Omul nascut din Dumnezeu Nasterea din nou
Scris 28 February 2007 - 03:34 AM
Nu este de ajuns educaţia, adică să ştii cum trebuie să fii, nu este de ajuns voinţa şi străduinţa pentru realizarea unui caracter plăcut lui Dumnezeu, ci este necesară naşterea din nou. Atât Marx cât şi Stalin au primit educaţie religioasă. Marx a făcut chiar şi un comentariu la Evanghelia după Ioan capitolul 15, iar Stalin a fost dat la Seminarul Ortodox din Tiflis, Georgia, spre a deveni preot. Unii susţin că a terminat studiile la Seminar, alţi istorici susţin că a fost dat afară. Chestiunea este că au avut o educaţie religioasă, dar aceasta nu le-a folosit la nimic. Spre a avea însuşirile spirituale, este absolut necesar să experimentezi lucrarea minunată a naşterii din nou pe care o face Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Domnul Isus Cristos a zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou" (Ioan 3:7).
Cu voinţa şi stăruinţa se poate ajunge la combaterea unor caracteristici rele şi însuşirea unor caracteristici sau deprinderi bune, ca: să fii punctual, să fii drăguţ, sociabil, să fii ascultător, etc., dar nu se poate ajunge la însuşirile spirituale ale caracterului ca roadă a Duhului Sfânt.
Spre a înţelege acest adevăr, folosesc din nou exemplul cu altoirea. Poţi să aduci părul pădureţ din pădure şi să-l plantezi în grădină, dar el tot pădureţ rămâne. Schimbarea locului nu îi schimbă firea. Poţi să-i tai ghimpii şi ramurile care au crescut în toate părţile şi să-i formezi o coroană frumoasă, să-i pui gunoi la rădăcină şi drept rezultat vei avea frunze mai bogate, dar roada va fi tot pere pădureţe. În zadar îi pretinzi să-ţi producă pere pergamute că nu poate. Firea lui, toate fibrele lui sunt pentru pere pădureţe: aceasta este o lege înscrisă în toată structura lui. Ca să poată produce pere pergamute, el trebuie tăiat şi altoit. Altoirea îi schimbă, firea, îi dă posibilitatea să rodească perele dorite de tine. Cristos Domnul a enunţat această lege în cuvintele: „Pomul bun nu poate face roade rele şi nici pomul rău nu poate face roade bune" (Matei 7:18)! Iar altădată a zis: „Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun (referirea este la altoire), ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău, căci pomul se cunoaşte după rodul lui" (Matei 12:33).
La fel este cu firea noastră. Noi moştenim de la părinţi firea păcătoasă. Noi nu suntem păcătoşi pentru că facem păcate, ci facem păcate fiindcă suntem păcătoşi prin firea noastră: păcatul este doar roada pădureţului nostru. La naşterea din nou, care este ca altoirea, se produce o schimbare a vieţii, noi primim o fire nouă, divină, care are posibilitatea şi capacitatea să aducă roada bună, spirituală. Apostolul Pavel enumeră clar roada firii pământeşti şi roada Duhului în Epistola sa către Galateni, cap. 5:19-23.
Dacă tu încă nu eşti născut din nou, îngenunchează în faţa Domnului şi roagă-L să- facă această lucrare. Crede că El o poate face. Dă-I Lui viaţa ta păcătoasă să o schimbe, să o transforme: Schimbarea este lăuntrică. Atunci vei avea alte dorinţe, altă trăire. Marele scriitor rus Tolstoi, în cartea sa „Religia mea" vorbeşte despre această schimbare care s-a petrecut în viaţa lui. El spune: „Acum 5 ani am primit credinţa. Am crezut în doctrina lui Isus şi întreaga mea fiinţă a fost transformată radical. Ceea ce am dorit altădată, acum nu mai doresc şi am început să doresc ceea ce niciodată înainte nu am dorit. Ceea ce altădată îmi părea ca fiind bun, acum a devenit rău". Această schimbare a vieţii este constată de tine şi este observată de alţii. Aici de fapt este începutul creştinismului. Până aici omul zice: „Aş vrea, dar nu pot". După această experienţă de înnoire a vieţii, apostolul Pavel a scris: „Pot totul în Cristos care mă întăreşte" (Filipeni 4:13).
Dupa Formarea Caracterului, de Petre Popovici
Scris 05 March 2007 - 05:52 PM
Aceasta postare a fost editata de Anna Condor: 05 March 2007 - 05:52 PM
Scris 07 March 2007 - 12:52 PM
Anna Condor, la Mar 5 2007, 05:52 PM, a spus:
Iacob1
18El, de bună voia Lui, ne -a născut prin Cuvîntul adevărului, ca să fim un fel de pîrgă a făpturilor Lui.
Roadele Duhului
Ezechiel36
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.
27Voi pune Duhul Meu în voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să împliniţi legile Mele.
Scris 07 March 2007 - 04:02 PM
Anna Condor, la Mar 5 2007, 07:52 PM, a spus:
Sa nu "produci" roade ? Daca nu "produci" inseamna ca nu ai Spiritul...
Scris 09 March 2007 - 06:25 AM
Anna Condor, la Mar 5 2007, 06:52 PM, a spus:
Cred ca suntem nascuti din nou in momentul intoarcerii la Dumnezeu!
Cred ca Roada Duhului in viata noastra este un semn ca acel om a fost nascut din nou.
Daca esti nascut din nou, sigur produci roade! Avand in vedere pilda cu smochinul neroditor, se poate sa fie crestini care nu au roade si totusi Dumnezeu mai are har pentru ei!
