sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Departarea de natura Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 07 March 2007 - 08:44 AM

Vezi postareajet li, la Mar 7 2007, 01:23 AM, a spus:

Nu o sa zic ca ma opun taierii vacilor, poate daca devin vegetarian, altfel nu am ce i face.

Fi sincer cu tine insuti. Asta e singurul lucru pe care trebuie sa-l faci. Restul vine de la sine.
Pentru cele mai multe persoane sinceritatea duce la o recunoastere a faptului ca violenta asta nu este necesara. Multi incep sa se informeze, sa incerce feluri de mancare noi si cel mai adesea descopera ca singurul lucru care ii tinea carnivori era ignoranta.
0

#22 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 07 March 2007 - 10:09 AM

Vezi postareaCavaleru, la Mar 7 2007, 08:44 AM, a spus:

Fi sincer cu tine insuti. Asta e singurul lucru pe care trebuie sa-l faci. Restul vine de la sine.
Pentru cele mai multe persoane sinceritatea duce la o recunoastere a faptului ca violenta asta nu este necesara. Multi incep sa se informeze, sa incerce feluri de mancare noi si cel mai adesea descopera ca singurul lucru care ii tinea carnivori era ignoranta.

ignoranta ? glumesti. si iar presimt ca o sa deviem...dar fie. mie imi place sa mananc carne. sunt gurmanda de fel si am incercat mai multe feluri de mancare si mai multe stiluri de bucatarie decat, poate, altii intr-o viata de om.
concluzia ? tot carnea imi place cel mai mult.

o sa spui acum - da, e o placere, dar suferinta ? nu sunt de acord cu suferinta animalului crescut pentru hrana, sper sa se schimbe conditiile din unele ferme de crestere intensiva, la multe dintre ele treaba nu mai sta de o gramada de timp asa cum arata cateva filmulete prea mediatizate cu ajutorul internetului. prefer sa fac rost de carne de animale de curte, conditiile de crestere si hranire a animalelor sunt altele, la fel si conditiile de sacrificare.

oricum un lucru e cert. nu mi-am pus in cap ideea ca omul este un fel de mic dumnezeu si ca trebuie sa renunte la tot ce ar putea sa provoace o suferinta. le las altora posibilitatea sa se inghesuie superior pe un podium construit contra firii. si nici nu cad in extrema veganilor care isi hranesc si cainii si pisicile cu iarba. prefer sa mananc echilibrat si de toate, sanatos si variat, fara excese dar si fara sa ma indop cu preparate de sinteza pentru a compensa lipsa anumitor compusi din dieta.

si apropo de japonezi, cei care-i injura asa de tare, ce reactie vor avea cand vor afla ca soia, alimentul "minune" din centrul isteriei alimentare mondiale...este nume japonez ?!? sau ca in brazilia culturile de soia distrug padurea amazoniana ?!?
deci nu neaparat ce fac oamenii este gresit, ci este gresit felul in care fac. scopul? profitul.

Aceasta postare a fost editata de dark_light: 07 March 2007 - 10:27 AM

0

#23 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 07 March 2007 - 10:20 AM

mda... e trist ceea ce vezi , insa ... pe ansamblu societatea umana cunoaste un declin moral si spiritual in care respectul viata nu mai exista ... nu mai vorbim de fauna si flora ci chiar de oameni - semeni asemena noua ... .
cauzele care au adus societatea umana in pragul asta sunt prea multe si prea complexe sa le expun sumar aici, insa cu siguranta ne meritam soarta prin propia noastra ignoranta si neimplicare .

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 07 March 2007 - 10:21 AM

0

#24 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 07 March 2007 - 10:32 AM

nu stiu care mi-ar putea fi alegerea ... soia nu-mi place ... brutalitatea si abuzul grotesc fata de animale deloc!

ufa, ce ma fac ?
0

#25 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 07 March 2007 - 11:24 AM

Vezi postareadark_light, la Mar 7 2007, 10:09 AM, a spus:

sau ca in brazilia culturile de soia distrug padurea amazoniana ?!?

O mica mentiune... agricultura intensiva se face pentru a putea hranii animalele, ca sa se obtina carnitza pretioasa.
E nevoie de aprox 12 parti planta pentru a face 1 parte carne.
Padurea amazoniana nu e distrusa pentru ca veganii au nevoie de soia ci pentru ca animalele din ferme nu cresc cu aer.

Citeaza

oricum un lucru e cert. nu mi-am pus in cap ideea ca omul este un fel de mic dumnezeu si ca trebuie sa renunte la tot ce ar putea sa provoace o suferinta. le las altora posibilitatea sa se inghesuie superior pe un podium construit contra firii.

Toti avem de ales in viata asta drumul pe care il urmam... poate din perspectiva ta, ce face veganul e contra firii... poate intradevar crima e o parte din firea umana...

Vezi postareaellla, la Mar 7 2007, 10:32 AM, a spus:

nu stiu care mi-ar putea fi alegerea ... soia nu-mi place ... brutalitatea si abuzul grotesc fata de animale deloc!

ufa, ce ma fac ?

