sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Indemnul biblic de a-ti iubi aproapele Avem dreptul de a interpreta Biblia? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 21 February 2007 - 12:40 PM

Dreptul de a interpreta Biblia asa cum ne convine?

Bisericile traditionale ortodoxe sau catolice au o atitudine corecta fata de Biblie ...citeaza cuminte din ea si tin ritualuri si ceremonii de preamarire a lui Dumnezeu si asta e OK !

Problema apare la "interpretatorii Bibliei" cum ii numeste Papa Ratzinger !
Au acestia dreptul de a interpreta textele Bibliei asa cum le convine lor?

Daca da inseamna ca aceasta libertate o avem si noi slujitorii Creatorului fara nume!

Hai sa propunem prima tema de meditat pe baze de libera interpretare:

Una din poruncile biblice spune sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti ... si tocmai prin aceasta afirmatie isi justifica homosexualii relatia !

Eu cred ca au dreptate .... nu vad de ce la Casa de Adunare a Zeciuieli nu se binecuvanteaza aceasta relatie de dragoste caci chiar ei sustin idea ca Isus a venit sa aduca Iubirea ?????
0

#2 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 24 February 2007 - 03:43 AM

Vezi postareaSoimos, la Feb 21 2007, 12:40 PM, a spus:

Dreptul de a interpreta Biblia asa cum ne convine?
Bisericile traditionale ortodoxe sau catolice au o atitudine corecta fata de Biblie ...citeaza cuminte din ea si tin ritualuri si ceremonii de preamarire a lui Dumnezeu si asta e OK !

Problema apare la "interpretatorii Bibliei" cum ii numeste Papa Ratzinger !
Au acestia dreptul de a interpreta textele Bibliei asa cum le convine lor?

Daca da inseamna ca aceasta libertate o avem si noi slujitorii Creatorului fara nume!

Una din poruncile biblice spune sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti ... si tocmai prin aceasta afirmatie isi justifica homosexualii relatia !

Eu cred ca au dreptate .... nu vad de ce la Casa de Adunare a Zeciuieli nu se binecuvanteaza aceasta relatie de dragoste caci chiar ei sustin idea ca Isus a venit sa aduca Iubirea ?????

iar o dai in alba neagra . si traduci iubire= sex ia uite aici banuiesc ca stii cam ce faceau aia prin sodoma si gomora
18:20
Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu
19:24
Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasã si foc din cer de la Domnul
ti se pare ca e dumnezeu asa de tolrrant cu curvaria homosexualismul si lesbianismul?
io nu prea cred
0

#3 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 24 February 2007 - 08:50 AM

Vezi postareavali, la Feb 24 2007, 03:43 AM, a spus:

iar o dai in alba neagra . si traduci iubire= sex ia uite aici banuiesc ca stii cam ce faceau aia prin sodoma si gomora
18:20
Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu
19:24
Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasã si foc din cer de la Domnul
ti se pare ca e dumnezeu asa de tolrrant cu curvaria homosexualismul si lesbianismul?
io nu prea cred

Se vede ca nici povestea cu Sodoma si Gomora nu ai inteles-o corect!

In aceasta poveste satenii cu moravuri urate si murdare au poftit la alta culme a perversiunii si anume la sexul cu ingerii ...si aceasta perversiune a fost pedepsita ...daca ar fi sa credem povestea.

Oricum homosexualitatea este intrecuta in marsavie de catre pedofilie si incest ...si uita ca ingerii respectivi nu au pedepsit incestul pe care acelasi LOT l-a comis cu propriile lui fete!
Poniemaiesi?

Deci iubirea aproapelui e binecuvantata in religia lui Isus (Lucifer cum se autodenumeste) caci si homosexualii in afara de relatia sexuala (nefireasca) simt iubire unul ptr altul ...adica exact ce spune Isus (Lucifer) care a venit sa faca praf Vechiul testament scris de YHWH si sa isi impuna religia lui luciferica!
0

#4 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 24 February 2007 - 10:53 AM

Vezi postareaSoimos, la Feb 24 2007, 08:50 AM, a spus:

Se vede ca nici povestea cu Sodoma si Gomora nu ai inteles-o corect!

In aceasta poveste satenii cu moravuri urate si murdare au poftit la alta culme a perversiunii si anume la sexul cu ingerii ...si aceasta perversiune a fost pedepsita ...daca ar fi sa credem povestea.

Oricum homosexualitatea este intrecuta in marsavie de catre pedofilie si incest ...si uita ca ingerii respectivi nu au pedepsit incestul pe care acelasi LOT l-a comis cu propriile lui fete!
Poniemaiesi?

Deci iubirea aproapelui e binecuvantata in religia lui Isus (Lucifer cum se autodenumeste) caci si homosexualii in afara de relatia sexuala (nefireasca) simt iubire unul ptr altul ...adica exact ce spune Isus (Lucifer) care a venit sa faca praf Vechiul testament scris de YHWH si sa isi impuna religia lui luciferica!

ok vad ca ai o idee fixa am sugerat psihiatru da nu vrei am postat versetele complete nu interpretarea ta eronata tot continui. cndd o sa spui ceva concret nu doar sa desfiintezi adevaruri ca asa iti place tie mai vorbim
0

#5 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 24 February 2007 - 02:38 PM

Vezi postareavali, la Feb 24 2007, 10:53 AM, a spus:

ok vad ca ai o idee fixa am sugerat psihiatru da nu vrei am postat versetele complete nu interpretarea ta eronata tot continui. cndd o sa spui ceva concret nu doar sa desfiintezi adevaruri ca asa iti place tie mai vorbim

Ce adevar desfintez?

Sau nu stice a facut Lot cu fetele lui duopa ce cei doi ingeri care au fost "poftiti"! s-au suparat pe sat?

Tu chiar vorbesti fara sa fi citit atent scriptura?...si culmea ii faci pe altii nebuni doar ptr ca tu esti incult?

Iar citatele tale incomplete nu contin textul in care se spune ca Lot a avut sexzuale cu propriile lui fete!...si am spus ca nu se refera la homosexualitate ci la sexul cu divinitatea!
0

#6 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 24 February 2007 - 02:43 PM

[/quote]

iubeste-ti apropele ca pe tine insuti dar ,aproapele nu sunt numai persoanele de acelasi sex ....sunt si restul .in felul asta ar trebui sa-si justifice si pedofili actiunile lor .asta e iubirea adusa de isus ?
nu am nimic impotriva homosexualitatii dar ,nu inteleg de ce vor cu tot dinadinsul sa fie acceptati de biserica .

Aceasta postare a fost editata de red2shoes: 24 February 2007 - 02:58 PM

0

#7 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 24 February 2007 - 02:56 PM

Vezi postareared2shoes, la Feb 24 2007, 02:43 PM, a spus:

iubeste-ti apropele ca pe tine insuti dar ,aproapele nu sunt numai persoanele de acelasi sex ....sunt si restul .in felul asta ar trebui sa-si fustifice si pedofili actiunile lor .asta e iubirea adusa de isus ?
nu am nimic impotriva homosexualitatii dar ,nu inteleg de ce vor cu tot dinadinsul sa fie acceptati de biserica .

Desi nu stiu caci nu am contacte cu acest gen de oameni pe care nu ii accept nicicum ....cred totusi ca se simt legitimati sa fie acceptati in biserica lui Isus ...caci Isus recunoaste ca e Lucifer si ca a venit sa aduca raul in lume ...ceea ce a si reusit ....deci si homosexualii fiind pervertiti catre ceva murdar si negativ ...tipic satanic ...se simt poate legitimati sa fie recunoscuti de catre cel care a venit sa schimbe legea data de Dumnezeu prin Vechiul Testament si sa o inlocuiasca cu a lui (de origine satanica) caci de asta a fost alungat din cer de Dumnezeu!
0

#8 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 February 2007 - 03:03 PM

Vezi postareaSoimos, la Feb 24 2007, 02:56 PM, a spus:

