sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Omul nascut din Dumnezeu Nasterea din nou Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   ellen 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-June 06

Scris 15 March 2007 - 03:08 AM

Vezi postareaastarte, la Mar 13 2007, 05:36 PM, a spus:

:blink: ...poate intr-o zi cu soare si cu doua dimineti o sa reusesti sa intelegi! Pana atunci mai cautam.... mai citim.... :airkiss:

Sincer, eu cred ca el se face ca nu pricepe ca sa ne exaspereze pe noi cu vesnicele comentarii despre iubirea si salvarea lui d-zeu. Sau nu :airkiss: ? Dispui de liber arbitru si de gandire rationala Lupini, pe care chiar biblia( in vechiul testament ce e drept) te indeamna sa o folosesti. Mai intereseaza-te cum e pe la alte religii( ex iudaism).
Si degeaba o contrazici pe Astarte, are dreptate. Ti-a dat chiar si citatul. Ce mai vrei? Dezbatere filozofica pe text?
0

#22 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 15 March 2007 - 03:35 AM

Vezi postareaastarte, la Mar 13 2007, 11:43 AM, a spus:

Sa ne indreptam ochii inspre Scriptura unde ni se ofera sfatul lui Dumnezeu pentru formarea, dezvoltarea si intretinerea discernamantului doctrinar si spiritual. Unul din primele locuri unde ni se porunceste sa devenim niste crestini analitici este,

2 Tesaloniceni 5:21, 22

"Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun. Feriti-va de orice se pare rau"

Inca, odata, care este porunca? "Cercetati"!!!Biblia nu spune nicaieri "crede si nu cerceta"! Dimpotriva, ea ne spune ca inainte de a crede ceva, sa cercetam neaparat. Ea ne spune sa cercetam inainte de a veni la Domnul, daca are dreptate sa ne pretinda supunere fata de El (Isaia 1:18-20), sa cercetam tot ceea ce oamenii si spiritele spun (1 Ioan 4:1-3), sa cercetam tot (2 Tes.5:21-22).

Da, de aceeasi parere sunt si eu! Nimeni nu ne baga pe gat nimica! Dimpotriva Dumnezeu ne pune inainte binele si raul, noi alegem!

Vezi postareazexelica, la Mar 13 2007, 02:53 PM, a spus:

Adica pierzi salvarea, nu? N-ai inteles nmic din salvare. Daca nu mai esti sub Lege, cine te condamna? Cite pacate a platit Hristos in viata unui salvat? 5? 5000? 5.000.000? Sau toate?
Daca a platit toate, atunci de unde pierzi salvarea?

Uite proba biblica.
Psa. 37:2; 51:9, 10, 11, 12: Isa. 1:18; 38:16, 17; 43:13, 25; 44:22; Jer. 31:34; 32:40; 33:8; Eze. 33:16; Lk. 12:33; Jo. 5:24; 6:37, 39, 40; 10:28, 29; 14:17, 20, 23; 16:22; 17:12; Rom. 6:7, 10; 8:1, 10, 28, 29, 30, 33, 35, 39; 9:23, 24; 11:29; 1Cor. 2:15; 2Cor. 1:22; 5:19, 21; Gal. 4:6, 7, 6, 31; Eph. 1:13; 2:6,19; 4:30, 32; Phil. 1:16; Col. 1:13, 29; 2:10, 13; 1Thes. 1:10; Titus 2:14; Heb. 9:12, 13, 14, 15; 10:10, 14, 17, 18; 12:2; 13:5; 1Jo. 1:7; 3:3, 9, 14, 24; 5:11, 18; 4:17

Pai nu ai in Biblia ta faptul ca credinta fara fapte este moarta? Poti sa-mi dai un milion de versete, daca le scoti din contextul Scripturii!
Cristos ti-a platit toate pacatele.Atunci insa cand devii robul pacatului, desi Domnul te-a eliberat de puterea lui, atunci esti robul satanei. Cand mori mergi la stapanul caruia i-ai slujit! Crezi ca Dumnezeu isi calca in picioare dreptatea lui ca dumneata esti zexelica?
0

