sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Biorezonanta SCIO - e o sarlatanie moderna? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   mihosh 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-May 07

Scris 24 May 2007 - 02:04 PM

Vezi postareaAnya2007, la May 23 2007, 08:53 PM, a spus:

Nu as putea sa iti descriu cu multe detalii ce se face in aceste cabinete...pot doar sa iti spun cam ce m-a socat pe mine, dupa ce un coleg ( putin mai tulburat la neuron si care se vede in unele nopti cum se imbratiseaza cu fantoma unei femei din secolul XVI), s-a dus la un cabinet de acest gen. In final a venit si ne-a spus: " Mi-au spus ca nu am nici o afectiune, in afara de faptul ca am celula mai setoasa"... :P :P ...De aici poti deduce ce doresti. Multa sanatate! :o:

anya,in astfel de cazuri nu i se spune in fata pacientului ce are ci i se spune frumusel sa i se adreseze medicului de familie pt a i se da trimitere pentru serviciul de specialitate.biorezonanta este metoda de determinare a carentelor in organism si a cauzelor bolilor organice,nu psihice;este MEDICINA DE PREVENTIE.nu este nici panaceu universal(ELANDI,asta imi demontreaza ca nici macar nu stii ce inseamna biorezonanta),caci inca la noi nu este inca autorizat pentru a face terapiile pe care ar putea sa le presteze(iar in chirurgie nici atat nu va fi vreodata).si inca ceva,statul roman inca nu a impus ca medicul ce lucreaza pe aparat sa aiba cursul;cel cu constinta curata o face.nu va dura mult si vor impune,insa pacientul are dreptul sa ceara diploma sa o vada,curaj sa aibe.de asemenea,te poti duce linistit la endocrinolog sau alta specialitate cu ani vechime si sa te trateze prost,negi cumva anya ca nu s-a intamplat?stii ca EXACT aceleasi reactii au fost acum cateva zeci de ani cand a aparut ecograful?se zicea ca e lucrul diavolului,ca acei ecografisti sunt sarlatani!!!!!!!anya,de ce nu incerci sa te duci la un astfel de aparat,la un medic specializat,informandu-te inainte cam la ce pret se ridica consultul si recomandarile terapeutice(imi pare rau ,dar ca la orice in tara asta nu exista limite si jena)si sa iti facu TU o parere si nu ascultand la altii.
crede-ma si in biorezonanta lucreaza medici,curat si cinstit,nefacand abuz de buzunarul pacientului!ce drept,sunt rari!cinstea e rara in orice domeniu la ora actuala!
0

#12 Utilizator offline   Tlaloc777 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 08-June 07

Scris 08 June 2007 - 12:22 AM

Cat costa acel curs care l-ai facut si este valabil in UE?
0

#13 Utilizator offline   mony-k 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 09-June 07

Scris 09 June 2007 - 10:38 PM

Daca va intereseaza si sunteti curiosi sa aflati ce se intampla la biorezonanta, scrieti-mi si va veti elucida! Special iosafat! andreee_sweet@yahoo.com
0

#14 Utilizator offline   bolduro 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 21-June 07

Scris 21 June 2007 - 07:16 PM

Vezi postareaelandi, la May 23 2007, 09:25 PM, a spus:

Eu vreau sa ma lamuresc si nu reusesc.
Cam de unde sa citesc ce se face in cabinetele astea? La ce sa ma astept? Care sunt limitele tratamentului?
Ce este suspect este ca este prezentat ca bun la toate. Cred ca n-aveam 7 ani cand auzeam lumea vorbind despre kefir ca panaceu universal...