Desi nu stiu caci nu am contacte cu acest gen de oameni pe care nu ii accept nicicum ....cred totusi ca se simt legitimati sa fie acceptati in biserica lui Isus ...caci Isus recunoaste ca e Lucifer si ca a venit sa aduca raul in lume ...ceea ce a si reusit ....deci si homosexualii fiind pervertiti catre ceva murdar si negativ ...tipic satanic ...se simt poate legitimati sa fie recunoscuti de catre cel care a venit sa schimbe legea data de Dumnezeu prin Vechiul Testament si sa o inlocuiasca cu a lui (de origine satanica) caci de asta a fost alungat din cer de Dumnezeu!

biblia are mai multe interpretari ,am o curizitate daca imi permiti .......................a cui este interpretarea pe care o sustii pe toate topicurile ,cea in care isus e lucifer ? a ta ? esti primul om pe care-l aud vorbind de isus ca despre un rau .nu am nimic impotriva ,toti suntem liberi sa credem in ceva ,bun sau rau ,nu stiu cine e in masura sa judece .
0

#9 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 24 February 2007 - 03:11 PM

Vezi postareared2shoes, la Feb 24 2007, 03:03 PM, a spus:

biblia are mai multe interpretari ,am o curizitate daca imi permiti .......................a cui este interpretarea pe care o sustii pe toate topicurile ,cea in care isus e lucifer ? a ta ? esti primul om pe care-l aud vorbind de isus ca despre un rau .nu am nimic impotriva ,toti suntem liberi sa credem in ceva ,bun sau rau ,nu stiu cine e in masura sa judece .

Evident ca nu o fi doar a mea, desi recunosc ca nu am auzit aceasta idee de la nimeni ...deci aici pe forum e a mea e in mod sigur ...dar ea nu cuprinde prea multa interpretare ci mai degraba constatare.

Inca in primii ani ai crestinismului si pana in evul mediu Isus a fost numit mereu LUCIFER!

Cine l-a numit pe Lucifer SATANA nu stiu ...asta am preluat-o si mi se pare logic din moment ce Dumnezeu se cearta cu satana ...il pedepseste alungandul pe pamant atentioneaza in Apocalipsa 12.12 ca Satana va fi trimis pe pamant ...iar Isus pe pamant suparat ca a fost alungat din cer cauta sa se razbune desfintand Legea lui Dumnezeu data oamenilor cu propria lui lege!

Mie mi se pare extrem de logic!
0

#10 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 February 2007 - 03:20 PM

Vezi postareaSoimos, la Feb 24 2007, 03:11 PM, a spus:

Evident ca nu o fi doar a mea, desi recunosc ca nu am auzit aceasta idee de la nimeni ...deci aici pe forum e a mea e in mod sigur ...dar ea nu cuprinde prea multa interpretare ci mai degraba constatare.

Inca in primii ani ai crestinismului si pana in evul mediu Isus a fost numit mereu LUCIFER!

Cine l-a numit pe Lucifer SATANA nu stiu ...asta am preluat-o si mi se pare logic din moment ce Dumnezeu se cearta cu satana ...il pedepseste alungandul pe pamant atentioneaza in Apocalipsa 12.12 ca Satana va fi trimis pe pamant ...iar Isus pe pamant suparat ca a fost alungat din cer cauta sa se razbune desfintand Legea lui Dumnezeu data oamenilor cu propria lui lege!

Mie mi se pare extrem de logic!

mie mi se pare extrem de logic ce spui dar , faptele lui isus te contrazic .a facut isus rau cuiva ? nu,peste tot biblia e plina de minunile facute de el .cum a desfiintat legea lui dumnezeu ? prima porunca ce spune .......... Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau sa nu ai alti dumnezei afara de Mine ..............nu se referea la el oare la tatal lui ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Biblia oficiala si Biblia cenzurata Pixelut  35 11.664
Topic inchis Numele Domnului
Cel ce se numeste EU SINT...
ioanion45  6 2.483
Topic inchis Proprietar sau robul si administratorul lui D-zeu?!. senin8  8 2.040
Topic inchis jigniri Soimos  93 13.942
Hot Topic (New) Jertfa lui Isus
Este ea valabila?
rugina pamantului  106 12.477