Pixelut, la Mar 17 2007, 02:32 AM, a spus:
Clasa clericala apare in Biblie, mai precis apare in Vechiul Testament. E vorba de preotia Legii Vechi. Daca esti protestant ar trebui sa stii ca protestantismul nu contesta vechea preotie, si nici nu considera ca Dumenzeu a gresit cand a instituit-o. E drept ca protestantii nu sunt de acord cu Noua Preotie - ca o continuare implinita a Vechii Preotii (Eu nu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc), dar de aici si pana la a spune ca preotia nu e aprobata de Biblie e cam mult.
Ai citit vreodata pana unde a tinut Legea?
LUCA 16: 16 Legea si proorocii au tinut pina la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste: si fiecare, ca sa intre in ea, da navala.
In darurile Duhului Sfant nu apare darul preotiei, iar aceste daruri care apar nu ne confera un loc pe o scara ierarhica, ci ei sunt madulare in Trupul lui Cristos!
Citeaza
1. Ai auzit de DIACONUL Stefan? Dar de EPISCOPUL Timotei?
2. Pavel sustine o scara ierarhica. Chiar o spune: pe unii i-a pus Dumnezeu apostoli, pe altii invatatori etc. Normal ca intregul apartine aceluiasi trup, dar si in cadrul trupului exista diferente. Unii ii invata pe altii, altii ii servesc etc.
3. Obiectele de cult sunt amintite si in Apocalipsa. Acolo se vorbeste de altar sau de vase pline cu rugaciunile sfintilor.
2. Pavel sustine o scara ierarhica. Chiar o spune: pe unii i-a pus Dumnezeu apostoli, pe altii invatatori etc. Normal ca intregul apartine aceluiasi trup, dar si in cadrul trupului exista diferente. Unii ii invata pe altii, altii ii servesc etc.
3. Obiectele de cult sunt amintite si in Apocalipsa. Acolo se vorbeste de altar sau de vase pline cu rugaciunile sfintilor.
Ceea ce dumneata nu ne spui din ce spune apostolul Pavel, este faptul ca Domnul Isus este Capul si noi suntem madulare in Trup. Nu madulare care sa stapaneasca peste altele, ci madulare care sa slujeasca unele altora!:
1COR 12: 4 Sint felurite daruri, dar este acelas Duh;
1COR 12: 5 sint felurite slujbe, dar este acelas Domn;
1COR 12: 6 sint felurite lucrari, dar este acelas Dumnezeu, care lucreaza totul in toti.
1COR 12: 7 Si fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altora.
1COR 12: 8 De pilda, unuia ii este dat, prin Duhul, sa vorbeasca despre intelepciune; altuia, sa vorbeasca despre cunostinta, datorita aceluias Duh;
1COR 12: 9 altuia credinta, prin acelas Duh; altuia, darul tamaduirilor, prin acelas Duh;
1COR 12: 10 altuia, puterea sa faca minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; si altuia, tilmacirea limbilor.
1COR 12: 11 Dar toate aceste lucruri le face unul si acelas Duh, care da fiecaruia in parte, cum voieste.
1COR 12: 12 Caci, dupa cum trupul este unul si are multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sint mai multe, sint un singur trup, -tot asa este si Hristos.
1COR 12: 13 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr'un singur Duh.
1COR 12: 14 Astfel, trupul nu este un singur madular, ci mai multe.
********************************************************************************
1COR 12: 20 Fapt este ca sint mai multe madulare, dar un singur trup.
1COR 12: 21 Ochiul nu poate zice minii: ,,N'am trebuinta de tine``; nici capul nu poate zice picioarelor: ,,N'am trebuinta de voi.``
1COR 12: 22 Ba mai mult, madularele trupului, cari par mai slabe, sint de neaparata trebuinta.
1COR 12: 23 Si partile trupului, cari par vrednice de mai putina cinste, le imbracam cu mai multa podoaba. Asa ca partile mai putin frumoase ale trupului nostru capata mai multa frumuseta,
1COR 12: 24 pe cind cele frumoase n'au nevoie sa fie impodobite. Dumnezeu a intocmit trupul in asa fel ca sa dea mai multa cinste madularelor lipsite de cinste:
1COR 12: 25 pentru ca sa nu fie nici o desbinare in trup: ci madularele sa ingrijeasca deopotriva unele de altele.
1COR 12: 26 Si daca sufere un madular, toate madularele sufar impreuna cu el; daca este pretuit un madular, toate madularele se bucura impreuna cu el.
1COR 12: 27 Voi sinteti trupul lui Hristos, si fiecare, in parte, madularele lui.
1COR 12: 28 Si Dumnezeu a rinduit in Biserica, intii, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, invatatori; apoi, pe ceice au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, cirmuirilor, si vorbirii in felurite limbi.
1COR 12: 29 Oare toti sint apostoli? Toti sint prooroci? Toti sint invatatori? Toti sint facatori de minuni?
1COR 12: 30 Toti au darul tamaduirilor? Toti vorbesc in alte limbi? Toti talmacesc?
1COR 12: 31 Umblati dar dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis