Cum sa reusesc sa fac sfoara?
Scris 04 March 2007 - 03:32 PM
Scris 05 March 2007 - 12:19 AM
Exercitii pregatitoare:
1.mers pe virfuri, mers pe calciie, mers pe partea exterioara a labei piciorului, mers pe partea interioara a labei piciorului, rotirea labei piciorului inainte si inapoi,apoi acelasi lucru dar cu vf.piciorului lipit de sol;
2.genuflexiuni, cu talpa lipita de sol dar si varianta mai dificila, pe virfuri;
3.fandari spre inainte pe un picior, apoi pe celalalt (miinile pe sold);
4.fandari spre lateral pe un picior, apoi pe celalalt (miinile pe sold);
5.din pozitia asezat, picioarele cit mai departate, se apuca virful piciorului cu ambele miini apoi se incearca atingerea gambei cu capul;
6.la fel si pt. celalalt picior;
7.de aici poti trece la executia propriu-zisa a "sforii", gradat.Atunci cind apare senzatia de durere, te opresti si mai continui data viitoare...asta pt. ca, timp de citeva zile vei incerca si o febra musculara ce te va deranja un picut...putin cite putin vei avea si rezultatele dorite, trebuie sa ai rabdare si sa perseverezi....totusi, ma intreb de ce nu te ajuta prof-ul sau prof-a de sport, chiar la ora?...ca la urma urmei n-ar fi nicio rusine, zic eu...
Iti doresc mult succes!
Scris 06 March 2007 - 06:46 PM
Centaurica, la Mar 5 2007, 02:19 AM, a spus:
Exercitii pregatitoare:
1.mers pe virfuri, mers pe calciie, mers pe partea exterioara a labei piciorului, mers pe partea interioara a labei piciorului, rotirea labei piciorului inainte si inapoi,apoi acelasi lucru dar cu vf.piciorului lipit de sol;
2.genuflexiuni, cu talpa lipita de sol dar si varianta mai dificila, pe virfuri;
3.fandari spre inainte pe un picior, apoi pe celalalt (miinile pe sold);
4.fandari spre lateral pe un picior, apoi pe celalalt (miinile pe sold);
5.din pozitia asezat, picioarele cit mai departate, se apuca virful piciorului cu ambele miini apoi se incearca atingerea gambei cu capul;
6.la fel si pt. celalalt picior;
7.de aici poti trece la executia propriu-zisa a "sforii", gradat.Atunci cind apare senzatia de durere, te opresti si mai continui data viitoare...asta pt. ca, timp de citeva zile vei incerca si o febra musculara ce te va deranja un picut...putin cite putin vei avea si rezultatele dorite, trebuie sa ai rabdare si sa perseverezi....totusi, ma intreb de ce nu te ajuta prof-ul sau prof-a de sport, chiar la ora?...ca la urma urmei n-ar fi nicio rusine, zic eu...
Iti doresc mult succes!
Cea ce ai spus tu acolo nu este rau pentru cineva antrenat dar pentru cineva ca el (mai fara experienta)nu este indicat sa faca genuflexiuni la incalzire pentru ca solicita destul de mult muschii picioarelor cea ce poate duce la ce ai zis si tu(intinderi de ligamente sau ruperi).
Cat despre celelalte nu am nimic de obiectat!!!
dar la punctul 6 trebuie insistat ceva mai mult chiar daca o sa te cam doara!!!
multa bafta!
Scris 06 March 2007 - 10:05 PM
Scris 08 March 2007 - 03:13 PM
Scris 16 March 2007 - 08:41 AM
Centaurica, la Mar 7 2007, 12:05 AM, a spus:
nu am zis sa nu faca genuflexiuni dar nu la incalzire astea pot fi facute in program abia dupa ce muschii sunt bine incalziti!!
asta stiu de la antrenorul meu de atletism (desi fac sport de performanta procedez la fel cand este cazul)
Aceasta postare a fost editata de florin_symi: 16 March 2007 - 08:41 AM
Scris 17 March 2007 - 09:23 PM
Scris 18 March 2007 - 09:11 PM
CruelMirror, la Mar 17 2007, 11:23 PM, a spus:
poate nu esti facuta sa faci sfoara sau sa fi flexibila in general
dar da si tu mai multe detalii.Ce exercitii faci cum,cand etc
Scris 19 March 2007 - 12:15 AM
trebuie sa fie o incalzire a tuturor muschilor nu numai a picioarelor. chiar daca e necesar pentru sfoara.
Sunt exercitii tipice facute special pentru incalzire. incepand cu gatul si terminand cu picioarele.
Nu se pot explica ... asta doar un antrenor sau profesor de sport ( daca cunoaste ) sa iti poata da cateva sfaturi .. eventual sa fii supravegheata in timpul exercitiilor.
la o varsta inaintata ...e mai greu sa ai o flexibilitate.
genuflexiuni vin dupa ce toti muschii sunt incalziti.
Aceasta postare a fost editata de ClassicAlina: 19 March 2007 - 12:17 AM
Scris 19 March 2007 - 07:39 PM
am aruncat un ochi prin tae-bo, am incercat ... nu mi se destind complet muschii ca sa pot cobori pana la podea in sfoara, inca
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Se cauta jucatori fotbal
Echipa de fotbal AS Athletic Timisoara cauta jucatori |
Athletic_timiso | 2 | 10.382 |
|
Victorii istorice la handbal | roportal | 14 | 11.920 |
|
Heerenven- Steaua | neuron | 10 | 10.672 |