Daca biorezonanta s-ar fi limitat la diagnostic asa cum a fost "demonstrata" de acel German in 1933 probabil ca s-ar fi ajuns la o concluzie definitiva. In momentul de fata aparatele de biorezonanta sant folosite foarte extensiv si confuzia a crescut din momentul cand s-a aplicat terapii bazate pe "datele" furnizate de acestea. Sa nu uitam ca in momentul de fata nu exista nici-un studiu clinic pe oameni, organizat in mod stiintific in care sa se arate valoarea terapiilor bazate pe biorezonanta. Toate datele sant in exclusivitate evidente anecdoctale( pacienta cutare din Cluj a fost vindecata de chist ovarian....pacientul cutare din Barlad a fost vindecat la un picior rupt...etc). Astazi l-am vazut la TV pe acel Dr. Baceanu, la TV. In conceptia acestuia, studii stiintifice in Medicina a facut numai Mengele care injecta o anumita cantitate(10 ml) de benzina in inima omullui iar acesta murea in 8 minute. Aceasta afirmatie a facut-o renumitul biorezonator ca raspuns la imputarea lipsei de studii stintifice in biorezonanta. In mod sigur Dr. Baceanu este un sarlatan. Ceilalti practicanti ai biorezonantei ar trebui sa reflecteze mai mult asupra aplicarii acestei metode. Multi din ei s-ar putea sa fie oameni cu bune intentii.
Bolduro
0

#15 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 01 September 2007 - 09:15 PM

Vezi postareamony-k, la Jun 10 2007, 12:38 AM, a spus:

Daca va intereseaza si sunteti curiosi sa aflati ce se intampla la biorezonanta, scrieti-mi si va veti elucida! Special iosafat! andreee_sweet@yahoo.com

Pai,de ce nu spui acum...aici?
Ca mai avem una care la fel...ne invita "dupa perdea".
Ce dracu' aveti de ascuns? De ce va e frica?
Ca veti fi combatuti?
.....................................
Dragilor...
Eu,mi-am facut in Italia o diagnosticare cu aparatul numit "Vegacheck".(http://www.medicina-...p?categoryid=43).
Era amplasat intr-o farmacie si o scanare costa 30€. :doh:
Ceea ce nu mi-a placut a fost ca datele furnizate erau foarte sumare.
Poate,nu mi-au facut o scanare completa...poate,aparatul era un tip mai vechi...nu stiu!
Pe moment,m-a intrigat si mi-a insuflat neincredere rezultatul scanarii dar...atentie!... dupa 2 ani de zile toate problemele de sanatate semnalate de aparat s-au adeverit intocmai!(Medicul meu de familie,cind i-am aratat rezultatul scanarii,a facut o grimasa urita si mi-a aruncat cit colo foile spunind:"...prostii!sarlatanisme!")
Asta,mi-a confirmat ca o boala apare intai in plan energetic apoi, in plan fizic!
Practicam reiki in acea perioada dar,fireste,nu le-am spus... :lol2:
Am fost socata cind in concluzie,pe foaia de "analiza"era scris: "x...(adica,subsemnata)...dispune de suficiente resurse energetice pentru a se putea vindeca singura"!
..........
Intre un sarlatan care se da bioterapeut si un astfel de aparat,prefer aparatul.
Sunt convinsa ca aceste aparate,in curind,vor elimina "concurenta"(bioterapeutii) si sarlatanii in domeniu.
Si e un lucru foarte bun... :dance2:

Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 01 September 2007 - 09:43 PM

0

#16 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 01 September 2007 - 10:43 PM

multi nici nu stiu ce inseamna biorezonanta,,,sa nu mai vb de aparate de "diagnosticare" folosind acest procedeu
aceste aparate au fost inventate cu mult timpin urma.....
primul a fost inventat de americani si a fost folosit pentru testarea pilotilor navetei Apollo 12.( NASA)
am fost si eu testat cu un aparat similar...si la inceput am dat din umeri,,,,
acum imi dau seama cat de reala este interpretarea de atunci ( au trecut 6 ani )....
interpretarea trebuie data tot de un doctor ...( real )...si nu de tot felul de "plantologi" "ceaiologi" "ierbologi" si mai8 stiu eu ce "argilologi"
........................................................................
sarlatania consta de fapt in altceva........
in interpretarea rezultatelor si prescrierea unor tratamente nonmedicale...
adicatelea..."ma fac un mare naturist si prescriu tratamente din " farmacia proprie"|"
0

#17 Utilizator offline   Octav.cogn 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-September 07

Scris 13 September 2007 - 02:08 AM

Vezi postareaAnya2007, la May 23 2007, 08:53 PM, a spus:

