuns: "Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa."
Evrei 11:13 "În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite: ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ."
Daniel = Apocalipsa
Daniel 12 "Eu am auzit, dar n-am înţeles; şi am zis: "Domnul meu, care va fi sfârşitul acestor lucruri?" El a răspuns: "Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite până la vremea sfârşitului."
Scriptura ne arata modul in care inainte de venirea Domnului Isus, unii stiau de venirea Sa...
1 Petru 1 "Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos şi slava de care aveau să fie urmate. Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înşişi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia, prin Duhul Sfânt trimis din cer şi în care chiar îngerii doresc să privească."
Comparatie a profetiilor Domnului Isus
Matei 24:15~18 "De aceea, când veţi vedea "urâciunea pustiirii", despre care a vorbit proorocul Daniel, "aşezată în locul sfânt" - cine citeşte să înţeleagă! - atunci, cei ce vor fi în Iudea, să fugă la munţi; cine va fi pe acoperişul casei, să nu se pogoare să-şi ia lucrurile din casă; şi cine va fi la câmp, să nu se întoarcă să-şi ia haina.""
Inca nu a ajuns in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept dumnezeu "uraciunea" despre a vorbit Daniel si despre care spune si Pavel.
Una dintre implini care ne arata ca acest lucru se va petrece foarte curand este:
2 Tesaloniceni 2 "Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării, potrivnicul, care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu. Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, când eram încă la voi? Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decât la vremea lui."
Exemplu ce nu este vrednic de inchinare si cum oamenii dau slava si se inchina fapturii:
Fapte 24 "Pavel a fost chemat, şi Tertul a început să-l pârască astfel: "Prea alesule Felix, tu ne faci să ne bucurăm de o pace mare; şi neamul acesta a căpătat îmbunătăţiri sănătoase prin îngrijirile tale. Lucrul acesta îl mărturisim cu toată mulţumirea, în toată vremea şi în tot locul. Dar, ca să nu te ţin prea mult, te rog să asculţi, în bunătatea ta, câteva cuvinte. Am găsit pe omul acesta, care este o ciumă: pune la cale răzvrătiri printre toţi Iudeii de pe tot pământul, este mai marele partidei Nazarinenilor, şi a încercat să spurce chiar şi Templul. Şi am pus mână pe el. Am vrut să-l judecăm după Legea noastră:
Patriarhul Maxim îl primeşte surprinzător de cald pe Papa
...După ce cei doi lideri religioşi şi-au strâns mâinile, majoritatea celor 12 Mitropoliţi bulgari au sărutat mâna Papei. Atmosfera a fost mult mai caldă decât au anticipat observatorii. De fapt prima surpriză a fost participarea Patriarhului Maxim joi, la ceremonia de primire a Suveranului Pontif, deşi a anunţat că nu va veni şi de aceea nici nu figura printre invitaţi...
Vizita la Sfântul Parinte Papa Paul al II-lea
...Excelenta Voastra, ma rog din tot sufletul Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, tuturor sfintilor si întregii Ierarhii Ceresti, sa ne ajute ca cele doua biserici surori, catolica si ortodoxa, sa fie una.
Am îngenunchiat, sarutându-i mâinile si inelul, si Sfântul Parinte m-a binecuvântat.
Sfântul Parinte, înainte de despartire, s-a adresat sorei Gioseppina, zicându-i:
- Giuseppina, sa i se puna totul la dispozitie sorei Veronica, cât sta în Italia si pâna ajunge la Bukarest România...
Noul Pontif va trebui sa continue calea lui Wojtyla
...Au venit Silvestrini si Tauran" i-a soptit Monseniorul Stanislaw, secretarul sau particular, in poloneza si italiana. El nu vorbea dar, dupa tremurul fetei, am inteles ca a receptat mesajul. Noi am ingenunchiat si i-am sarutat mana: "Multumim, Parinte, pentru tot, tot, tot". Era intre somn si veghe, dar senin. Respira normal, fara dificultate...
