America, Europa, mirajul unui alt stil de viata discutii libere
Scris 26 February 2005 - 12:15 AM
Scris 26 February 2005 - 06:26 PM
only_in_america.jpg (165.24K)
Number of downloads: 280
Scris 26 February 2005 - 09:32 PM
fire, la Feb 26 2005, 12:15 AM, a spus:
Draga fire,
Luna trecuta m-am intors din America. Am stat destul timp acolo ca sa-mi fac o idee despre viata asta mirifica pe care o descrii tu aici.
Draga mea, ...americanii nu au doua masini pentru ca ii dau banii afara din casa.....ci pentru ca "sunt constransi" ca sa folosesc expresia ta.
Sunt constransi de costurile mari ale transportului in comun, sunt constransi de distantele IMENSE intre zonele urbane si cele industriale. Si cand merg la cumparaturi tot din aceleasi motive isi folosesc masinile. si cand se duc la un parc de distractii to din aceleasi motive isi folosesc masinile.
Apoi, americanii mananca de parca sa-ar fi anuntat ca vine o intreaga era a foametei si apoi alearga cu limba pe umar dupa "pastila magica de slabit" aia care o inghiti si vei arata ca un star de cinema cat ai clipi din ochi fara sa depui cel mai mic efort. Canalele de televiziune si radio, revistele americane sunt pline cu reclame de acest gen. In plus, mananca in majoritate junca food sau mananca la restaurante unde li se servesc niste portii imense care mie mi-ar ajunge pentru mic dejun, pranz si cina si inca ceva de pus la pachet.
Cat despre........cat de mult sport fac americanii fie ei bogati sau saraci....fotografia pe care a postat-o Nachtvogel este cel mai bun exemplu.
Ca sa nu mai mentionez ca am vazut cu ochii mei, la o sala de fitness fiind, o ditamai balena pe stepper mancand chipsuri. Hai sa avem pardon.
toate cele bune, Spider.
pe.sa. Nu am nimic cu tine personal.......doar ca nu am o parere asa buna despre americani, si cum spuneai si tu..........nu este vina ta.
Scris 28 February 2005 - 01:36 AM
Apoi, pe mine nu ma dau banii afara din casa si totusi imi permit sa merg la un fitness club.
Inainte sa vin aici nici parerea mea fata de americani nu era asa de buna. Dar acuma am realizat ca nu sunt asa niste persoane ingrozitoare cum multi ii vedem. au bune si rele, ca toti ceilalti oameni. Si nu cred ca e corect ca cineva sa judece 300 de milioane de oameni bazandu-se pe experienta acestuia cu doar un grup restrans de oameni.
In alta ordine de idei, eu abia astept sa ma intorc in Romania vara asta!
Scris 28 February 2005 - 09:36 AM
Stiu ca mancarea este plina de hormoni indiferent ce scrie pe ambalaj, si nici nu am spus ca toti sunt obezi ci doar majoritatea. Sincer, daca nu ar exista asa multi asiatici printe ei, sa faca diferenta,..............chiar ca nu ti-ai da seama cat de grasi sunt americanii dupa o anumita perioada de timp pentru ca te obisnuiesti cu peisajul. Sta in firea lucrurilor.
pe.S1. Am rude ce locuiesc acolo de "o viata de om". Nu sunt vedete, nu sunt milionari, dar nici nu ar putea sa se planga pentru ca ar fi pacat. Au afacerea lor, au casa lor, si-au permis sa-si dea copiii la scoli foarte bune acolo in USA, isi permit excursii in toata lumea. Nu spun asta ca sa ma laud, ci pentru a clarifica faptul ca nu vorbesc de pe pereti cand afirm ceva. Cat am stat acolo am avut posibilitatea sa intalnesc diferite categorii de americani.
Am fost impresionata de o familie de negri care stiau foarte multe lucruri despre Europa, inclusiv Romania, desi nu fusesera niciodata pe aici comparativ cu o familie de americani "de rasa", cu pretentii, care nu faceau diferenta intre Elvetia si Suedia.
pe.S2. Nu obisnuiesc sa judec oamenii. Consider acestea acuzatii grave. Eu am spus ce am vazut. Si am vazut trei categorii de oameni dpdv al greutatii:
1.- oameni cu greutate normala si acestia erau asiaticii si un procent americanii din industria sowlui;
2.- oameni grasi - maxicanii la concurenta acerba cu americanii;
3.- oameni obezi - americani.
Sa va fie de bine la toti acolo unde sunteti,
Spider
Scris 01 March 2005 - 10:02 PM
spider, la Feb 26 2005, 11:32 AM, a spus:
Luna trecuta m-am intors din America. Am stat destul timp acolo ca sa-mi fac o idee despre viata asta mirifica pe care o descrii tu aici.
Draga mea, ...americanii nu au doua masini pentru ca ii dau banii afara din casa.....ci pentru ca "sunt constransi" ca sa folosesc expresia ta.
Sunt constransi de costurile mari ale transportului in comun, sunt constransi de distantele IMENSE intre zonele urbane si cele industriale. Si cand merg la cumparaturi tot din aceleasi motive isi folosesc masinile. si cand se duc la un parc de distractii to din aceleasi motive isi folosesc masinile.
.....doar ca nu am o parere asa buna despre americani, si cum spuneai si tu..........nu este vina ta.
[snapbacca]29158[/snapbacca]
nu am dat toate detaliile deoarece nu am stiut ca o sa "incepi" un alt topic, ceea ce imi pare bine ca ai schimbat lucrurile cum trebuie pe forum .....
ptr. mine locuind aici printre ei si observind cum traiesc, incercind sa fac sens de cultura lor, inteleg multe lucruri care ptr. un om venit in vizita, sa zicem din Ro, ii sta mintea in loc .... nu inseamna ca agreez ori le dau dreptate in toate lucrurile.... ori ca "le iau apararea".... doar inteleg de ce sint unele lucruri cum sint.... am mai spus in alt topic ca "orice padure are uscaciunile ei" si asta include si America si sint mult mai multe aspecte..... cit despre hormoni in mincare este ceva stiut de toata lumea, nu trebuie scris pe ambalaj, nu este secret..... precum si cite canceruri au americanii si destul de tineri multi dintre ei....
Scris 01 March 2005 - 10:23 PM
anyway.....toate cele bune. Bafta in lupta cu caloriile.
Scris 01 March 2005 - 10:43 PM
Scris 02 March 2005 - 01:04 AM
Nachtvogel, la Feb 26 2005, 08:26 AM, a spus:
[snapbacca]29141[/snapbacca]
mie pur si simplu imi spune ca poate si eu as fi facut la fel.....
dupa acoperisul cladirii, aspectul exterior si landscaping... as putea spune ca este destul de cald acolo, adica peste 40 grade Celsius aproape tot timpul anului....
Aceasta postare a fost editata de fire: 02 March 2005 - 01:08 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Licenta pilot privat
Unde, cum, cat? |
nike | 1 | 5.126 |
|
Unde e puiu.t ? | madalina _ | 8 | 2.532 |
|