sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Contabilitatea gospodariei taranesti (fermei individuale) Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   secretarul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-February 07

Scris 26 February 2007 - 06:18 PM

Incet dar sigur, autoritatile din Romania isi dau seama ca gospodaria taraneasca reprezinta o unitate economica cu caracter specific. Nu poate fi incadrata nici la societati comerciale, nici la SRL-uri. Evidenta contabila a fermelor individuale este o necesitate ca platitori de TVA, alte taxe si impozite si beneficiari de subventii si plati directe pentru suprafetele de teren detinute.
In UE, toate exploatatiile agricole, mici, medii sau mari, sunt obligate sa tina evidenta contabila. In Romania, in Legea Contabilitatii, exista un Cont Contabil pentru exploatatia agricola individuala? Si fara existenta unui astfel de cont se poate recunoaste exploatatia agricola individuala (nu ne referim la SC-urile aparute pe structura fostelor IAS-uri si SMA-uri) ca UNITATE ECONOMICA platitoare de TVA?
0

#2 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 26 February 2007 - 07:44 PM

Vezi postareasecretarul, la Feb 26 2007, 09:18 AM, a spus:

In Romania, in Legea Contabilitatii, exista un Cont Contabil pentru exploatatia agricola individuala?

Nu inteleg fraza asta desi sint contabila, poate ma lamureste cineva.

Daca te uiti si mai adinc in problema, fiecare casa ar trebui sa aiba tinut evidenta contabila sa urmareasca pe ce s-au cheltuit banii, insa asta n-a fost la moda niciodata in RO !!! sau altceva unde disciplina are un rol.
Pe romani nu-i intereseaza cat costa ceva !!!
daca nu l-au platit mult peste valoare un obiect, nici nu li se pare ca au cumparat ceva util sau de valoare.

NU apreciaza banul in general natia asta!!!
0

#3 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 27 February 2007 - 01:55 PM

Vezi postareasecretarul, la Feb 26 2007, 06:18 PM, a spus:

In UE, toate exploatatiile agricole, mici, medii sau mari, sunt obligate sa tina evidenta contabila. In Romania, in Legea Contabilitatii, exista un Cont Contabil pentru exploatatia agricola individuala? Si fara existenta unui astfel de cont se poate recunoaste exploatatia agricola individuala (nu ne referim la SC-urile aparute pe structura fostelor IAS-uri si SMA-uri) ca UNITATE ECONOMICA platitoare de TVA?

In contabilitate nu exista conturi speciale pentru diferite sectoare...gen cel agricol.
Daca vrei sa functionezi legal iti poti infiinta un SRL cu obiect de activitate
caen 01 - Agricultura, vanatoare si servicii anexe
caen 011 - Cultivarea plantelor; gradinaritul destinat pietei; horticultura
caen 0111 - Cultivarea cerealelor, porumbului si a altor plante n.c.a.
caen 0112 - Cultivarea legumelor, a specialitatilor horticole si a produselor de sera
caen 0113 - Cultivarea fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii

sau daca vrei ferma, sivicultura...

caen 012 - Cresterea animalelor
caen 0121 - Cresterea animalelor, activitatea fermelor pentru obtinerea laptelui
caen 0122 - Cresterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catarilor si asinilor
caen 0123 - Cresterea porcinelor
caen 0124 - Cresterea pasarilor
caen 0125 - Cresterea altor animale
caen 013 - Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor)
caen 0130 - Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor)
caen 014 - Activitati de servicii anexe agriculturii, cu exceptia activitatilor veterinare; gradinarit peisagistic (arhitectura peisagera)
caen 0141 - Activitati de servicii anexe agriculturii; gradinarit peisagistic (arhitectura peisagera)
caen 0142 - Activitati de servicii pentru cresterea animalelor, cu exceptia activitatilor veterinare
caen 015 - Vanatoare, ocrotirea vanatului, inclusiv activitati de servicii anexe
caen 0150 - Vanatoare, ocrotirea vanatului, inclusiv activitati de servicii anexe
caen 02 - Silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe
caen 020 - Silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe
caen 0201 - Silvicultura si exploatare forestiera
caen 0202 - Servicii auxiliare silviculturii si exploatarii forestiere
caen 05 - Pescuitul, piscicultura si serviciile anexe
caen 050 - Pescuitul, piscicultura si serviciile anexe
caen 0501 - Pescuitul
caen 0502 - Piscicultura
0

#4 Utilizator offline   secretarul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-February 07

Scris 27 February 2007 - 09:28 PM

Vezi postareaMireluţa, la Feb 27 2007, 01:55 PM, a spus:

In contabilitate nu exista conturi speciale pentru diferite sectoare...gen cel agricol.

Va multumim pentru informatiile transmise
Va rugam, daca ne puteti lamuri si in alte probleme:
- In comuna Priponesti ni s-a cerut ca odata cu cererile pentru plati directe ( de la UE) si platile de la MAPDR, sa prezentam si "cont bancar - cont cu 24 de caractere (Raiffeisen Bank - va adresati d-nei Buca Georgiana)". Contul bancar este valabil doar la Raiffeisen Bank ca sa avem acces la platile directe? Si de ce nu la alta banca?
- Contul bancar tine loc si de Cod Fiscal, avand in vedere ca noi suntem inregistrati in Registrul Fermelor?
0

#5 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 28 February 2007 - 07:16 AM

Vezi postareasecretarul, la Feb 27 2007, 09:28 PM, a spus:

- In comuna Priponesti ni s-a cerut ca odata cu cererile pentru plati directe ( de la UE) si platile de la MAPDR, sa prezentam si "cont bancar - cont cu 24 de caractere (Raiffeisen Bank - va adresati d-nei Buca Georgiana)". Contul bancar este valabil doar la Raiffeisen Bank ca sa avem acces la platile directe? Si de ce nu la alta banca?
- Contul bancar tine loc si de Cod Fiscal, avand in vedere ca noi suntem inregistrati in Registrul Fermelor?

Ca sa puteti beneficia de surse de finantare UE eu stiu ca trebuie sa fii pers fizica autorizata, asociatie, SRL.
Contul bancar este intradevar compus din 24 de caractere dar el nu are nicio treaba cu codul fiscal.
Codul fiscal il primeste fiecare firma, asociatie, pers fizica autorizata o data cu inregistrarea.

Puteti avea si 10 coduri bancare, la cate banci vreti, el nu inlocuieste codul fiscal.
0

#6 Utilizator offline   manolebenieamin 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-February 07

Scris 28 February 2007 - 04:40 PM

Vezi postareasecretarul, la Feb 27 2007, 09:28 PM, a spus:

Vezi postareaMireluţa, la Feb 28 2007, 07:16 AM, a spus:

Ca sa puteti beneficia de surse de finantare UE eu stiu ca trebuie sa fii pers fizica autorizata, asociatie, SRL.
Contul bancar este intradevar compus din 24 de caractere dar el nu are nicio treaba cu codul fiscal.
Codul fiscal il primeste fiecare firma, asociatie, pers fizica autorizata o data cu inregistrarea.

Puteti avea si 10 coduri bancare, la cate banci vreti, el nu inlocuieste codul fiscal.

Aici este problema.Ce inseamna "persoana fizica autorizata" in cazul gospodariei taranesti?Care nu este nici asociatie si nici SRL?Contul Contabil 108,care a fost desfiintat, putea acoperi macar partial aceasta problema?NU credeti ca este vorba de "un vid legislativ"care va trebui remediat foarte repede tocmai din cauza "normelor europene" care nu permit evaziunea fiscala?Fondurile pt. subventii in cadrul PAC provin tocmai din taxele si impozitele platite de agricultori,plus TVA.Cat va mai putea agricultura din Romania sa functioneze "in zona neagra a economiei"?VA MULTUMIM.
0

#7 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 28 February 2007 - 06:50 PM

Vezi postareamanolebenieamin, la Feb 28 2007, 04:40 PM, a spus:

Aici este problema.Ce inseamna "persoana fizica autorizata" in cazul gospodariei taranesti?Care nu este nici asociatie si nici SRL?Contul Contabil 108,care a fost desfiintat, putea acoperi macar partial aceasta problema?NU credeti ca este vorba de "un vid legislativ"care va trebui remediat foarte repede tocmai din cauza "normelor europene" care nu permit evaziunea fiscala?Fondurile pt. subventii in cadrul PAC provin tocmai din taxele si impozitele platite de agricultori,plus TVA.Cat va mai putea agricultura din Romania sa functioneze "in zona neagra a economiei"?VA MULTUMIM.