Nu as putea sa iti descriu cu multe detalii ce se face in aceste cabinete...pot doar sa iti spun cam ce m-a socat pe mine, dupa ce un coleg ( putin mai tulburat la neuron si care se vede in unele nopti cum se imbratiseaza cu fantoma unei femei din secolul XVI), s-a dus la un cabinet de acest gen. In final a venit si ne-a spus: " Mi-au spus ca nu am nici o afectiune, in afara de faptul ca am celula mai setoasa"... :D :P ...De aici poti deduce ce doresti. Multa sanatate! :D

"ne nastem sanatosi ,incercand sa ne tratam devenim bolnavi" , parerea mea ca psihanaliza e mai de folos .:D
0

#18 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 September 2007 - 04:47 AM

Ca sa fiti mai lamuriti, dupa un "sarci" pe google uite cam ce face SCIO..

SCIO (lat. Scius = a cunoaste) este in prezent unul dintre cele mai performante dispozitive de analiza si tratament, folosind principiul biorezonantei electrofiziologice. Prin intermediul a 12 electrozi aflati in contact cu pacientul, se transmit stimuli electrici subliminali, nesesizabili (cuante de energie), purtand informatii despre peste 9.000 de substante proprii sau improprii organismului uman. In functie de rezonanta pacientului la fiecare dintre ele, se obtin raspunsuri, selectate si listate in ordinea importantei lor, pe o diagrama color si o scala numerica

Este cunoscut acum ca problemele de sanatate apar initial in campul energetic si abia ulterior se manifesta in plan fizic. SCIO cerceteaza corpul electric, astfel incat afla mai mult despre pacient decat constientizeaza acesta la momentul respectiv. Creat de profesorul William Nelson in ultimii 2 ani, SCIO (fata de modelul anterior, QXCI), proceseaza de doua ori mai multe informatii, imbunatateste acuratetea testelor si a posibilitatii terapeutice. Este un sistem de investigatie care nu ofera diagnostice (bazate pe simptome si semne clinice si de laborator) ci prediagnostice, orientari asupra starii functionale a intregului organsim, alegand automat si remediile cele mai potrivite, individualizate conform prioritatilor fiecarui pacient.

Unele atentionari vizeaza tulburari in stadiu incipient, nesesizate clinic sau prin analize uzuale de laborator, altele se refera la stadii evolutive ale unor afectiuni cunoscute deja, poate chiar tratate anterior. Pentru a nuanta cat mai bine rezultatele, este nevoie de colaborarea pacientului, asa cum este necesar la orice consultatie medicala.

SCIO nu este un aparat care ghiceste sau foloseste calcule empirice, ci un sistem stiintific, cu o evolutie si perfectionare ce dureaza de mai mult de zece ani si care in tarile avansate economic si social se foloseste curent. El este un real ajutor pentru medici in depistarea precoce a unor disfunctii precum si a factorilor cauzali, in etapa in care capacitatile functionale ale organsimului sunt inca la nivele ridicate si capabile de a elimina pericolul unor afectiuni grave, prin metode cat mai putin agresive. Prin aceasta, SCIO difera mult de medicina clasica, alopata, care intervine de regula cand apar simptomele, semne ale unei afectiuni deja instalate.

Sistemul SCIO este neinvaziv si lipsit de efecte secundare, totusi este contraindicat purtatorilor de stimulator cardiac si celor cu comitialitate incorect tratata (cu crize frecvente)

In urma testului, se ofera medicului informatii referitoare la disfunctiile fiecarui organ in parte, in ordinea gradului de deviere fata de normal. Nu sunt specificate dimensiuni, leziuni drepte sau stangi (la organele pereche) si nu sunt semnalate formatiunile de tesut fara implicatii asupra functionalitatii (ex. chist sebaceu, dermoid etc.). Referirile asupra organelor de simt si asupra unor valori (ex. TA, colesterol, Hb, glicemie) sunt directionale (scazut - crescut) fara repere numerice.

Sunt evidentiate informatii importante despre necesitatile de baza ale organismului investigat: oxigenare, hidratare, factori nutritivi (aminoacizi, vitamine, minerale, oligoelemente), necesitatea de refacere prin somn, de relaxare fizica si mentala.

Sunt identificati factori agresori asupra organismului (de stres): chimic, geopatic,traumatic, emotional, psihosocial, etc. si capacitatea organismului respectiv de a raspunde acestor factori (faza de alarma, de adaptare sau de epuizare).

Este evaluata starea organelor interne, a glandelor endocrine, a sistemelor enzimatice, a metabolismului glucidic, lipidic si proteic, echilibrul acido - bazic si vitalitatea celulara.

Se poate testa compatibilitatea pacientului cu tipuri de alimente, medicamente sau produse naturale. Din informatiile oferite, medicul poate aprofunda detalii referitoare la:

* imunitate (umorala, celulara, reactii autoimune);
* alergii, sensibilitati, intolerante;
* prezenta si riscul activitatii unor agenti patogeni (virusuri, bacterii, fungi, paraziti...);
* blocaje energetice (meridiane, chakre);
* prezenta energiilor negative (radiatii, campuri electromagnetice, unde geopatogene);
* factori ereditari;
* echilibrul neuro-endocrin si al neuro-transmitatorilor;
* toxine de diferite categorii;
* riscul degenerativ;
* incompatibilitati cu materiale stomatologice etc..

In situatiile in care acest lucru se impune, se indica efectuarea altor examene medicale specializate sau de laborator. In tarile avansate, cu experienta in utilizarea sa, sistemul este folosit in cea mai mare parte in scop terapeutic. Cu ajuorul sau se poate reducegradul de uzura organica, se poate realiza detoxifiere intensa, inclusiv de nicotina (exista un program dedicat special celor care doresc sa se lase de fumat), se poate obtine reechilibrarea bioenergetica. In acest scop, SCIO contine in programul sau peste 50 de energii corective.

Pe baza datelor culese, medicul se orienteaza asupra schimbarilor necesare in modul de viata si poate recomanda cele mai potrivite remedii pentru pastrarea sau imbunatatirea sanatatii. Este de dorit ca produsele vizate sa contina numai elemente naturale, in concentratiile si corelarile necesare pentru reechilibrarea naturala a functiilor organismului. Sunt preferate suplimentele nutritive, in conditiile in care alimentatia actuala nu mai corespunde necesitatilor fiziologice si activitatilor omului modern.
0

#19 Utilizator offline   alirox 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-April 07

Scris 25 September 2007 - 08:00 PM

Ceea ce e deranjant este faptul ca majoritatea aparatelor scio de la noi din tara sunt luate sub aripa protectoare a unei firme ce comercializeaza suplimente nutritive in consecinta tratamentul este universal valabil.Toti cunoscutii mei au primit acelasi tratament care este foarte scump pentru o suferinta comuna.De exemplu daca i-a diagnosticat cu anxietate sau depresie au primit Noni sau Rodiolin si acest lucru s-a intaplat in multe orase.Nu se poate sa dai acelasi tratament tuturor.Poate aparatul este bun dar cei care te investigheaza cu el lasa mult de dorit.Nu cred ca suntem pregatiti sa utilizam astfel de aparate.
0

#20 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 25 September 2007 - 08:22 PM

Vezi postareaiosafat, la Feb 23 2007, 10:02 PM, a spus:

Cine stie sau a experimentat tratamente cu biorezonanta?

In ultima vreme, o serie de medici se preteaza la tratamente neconventionale utilizanda o serie de aparate care arata sofisticat dar a caror princiupiu de functionare ar lasa cu gura cascata orice cunoscator de fizica sau biofizica.

Fratele meu mai mic, de la 2 ani tot se imbolnavea, i-au ciuruit curul pana acum 2 ani. Luna de luna numai injectii, antibiotice, febra, etc etc. Au zis ca are bronsita asmatiforma si nu pot sa ii faca nimic. A ajuns in cele din urma la un astfel de centru din Timi. A fost diagnosticat cu alergie la cateva produse. A urmat excluderea casetora din alimentatie, tratament homeopat si din cand in cand il pun la un fel de aparat din asta cu senzori. Ei bine spre surprinderea ta nu mai are nici pe naiba. Daca 8 ani a fost ciuruit de injectii si era racit luna de luna, de vreo 2 ani e sanatos tun. Mai cugeta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse