sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Democratia in Europa Occidentala Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   secretarul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-February 07

Scris 22 February 2007 - 06:06 PM

Democratia in Europa Occidentala s-a bazat si se bazeaza pe participarea societatii civile in luarea deciziilor. Legea 54/2003 a sindicatelor prin art.2 interzice explicit agricultorilor care in Romania sunt aproximativ 4.000.000, dreptul de a se organiza in sindicate proprii. :pardon:
Si atunci agricultorii romani cum isi pot exprima parerea in privinta unor legi care ii privesc in mod direct?
Mai poate fi vorba de dialog Guvern-Societate Civila in cazul agricultorilor daca acestia nu se pot organiza in sindicate proprii?
Se mai poate afirma ca in Romania exista democratie?
Ne-am eliberat de comunism sau suntem condusi de aceleasi persoane cu aceleasi mentalitati de di-nainte de decembrie '89?

CONSTITUTIA ROMANIEI, ARTICOLUL 40
(1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.

Agricultorii nu mai sunt cetateni ai Romaniei?

Un grup de initiativa din comuna Priponesti, judetul Galati, in 15.01.2006 am infiintat un sindicat al agricultorilor "Cultivatorii Directi din Romania", a carui inregistrare ca Persoana Juridica la Judecatorie a fost respinsa si am facut recurs la CEDO-Strasburg.
De asemenea am cerut ajutorul sindicatelor agricultorilor din Uniunea Europeana pentru modificarea Legii 54/2003 care este neconstitutionala si contravine prevederilor art.11 al CEDO si art.23 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului a Natiunilor Unite.

Manole Silviu, secretarul Sindicatului Agricultorilor "CUltivatorii Directi din Romania"
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 22 February 2007 - 07:02 PM

Vezi postareasecretarul, la Feb 22 2007, 06:06 PM, a spus:

De asemenea am cerut ajutorul sindicatelor agricultorilor din Uniunea Europeana pentru modificarea Legii 54/2003 care este neconstitutionala si contravine prevederilor art.11 al CEDO si art.23 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului a Natiunilor Unite.

Manole Silviu, secretarul Sindicatului Agricultorilor "CUltivatorii Directi din Romania"

Părerea mea (fără să cunosc situaţia pe plan european) este că sindicatele sunt organizaţii ale salariaţilor, ori agricultorii din RO. sunt mai degrabă încadrabili în categoria proprietarilor, nu a muncitorilor agricoli angajaţi. Aşa că ar trebui să vă faceţi un patronat (dacă folosiţi muncă salarizată) sau, de ce nu, un partid.

Dacă Legea 54/2003 interzice explicit agricultorilor dreptul de a se organiza in sindicate proprii, judecătorul nu avea prea multe opţiuni, te rog să crezi.

P.S. Topicul ăsta nu are nimic de-a face cu democraţia în Europa Occidentală sau cu capitolul Politică. Ar trebui să rogi una dintre moderatoare să-l mute la Legislaţie sau la Economic.

Aceasta postare a fost editata de harald: 22 February 2007 - 07:07 PM

0

#3 Utilizator offline   secretarul 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-February 07

Scris 23 February 2007 - 09:11 PM

Vezi postareaharald, la Feb 22 2007, 07:02 PM, a spus:

Părerea mea (fără să cunosc situaţia pe plan european) este că sindicatele sunt organizaţii ale salariaţilor, ori agricultorii din RO. sunt mai degrabă încadrabili în categoria proprietarilor, nu a muncitorilor agricoli angajaţi. Aşa că ar trebui să vă faceţi un patronat (dacă folosiţi muncă salarizată) sau, de ce nu, un partid.

Dacă Legea 54/2003 interzice explicit agricultorilor dreptul de a se organiza in sindicate proprii, judecătorul nu avea prea multe opţiuni, te rog să crezi.

P.S. Topicul ăsta nu are nimic de-a face cu democraţia în Europa Occidentală sau cu capitolul Politică. Ar trebui să rogi una dintre moderatoare să-l mute la Legislaţie sau la Economic.

Daca dumneavoastra nu cunoasteti situatia pe plan european, noi nu avem nici o vina. Va rugam doar sa va informati si sa nu dati "indicatii pretioase" unde nu va pricepeti. Va aratam un singur exemplu european ca sa intelegeti si dumenavoastra despre ce este vorba:

FNSEA - Fédération nationale des syndicats d'exploitants agricoles
Premier syndicat agricole de France, fort de 320 000 adhérents, la FNSEA est depuis plus de 60 ans au service du monde rural. De la politique agricole ...
www.fnsea.fr/ - 43k - 22 Feb 2007 - În Cache - Pagini similare

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Sesizare catre Biroul Electoral Central si Curtea de Conturi
de Adrian Gurzau
gurzau  14 5.165
Topic inchis Chestionar:    A taiat NASTASE mai multe panglici decat CEAUSESCU ? bunicutzuION  9 6.604
Topic inchis Asa ne vede lumea... goppo  0 3.715
Topic inchis Rapoarte si probleme de fond
Mi-e greata de rapoarte inutile...
paianjenul cu cruce  20 8.736
Topic inchis Pierderea libertatilor
cu ce se ocupa serviciile secrete
Victor Apostu  12 6.376