Trei elemente crestine
Scris 19 March 2007 - 09:12 PM
Aveam mai mari pretentii si asteptari de la tine, cioanas.
Scris 19 March 2007 - 10:56 PM
Marlboro, la Mar 19 2007, 10:12 PM, a spus:
Aveam mai mari pretentii si asteptari de la tine, cioanas.
Apocalipsa nu este in Vechiul Testament! Biserica exista din ziua cinzecimii si nu o intalnim in Vechiul Testament!
Imi pare rau daca te-am dezamagit.Citeste Scriptura, Dumnezeu nu te dezamageste niciodata!
In Apocalipsa Dumnezeu le vorbeste celor 7 Biserici. Din cele 7 doar una era conform voii Sale, restul o luasera razna, ba doctrinar, ba prin trairea din biserica ectc.
Vroiam sa-ti explic:
Cele sapte Biserici din Apocalipsa erau crestine sau nu? Din sapte doar una era ok! Asta nu inseamna ca celelalte nu erau crestine! Inseamna insa, ca ele trebuiau sa-si revizuiasca viata crestina!
Biserica ortodoxa este crestina? (mai intrebat)
Este, trebuie insa sa-si revizuiasca doctrina, dupa Scriptura!
Scris 20 March 2007 - 12:03 PM
cioanas, la Mar 19 2007, 11:56 PM, a spus:
Imi pare rau daca te-am dezamagit.Citeste Scriptura, Dumnezeu nu te dezamageste niciodata!
In Apocalipsa Dumnezeu le vorbeste celor 7 Biserici. Din cele 7 doar una era conform voii Sale, restul o luasera razna, ba doctrinar, ba prin trairea din biserica ectc.
Vroiam sa-ti explic:
Cele sapte Biserici din Apocalipsa erau crestine sau nu? Din sapte doar una era ok! Asta nu inseamna ca celelalte nu erau crestine! Inseamna insa, ca ele trebuiau sa-si revizuiasca viata crestina!
Biserica ortodoxa este crestina? (mai intrebat)
Este, trebuie insa sa-si revizuiasca doctrina, dupa Scriptura!
Esti sigur ca imaginea bisericii nu se afla in vechiul testament?
Numerii
Capitolul 31
28. De la ostenii care au fost la razboi, ia dare pentru Domnul, câte un suflet la cinci sute, din oameni, din vite, din asini si din oi.
29. Acestea sa le iei din partea lor si sa le dai preotului Eleazar ca dar înaltat Domnului.
30. Iar din jumatatea cuvenita fiilor lui Israel sa iei unul la cincizeci din oameni, din vite, din asini si din oi; si pe acestea sa le dai levitilor, care slujesc la cortul Domnului".
54Åži a luat Moise ÅŸi preotul Eleazar aurul de la căpeteniile peste mii ÅŸi peste sute ÅŸi l-au dus în cortul adunării, pentru pomenirea fiilor lui Israel înaintea Domnului
Cartea a treia a Regilor
Capitolul 2Åži i s-a spus regelui Solomon, zicând: "Iată Ioab a fugit la cortul Domnului ÅŸi iată s-a apucat cu mâinile de coarnele jertfelnicului. Åži a trimis Solomon la Ioab să-i zică: "Ce ii-am făcut de ai fugit la jertfelnic?" Åži a răspuns Ioab: "M-am temut de faÅ£a ta ÅŸi am fugit la Domnul". Åži a trimis Solomon pe Benaia, fiul lui Iehoiada, zicând: "Mergi, omoară-l ÅŸi-l îngroapă!"
NUMERII - A PATRA CARTE A LUI MOISE
CAPITOLUL 16
50.Iar după ce a încetat pedepsirea, s-a întors Aaron la Moise, la uÅŸa cortului adunării.
Oare ce o reprezenta in mintea ta ''cortul adunarii'' sau ''cortul Domnului''.....?
Ai fost crestin ortodox si nu ai invatat nimic....poate acum ca neoprotestant te iluminezi...( miramas!)
Si care era cea OK? nu cred ca era neoprotestanta....deci????.....
Aceasta postare a fost editata de astarte: 20 March 2007 - 12:04 PM
Scris 20 March 2007 - 01:39 PM
cioanas, la Mar 19 2007, 07:56 PM, a spus:
Daca crezi in Dumnezeu, nu tie frica de El?
Daca ai fi mai aproape, ne-am putea pune impreuna in genunchi inaintea Lui! Oricum si asa putem ingenunchea si sa ne rugam Lui!
Mai bine ai corecta doctrina gresita pe care o are biserica ta. Dar nu se va intimpla niciodata, pt ca scrie despre "Ierusalimul" din care faci tu parte ce vor face cind Ieremia, ca reprezentant al celor salvati, le spune ca au doctrina gresita.
Ieremia 5
1,,Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, şi voi ierta Ierusalimul.
2Chiar cînd zic: ,Viu este Domnul!` ei jură strîmb.`
3,,Doamne, nu văd ochii Tăi adevărul? Tu -i loveşti şi ei nu simt nimic; îi nimiceşti, şi nu vor să ia învăţătură; iau o înfăţişare mai tare de cît stînca, nu vor să se întoarcă la Tine.``
4,,Eu ziceam: ,Numai cei mici sînt aşa; ei lucrează fără minte, pentru că nu cunosc calea Domnului, Legea Dumnezeului lor!
5Mă voi duce deci la cei mari, şi le voi vorbi; căci ei cunosc calea Domnului, Legea Dumnezeului lor!` ,Dar toţi au sfărîmat jugul, şi au rupt legăturile.
Ieremia 18
18,,Atunci ei au zis: ,Veniţi, să urzim rele împotriva lui Ieremia! Căci doar nu va pieri Legea din lipsă de preoţi, nici sfatul din lipsă de înţelepţi, nici cuvîntul din lipsă de prooroci. Haidem să -l ucidem cu vorba, şi să nu luăm seama la toate vorbirile lui!``
Ia anunta tu biserica ta ca au gresit in doctrina si arata-le versurile cu raptura si o sa vezi 100% (pt ca scrie) ca nu se vor intoarce din gresala lor. Tu, cu atit mai putin...
Scris 22 March 2007 - 10:10 PM
astarte, la Mar 20 2007, 01:03 PM, a spus:
Numerii
Capitolul 31
28. De la ostenii care au fost la razboi, ia dare pentru Domnul, câte un suflet la cinci sute, din oameni, din vite, din asini si din oi.
29. Acestea sa le iei din partea lor si sa le dai preotului Eleazar ca dar înaltat Domnului.
30. Iar din jumatatea cuvenita fiilor lui Israel sa iei unul la cincizeci din oameni, din vite, din asini si din oi; si pe acestea sa le dai levitilor, care slujesc la cortul Domnului".
54Åži a luat Moise ÅŸi preotul Eleazar aurul de la căpeteniile peste mii ÅŸi peste sute ÅŸi l-au dus în cortul adunării, pentru pomenirea fiilor lui Israel înaintea Domnului
Cartea a treia a Regilor
Capitolul 2Åži i s-a spus regelui Solomon, zicând: "Iată Ioab a fugit la cortul Domnului ÅŸi iată s-a apucat cu mâinile de coarnele jertfelnicului. Åži a trimis Solomon la Ioab să-i zică: "Ce ii-am făcut de ai fugit la jertfelnic?" Åži a răspuns Ioab: "M-am temut de faÅ£a ta ÅŸi am fugit la Domnul". Åži a trimis Solomon pe Benaia, fiul lui Iehoiada, zicând: "Mergi, omoară-l ÅŸi-l îngroapă!"
NUMERII - A PATRA CARTE A LUI MOISE
CAPITOLUL 16
50.Iar după ce a încetat pedepsirea, s-a întors Aaron la Moise, la uÅŸa cortului adunării.
Oare ce o reprezenta in mintea ta ''cortul adunarii'' sau ''cortul Domnului''.....?
Ai fost crestin ortodox si nu ai invatat nimic....poate acum ca neoprotestant te iluminezi...( miramas!)
Si care era cea OK? nu cred ca era neoprotestanta....deci????.....
Toate referirile dumneatale nu sunt la Biserica, ci la cortul intalnirii!
Biserica nu mai are nevoie de cortul intalnirii si toate elementele poruncite de Dumnezeu evreilor.De fapt toate aceste elemente aratau spre Cristos si aveau o semnificatie clara!
In alta ordine de idei intalnirea noastra cu Dumnezeu se face prin Isus Cristos acum si nu se mai face prin preoti si jertfe!
Biserica a luat fiinta in Ziua cinzecimii si nu exista in Vechiul Testament!
Scris 23 March 2007 - 08:44 AM
cioanas, la Mar 22 2007, 11:10 PM, a spus:
Biserica nu mai are nevoie de cortul intalnirii si toate elementele poruncite de Dumnezeu evreilorI.De fapt toate aceste elemente aratau spre Cristos si aveau o semnificatie clara!
In alta ordine de idei intalnirea noastra cu Dumnezeu se face prin Isus Cristos acum si nu se mai face prin preoti si jertfe!
Biserica a luat fiinta in Ziua cinzecimii si nu exista in Vechiul Testament!
CIOANAS!
deci...Dumnezeul evreilor este diferit de dumnezeul crestinilor....atunci...Iisus care ia nastere din Dumnezeul evreilor al cui este? ca nu imi da la socoteala. Deci cortul intalniri nu este o imagine a bisericii incipiente...atunci era doar un cort....asa pus la misto pe acolo....interesant...L-ai intrebat pe tata popa al tau si ti-a spus el cand a luat fiinta biserica...poate te referi la recunoasterea ei ca INSTITUTIE.....Fi serios si vino cu argumente logice si firesti , nu cu baliverne...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cine se ascunde
in spatele calculatorului? |
BigDefender | 181 | 25.297 |
|
Despre minuni | Pixelut | 9 | 3.582 |
|
Nelamurire | Demimurgul | 147 | 15.232 |