LUCA 13: 7 Atunci a zis vierului: ,Iata ca sint trei ani, decind vin si caut rod in smochinul acesta, si nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda si pamintul degeaba?`
LUCA 13: 8 ,Doamne`, i-a raspuns vierul, ,mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina.
LUCA 13: 9 Poate ca deacum inainte va face roada; daca nu, il vei taia.``
Scris 09 March 2007 - 01:17 PM
cioanas, la Mar 9 2007, 06:25 AM, a spus:
Cred ca Roada Duhului in viata noastra este un semn ca acel om a fost nascut din nou.
Daca esti nascut din nou, sigur produci roade! Avand in vedere pilda cu smochinul neroditor, se poate sa fie crestini care nu au roade si totusi Dumnezeu mai are har pentru ei!
LUCA 13: 7 Atunci a zis vierului: ,Iata ca sint trei ani, decind vin si caut rod in smochinul acesta, si nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda si pamintul degeaba?`
LUCA 13: 8 ,Doamne`, i-a raspuns vierul, ,mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur, si am sa-i pun gunoi la radacina.
LUCA 13: 9 Poate ca deacum inainte va face roada; daca nu, il vei taia.``
Smochinul simbolizeaza natiunea Israel. "Fig tree".
Prin faptul ca se mentioneaza faptul ca nu este sigur ce este roditor, este reprezentanta externa a imparatiei lui Dumnezeu, care a avut darul Duhului CONDFITIONAT de puritatea doctrinara, apa care salveaza, nu cea otravita:
Apoc2
1Îngerului Bisericii din Efes scrie -i: ,,Iată ce zice Cel ce ţine cele şapte stele în mîna dreaptă, şi Cel ce umblă prin mijlocul celor şapte sfeşnice de aur:
2,,Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sînt apostoli şi nu sînt, şi i-ai găsit mincinoşi.
3Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui meu, şi că n-ai obosit.
4Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintîi.
5Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintîi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.
Asa ceva nu se poate intimpla cu un salvat. Duhul ne este dat neconditionat si nu se poate pierde.
Psa. 37:2; 51:9, 10, 11, 12: Isa. 1:18; 38:16, 17; 43:13, 25; 44:22; Jer. 31:34; 32:40; 33:8; Eze. 33:16; Lk. 12:33; Jo. 5:24; 6:37, 39, 40; 10:28, 29; 14:17, 20, 23; 16:22; 17:12; Rom. 6:7, 10; 8:1, 10, 28, 29, 30, 33, 35, 39; 9:23, 24; 11:29; 1Cor. 2:15; 2Cor. 1:22; 5:19, 21; Gal. 4:6, 7, 6, 31; Eph. 1:13; 2:6,19; 4:30, 32; Phil. 1:16; Col. 1:13, 29; 2:10, 13; 1Thes. 1:10; Titus 2:14; Heb. 9:12, 13, 14, 15; 10:10, 14, 17, 18; 12:2; 13:5; 1Jo. 1:7; 3:3, 9, 14, 24; 5:11, 18; 4:17
Scris 09 March 2007 - 02:46 PM
zexelica, la Mar 9 2007, 03:17 PM, a spus:
Prin faptul ca se mentioneaza faptul ca nu este sigur ce este roditor, este reprezentanta externa a imparatiei lui Dumnezeu, care a avut darul Duhului CONDFITIONAT de puritatea doctrinara, apa care salveaza, nu cea otravita:
Apoc2
1Îngerului Bisericii din Efes scrie -i: ,,Iată ce zice Cel ce ţine cele şapte stele în mîna dreaptă, şi Cel ce umblă prin mijlocul celor şapte sfeşnice de aur:
2,,Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta, şi că nu poţi suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sînt apostoli şi nu sînt, şi i-ai găsit mincinoşi.
3Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui meu, şi că n-ai obosit.
4Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintîi.
5Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintîi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.
Asa ceva nu se poate intimpla cu un salvat. Duhul ne este dat neconditionat si nu se poate pierde.
Dupa cum se vede in versetele scrise de tine existau biserici care au luat-o razna inca de atunci la cateva zeci de ani dupa Cristos...Imagineazati in ziua de azi cum este...
Scris 09 March 2007 - 03:53 PM
marinaru, la Mar 9 2007, 02:46 PM, a spus:
Nu trebuie sa-mi imaginez.
Ierusalimul (biserica) devine Babilon (numai conduce Hristos, ci satan 2Tes2:4).
Iar oamenii salvati au porunca sa iasa din ele.
Apocalipsa 18
4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
23Lumina lămpii nu va mai lumina în tine, şi nu se va mai auzi în tine glasul mirelui şi al miresei, -pentrucă negustorii tăi erau mai marii pămîntului, pentrucă toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta,
Cei salvati nu mai sunt in biserici in timpul marilor strimtorari. Iar data este data in Daniel 12:11.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Orice despre relatia de curvie dintre religie si politica.
Pareri despre Sfantul Gadea. |
hans | 105 | 8.980 |
|
Daca Constantin cel Mare adopta Arianismul?
Consecinte. |
rimpoce | 49 | 12.650 |
|
Viata Sfantului Imparat Constantin cel Mare si a mamei sale Sfanta Elena | niccc | 113 | 21.227 |
|
Care este bun si care este rau? |
Apopii | 698 | 32.455 |
|
Drama lui Iuda Iscarioteanul - desi s-a cait a ajuns in Iad
desi prin el 50% din planul mantuirii s-a implinit, totusi ... |
Cleric Prestřn | 493 | 47.754 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS