Buna. Am 26 de ani si sunt din Bucuresti.
Am deja 2 operatii de ruptura de menisc la genunchiul drept. In noiembrie 2005 a inceput sa ma doara genunchiul si s-a umflat, desi nu ma lovisem sau ceva de genul si nici sport n-am facut la viata mea. Pentru ca fizioterapiile si medicamentele luate nu au ajutat, durerea persistand, in Martie 2006 m-am operat prima oara prin artroscopie la Spitalul Sf. Pantelimon, la doctorul Vlad Georgeanu. Nu stiu ce si cum a facut, dar ideea e ca operatia n-a reusit. Durerile au fost mai mari ca inainte si a trebuit sa ma operez din nou. De data asta nu m-am mai dus la acelasi medic, am ajuns la Spitalul Foisor, la doctorul Dan Noveanu, unde de data asta nu mi s-a mai facut artroscopie, ci am fost operata cu bisturiul. La genunchi nu mai am deloc meniscul intern (mi-a fost scos la prima operatie) iar din cel extern mai am o bucata (bucata lipsa mi-a fost taiata la a doua operatie, pentru ca aveam si un chist format si o bucata din menisc era desprinsa si o prindeam intre oase cand mergeam si de aici era durerea). Acum sunt bine, nu mai am dureri, dar de acum inainte va trebui sa fac in fiecare an injectii cu o substanta care se numeste Synvisc si care suplineste cartilagiul lipsa. Si din cauza faptului ca nu mai am decat putin cartilagiu acum, mi s-a spus ca mi se vor deplasa oasele si peste vreo 10-15 ani va trebui sa mai fac o operatie si sa mi se insereze ceva metalic, ca o pana intre oase.
Ideea e ca uneori ma gandesc ca mai bine nu ma operam. Daca durerea nu e foarte mare si gasesti un medic care sa iti ofere o alternativa la operatie, profita de ea. Recuperarea dupa operatie e destul de greoaie si de dureroasa (cam o luna, si nici asa nu-i completa). Eu plangeam cu noptile pentru ca simteam ca n-o sa mai merg niciodata.
E greu, ce sa zic. Ideea e ca ar trebui evitate operatiile de orice fel, daca se poate.
Daca citeste cineva acest mesaj si a folosit vreodata injectiile Synvisc sau stie ceva de ele (cum sunt, daca sunt dureroase).
Multa sanatate.