Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

asta , ca sa te bagi si tu in seama ca musca-n curul vacii.

da un raspuns la subiect si sa fie pertinent,

 

 

 

mai ieftin iesi cu o scara din confectie metalica peste care aplici ce fel de lemn vrei.

am inteles ce fel de scara vrei sa-ti faci.

acel podet se numeste spatiu de relaș..

........................

in cazul unei scari de beton, materialul consumat te costa approximativ la fel.

ciment, pietris, fier-beton,

mai pui la socoteala si cofrag,mizerie multa.

........................

daca era vorba despre o scara mare, mult mai mare, facea sens betonul, dar asa , nu prea..

eu zic sa mergi pe varianta -confectie metalica din teava rectangulara de 30/40mm si cornier de 40/40mm( pentru trepte)

calculezi toate cotele, o faci pe bucatele si o asamblezi prin sudura bucata cu bucata.

la final iti debitezi materialul ( lemnul) functie de fiecare treapta si contratreapta.

.........................

pentru o scara din beton iti trebuie si pereti din beton sau cel putin 4 stalpi de beton de care sa te prinzi cu treptele.

multumesc pentru idee, chiar astazi mi-a dfat cineva aceeasi solutie si se pare ca ies mai ieftin cu acel cadru metalic.

referitor la standard parterul meu nu are inaltime standard pentru ca initial a fost gandit ca garaj dar eu m-am gandit sa-l mansardez iar din garaj am facut sufragerie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
multumesc pentru idee, chiar astazi mi-a dfat cineva aceeasi solutie si se pare ca ies mai ieftin cu acel cadru metalic.

referitor la standard parterul meu nu are inaltime standard pentru ca initial a fost gandit ca garaj dar eu m-am gandit sa-l mansardez iar din garaj am facut sufragerie.

sa fii sanatos si la punga gros..

ai grija sa nu-ti parchezi masina in sufragerie------deh..puterea obisnuintei..

........................

daca mai ai nelamuriri cu privire la "constructii", mod de lucru, materiale,

nu ezita sa intrebi..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Salutare, tuturor.

Mi s-ar parea interesant o dezbatere despre ce model de scara ne dorim in interiorul locuintei noastre, chit ca este un duplex, o locuinta de vacanta sau permanenta. Mergem pe stilul clasic, scara executata din brton si placata cu diverse materiale, scara ,cu vang central si fara contratrepte, "ascundem" scara intr-o "casa" (casa scarii) sau o lasam vizibila si o construim in asa fel incit sa se incadreze cu ambientul?

Va astept sa va spuneti opinia...

 

Marea majoritate a proiectantilor si a constructorilor din Romania va schiteaza si propun clasicele scari de beton in interiorul casei.

 

Totusi dupa ce constructorul isi face treaba bruta la scara si trece la finisaje atunci incep durerile de cap si cheltuielile suplimentare.

 

Pe langa faptul ca o scara interioara necesita de mai mult spatiu si structuri de rezistenta mai mari (adica cheltuieli mai mari) vom avea si o scara pe vecie!!! De cum intri in casa vei vedea mereu o scara rece, rigida si oarecum respingatoare indiferent de elementele decorative gen balustrada pe care le mai poti schimba din cand cu banutii ramasi in punga, pe care ii dai meseriasului la final. Grosul de bani din punga ii dai pe imbracarea si ornarea scarii de beton.

 

Un alt dezavantaj al scarii de beton este si faptul ca daca vrei cu adevarat sa creezi o atmosfera mai calda in casa ta si vrei sa demolezi vasnica scara atunci chiar ca te iei cu mainile de cap.

Si ai de ce: mizerie, praf zgomot, senzatia ca nu se mai termina (banii se vor temina repede pentru demolarea scarii de beton, nu va faceti griji) :blink:

Devin interesante scarile interioare autoportante (inca de la inceputul constructiei casei): usor configurabile, rapid montate, durabile, elegante si ce e mai placut, este faptul ca lemnul creaza o ambianta calda iar cu o astfel de scara poti mereu sa-ti redecorezi casa iar spatiul scarii sa fie o mica oaza de liniste si caldura.

 

post-182757-1224602244_thumb.jpg post-182757-1224602254_thumb.jpg

 

Poate ca proiectantii si constructorii din Romania isi vor mai schimba viziunea folosirii formelor brute, reci si rigide in constructia caselor noastre in favoarea utilizarii unor scari elegante si usor configurabile.

