sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Minunile religiei Minunea de la Tanacu! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 19 February 2007 - 11:52 PM

Iata o prezentare a evenimentului din ziarul Ziua de azi referitor la acele minunea religioasa de la Tanacu!

In urma cu doi ani, asa-zisul preot duhovinc Petru Corogeanu, ajutat de patru maicute, a sechestrat-o pe maicuta Maricica Irina Cornici, in varsta de 23 de ani, intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare. Cei cinci au declarat ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei surori. Din cauza manifestarilor violente ale Irinei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus in gura un calus facut dintr-un prosop. Fata a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare. Un incident de o cruzime de neinchipuit, dar care nu l-a impresionat deloc pe barbarul in sutana. Fotbalistul ajuns preot a declarat cu seninatate ca nu se simte deloc vinovat si ca nu a dorit decat sa o salveze pe Irina. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni

mai exact ...iata linkul ...cititi si va ingoziti...suntem in secolul XXI

http://www.ziua.net/display.php?data=2007-...0&id=216224
0

#2 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 19 February 2007 - 11:55 PM

Tocmai am vazut la TV sentinta...14 ani 8 si 5...nenea cu barba lunga si restul femeilor implicate... :scare:
0

#3 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 20 February 2007 - 11:35 AM

din pacate asta e rezultatul cand ai de-a face cu habotnici. :)
0

#4 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 22 February 2007 - 10:34 AM

aici discutati despre tanacu. daca nu, aveti alte topice despre religie unde va puteti expune parerea.
0

#5 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 22 February 2007 - 10:35 AM

Vezi postareat_mann, la Feb 21 2007, 09:23 PM, a spus:

va vine sa credeti sau nu, religia este una din principale surse ale raului.
Tot timpu exista conflicte intre reprezentantii diferitor religii..
Ideea ii ca religia ii poate face pe unii oameni sa reactioneze intrun mod care ii pune in pericol pe ceilalti..
daca asa vrei sa o vezi...
totusi

Vezi postareaHortulanus, la Feb 22 2007, 12:26 AM, a spus:

Oamenii nebuni trebuie să-şi obiectiveze nebunia pe ceva. Iar religia, fiind atāt de răspāndită, e cea mai la īndemānă.

pe vremea ateismului comunist, rautatile se faceau cam in aceeasi masura in care se fac pe fondul religios al zilele lor noastre...

Vezi postareaSoimos, la Feb 21 2007, 11:51 PM, a spus:

Poate va dati si voi odata seama ca reprezentati religia care a produs cel mai mult rau din istoria omenirii!
cum sa isi dea cineva seama de asta daca in numele altor religii s-au facut inca si mai multe rautati?!?!

Vezi postareaHortulanus, la Feb 22 2007, 12:26 AM, a spus:

Adevărata problemă e cānd oamenii normali apelează la religie ca să săvārşească diferite cruzimi.
acestia sunt cei care ar fi apelat la orice altceva daca le-ar fi rezolvat ambitiile
religia in acest caz este un instrumernt - asa cum cutitul din bucatarie poate fi folosit si la taiat paine, si la injunghiat vecinul...
0

#6 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 23 February 2007 - 01:00 AM

Vezi postareaMariaB, la Feb 22 2007, 10:35 AM, a spus:

dcum sa isi dea cineva seama de asta daca in numele altor religii s-au facut inca si mai multe rautati?!?!

Da si tu un exemplu daca esti in stare!
0

#7 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 23 February 2007 - 11:50 AM

