Calendar religios multiconfesional
Scris 20 February 2007 - 10:13 AM
20 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Sfintii: Leon, Episcopul Cataniei şi Agaton, Episcopul Romei; Cuv. Visarion
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Elefterie, ep.
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Leon, ep. († sec VIII)
Cuv. = cuvios/cuvioasă
ep. = episcop(i)
Pentru crestinii-ortodocsi, care vor detalii se poate accesa:http://paginiortodoxe.tripod.com/vieti.html
Daca alte confesiuni religioase doresc sa-si nominalizeze sarbatorile, sunt invitate aici sa o faca, fara nici o discriminare!
Scris 21 February 2007 - 07:29 AM
21 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Cuv. Timotei; Sf. Eusaţiu, Episcopul Antiohiei
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Petru Damian, ep. înv. Miercurea cenuşii (post şi ab.)
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Timotei, c. († sec VIII). Sf. Eustaţiu, patr. Antiohiei, († 338)
c. = Cuv. = cuvios/cuvioasă
ep. = episcop(i)
înv. = învăţător
patr. = patriarh/patriarhi
Scris 21 February 2007 - 04:19 PM
BigBond007, la Feb 21 2007, 07:29 AM, a spus:
In Calendarul Romano-Catolic: Miercurea cenuşii (post şi ab.)
postul si abstineta din acesta zi inseamna abstinenta de la carne si mancat doar o data pe zi
Scris 22 February 2007 - 10:18 AM
22 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Aflarea moastelor Sf. Mc. din Evghenia; Cuv. Atanasie, Talasie si Limneu
In Calendarul Romano-Catolic: CATEDRA SF. AP. PETRU; Sf. Margareta din Cortona
In Calendarul Greco-Catolic: Descoperirea moaştelor Ss. martiri din Eugenion (în sec IV)
Mc = mucenic/mucenică
ap. = apostol(i)
Ss. = sfinţi
Scris 25 February 2007 - 07:12 AM
23 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Sfantul Sfintit Mucenic Policarp, episcopul Smirnei; Sf. Gorgonia
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Policarp, ep. m. *
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Policarp, ep. m († 155)
ep. = episcop(i)
m. = martir/martiră
* = comemorare facultativă
Sâmbătă
24 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Sâmbăta colivei (minunea săvârşită de Sf. Teodor Tiron). Întâia şi a doua aflare a capului Sf. Ioan Botezătorul
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Sergiu, călug. m.
In Calendarul Greco-Catolic: Prima şi a doua găsire a capului Sf. Ioan Botezătorul. Amintirea minunii ce s-a făcut pt colivă de Sf. Teodor Tiron
călug. = călugăr(iţă)
m. = martir/martiră
Duminică
25 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Sf. Ierarh Tarasie al Constantinopolului
In Calendarul Romano-Catolic: † Sf. Lazăr
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Tarasiu, aep. († 806)
aep. = arhiepiscop
Aceasta postare a fost editata de BigBond007: 25 February 2007 - 07:19 AM
Scris 26 February 2007 - 06:27 AM
http://www.geocities...scripturii.html
Aceasta postare a fost editata de cioanas: 26 February 2007 - 06:28 AM
Scris 26 February 2007 - 11:09 AM
26 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Sf. Porfirie, Arhiepiscopul Gazei; Sf. Muceniţă Fotini; Sf. Teodor
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Alexandru, ep.
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Porfiriu, ep. († 420)
ep. = episcop(i)
Scris 27 February 2007 - 02:05 PM
27 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: Cuvioşii Mărturisitori Propcopie şi Talaleu
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Gabriel al Maicii Îndurerate, călug.
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Procopiu Decapolitul († sec VIII)
călug. = călugăr(iţă)
Scris 27 February 2007 - 04:49 PM
cioanas, la Feb 26 2007, 06:27 AM, a spus:
http://www.geocities...scripturii.html
27 FEBRUARIE
Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi pentru Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.
Matei 18.20
Cu câtă claritate relatează aceste cuvinte despre dragostea şi preocuparea lui Dumnezeu faţă de noi! El nu numai că îl mântuieşte pe cel pierdut şi-l face părtaş poporului Său, dar El ne şi strânge în jurul PERSOANEI Fiului Său prea Iubit pentru a-l adora. Deşi acum El nu este în chip văzut în mijlocul nostru cum a fost în ziua învierii, totuşi El este prezent în mijlocul poporului Său, prin acţiunea şi adevărul Său care este forţa motrice a creştinilor. Deosebirea este că atunci putea fi pipăit, putea fi privit cu ochiul firesc, pe când astăzi îl vede numai ochiul credinţei. El însuşi a spus: „Ferice de cei ce nu văd şi cred." Ce bucurie a fost pentru ucenici să-l aibă pe Domnul în mijlocul lor! Tot aşa şi azi unii creştini pot să spună cât de minunat, de frumos şi nespus de preţios este să savurezi prezenţa Lui când credincioşii sunt adunaţi în Numele Lui. Domnul a spus odată: „Unde sunt Eu să fie şi slujitorul Meu." De aceea este de o mare importanţă pentru fiecare credincios să fie pătruns de preocuparea pentru locul unde a prezis Domnul că va fi prezent. Ce har de a descoperii prezenţa Lui şi de a da loc Duhului Sfânt ca UNIC conducător în strângerile laolaltă. Acolo (şi numai acolo) vor curge râuri de binecuvântări şi inimile vor primi ceea ce au nevoie. Prin rugăciune, Îi putem spune toate greutăţile noastre. Şi ce binecuvântare să ne ocupăm locul la Masa Lui, amintindu-ne de moartea Lui, aducându-I jertfe de laudă şi adorându-L. Este partea cea bună a fiecărui copil al lui Dumnezeu de a ocupa locul în prezenţa lui Dumnezeu. De ar cunoaşte şi de ar savura fiecare copil al lui Dumnezeu locul acesta.
Adunarea lui Dumnezeu nu este un nume, o formă, o pretenţie, sau o închipuire. NU, ea este o realitate dumnezeiască un aşezământ a lui Dumnezeu pe care El l-a pecetluit şi l-a întărit. Adunarea lui Dumnezeu este un Trup viu, mântuit format şi adunat de Duhul Sfânt, pentru a mărturisi în TOT universul că Numele lui Isus este de AJUNS.
Propun pe aceasta cale sa deschidem si acest tip de calendar religios pentru neoprotestanti!
Scris 28 February 2007 - 04:20 PM
28 februarie 2007
In Calendarul Ortodox: † Cuv. Ioan Casian şi Gherman din Dobrogea; Cuv. Mărturisitor Vasile, împreună-nevoitor cu Cuviosul Procopie (vezi NOTA)
In Calendarul Romano-Catolic: Sf. Roman, abate R
In Calendarul Greco-Catolic: Sf. Vasile, c. mărt († sec VIII). Sf. Casian Romanul, c. († 435)
R. = Rogaţiuni
NOTA:
Sfinţii Ioan Casian Romanul şi Gherman din Dobrogea sunt praznuiţi în fapt pe 29 februarie, dar cum această dată apare doar în anii bisecţi, ei sunt mentionaţi în calendare pe 28 februarie.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
pentru cei ce incearca sa patrunda esenta lucrurilor, iluminarea |
Pippo | 115 | 11.317 |
|
Doriti sa vina sfarsitul lumii? | CavalerulJedi | 122 | 7.138 |
|
Nimic nu se leaga, iti sunt afectate toate planurile |
Reinv | 172 | 6.956 |