#23 Utilizator offline   dandamoor 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 15 March 2007 - 09:55 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 15 2007, 03:35 AM, a spus:

Da, de aceeasi parere sunt si eu! Nimeni nu ne baga pe gat nimica! Dimpotriva Dumnezeu ne pune inainte binele si raul, noi alegem!
Pai nu ai in Biblia ta faptul ca credinta fara fapte este moarta? Poti sa-mi dai un milion de versete, daca le scoti din contextul Scripturii!
Cristos ti-a platit toate pacatele.Atunci insa cand devii robul pacatului, desi Domnul te-a eliberat de puterea lui, atunci esti robul satanei. Cand mori mergi la stapanul caruia i-ai slujit! Crezi ca Dumnezeu isi calca in picioare dreptatea lui ca dumneata esti zexelica?

Dar cei care l-au servit pe Lucifer alias Isus unde ajung ?
La YAHWE a carui lege au calcat-o in picioare acceptand una noua?
0

#24 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 15 March 2007 - 05:33 PM

Vezi postareacioanas, la Mar 15 2007, 03:35 AM, a spus:

Credinta fara fapte este moarta, pt ca daca nu ai fapte inseamna ca Dumnezeu nu este in tine ca SA TE FACA sa faci fapte.

Hai, ignora si versurile astea:
Ezechiel36
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

27Voi pune Duhul Meu în voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi legile Mele.

Ignora, ignora, ignora......
0

#25 Utilizator offline   dandamoor 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members

Scris 15 March 2007 - 09:30 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 15 2007, 05:33 PM, a spus:

Credinta fara fapte este moarta, pt ca daca nu ai fapte inseamna ca Dumnezeu nu este in tine ca SA TE FACA sa faci fapte.

Ezechiel36
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

27Voi pune Duhul Meu în voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi legile Mele.

Doar ca legile lui nu le propaga religia ci stiinta ...si in acest context toate cuvintele LUI capata un nou inteles!
0

#26 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 March 2007 - 10:53 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 15 2007, 06:33 PM, a spus:

Ezechiel36

Dragul meu, nu lua versetele care sprijina alegerea si fa o doctrina cu ele! Sunt versete in Biblie care sprijina libera alegere! Asa ca, concluziile tale cad rand pe rand! David zice, nu lua de la mine Duhul Tau! Ai grija cum traiesti! Daca un om ca David a cazut, oricaruia i se poate intampla! Cerceteaza-ti viata si vezi daca esti pe Calea cea buna. Odata pe Cale, pacatul ar putea sa te faca s-o iei pe coclauri si sa te pierzi! Biblia trebuie luata integral si nu pe fragmente!
Dumnezeu nu te lasa din mana Lui, daca tu insa te arunci de acolo, o faci pe raspunderea ta!
2PET 2: 20 In adevar, daca, dupace au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iaras si sint biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decit cea dintii.
2PET 2: 21 Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii, decit, dupace au cunoscut-o, sa se intoarca dela porunca sfinta, care le fusese data.
2PET 2: 22 Cu ei s'a intimplat ce spune zicala adevarata: ,,Cinele s'a intors la ce varsase``, si ,,scroafa spalata s'a intors sa se tavaleasca iaras in mocirla.``
0

#27 Utilizator offline   mircea.gabriel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-March 07

Scris 16 March 2007 - 12:06 AM

Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea, care rămâne pentru viaţa veşnică, şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică, însuşi Dumnezeu, pe el L-a însemnat cu pecetea Lui."
Ioan 6:28 Ei I-au zis: "Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?"
Ioan 6:29 Isus le-a răspuns: "Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El."

Ioan 6:35 Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.

Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:
Ioan 6:38 căci M-am pogorât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis.
Ioan 6:39 Şi voia Celui ce M-a trimis, este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l învii în ziua de apoi.
Ioan 6:40 Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul, şi crede în El, să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Ioan 6:47 Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, are viaţa veşnică.
Ioan 6:48 Eu sunt Pâinea vieţii.
0

#28 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 March 2007 - 03:30 AM

Vezi postareamircea.gabriel, la Mar 16 2007, 01:06 AM, a spus:

Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea, care rămâne pentru viaţa veşnică, şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică, însuşi Dumnezeu, pe el L-a însemnat cu pecetea Lui."
Ioan 6:28 Ei I-au zis: "Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?"
Ioan 6:29 Isus le-a răspuns: "Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela, pe care L-a trimis El."

Ioan 6:35 Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.

Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:
Ioan 6:38 căci M-am pogorât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis.
Ioan 6:39 Şi voia Celui ce M-a trimis, este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l învii în ziua de apoi.
Ioan 6:40 Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul, şi crede în El, să aibă viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi."

Ioan 6:47 Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, are viaţa veşnică.
Ioan 6:48 Eu sunt Pâinea vieţii.

Perfect deacord, din perspectiva lui Dumnezeu niciunul nu se pierde! El este Dumnezeu!
Cand insa oamenii "dupace au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iaras si sint biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decit cea dintii". Adica devin ca porcii, se arunca undei pacatul mai mare si striga tare ca acolo-i viata lor!
0

#29 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member

Scris 16 March 2007 - 08:53 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 16 2007, 03:30 AM, a spus:

Perfect deacord, din perspectiva lui Dumnezeu niciunul nu se pierde! El este Dumnezeu!

Adica Creatorul ...cel ce nu scrie carti ci a scris in genele noastre tot ce a vrut sa ne spuna!

Citeaza

Cand insa oamenii "dupace au scapat de intinaciunile lumii, prin cunoasterea Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos, se incurca iaras si sint biruiti de ele, starea lor de pe urma se face mai rea decit cea dintii".

Ba mai degraba invers!
Oamenii nu mai sunt primitivii de acum 2-3 mii de ani ci niste indivizi bine instruiti educati si evoluati .... si aceasta are ca efect ca minciunile unei religii bazata pe Furt intelectual si anume "confiscarea" textelor evreiesti in folos crestin si completarea lor cu povesti manipulatoare ... sunt tot mai putin apreciate.

Citeaza

Adica devin ca porcii, se arunca undei pacatul mai mare si striga tare ca acolo-i viata lor!

Adevarat ca multi fara educatie ajung asa cum zici ... adica ca porcii .... si in acest context e bine ca exista Casa de Adunare a zeciuielii caci acolo se strang toti cei de care zici tu, isi mai revin un pic din ratacire si chiar daca se arunca intr-o alta ratacire ...macar nu e atat de periculoasa din p de v social!
0

#30 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 17 March 2007 - 12:33 AM

Vezi postareachitsibush, la Mar 16 2007, 08:53 AM, a spus:

Oamenii nu mai sunt primitivii de acum 2-3 mii de ani ci niste indivizi bine instruiti educati si evoluati ....

( continui eu )..... si care invadeaza tari , omorand oameni doar de dragul petrolului. Daca asta insseamna educatie si evolutie ....atunci ...vai de lume !

Aceasta postare a fost editata de lupini: 17 March 2007 - 12:33 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Frumusetea demoniaca si cea divina
se poate distinge una de alta in timp util?
Arcadia@  151 18.188
Replici noi Atasamente MOISE -evreu sau egiptean ? VEMANS  13 2.165
Hot Topic (New) Despre crucificare Dementius  63 8.399
Hot Topic (New) O nelamurire cu Enoh
a fost rapit Enoh la cer sau nu?
ionatan  63 8.663
Hot Topic (New) Atasamente Fiul Omului !
O provocare...
marinaru  281 24.812