dark_light, la Mar 7 2007, 12:09 PM, a spus:
tot carnea imi place cel mai mult.
o sa spui acum - da, e o placere, dar suferinta ? nu sunt de acord cu suferinta animalului crescut pentru hrana, sper sa se schimbe conditiile din unele ferme de crestere intensiva, la multe dintre ele treaba nu mai sta de o gramada de timp asa cum arata cateva filmulete prea mediatizate cu ajutorul internetului. prefer sa fac rost de carne de animale de curte, conditiile de crestere si hranire a animalelor sunt altele, la fel si conditiile de sacrificare.
oricum un lucru e cert. nu mi-am pus in cap ideea ca omul este un fel de mic dumnezeu si ca trebuie sa renunte la tot ce ar putea sa provoace o suferinta.
tocmai satisfactia ce o aduce placerea pentru o activitate intuneca judecata obiectiva si fara de preferinta..
cat timp un om se lasa impiedicat de simturile sale nu poate avea o judecata dreapta..
suferinta ramane tot suferinta..indiferent de conditii...faptul ramene fapt..sangele ramane tot sange...omul ce consuma carne prefera sa isi inchida ochii inimii si ai mintii pentru a gandi si simtii prin prisma poftelor sale..e mai usor sa ignori un fapt, sa combati o idee decat sa sacrifici ceva din tine..
cel ce consuma carne e partas la suferinta adusa animalelor..
scimbarea omul o face...prin ceea ce alege sa creada, prin ceea ce alege sa fie..
Ravl, la Mar 7 2007, 12:20 PM, a spus:
mda... e trist ceea ce vezi , insa ... pe ansamblu societatea umana cunoaste un declin moral si spiritual in care respectul viata nu mai exista ... nu mai vorbim de fauna si flora ci chiar de oameni - semeni asemena noua ... .
cauzele care au adus societatea umana in pragul asta sunt prea multe si prea complexe sa le expun sumar aici, insa cu siguranta ne meritam soarta prin propia noastra ignoranta si neimplicare .
omul suporta prea putine din consecintele actiunilor sale..daca am constientiza dezastrul ce il creeaza ignoranta noastra nu am mai vrea sa traim..pentru ca adevarul e greu de purtat..
ellla, la Mar 7 2007, 01:54 PM, a spus:
totusi ramane intrebarea ce contine carnea si e important pt corp si nu putem lua din alte alimente?
toate substantele necesare corpului uman se gaseste in natura..ce e in noi gasesti si in afara noastra...proteina ce se spune ca se gaseste numai in produse de origine animala se pot gasi si in alte alimente
Proteina=Substanta organica alcatuita din carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf etc., care intra īn componenta protoplasmei celulelor animale si vegetale, īndeplinind īn organism functii variate fundamentale
organismul uman este un laborator chimic viu ce se adapteaza la conditiile impuse..va prelucra ceea ce ii dai
cu o dieta vegetariana corpul devine mai sanatos, mai tanar, mai longeviv.. recapata starea naturala...daca vei incerca vei constata prin propia ta experienta ca exista o diferenta majora..
Aceasta postare a fost editata de BlueFire: 07 March 2007 - 12:41 PM