Sărâmâna
Scris 19 March 2007 - 09:47 AM
chitsibush...Apocalipsa a fost scrisa ori prin 60-65 or prin 90-95. Parerile sunt impartite...
Scris 19 March 2007 - 11:54 AM
marinaru, la Mar 19 2007, 09:47 AM, a spus:
chitsibush...Apocalipsa a fost scrisa ori prin 60-65 or prin 90-95. Parerile sunt impartite...
Dupa cum reiese, calcularea numarului fiarei nu se adresa celor din timpul de atunci pentru ca;
Apocalipsa 1:10 "În ziua Domnului eram în Duhul.", nu venise inca, si urgiile scrise in Apocalipsa cat si inselaciunea religioasa nu se potriveau cu timpurile de atunci.
Isaia 61:1~2 ""Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului, şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru;"
In Noul Testament, Domnul Isus atunci cand intra in Templu si citeste din proorocul Isaia, face aceasta separare intre anul de indurare sau perioada de har, nemaicitind din Isaia; "şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru".
Luca 4 "A venit în Nazaret, unde fusese crescut; şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească, şi I s-a dat cartea proorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris: "Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi, şi să vestesc anul de îndurare al Domnului." În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, şi a şezut jos. Toţi cei ce se aflau în sinagogă, aveau privirile pironite spre El. Atunci a început să le spună: "Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-aţi auzit.""
Ziua Domnului
Matei 24 "El a şezut jos pe muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte, şi I-au zis: "Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?" Drept răspuns, Isus le-a zis: "Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: "Eu sunt Hristosul!" Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă spăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumă. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor."
Apocalipsa 13 "Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia.
I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei."
Dupa ce toate aceste lucruri se vor sfarsi, atunci va veni Ziua Domnului.
Amos 5 ""Vai de cei ce doresc "ziua Domnului!" Ce aşteptaţi voi de la ziua Domnului? Ea va fi întuneric şi nu lumină. Veţi fi ca un om care fuge dinaintea unui leu pe care-l întâlneşte un urs, şi care, când ajunge acasă, îşi reazemă mâna pe zid, şi-l muşcă un şarpe! Nu va fi oare ziua Domnului întuneric, în loc de lumină? Nu va fi ea întunecoasă şi fără strălucire?"
Ezechiel 30 ""Fiul omului, proroceşte, şi spune: "Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Văitaţi-vă!... Nenorocită zi! Căci se apropie ziua, se apropie ziua Domnului, zi întunecoasă: aceasta va fi vremea neamurilor."
Ioel 1 ""Vai! ce zi!" Da, ziua Domnului este aproape, vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic."
Isaia 13 "Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el. Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui, şi luna nu va mai lumina. Voi pedepsi - zice Domnul - lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi, şi voi doborî semeţia celor asupritori. Voi face pe oameni mai rari decât aurul curat, şi mai scumpi decât aurul din Ofir. Pentru aceasta voi clătina cerurile, şi pământul se va zgudui din temelia lui, de mânia Domnului oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse."
In prezent, ne gasim la sfarsitul anului de indurare si inceputul amagirii locuitorilor...
----------------------------------------------
Mai mult nu pot sa spun, pentru ca sunt foarte multe legaturi despre perioada actuala si fara o coroborare intre Evanghelii si Vechiul Testament, rezulta ceva firav. De exemplu pot sa spun ca inca din Vechiul Testament, Ziua Domnului era vestita si totusi nici un apostol sau prooroc nu a spus ca o astfel de zi a venit.
Cea mai importanta legatura este "pilda smochinului" in ce priveste inceputul durerilor despre care a spus Domnul Isus.
Aceasta postare a fost editata de Vali29: 19 March 2007 - 11:55 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
multiconfesional |
BigDefender | 1.739 | 61.986 |
|
Sfarsitul lumii: o boala psihica? | humea | 48 | 2.183 |
|
Decalogul lui Andrei