Nu incerca sa inlocuiesti carnea cu soia... asta e un mod oarecum eronat de abordare... pentru ca ai sa musti din soia si ai sa spui ca nu e cum era carnitza de dinainte...
Incearca in schimb sa gatesti retete vegetariene cu sau fara soia... incearca lucruri noi... exploreaza... garantat ai sa gasesti mancaruri favorite noi...
Acum e post... un motiv suplimentar sa incerci... uite cateva site-uri care te pot ajuta:
http://attilahildman...en/recipes.html
http://www.veggiemealplans.com/
http://svr.ro/retete...ebook/index.php
http://www.samancambine.ro/
http://goveg.com/pdfs/VSK_celeb.pdf
http://www.vegcooking.com/

Cea mai mare greseala pe care o fac persoanele care tin post sau care incearca sa devina vegetariene este ca nu exploreaza destul.... distreaza-te, incearca lucruri noi. :shifty:
0

#26 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 07 March 2007 - 11:54 AM

merci cavalere :shifty:

totusi ramane intrebarea ce contine carnea si e important pt corp si nu putem lua din alte alimente?
0

#27 Utilizator offline   Shimmer 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-June 06

Scris 07 March 2007 - 12:36 PM

Vezi postareadark_light, la Mar 7 2007, 12:09 PM, a spus:

tot carnea imi place cel mai mult.

o sa spui acum - da, e o placere, dar suferinta ? nu sunt de acord cu suferinta animalului crescut pentru hrana, sper sa se schimbe conditiile din unele ferme de crestere intensiva, la multe dintre ele treaba nu mai sta de o gramada de timp asa cum arata cateva filmulete prea mediatizate cu ajutorul internetului. prefer sa fac rost de carne de animale de curte, conditiile de crestere si hranire a animalelor sunt altele, la fel si conditiile de sacrificare.

oricum un lucru e cert. nu mi-am pus in cap ideea ca omul este un fel de mic dumnezeu si ca trebuie sa renunte la tot ce ar putea sa provoace o suferinta.

tocmai satisfactia ce o aduce placerea pentru o activitate intuneca judecata obiectiva si fara de preferinta..
cat timp un om se lasa impiedicat de simturile sale nu poate avea o judecata dreapta..

suferinta ramane tot suferinta..indiferent de conditii...faptul ramene fapt..sangele ramane tot sange...omul ce consuma carne prefera sa isi inchida ochii inimii si ai mintii pentru a gandi si simtii prin prisma poftelor sale..e mai usor sa ignori un fapt, sa combati o idee decat sa sacrifici ceva din tine..
cel ce consuma carne e partas la suferinta adusa animalelor..

scimbarea omul o face...prin ceea ce alege sa creada, prin ceea ce alege sa fie..

Vezi postareaRavl, la Mar 7 2007, 12:20 PM, a spus:

mda... e trist ceea ce vezi , insa ... pe ansamblu societatea umana cunoaste un declin moral si spiritual in care respectul viata nu mai exista ... nu mai vorbim de fauna si flora ci chiar de oameni - semeni asemena noua ... .
cauzele care au adus societatea umana in pragul asta sunt prea multe si prea complexe sa le expun sumar aici, insa cu siguranta ne meritam soarta prin propia noastra ignoranta si neimplicare .

omul suporta prea putine din consecintele actiunilor sale..daca am constientiza dezastrul ce il creeaza ignoranta noastra nu am mai vrea sa traim..pentru ca adevarul e greu de purtat..

Vezi postareaellla, la Mar 7 2007, 01:54 PM, a spus:

totusi ramane intrebarea ce contine carnea si e important pt corp si nu putem lua din alte alimente?

toate substantele necesare corpului uman se gaseste in natura..ce e in noi gasesti si in afara noastra...proteina ce se spune ca se gaseste numai in produse de origine animala se pot gasi si in alte alimente
Proteina=Substanta organica alcatuita din carbon, hidrogen, oxigen, azot, sulf etc., care intra īn componenta protoplasmei celulelor animale si vegetale, īndeplinind īn organism functii variate fundamentale

organismul uman este un laborator chimic viu ce se adapteaza la conditiile impuse..va prelucra ceea ce ii dai
cu o dieta vegetariana corpul devine mai sanatos, mai tanar, mai longeviv.. recapata starea naturala...daca vei incerca vei constata prin propia ta experienta ca exista o diferenta majora..

Aceasta postare a fost editata de BlueFire: 07 March 2007 - 12:41 PM

0

#28 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 07 March 2007 - 12:38 PM

Vezi postareaellla, la Mar 7 2007, 11:54 AM, a spus:

nimic...
sunt vegetarieni si vegani care au trait pana la varste inaintate fara probleme de sanatate.

Atentie... faptul ca nu mai mananci carne nu se traduce automat in dieta sanatoasa... poti sa mananci nesanatos si ca vegan/vegetarian. Sunt atatea cazuri de vegani cu probleme cauzate de o dieta aiurea... dieta vegana nu e un panaceu.

Daca in schimb iti formezi obiceiuri sanatoase si asociezi dieta vegana cu ceva miscare, ceva expunere la soare... daca ai grija sa bagi in organism destule din toate...
Daca vrei, poti arunca o privire pe site-ul asta:
http://www.veganhealth.org/sh
dar... sa stii ca sunt disputate anumite aspecte legate de problemele ce pot aparea datorita reduceri aportului de diverse....
uite de ex. un articol care combate problema vitaminei B12
http://www.living-fo...s/b12issue.html
0

#29 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 07 March 2007 - 01:11 PM

Citeaza

ignoranta ? glumesti. si iar presimt ca o sa deviem...dar fie. mie imi place sa mananc carne. sunt gurmanda de fel si am incercat mai multe feluri de mancare si mai multe stiluri de bucatarie decat, poate, altii intr-o viata de om.
concluzia ? tot carnea imi place cel mai mult.

Conditionarea si trecutul isi pun amprenta in mod inexorabil asupra noastra. E si normal sa ne placa carnea cel mai mult tinand cont de trecutul nostru barbar, nu ca prezentul ar fi diferit.

Citeaza

prefer sa mananc echilibrat si de toate, sanatos si variat, fara excese dar si fara sa ma indop cu preparate de sinteza pentru a compensa lipsa anumitor compusi din dieta.

Sanatos si variat :shifty: asa ne placem sa credem... Ar trebui sa dai o raita prin industria alimentara...s-ar putea sa devii vegetariana dupa o asemenea vizita . Este o mare diferenta in ce ii trebuie omului si ceea ce este vital pentru el,,,,
0

#30 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 07 March 2007 - 06:58 PM

Vezi postareaCavaleru, la Mar 7 2007, 11:24 AM, a spus:

O mica mentiune... agricultura intensiva se face pentru a putea hranii animalele, ca sa se obtina carnitza pretioasa.
E nevoie de aprox 12 parti planta pentru a face 1 parte carne.
Padurea amazoniana nu e distrusa pentru ca veganii au nevoie de soia ci pentru ca animalele din ferme nu cresc cu aer.

si inainte de soia cresteau cu aer sau cum? nu, aveau ce manca. de ce s-a recurs la cultura de soia ? tot pentru castig. este exact ceea ce spuneam in mesajul anterior, doar ca tu ai subliniat numai suprafata, judecand superficial. tot cei care mananca carne sunt vinovati? sau sunt vinovati dementii de furnizori care nu mai stiu cum sa mai distruga mediul in cautare de profit maxim si lejer ?

crezi ca pe mine ma incanta carnea cu tot felul de tampenii prin ea, gen hormoni de crestere? nu mersi, nu-mi plac puii cu trei picioare pe care nu i-a putut prinde nimeni. asa ca, in loc sa trec in alta extrema la fel de plina de capcane, prefer sa incurajez cresterea corecta si fara excese. este o utopie, bineinteles, omul nu va ajunge niciodata la un punct de armonie cu mediul inconjurator, dar fiecare are dreptul sa-si doreasca ceva, nu?

Vezi postareaCavaleru, la Mar 7 2007, 11:24 AM, a spus:

Toti avem de ales in viata asta drumul pe care il urmam... poate din perspectiva ta, ce face veganul e contra firii... poate intradevar crima e o parte din firea umana...

vai, ce cuvinte folosim pentru un efect de scena mai profund..."crima"... de ce nu te revolti la fel de tare pe adevaratii vinovati ? omul a consumat carne inca de pe vremea cand nu era individul de azi. consumul de alimente de origine animala l-a facut om. la inceput avea respect pentru natura care i-a permis sa existe in sanul ei. pe urma s-a simtit superior si a inceput sa-si bata joc, sa iroaseasca, sa adune avere. parca si-ar lua-o cu el in mormant !

in plus, apare si problema consumului total crescut. terra e finita, omul nu. terra e ca o casa in care se muta doi tineri insuratei. peste cateva zeci de generatii, casa aia draguta si sublima se va transforma intr-un cosmar. de ce? simplu. pentru ca va avea prea mult locuitori.
avem acelasi efect ca lacustele. consumam tot. si, din pacate, inca nu am invatat sa punem ceva inapoi. camara o sa se goleasca intr-o zi, poate nu peste 50 sau 100 de ani, dar, presupunand ca nu ne loveste vreo molima sau vreun asteroid, clar o sa murim de foame peste vreo mie de ani.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis despre Dumnezeu
adevar?
rimpoce  18 6.302
Hot Topic (New) ecumenism
unirea Bisericii Ortodoxe cu cea Catolica
pastorul  163 12.708
Hot Topic (New) Prea multa religie..strica! crystyann  73 16.950
Topic inchis Papa face si desface
...deja nu mai suna a omul lui Dumnezeu, nush de ce ...
ellla  32 6.782
Topic inchis zeitgeist- filmul ce contesta originile si veridicitatea crestinismului kisstina  5 3.901