sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

calea inimii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 05 March 2007 - 11:30 AM

"In general se crede ca intelectualii sunt oameni inteligenti. Nu
este adevarat. Intelectualii se bazeaza pe cuvinte moarte.
Inteligenta nu poate face acest lucru. Inteligenta arunca cuvintul,
care este cadavrul, si pastreaza vibratia lui vie. Calea unei fiinte
inteligente este calea inimii, deoarece inima nu este interesata de
cuvinte; o intereseaza numai seva continuta in ele. Ea nu pastreaza
recipientele, ea bea pur si simplu sucul si arunca recipientul. "
de Osho
0

#2 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-January 07

Scris 06 March 2007 - 02:06 AM

Parca erau niste reply-uri pe aici....

Exista "ceva" (nenea se refera la opozitia dintre inima si ratiune- bla): da, calea inimii este cea a unei fiinte "inteligente" intrucat inima iti indica de fiecare data daca esti pe calea cea buna sau nu. Emotia, sentimentul sunt niste calauze de incredere, daca inveti sa le dai ascultare. Daca ne gandim la manipulare, care se realizeaza pe cale cognitiva- verbala (chiar daca are drept scop latura afectiva- manipularea emotionala), putem intelege de ce inteligenta ne poate juca feste. Indoctrinarea se face prin cuvinte, chiar daca apeleaza iar si la latura emotionala. Omul care se foloseste doar de ratiune pentru a interpreta si a se raporta la realitate poate sa cada de multe ori in capcana, pentru ca modul preferat al celor care doresc sa faca rau este sa se foloseasca de mecanismele rationale pentru a infiltra ganduri "parazitare". Daca nu ai o inima deschisa si nu esti antrenat sa o asculti, mintea poate fi foarte usor indusa in eroare si imbratisa iluzia.

Exemplu clasic: se stie ca femeile au o intuitie extraordinara. Ea simte ca partenerul o insala, fara ca acesta sa ii fi dat de inteles asta. E o emotie ciudata atunci cand il saruta, este un sentiment strain, rece, atunci cand se iau in brate. Daca incepe sa se gandeasca rational, anihiland vocea "inimii", descopera ca nu exista motive de ingrijorare: e devreme acasa, este "pupacios", atent, nu ii ascunde activitatile, etc. Astea toate sunt interpretari rationale ale realitatii, si la final, apare concluzia logica=> nu am de ce sa imi fac griji, nu ma insala. Dar dupa ceva timp... se descopera ca lucrurile nu stau asa si a avut dreptate de la primul falfait de cord. :blink:

(Putem lua "inima" in sens de emotie sau intuitie- cel putin eu asa consider)
0

#3 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 06 March 2007 - 08:49 AM

Vezi postareaAmetist, la Mar 6 2007, 02:06 AM, a spus:

Exemplu clasic: se stie ca femeile au o intuitie extraordinara.

Asta e doar o legenda urbana... personal cred ca aceasta "intuitie" faimoasa se datoreaza unei atentii ceva mai mari a femeii... o oarecare stabilitate emotionala mai ridicata ce duce la canalizarea energiei ceva mai mult spre partener... il cunoaste putin mai bine.... dar de aici si pana la intuitie extraordinara e un pas destul de mare...
0

#4 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 06 March 2007 - 01:47 PM

Vezi postareaCavaleru, la Mar 6 2007, 08:49 AM, a spus:

Asta e doar o legenda urbana... personal cred ca aceasta "intuitie" faimoasa se datoreaza unei atentii ceva mai mari a femeii... o oarecare stabilitate emotionala mai ridicata ce duce la canalizarea energiei ceva mai mult spre partener... il cunoaste putin mai bine.... dar de aici si pana la intuitie extraordinara e un pas destul de mare...

Nu este locul sa disputam aceasta idee. Insa as face-o cu mare drag pentru ca nu este in nici un caz legenda urbana. :blink: Iar ceea ce spui tu cu atentia la detalii si emotivitate sunt chiar doua aspecte importante pe care se sprijina intuitia. Daca mai adaugam si prezenta a doi hormoni foarte jucausi, care o fac pe femeie sa fie extrem de sensibilia: oxitocina si progesteronul... afirmatia "intuitie extraordinara" (in raport cu barbatii- asta am uitat sa specific) nu mai este atat de hilara.
0

#5 Utilizator offline   gramonman 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 06 March 2007 - 03:09 PM

Vezi postareaAmetist, la Mar 6 2007, 03:06 AM, a spus:

Omul care se foloseste doar de ratiune pentru a interpreta si a se raporta la realitate poate sa cada de multe ori in capcana, pentru ca modul preferat al celor care doresc sa faca rau este sa se foloseasca de mecanismele rationale pentru a infiltra ganduri "parazitare". Daca nu ai o inima deschisa si nu esti antrenat sa o asculti, mintea poate fi foarte usor indusa in eroare si imbratisa iluzia.

Omul care foloseste doar ratiunea poate fi considerat un robot. In acelasi mod, omul care foloseste doar latura emotionala poate fi considerat un naiv.
Intotdeauna extremele sunt periculoase, oricare ar fi ele.
0

#6 Utilizator offline   treispe 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 06 March 2007 - 03:17 PM

Vezi postareagramonman, la Mar 6 2007, 03:09 PM, a spus:

Omul care foloseste doar ratiunea poate fi considerat un robot. In acelasi mod, omul care foloseste doar latura emotionala poate fi considerat un naiv.
Intotdeauna extremele sunt periculoase, oricare ar fi ele.

Considerat de cine?
0

#7 Utilizator offline   deceivedC 

• Slave To Darkness
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-July 08

Scris 10 July 2008 - 02:00 AM

Calea ,,inimii''=calea prostiei
0

#8 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 10 July 2008 - 02:01 AM

Au usor copii . Sunt unii inteligenti care pot iubi , sunt unii prosti care nu pot iubi si sunt unii care nu au curaj sa iubeasca .
0

#9 Utilizator offline   bridget jones 

• īntre mine si eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 22-March 07

Scris 09 October 2009 - 07:19 PM

topic inchis.
0

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1