Contul contabil 108 in ce an a existat? eu nu am auzit in veci de el :bye:
Persoana fiz aut isi tine evidenta in comandita simpla, cu totul diferit de SRL-uri...baza lor consta in tinerea unui registru de casa.
Subventiile se inregistrarea ca incasari. Nu stiu ce inseamna PAC :spiteful:
Persoanele fizice pot fi si ele neplatitoare de TVA sau platitoare :cry:
0

#8 Utilizator offline   manolebenieamin 

• Boboc
  • Pip

Scris 28 February 2007 - 09:07 PM

Vezi postareaMireluţa, la Feb 28 2007, 06:50 PM, a spus:

Contul contabil 108 in ce an a existat? eu nu am auzit in veci de el :spiteful:
Persoana fiz aut isi tine evidenta in comandita simpla, cu totul diferit de SRL-uri...baza lor consta in tinerea unui registru de casa.
Subventiile se inregistrarea ca incasari. Nu stiu ce inseamna PAC :blink:
Persoanele fizice pot fi si ele neplatitoare de TVA sau platitoare :wub:

Contul contabil 108 care dadea posibilitatea evidentei contabile persoanelor care desfasoara o activitate economica in mod individual a fost desfiintat in 2001.
PAC(Politica Agricola Comunitara) a UE.
Am adus din Italia "Modulul 770"(simplificat si ordinar) care trebuie completat de producatorii agricoli si Modelul 730/2006 privind declaratia de venituri pt. persoanele fizice,inclusiv detinatorii de terenuri agricole care nu sunt obligati sa completeze Modulul 770.Eu nu sunt contabil dar am incercat sa gasesc un echivalent romanesc al acestor"module"si pt. ca nu am reusit sa gasesc am cerut ajutorul participantilor pe acest forum.VA MULTUMESC.
P.S.In aceste"module"se vorbeste si de obligatiile producatorilor agricoli de a plati contributiile la;casa de pensii, asigurari de sanatate,taxe locale,TVA s.a.
0

#9 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 01 March 2007 - 07:24 AM

Vezi postareamanolebenieamin, la Feb 28 2007, 09:07 PM, a spus:

P.S.In aceste"module"se vorbeste si de obligatiile producatorilor agricoli de a plati contributiile la;casa de pensii, asigurari de sanatate,taxe locale,TVA s.a.

Si nu e normal sa fie asa? :blink:
Eu daca cumpar o paine platesc TVA si nu mi-l pot deduce de nicaieri.
CAS platesc si nu mi se firesc, eu as dori sa optez pt un sistem privat de pensii.
Sanatate, deasemeni, vreau sa fiu tratata ca in ocident, asadar sa platesc cat am eu chef, nu sa-mi opreasca ei si sa-si bata joc de mine in spitale....si lista poate continua.

Suntem democrati, ne supunem platilor de taxe si impozite :spiteful:
0

#10 Utilizator offline   manolebenieamin 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 March 2007 - 10:29 AM

Stanele de oi, SRL-uri autorizate sanitar veterinar

Potrivit normelor europene, ciobanii nu vor putea sa scoata oile la pasunat fara sa faca dovada ca stana este un SRL si este autorizata de catre Directia Sanitar Veterinara.

Pentru mai multe detalii, accesati: Stanele de oi, SRL-uri autorizate sanitar veterinar (SURSA: AGRA.RO)

Stanele de oi nu pot fi asimilate unor simple bouticuri ptr. a fi transformate in SRL-uri, ptr. ca proprietarii de oi sunt in cele mai multe cazuri si proprietari de pamant pe care il cultiva cu cereale sau plante furajere si inchiriaza pasuni. Deci, contabilitatea Producatorilor Agricoli trebuie sa fie specifica si mai degraba poate fi asimilata cu IMM-uri decat cu SRL.
In plus, avand in vedere timpii specifici procesului agricol (anul agricol incepe in septembrie) si impactul asupra mediului, in tarile din Europa Occidentala, pentru exploatatiile agricole exista formulare de declaratie a veniturilor si evidenta contabila specifica agriculturii.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi REPATRIERE
DOMICILIUL DIN STRAINATATE TRECUT IN PASAPORT
pufica1996  3 2.669
Replici noi receptie imobil cosmik  10 12.097