cioanas, la Mar 19 2007, 07:14 PM, a spus:
In Biserica ortodoxa rusa nu am fost niciodata!
In Biserica ortodoxa romaneasca am fost. Si dupa ce am devenit crestin neoprotestant am fost! Nu mi-a luat nimeni "tresele" de ortodox! Problema este ca nu m-am inchinat la tablouri acolo si nu am aprins lumanari, fiindca cred ca dupa Scriptura este gresit! Nu urasc Biserica ortodoxa! Cred insa ca sunt milioane de oameni formali acolo,care au nevoie de mantuire, cred de asemenea intr-o reforma a Bisericii si o intoarcere a lor la Scriptura!
Oameni ca si Cornilescu, Traian Dorz, Popescu si altii si-au dat seama ca ortodoxia are nevoie de trezire si reforma.Cand au facut public asta, li s-a astupat gura si au fost exclusi!
Asta nu e relevant.
Eu am intrat în biserici ortodocse ruse, si în parfumul de tamâie si muzica gregoriana am simtit prezenta unui Dumnezeu.
Altfel decât o simt la evanghelistii reformati ai mei (si ai tai ). E EL altul ?
Eu nu cred.
EL e unic.
Ray of light, la Mar 19 2007, 07:30 PM, a spus:
Daca ma intrebati pe mine, biserica in mod normal ar trebui sa fie ultima din cele trei sau cate elemente vreti. Pe primul loc ar trebui sa fie Dumnezeu.
Eu cred ca bati câmpii
cioanas, la Mar 19 2007, 07:36 PM, a spus:
Asa este!
Si sa stiti ca in toate denominatiile crestine exista credinciosi care il pun pe Dumnezeu pe primul loc!
Si ar fi bine ca peste tot sa fie asa!
Este Biserica Ortodocsa Biserica Crestina sau nu ?