dilemă ce aţi alege?
Scris 11 March 2007 - 01:25 AM
Daca ai de gand sa faci modelare 3d/ editare filme/ programare de jocuri/ alte activitati care papa intensiv din procesor, poate ar fi bine sa te orientezi spre platforme dual-core. Din pacate, chiar si asa, ce propui tu acolo este destul de slab - insa avantajele se vad in timp, datorita memoriei DDR2 si a placilor de baza. In orice caz, e o tehnologie noua, si sunt toate sansele sa te coste mult mai mult decat un procesor single-core.
Care, la 3 Ghz, satisface excelent toate nevoile casnice, si chiar si in plus
Scris 11 March 2007 - 08:56 AM
Scris 12 March 2007 - 10:44 PM
radan, la Mar 11 2007, 08:56 AM, a spus:
io am un laptop cu procesor intel core duo T2050 la 1.6 GHz
Asta inseamna ca am un procesor dublu, insa fiecare core are 800MHz, si combinat, surpriza mare fac cat un rahat de procesor de 1.6 GHz obisnuit. In plus, te asigur ca asa se si comporta...
Scris 13 March 2007 - 10:15 AM
in cazul ca e pt. laptop ... clar ca merge Core la orice frecv. ~ consum mult mai mai mic -> autonomia bateriei mai mari, performante deloc de neglijat ... dar in domeniu asta as alege un Turion !!
In caz ca e pentru un desktop inca as alege un pentium la 3000 si la mana a 5-a fata de un un Core de 1.6 sau 1.8
~ Spun asta pentru ca eu am un proc la 3000 si cu o placa video buna vreau sa zic ca nu am gasit un joc care sa nu mearga la rezolutii de minim 1024x768... . Nu am gasit aplicatii de procesare video-audio/randare 3D/ grafica / emulare / etc ... care sa poata duce mai mult decat procesoru sau mem. RAM ... ~
Diferenta reala ... nu numai din aplicatii gen 3D Mark ... care nu sunt altceva decat niste software pana la urma ... ar fi atunci cand sa zicem esti cuprins intr-un joc si vrei tu neaparat sa arhivezi sa zicem vre-o cativa Giga de documente in timp ce scanezi de virusi tot systemu si tu sa iti continui jocu !!! or in realitate nu stiu daca ar face fata HDD-u ... decat probabil daca ai vre-o 2-ua Raptopuri la 10000 rpm si in Raid ...
... eu de curios am testat jucand Quake 4 si scriind cu Nero un DVD la 8x si un CD la 24X si scanand systemu cu AVG free la vremea aceea ~ jocu a mers normal ... ca doar era deja in memoria RAM si placa video nu cred sa aiba treaba cu antivirusu sau cu nero ... iar cand am terminat nivelu ... terminase de scris si CD-u si DVD-u iar scanarea mergea in continuare ca doar aveam mai mult de 200 de Giga
Logic si normal ar fi sa "fi in pas cu moda" sa ai ce-i mai performant, ce-i mai nou, ce-i mai trandy !! dar in spatele fiecarei logici de acest gen e o logica mult mai bine gandita si analizata !!!
Nu zic ... si mie mi-a trecut prin cap sa trec la platforma Cnore 2 Duo ... dar ... cand ma gandesc acuma cati bani puteam arunca ... doar sa am eu satisfactia ca arhivez cu 5 minute mai repede decat vecinu !!!??? ... si cand ma mai gandesc ca aceeasi bani acu valoreaza mult mai mult ... adica pot lua ceva si mai bun sau pot lua acelasi lucru cu mai putin !! ... inca ma mai gandesc la "formula magica" ~ raportul optim ~ dar, pana la urma e ceva personal ... sau dupa nevoile, fiţele sau inspiratia de moment a fiecaruia !!
Prin urmare ... consumati dragi romani ... consumati cu drag si spor pentru patrie mai putin pentru popor; pentru ca asta suntem ... o piata de consum ... mai greu cu productia ... iar ce se produce este de 10 ori vandut "sa fie sigur ca se consuma"
Scris 13 March 2007 - 02:29 PM
aditm, la Mar 13 2007, 10:15 AM, a spus:
iniţial această īntrebare īmi fusese mie pusă şi nu aveam habar ce pot răspunde... pentru un laptop īşi dorea să cumpere persoana care m-a īntrebat ...
am preferat să aflu părerile voastre pentru că ştiu că sunteţi mulţi care vă pricepeţi...
tuturor vă mulţumesc pentru sfaturi... cred că acela ce m-a īntrebat pe mine ce e mai bine să cumpere va fi mulţumit chiar şi cu răspunsurile mai mult sau mai puţin contradictorii, decāt cu o ridicare din umeri cum am fost iniţial tentată să īi ofer...
cāt despre comentariul citat īn postarea curentă, o replică nu şi-ar avea loc aici, şi sper că autorul nu mi s-a adresat īn mod direct...
Scris 13 March 2007 - 04:54 PM
vesperala, la Mar 13 2007, 02:29 PM, a spus:
comentariul citat face parte dintr-un monolog care are o introducere un cuprins iar citatul este o incheiere ... !!
iar prin aceasta incheiere nu am facut altceva decat sa deprind o concluzie proprie si personala "deprinsa din context" prin urmare din topic. Asadar nu are cum sa-ti fie adresata si nici nu astept o replica ... eventual o discutie pe tema ... poate ma apropiu de "formula magica" ... dar cum spuneai in alt context !!
Scris 14 March 2007 - 01:22 PM
daca tot vrea careva sa faca un upadate pai sa-l faca, unul adevarat, care sa-l tina inca 5 ani, nu sa ia ceva ce e deja invechit
Scris 14 March 2007 - 02:58 PM
radan, la Mar 14 2007, 01:22 PM, a spus:
daca tot vrea careva sa faca un upadate pai sa-l faca, unul adevarat, care sa-l tina inca 5 ani, nu sa ia ceva ce e deja invechit
nenea ... nu vrei sa iti spui parerea si atat ?
si cu ceva argumente daca se poate !?
Normal e mult mai usor sa citesti sau sa asculti ce zice unu sau altu si daca tie tie nu-ti convine sa il injuri sau sa-i spui ca-i prost sau sa ii dai niste argumente care sfideaza logica !!! "vezi cazul lui Becali" bābābābābābā
deci ... despre ce fel de UpDate sa ma rog UpGrade "de la o vechitura la alta vechitura" vorbesti dumneta ?
cum sa tina nene 5 ani un comp !?
cum sa dai vre-o 2.000 d'euro pe un comp de azi ??? cand peste 5 ani il dai cu vre-o 200 sau pe gratis daca ai norocu sa te tina atata !?
tu crezi ca fabricantii nu se gandesc pe termen lung ? ... ei nu mai vor sa vanda nimic ani buni daca fac piese bune ?? "hai nenea ... ca io nu cred ... da-mi voie sa nu cred si daca e sa nu fi deacord te rog sa nu ma bati
hai sa mai lamurim o treaba ... nu sunt deloc impotriva unui upgrade dar imi trebuiesc motive reale pentru acest lucru, iar lucrurile stau cam asa: " Pe vremea cand am luat compu la 3.0Ghz 1G DDR video 256Mb /128biti acu vre-o 2 ani era cred prin varful orcarei reviste de specialitate si bineinteles era pus la loc de cinste ca fiind "Utra Gamer's PRO sau Ultra Mega Multimedia & 3D Aplication's sau ... ma rog ceva de genu " iar in ziua de azi nu il vad nici macar la "Office sau Internet Aplication's " ... iar paradoxul sti care e ? ... am acelasi OS, folosesc aceleasi aplicatii 3D sau Multimedia (poate cu un update de o versiune sau doua) ... si atunci ma intreb unde ar fi utilitatea unui astfel de upgrade ?
Intradevar ... diferentele de pret nu sunt mari ... sunt foarte mari !! cel putin din perspectiva realitatii :
- acu doi ani procu de care vb. era in jur la 200 de euro ...acum e in jur la 80 si la mana a 2-a a 3-a il iei la vre-o 60 !! diferenta ... 140 euro pe 2 ani numai procesoru ... sa nu mai vorbesc de placa video, rami placa de baza, hdd, s.a.m.d ....
- la ora actuala ...( inca odata avand si utilizand aceleasi aplicatii ... exceptie Vista care zic io ii mai trebe un an doi sa se maturizeze si sa fie lasat balta pentru ca asa stau treburile in domeniu asta...) un Core 2 Duo la 300 d'euro nici macar nu e in gama de top ... oare ce se intampla cu asta peste doi ani ? (cred eu ca o sa fie o "solutie optima" ... pt. ca la ora actuala il vad o fita) ....
Vorbeai de consum ce sa zic ... mare filosofie ... te uti la cifrele care le dau producatorii ? 40% economie de curent 60% mai mare raportul performanta/watt ~ dar nu vad legatura !!?? adica nu o sa mai platesc 50 de lei la curent ci o sa platesc 49 de lei
In schimb daca vb. de Laptop e diferenta ... pt. ca e una sa ai un bec legat totimpu la curent si alta e sa ai o lanterna, iar in cazu asta normal cauti un bec care sa iti ofere lumina mai puternica si sa consume mai putin !! dar tot nu se compara cu lumina de la un bec
Cum spuneam e bina sa afisezi si argumentele tale chiar daca sunt in contradictie cu altele, pentru ca si altii sa isi faca o parere ...
Aceasta postare a fost editata de aditm: 14 March 2007 - 03:14 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
ajutor!ce procesor sa aleg? | foni | 2 | 5.036 |
|
HDD externe | incepator | 1 | 3.523 |
|
probleme cu calculatorul
ajutatima va rog |