TOTUSI, raman faimoasele exprimari ambigui (ca si in fisele posturilor de la majoritatea firmelor, gen "precum si orice sarcini date de catre..."):
"Comitetul de parinti poate propune, in adunarea generala, dacă se considera necesar, o suma minima prin care parintii elevilor clasei sa contribuie la intretinerea, dezvoltarea si modernizarea bazei materiale a clasei sau a unitatii de invatamant.". Adunarea respectiva fiind convocata si condusa de dirigintele/invatatorul clasei...
Ca si in regulamentele anterioare, accesul la "mierea" fondurilor respective este interzis cadrelor didactice.In plus, se interzice si elevilor sa se implice sau sa fie implicati in strangerea fondurilor. Totusi, iarasi, "Fondurile băneşti ale Comitetului de parinti se cheltuiesc la initiativa acestuia sau ca urmare a propunerii dirigintelui/ invatatorului sau a directorului, insusite de catre comitet." Ia sa va puna Domnu' sa contraziceti respectivele personaje...!
Veti spune, pe buna dreptate, ca fondurile respective se cheltuiesc pentru a imbunatati posibilitatile de invatare a copiilor nostri. De acord, si chiar cred ca sunt, in cele mai multe cazuri, extrem de utile. Ceea ce dezavuez cu tarie este MODUL DE COLECTARE: ati vazut vreodata vreo chitanta pentru banii respectivi? V-a confirmat vreodata cineva, cu un act oficial, fiscal, ca banii care i-ati dat pentru un proiect "propus de sus-mentionatii" s-au dus intr-adevar acolo?
Sunt cateva intrebari pe care le-am pus chiar celor care se ocupa de invatamantul preuniversitar la nivel de minister. Raspunsul: un control la nivel de scoala al inspectoratului local care a relevat cateva abateri "minore" de la "tinerea hartiilor"... Rezultatul: profesori+directori care se uita urat la mine si la copilul meu
(datorita faptului ca "ministerul si inspectoratul nu pot actiona pe baza unei sesizari anonime" , ceea ce nu implica, evident, obligatia de a releva respectivul nume si celui controlat...)
Va spun eu. Fondul clasei, fondul scolii si fondul de protocol si alte mici fonduri sunt ILEGALE.
Dragi copii si parinti nu mai dati bani la scoala pentru aceste fonduri. Iar daca va ameninta cu retragerea alocatiei dirigintele, reclamati la OPC. Invatamantul primar este GRATUIT si OBLIGATORIU. Nimeni nu are dreptul sa va ia BANI.
Aceasta postare a fost editata de Alethia: 28 February 2007 - 01:39 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis