sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ambiţie vs Obsesie mai există ambiţioşi... care luptă până la mo Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   SithLord 

• "Adam a trait 1000 ani pt ca n-a avut soacra. Daca n-avea n
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-July 06

Scris 21 February 2007 - 01:13 PM

Motivele ambiţiei pot fi multe... bani, putere politică, cartea recordurilor, carieră strălucită, etc. Dar dacă tot e pe subforumul dragoste cred că putem discute despre "ambiţia de a cuceri o persoană"!
Sau în cazul dragostei e doar obsesie şi numai exemplele de mai sus pot constitui motive de abiţie?
0

#2 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 21 February 2007 - 01:25 PM

Vezi postareaSithLord, la Feb 21 2007, 01:13 PM, a spus:

Motivele ambiţiei pot fi multe... bani, putere politică, cartea recordurilor, carieră strălucită, etc. Dar dacă tot e pe subforumul dragoste cred că putem discute despre "ambiţia de a cuceri o persoană"!
Sau în cazul dragostei e doar obsesie şi numai exemplele de mai sus pot constitui motive de abiţie?

Ofera ceva mai multe detalii.
1Esti indragostit si vrei sa cuceresti o persoana care te iubeste /te place la randul ei,dar din diverse motive nu sunteti in preuna.
2.Vrei sa cuceresti pe cineva care nu simte nimic??
3.Nici tu nu simti nimic,dar vrei sa o cuceresti doar din ambitie

Eu nu cred ca "a cuceri pe cineva doar din ambitie" este bine.Mi se pare fara onoare.
Daca iubesti ,nu poti cuceri pe cineva din ambitie,caci te gandesti mai intai la binele celuilalt,si apoi la tine.

Sa fii ambitios este foarte bine,dar trebuie sa stii sa te folosesti de acest lucru,sa stii cand,sau mai bine zis:sa fii ambitios "cu cap"

Cred ca "a cuceri din ambitie" e diferit de "obsesie".Toti pot sa isi propuna sa cucereasca pe cineva dintr-o simpla ambitie,dar asta nu inseamna ca la toti e obsesie.
Obsesia e mai rea decat ambitia

Aceasta postare a fost editata de Dark_Dragon: 21 February 2007 - 01:26 PM

0

#3 Utilizator offline   geo3029 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-December 06

Scris 21 February 2007 - 01:28 PM

mmmda ... interesanta tema insa sunt de acord cu antevorbitorul meu. da si tu mai multe detalii.
Cum vezi tu problema?
0

#4 Utilizator offline   SithLord 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 21 February 2007 - 10:16 PM

Vezi postareaDark_Dragon, la Feb 21 2007, 01:25 PM, a spus:

Cred ca "a cuceri din ambitie" e diferit de "obsesie"

eu spuneam de "ambiţia de a cuceri" ... care nu e tot una.

Nu am dat detalii pt că nu aveam ce să dau... cred că putem discuta pe toate trei variante. Nu cred că mă interesează în prezent. m-a interesat în trecut să cuceresc în ciuda refuzurilor, de fapt mi-am pus de mai multe ori problema şi fără să fiu implicat... şi am fost acuzat de obesie! ... Acum ştiu că a exagerat...

Acum o să întreb un pic altfel ca să fiţi lămuriţi.... knd invităm la o relaţie şi ni se răspunde afirmativ din prima, nu însemană că am cucerit... iar ceea ce urmează nu se cheamă cucerire, nici măcar seduţie, ci încercarea de a construi ceva.
Knd însă primim un categoric "NU!" avem două varinate
1 să primim răspunsul ca atare, să-l acceptăm şi să ne vedem de "drum" resemnaţi.
2 să ne ambiţionăm să răsturnăm situaţia şi să luptăm pentru a ne împlini ceea ce ne dorim... a fi împreună cu ea/el.
E clar că nu discut de ambiţie de dragul ambiţiei, cu motivaţii de genul : "nu sunt obişnuit să pierd" sau "dacă mă dau bătut nu voi mia putea fi la fel de mândru ca înainte". Nu vorbesc de orgolii rănite.

Nu mă luaţi iar cu platonice: "dacă o/îl iubeşti vei acepta răspunsul" ; "nu poţi să impui persoanei iubite să te iubească" (eu vbesc de curerire dar nu în sens războinic)
astea sunt pt inconştienţi. ... Celor care vor începe iar cu aberaţii că iubirea e mai sus ca dragostea şi că iartă orice... vă doresc să vă îndrăgostiţi şi să vă vedeţi fiinţa iubită în braţele altcuiva... Atunci veţi vedea şi singuri cât de platonci veţi putea să mai spuneţi ... "e mică şi ea şi vrea să se simtă bine. o iubesc deci nu mă supăr pt fericirea ei! "

asta deja îmi sună a dragoste părintescă ... gen irinel şi monica. Chiar cum se simte socrul mic kân vede că ginersu e mai bătrân ca el? :crazy:

Aceasta postare a fost editata de SithLord: 21 February 2007 - 10:15 PM

0

#5 Utilizator offline   ISIS76 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-November 06

Scris 21 February 2007 - 10:35 PM

Omul e dator sa incerce dar in limitele bunului simt ... daca pers. respectiva ii spune ca incearca degeaba si acel insista intr-una mie mi se pare nebunie ... Mai exista si pers. pt. care un refuz inseamna un pas inainte , NU inseamna pt. el Da ... Doamne fereste!:crazy:)
0

#6 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 February 2007 - 12:09 AM

Vezi postareaSithLord, la Feb 21 2007, 10:16 PM, a spus:

eu spuneam de "ambiţia de a cuceri" ... care nu e tot una.

Nu am dat detalii pt că nu aveam ce să dau... cred că putem discuta pe toate trei variante. Nu cred că mă interesează în prezent. m-a interesat în trecut să cuceresc în ciuda refuzurilor, de fapt mi-am pus de mai multe ori problema şi fără să fiu implicat... şi am fost acuzat de obesie! ... Acum ştiu că a exagerat...

Acum o să întreb un pic altfel ca să fiţi lămuriţi.... knd invităm la o relaţie şi ni se răspunde afirmativ din prima, nu însemană că am cucerit... iar ceea ce urmează nu se cheamă cucerire, nici măcar seduţie, ci încercarea de a construi ceva.
Knd însă primim un categoric "NU!" avem două varinate
1 să primim răspunsul ca atare, să-l acceptăm şi să ne vedem de "drum" resemnaţi.
2 să ne ambiţionăm să răsturnăm situaţia şi să luptăm pentru a ne împlini ceea ce ne dorim... a fi împreună cu ea/el.
E clar că nu discut de ambiţie de dragul ambiţiei, cu motivaţii de genul : "nu sunt obişnuit să pierd" sau "dacă mă dau bătut nu voi mia putea fi la fel de mândru ca înainte". Nu vorbesc de orgolii rănite.

Nu mă luaţi iar cu platonice: "dacă o/îl iubeşti vei acepta răspunsul" ; "nu poţi să impui persoanei iubite să te iubească" (eu vbesc de curerire dar nu în sens războinic)
astea sunt pt inconştienţi. ... Celor care vor începe iar cu aberaţii că iubirea e mai sus ca dragostea şi că iartă orice... vă doresc să vă îndrăgostiţi şi să vă vedeţi fiinţa iubită în braţele altcuiva... Atunci veţi vedea şi singuri cât de platonci veţi putea să mai spuneţi ... "e mică şi ea şi vrea să se simtă bine. o iubesc deci nu mă supăr pt fericirea ei! "

asta deja îmi sună a dragoste părintescă ... gen irinel şi monica. Chiar cum se simte socrul mic kân vede că ginersu e mai bătrân ca el? :kiss:

Daca primesti un NU categoric,ar putea sa fie doua situatii:1.Simte ceva,dar se teme,nu e pregatit/a,etc, 2.Refuza deoarece nu e interesata,nu simte nimic,si atunci chiar nu ai ce sa faci(nu are rost sa te ambitionezi sa o cuceresti,daca ea/el nu simte absolut nimic)
Daca simte ceva,sau macar observi ca te place-atunci da,poti sa te ambitionezi sa o/il cuceresti(daca si tu simti ceva)

P.S.Daca mi-as vedea iubitul in bratele altcuiva... :( :crazy: :crazy: " kill them both"(glumesc)
Daca s-ar intampla asa ceva,ar fi sfarsitul relatiei.
Iubirea iarta orice...dar asta nu inseamna ca si uita :crazy:
Tu daca ti-ai vedea iubita in bratele altcuiva te-ai apuca sa o recuceresti?
Eu as considera ca nu simte nimic si nu are rost sa ma complic cu recuceritul
0

#7 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 22 February 2007 - 01:15 AM

..pai in cazul femeilor nu poate fi numita ambitie ..acela este un instinct ..de a cuceri ,domina ..deci tot putere se poate spune ca e .
Ambitia este cu totul altceva ,o dorinta pentru care esti dispus sa faci..anumite lucruri ,nu tocmai cinstite .. :crazy:
0

#8 Utilizator offline   SithLord 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 26 February 2007 - 01:58 PM

Vezi postareaDark_Dragon, la Feb 22 2007, 12:09 AM, a spus:

Daca primesti un NU categoric,ar putea sa fie doua situatii:1.Simte ceva,dar se teme,nu e pregatit/a,etc, 2.Refuza deoarece nu e interesata,nu simte nimic,si atunci chiar nu ai ce sa faci(nu are rost sa te ambitionezi sa o cuceresti,daca ea/el nu simte absolut nimic)
Daca simte ceva,sau macar observi ca te place-atunci da,poti sa te ambitionezi sa o/il cuceresti(daca si tu simti ceva)

P.S.Daca mi-as vedea iubitul in bratele altcuiva... :baby: :clapping: :crazy: " kill them both"(glumesc)
Daca s-ar intampla asa ceva,ar fi sfarsitul relatiei.
Iubirea iarta orice...dar asta nu inseamna ca si uita :flowers:
Tu daca ti-ai vedea iubita in bratele altcuiva te-ai apuca sa o recuceresti?
Eu as considera ca nu simte nimic si nu are rost sa ma complic cu recuceritul

1 ideea e că iubitul tău ajunge în braţele alteia pt că nu ai ştiut să îl faci să-i fie dor de tine knd nu eşti cu el. După ce e cu alta, dacă nu vrei să îl recucereşti... kiar dacă îi cârpeşti vreo 2 perechi de palme şi fugi la mama o săptămână, atunci nici tu nu îl iubeşti, deci.. game over.
2 dacă nu te vrea sub nici o formă, dar nu are pe nimeni altcineva... de ce să nu lupţi în continuare pt ceea ce vrei. BIne... nu suni la ea/el de 5 ori pe zi şi te milogeşti "Hai, te rog frumos..." Eu vorbeam de a cuceri... zâmbete, circ, făcut cu ochiul... etc.
0

#9 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 26 February 2007 - 02:49 PM

Vezi postareaSithLord, la Feb 26 2007, 01:58 PM, a spus:

1 ideea e că iubitul tău ajunge în braţele alteia pt că nu ai ştiut să îl faci să-i fie dor de tine knd nu eşti cu el. După ce e cu alta, dacă nu vrei să îl recucereşti... kiar dacă îi cârpeşti vreo 2 perechi de palme şi fugi la mama o săptămână, atunci nici tu nu îl iubeşti, deci.. game over.
2 dacă nu te vrea sub nici o formă, dar nu are pe nimeni altcineva... de ce să nu lupţi în continuare pt ceea ce vrei. BIne... nu suni la ea/el de 5 ori pe zi şi te milogeşti "Hai, te rog frumos..." Eu vorbeam de a cuceri... zâmbete, circ, făcut cu ochiul... etc.

1.Iubesti,dar asta inseamna ca trebuie sa iti pierzi demnitatea??Eu nu pot sa iert tradarea,si daca s-ar duce cu alta,ar insemna ca nu ma iubeste.Oricat de mult l-as iubi,nu cred ca l-as ierta pentru asa ceva;recucerit-in nici un caz(cu toate ca m-ar durea).Cand esti cu adevarat indragostit nu iti mai sta capul la inselat.In momentul in care inseli,nu iubesti.
2.Ma referea la momentul in care un NU categoric reprezinta-un nu ma interesezi,nu te plac,nu esti genul meu,etc.
Daca nu te place,ce faci?Te apuci totusi de cucerit?Si demnitatea??
0

#10 Utilizator offline   me and just me 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-February 07

Scris 27 February 2007 - 12:32 AM

ambitia este buna daca lupti pentu ceva care merita,si mai ales daca sti pentru ce lupti si lupti pentru ceva realizabil ,obsesia deja e o bola din punctul meu de vedere.
0

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente fetele de la videochat
topice combinate
elenuta  1.284 208.757
Hot Topic (New) Cum reactionati la criticile partenerului?
- cum reactionati?
zanapadurilor  42 9.901
Hot Topic (New) de ce acum?
e ciudata viatza...
ItsJustMe  89 13.482
Hot Topic (New) vi s-a intamplat... Dany29  26 9.925
Topic inchis Obsesie! Cornelia24  38 9.935