Editat de Enki

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apeleaza si tu la un "nea". Am angajat vara asta pentru o scara interioara pe cineva care la fel mi-a recomndat : teava rectangulara si corniere. Tot asa in L si are in total 3,20. Mi-a debitat tevile, le-a sudat, mi-a pus placile de lemn, o persoana - 3 zile de munca. In total m-a costat cu tot cu manopera 3700 lei noi, ca pentru materiale am gasit teava rectangulara la preturi ok si corniere, au baietii toate dimensiunile, tii recomand. Tot aici am gasit si balustrade din fier forjat. In fine cauta o persoana de calitate sa-ti faca lucrarea o sa stie el de ce dimensiuni are nevoie.

 

Lucrare usoara :pardon:

Editat de bydy
Scos reclama.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Calculul pentru spatiul ocupat de o scara nu este foarte complicat. Daca reiau datele din exemplul de mai sus rezulta urmatoarele:

-inaltime nivel (atentie se ia in calcul diferenta dintre cota pardoseala finita nivel superior si cota pardoseala finita nivel inferior) de 250 cm;

- scra dreapta intr-o singura rampa;

- inaltime treapta: 17 cm; rezulta un numar de trepte de 250 cm : 17 cm = 14, 70, rotunjim la 15 trepte de unde rezulta inaltimea treptei de 16,67 cm;

- latimea treptei: 25 cm (ete o latime rezonabile);

- proiectia pe orizontala a scarii ( sau daca vreti lungimea pe orizontala a scarii) este de 15 (nr. trepte) x 25 cm = 375 cm

- inplus, asa cum s-a mentionat si mai sus, mai este nevoie de cel putin 100 cm la capaetele scarii pentru acces la ea;

Un calcul foarte important este legat de dimensiunile golului in planseu, astfel incit, in momentul cind incepem sa urcam pe scara sa nu ne lovim cu capul de planseu. Tinind cont de datele de mai sus, si luind in considerare grosimea planseului (cu tot cu pardoseala finita) de 15 cm, rezulta ca inaltimea parterului ar fi de 250 - 15 = 235 cm.

Daca tinem cont ca inaltimea unei trepte este de 16,67 cm, deja dupa ce am urcat doua trepte , inaltimea utila ramasa este de 235 - 2x16,67 = 201,66 cm deci practic de aici trebuie sa inceapa golul din planseu.

Dimensiunea lui este de 375 cm - 2x 25 = 325 cm.

Desigur , trebuie tinut cont si de faptul ca la coborire (cel putin pentru persoanele mai inalte) sa nu existe senzatia ca se lovesc cu capul de planseu cind ajunge la ultimele 2 trepte, deci in general inaltimea de 201,66 cm se lasa ceva mai mare (cel putin 220 cm).

Desigur, calculele pentru scara se adapteaza functie de datele particulare ale fiecarei constructii si de ceea ce doreste fiecare.

salut eu vreau sa fac o scara in forma de u spune-mi te rog si mie ce dimensiuni ar trebui sa aiba.

la mine toata latimea casei este de 6 metri

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scara din lemn treubie sa fie mai mult decat o cale de legatura intre etaje. Designul, stabilitatea, siguranta este numai o mica caracterizare a scarii dvs. Optica este si ea foarte importanta in constructia unei scari din lemn.

Dulgherii si tamplarii construiesc scarile din lemn dupa dorintele si inspiratia dvs. Lemnul masiv este rezistent si durabil, iar intretinerea lui este foarte usoara. Toate esentele de lemn sant cautate, in special lemnul de nuc este foarte in voga pentru culoarea lui inchisa si unica. Lemnul este un material natural care poate fi conceput in diferite forme. Prin culoarea,structura si rezistenta lui, lemnul este foarte apreciat in constructia scarilor.

Fiind treapta sau mana curenta , lemnul este un material deosebit din care se poate construi scari elegante si personalizate. La scarile in spirala, mana curenta este foarte necesara pentru ca mana curenta ofera siguranta. Siguranta trebuie sa fie garantata, iar pericolul nu trebuie subestimat. Distanta dintre perete si mana curenta ar trebui sa fie de cel putin 5 cm pentru ca sa ne putem prinde eficient si usor la urcare sau coborare,(in special oameni in varsta, bolnavi, copii). O mana curenta la o scara reduce semnificativ pericolul accidentelor. In concluzie mana curenta este un component foarte important al scarii dvs.

Imaginativa un proiect de scara interioara! Masuraturi, sabloane, cifre, s.a.m.d., un lucru foarte epuizant…nu? In acest caz o greseala va costa bani si timp fiindca trebuie sa luati totul de la capat.

O solutie ideala pentru aceasta problema ar fi un lemn masiv unic si special, care se poate prelucra foarte usor ca orice lemn . Mai pe intelesul nostru se poate indoi in stare uscata si rece. Aceasta proprietate ridica productivitatea, reduce costurile prelucrarii si creste in special calitatea. Acest lemn nemaipomenit este produs din lemnul masiv inca verde printr-un proces termo-mecanic special. Mana curenta a scarii dvs. se poate realiza deci din mai multe esente ca stejar, nuc, cires, fag sau artar.

Nu mai aveti nevoie de sabloane pentru ca acest lemn special se poate indoii foarte usor,(de multe ori sant suficiente numai doua persoane). Daca a-ti gresit calculul de indoiire…!? Nici o problema lemnul special pentru mana curenta se poate reindoii ori de cate ori este necesar pana totul devine perfect!!!

Vi se pare uimitor? Convingeti-va singuri!EDIT RECLAMA

Editat de Darianna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

post-21575-1174563688_thumb.jpgpost-21575-1174564007_thumb.jpgpost-21575-1174563614_thumb.jpg

astea sunt scari de leroy merlin,nu prea am idee cat dureaza dar sigur nu mult

 

Am si eu o problema referitoare la scari interioare. Pentru o scara interioara din lemn de dimensiuni nu prea mari avand in vedere faptul ca am cam 2.20m inatime mi s-au cerut de la 2000Euro pana la 12000RON. Inca nu am reusit sa ma edific daca asta este un pret normal pentru o scara din lemn. mie mi se pare imens pretul....

pretul cred ca e intr-adevar cam mare.si eu lucrez in domeniul scarilor de 10 ani in italia si din primavara vreau sa lucrez si in romania unde de altfel am si luat cateva lucrari.de exemplu o scara cu inaltimea de 2.86m si latimea treptelor de 80 cm inclusa de balustrada si montaj i-am cerut 1700 euro si i s-a parut un pret f ok.pt economisirea spatiului mai avem si modele cu structura metalica care sunt f practice

 

astea sunt scari de leroy merlin,nu prea am idee cat dureaza dar sigur nu mult

 

 

pretul cred ca e intr-adevar cam mare.si eu lucrez in domeniul scarilor de 10 ani in italia si din primavara vreau sa lucrez si in romania unde de altfel am si luat cateva lucrari.de exemplu o scara cu inaltimea de 2.86m si latimea treptelor de 80 cm inclusa de balustrada si montaj i-am cerut 1700 euro si i s-a parut un pret f ok.pt economisirea spatiului mai avem si modele cu structura metalica care sunt f practice

post-378857-0-65621800-1350321851_thumb.jpg

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

astea sunt scari de leroy merlin,nu prea am idee cat dureaza dar sigur nu mult

 

 

pretul cred ca e intr-adevar cam mare.si eu lucrez in domeniul scarilor de 10 ani in italia si din primavara vreau sa lucrez si in romania unde de altfel am si luat cateva lucrari.de exemplu o scara cu inaltimea de 2.86m si latimea treptelor de 80 cm inclusa de balustrada si montaj i-am cerut 1700 euro si i s-a parut un pret f ok.pt economisirea spatiului mai avem si modele cu structura metalica care sunt f practice

 

 

 

Nu vreau sa intru in polemica cu tine pe tema care scari sunt mai frumoase sau rezistente. Ma bucur ca vrei sa te intorci in Romania cu experienta capatata in Italia, dar nu incerca sa desconsideri pe cei care lucreaza in tara. Intimplator scarile despre care afirmai ca sunt putin durabile sunt produse in Germania de o firma care are ceva traditie.

In rest sunt scari mai urate sau mai frumoase, mai ieftine sau mai scumpe etc. Scara este un element de arhitectura,la care trebuie sa respecti pe cit posibil niste parametri dar, modul din care e executata, materiale etc. tine de gustul propietarului si de cit e dispus sa tina cont de sfatul unui designer, arhitect , constructor etc. Sfaturi care pot fi pertinente, mai mult sau mai putin aberante.

 

Si eu lucrez in acest domeniu. Sunt scari mai frumoase decit cele montate de mine, sunt scari mai ieftine decat cele vandute de mine. La fel cum este valabila si viceversa.

 

Daca cineva incearca sa-mi ceara o parere, incerc sa-i dau un raspuns cat mai corect posibil functie de cunostintele pe care le am in domeniu. E un lucru care nu ma costa nimic si asa consider eu ca pot sa-mi castig un client cu care la sfarsit sa ma despart in termeni amiabili si cu care eventual pot sa colaborez si pe viitor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Problema scarilor pe care le-am vazut eu in Ro este ca sunt limitate de spatiu. Frumoase sau nu, durabile sau nu, au in general tendinta este de a fi inghesuite intr-un spatiu mic. Si ma refer la scarile interioare de apartament. Ganditi-va doar cum urcati o canapea pe o scara care dupa 4 trepte vireaza brusc la 900 si dupa alte 4 trepte mai vireaza o data. Ce sa mai spun de scarile spiralate.

Sunt dificile de urcat si pentru persoane sprintene darmite pentru pentru persoane masive sau in varsta.

Editat de Indigo 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×