sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Salveaza-ti sufletul ! Imparatia cerurilor s-a apropiat! Aveti nevoie de o biblie? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mircea.gabriel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-March 07

Scris 14 March 2007 - 01:32 PM

Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat īţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Īmpărăţia lui Dumnezeu."
4 Nicodim I-a zis: "Cum se poate naşte un om bătrān? Poate el să intre a doua oară īn pāntecele maicii sale, şi să se nască?"
5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat īţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre īn Īmpărăţia lui Dumnezeu.
6 Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh.
7 Nu te mira că ţi-am zis: "Trebuie să vă naşteţi din nou.
8 Vāntul suflă īncotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici īncotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul."
9 Nicodim I-a zis: "Cum se poate face aşa ceva?"
10 Isus I-a răspuns: "Tu eşti īnvăţătorul lui Israel, şi nu pricepi aceste lucruri?
11 Adevărat, adevărat īţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut; şi voi nu primiţi mărturia noastră.
12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pămānteşti şi nu credeţi, cum veţi crede cānd vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?
13 Nimeni nu s-a suit īn cer, afară de Cel ce S-a pogorāt din cer, adică Fiul omului, care este īn cer.
14 Şi, după cum a īnălţat Moise şarpele īn pustie, tot aşa trebuie să fie īnălţat şi Fiul omului,
15 pentru ca oricine crede īn El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
16 Fiindcă atāt de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede īn El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
17 Dumnezeu, īn adevăr, n-a trimis pe Fiul Său īn lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie māntuită prin El.
18 Oricine crede īn El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut īn Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19 Şi judecata aceasta stă īn faptul că, odată venită Lumina īn lume, oamenii au iubit mai mult īntunericul decāt lumina, pentru că faptele lor erau rele.
20 Căci oricine face răul, urăşte lumina, şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
21 Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute īn Dumnezeu."

Ioan i-a zis: "Omul nu poate primi decāt ce-i este dat din cer.
28 Voi īnşivă īmi sunteţi martori că am zis: "Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis īnaintea Lui.
29 Cine are mireasă, este mire; dar prietenul mirelui, care stă şi-l ascultă, se bucură foarte mult cānd aude glasul mirelui: şi această bucurie, care este a mea, este deplină.
30 Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez.
31 Cel ce vine din cer, este mai presus de toţi; cel ce este de pe pămānt, este pămāntesc, şi vorbeşte ca de pe pămānt. Cel ce vine din cer, este mai presus de toţi.
32 El mărturiseşte ce a văzut şi a auzit, şi totuşi nimeni nu primeşte mărturia Lui.
33 Cine primeşte mărturia Lui, adevereşte prin aceasta că Dumnezeu spune adevărul.
34 Căci Acela, pe care L-a trimis Dumnezeu, vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.
35 Tatăl iubeşte pe Fiul, şi a dat toate lucrurile īn māna Lui.
36 Cine crede īn Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede īn Fiul, nu va vedea viaţa, ci mānia lui Dumnezeu rămāne peste el."
initiative_omega@yahoo.com
0

#2 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 14 March 2007 - 01:40 PM

"Salveaza-ti sufletul !, Imparatia cerurilor s-a apropiat! Aveti nevoie de o biblie?"
cat costa ?

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 14 March 2007 - 01:41 PM

0

#3 Utilizator offline   Constantin-Dragos 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-July 06

Scris 14 March 2007 - 04:51 PM

Vezi postareaRavl, la Mar 14 2007, 01:40 PM, a spus:

"Salveaza-ti sufletul !, Imparatia cerurilor s-a apropiat! Aveti nevoie de o biblie?"
cat costa ?

Iti dau eu una gratis. Aveam de gand sa o arunc ca ocupa loc in biblioteca degeaba si atrage mustele.
0

#4 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-February 07

Scris 14 March 2007 - 04:58 PM

Vezi postareaConstantin-Dragos, la Mar 14 2007, 04:51 PM, a spus:

ocupa loc in biblioteca degeaba si atrage mustele.

nu stiam că muştele sunt atrase de cărti.
Vezi mai bine, poate este altceva ce atrage muştele in preajma ta!
:flowers:
0

#5 Utilizator offline   Constantin-Dragos 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-July 06

Scris 14 March 2007 - 05:02 PM

Vezi postareaconstantin niţan, la Mar 14 2007, 04:58 PM, a spus:

nu stiam că muştele sunt atrase de cărti.
Vezi mai bine, poate este altceva ce atrage muştele in preajma ta!
:flowers:

Cartea respectiva atrage mustele. Prin "resturile" care se afla in ea.
0

#6 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 14 March 2007 - 05:17 PM

Salveaza-ti sufletul !, Imparatia cerurilor s-a apropiat! Aveti nevoie de o biblie?

intrebare ....cine imi salveaza sufletul ....tu ?biblia ?crezi ca daca citesc biblia devin sfanta ? daca citesc coranul ....devin ce .....musulman ?doar citind o carte nu ma face nici mai buna nici mai ....sfanta ........doar mai ....informata .
0

#7 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 14 March 2007 - 08:28 PM

Vezi postareared2shoes, la Mar 14 2007, 06:17 PM, a spus:

Salveaza-ti sufletul !, Imparatia cerurilor s-a apropiat! Aveti nevoie de o biblie?

intrebare ....cine imi salveaza sufletul ....tu ?biblia ?crezi ca daca citesc biblia devin sfanta ? daca citesc coranul ....devin ce .....musulman ?doar citind o carte nu ma face nici mai buna nici mai ....sfanta ........doar mai ....informata .

Dumnezeu ne salveaza sufletul, prin Isus Cristos. In Biblie se gaseste Vestea Buna a salvarii omului! Nu efectiv hartia din Biblia ne salveaza! Cuvintele scripturii sunt un indicator spre Cristos, care este Mantuitorul nostru.Prin El suntem salvati si prin Duhul Sfant inoiti! In Cer nu am putea intra fara sa fim salvati, nascuti din Dumnezeu, fapturi noi!
Biblia contine Taine, care numai Duhul lui Dumnezeu poate sa ne deschida mintea sa le pricepem!
Draga Mircea Gabriel, ne poti da o explicatie la versetele Biblice, nu doar versete, multi nu inteleg sensul acestor verseste. Pe de alta parte fiecare din noi,care am priceput in ce consta salvarea sufletului nostru, stim ca salvarea este un dar si nu noi suntem proprietari pe ea , ci Dumnezeu.Asa cum Dumnezeu a avut mila de noi,poate sa aibe de oricine. Important este sa fim blanzi si smeriti cu inima, sa semanam pe Cristos, Mantuitorul nostru!
http://us.share.geoc...oanas/Calea.pps

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 14 March 2007 - 08:29 PM

0

#8 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 14 March 2007 - 11:51 PM

topicul asta trebuia sters de moderatori... parerea mea...
0

#9 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 14 March 2007 - 11:59 PM

Vezi postareamircea.gabriel, la Mar 14 2007, 03:32 PM, a spus:

Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat īţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Īmpărăţia lui Dumnezeu."
4 Nicodim I-a zis: "Cum se poate naşte un om bătrān? Poate el să intre a doua oară īn pāntecele maicii sale, şi să se nască?"
5 Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat īţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre īn Īmpărăţia lui Dumnezeu.
6 Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh.
7 Nu te mira că ţi-am zis: "Trebuie să vă naşteţi din nou.
8 Vāntul suflă īncotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici īncotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul."
9 Nicodim I-a zis: "Cum se poate face aşa ceva?"
10 Isus I-a răspuns: "Tu eşti īnvăţătorul lui Israel, şi nu pricepi aceste lucruri?
11 Adevărat, adevărat īţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut; şi voi nu primiţi mărturia noastră.
12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pămānteşti şi nu credeţi, cum veţi crede cānd vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?
13 Nimeni nu s-a suit īn cer, afară de Cel ce S-a pogorāt din cer, adică Fiul omului, care este īn cer.
14 Şi, după cum a īnălţat Moise şarpele īn pustie, tot aşa trebuie să fie īnălţat şi Fiul omului,
15 pentru ca oricine crede īn El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
16 Fiindcă atāt de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede īn El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
17 Dumnezeu, īn adevăr, n-a trimis pe Fiul Său īn lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie māntuită prin El.
18 Oricine crede īn El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut īn Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19 Şi judecata aceasta stă īn faptul că, odată venită Lumina īn lume, oamenii au iubit mai mult īntunericul decāt lumina, pentru că faptele lor erau rele.
20 Căci oricine face răul, urăşte lumina, şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
21 Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute īn Dumnezeu."

Ioan i-a zis: "Omul nu poate primi decāt ce-i este dat din cer.
28 Voi īnşivă īmi sunteţi martori că am zis: "Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis īnaintea Lui.
29 Cine are mireasă, este mire; dar prietenul mirelui, care stă şi-l ascultă, se bucură foarte mult cānd aude glasul mirelui: şi această bucurie, care este a mea, este deplină.
30 Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez.
31 Cel ce vine din cer, este mai presus de toţi; cel ce este de pe pămānt, este pămāntesc, şi vorbeşte ca de pe pămānt. Cel ce vine din cer, este mai presus de toţi.
32 El mărturiseşte ce a văzut şi a auzit, şi totuşi nimeni nu primeşte mărturia Lui.
33 Cine primeşte mărturia Lui, adevereşte prin aceasta că Dumnezeu spune adevărul.
34 Căci Acela, pe care L-a trimis Dumnezeu, vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.
35 Tatăl iubeşte pe Fiul, şi a dat toate lucrurile īn māna Lui.
36 Cine crede īn Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede īn Fiul, nu va vedea viaţa, ci mānia lui Dumnezeu rămāne peste el."
initiative_omega@yahoo.com

Sunt chiar curios cum este sa fii ca voi. Cum reusiti sa respirati aer fara sa faceti implozie?
0

#10 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 15 March 2007 - 03:13 AM

Vezi postareaCavaleru, la Mar 15 2007, 12:51 AM, a spus:

topicul asta trebuia sters de moderatori... parerea mea...

Cine la deschis nu prea face diferenta intre a salva sufletul si a citi biblia! Am impresia ca este o gluma a la Soimos. Nu credeti? :airkiss:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Planul lui D-zeu cu ingerii si oamenii, care este de fapt?
De ce a creat D-zeu lumea materiala si pe oameni?
Cleric Prestųn  58 12.068
Topic inchis Atasamente Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant marinaru  543 42.945
Hot Topic (New) Ce s-a intamplat cu sufletele dinainte de Isus?
intrebare foarte incomoda
Arcangelo  94 9.359
Hot Topic (New) ecumenism
unirea Bisericii Ortodoxe cu cea Catolica
pastorul  163 12.707
Topic inchis Atasamente Exista viata dupa moarte?
O singura intrebare,mai multe raspunsuri
BigDefender  199 32.727