cazul Tanacu. "Părintele Daniel mi-a plăcut, avea lumină şi īncerca să facă binele. Poate prea īn stilul arhaic ortodox. Este prototipul perfect al călugărului bine intenţionat, dar sărac cu duhul. Dacă ne uităm la cei care sunt implicaţi īn acest caz, el şi măicuţele, se observă o crasă lipsă de cunoaştere spirituală. Iar ceea ce a făcut se īncadrează la nivelul cu¬noaşterii spirituale a primelor veacuri ale creştinismului, cānd exorcizările se făceau īntr-adevăr legānd posedatul de cruce! Iar riscul era ca după cele trei zile de post negru să moară!
Era acea femeie o posedată? Cred că da. Prezenta acea pri¬vire a pacientului psihotic (posedat) şi, după cāte am ascultat, familia ei şi karma de neam era de asemenea natură. El a proce¬dat īnsă īn stilul clasic, arhaic, al exorcizării. Cine a putut asculta exorcizarea făcută de părintele Cleopa la Mănăstirea Neamţului poate īşi aduce aminte că la un moment dat demonul prin gura Măriei (femeia exorcizată atunci cu nouă preoţi călugări) spune: „Am să o omor!" La care părintele Cleopa īi dă următoarea replică: „N-ai decāt. O să ne rugăm pentru ea şi va ajunge īn rai!"
Vorbeam, de asemenea, despre un caz din satul tatălui meu, tot o femeie din care, ajunsă la exorcizare, demonul ţipă că o va omorī pentru că era drept de la Dumnezeu să stea īn ea.
Ideea este că nu īntotdeauna este drept faţă de demoni să fie exorcizaţi şi că īncălcarea acestui drept poate duce la moartea exorcizatului.
Vorbeam la un moment dat despre prostia bine intenţionată-cam ăsta este şi cazul părintelui Daniel. Este un creştin bun şi crede. Din păcate nu ştie, pentru că nu a fost īnvăţat prea multe. El nu avea drept divin să intervină īn karma acelei femei. Dar a făcut-o şi nu a ieşit bine. Este vinovat divin? Nu. Nici măcar nu ştia că nu are voie să intervină. Dar intervenind a preluat din karma femeii. Plăteşte prin puşcărie. E vinovat legal? Greu de spus, pentru că ea nu era īn toate facultăţile ei mintale. Şi admi¬ţānd că cineva care este bolnav vrea să-şi facă rău singur, cum īl poţi opri atunci, pe moment, pānă cānd o comisie stabileşte că nu este īntreg la minte? Cāţi pacienţi nu sunt legaţi de paturi la psihiatrie? " este un citat din ovidiu dragos argeseanu care explica de ce a murit respectiva fata.

nu ca a fost preotul crud si nu la interesat . nu mai lua totul mota mot si interpreta dupa cum iti vine . si daca te intereseaza omul e maestru :reiki,radiostezist ,qikong,terapeut, in psi si dumnezeu mai stie cate altele asta ca sa nu zici ca e vrun neavenit care isi da cu parerea
0

#8 Utilizator offline   byrev 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-January 06

Scris 23 February 2007 - 12:11 PM

am mai vazut eu un caz de asta :D cu ochii mei, dar in orice caz nu era asemenea cazului demai sus insa nu am inteles eu de ce nu au internat nebuna intr'un spital de nebuni ca de fapt acolo'i era locul, nu vad ce fel de ingrijire medicala poate sa aiba intr'o manastire ? O lasau sa urle toata ziua sa injure cat o tineau plamanii sa planga si sa tipe de o auzeai din curtea manastirii, iar ei ziceau: Saraca, maicuta Maria este posedata de duhul rau, o chinuie zi si noapte ! Cazul era in Gorj, in urma cu ~ 3 ani!

Aceasta postare a fost editata de byrev: 23 February 2007 - 12:11 PM

0

#9 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 24 February 2007 - 09:35 PM

Vezi postareabyrev, la Feb 23 2007, 12:11 PM, a spus:

am mai vazut eu un caz de asta :flowers: cu ochii mei, dar in orice caz nu era asemenea cazului demai sus insa nu am inteles eu de ce nu au internat nebuna intr'un spital de nebuni ca de fapt acolo'i era locul, nu vad ce fel de ingrijire medicala poate sa aiba intr'o manastire ? O lasau sa urle toata ziua sa injure cat o tineau plamanii sa planga si sa tipe de o auzeai din curtea manastirii, iar ei ziceau: Saraca, maicuta Maria este posedata de duhul rau, o chinuie zi si noapte ! Cazul era in Gorj, in urma cu ~ 3 ani!

probabil ca preotii respectivi discutasera cu demonul si avea drept sa o posede pentru anumite pacate in cazul asta nu poti sa il scoti si nu are rost sa o internezi in spital exista riscul sa atraga alti deemoni. mai ales ca cei din spitale avand probleme sint mai usor de posedat. in cazu de la tanacu a fost la fel si daia preotul palateste acum interventia si va plati si pentru moartea fetei ucise de demon. tre sa ai o anumita treapta de iluminare nu orcine poate scoate demoni.
0

#10 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 24 February 2007 - 09:45 PM

Vezi postareavali, la Feb 23 2007, 01:50 PM, a spus:

cazul Tanacu. "Părintele Daniel mi-a plăcut, avea lumină şi īncerca să facă binele. Poate prea īn stilul arhaic ortodox. Este prototipul perfect al călugărului bine intenţionat, dar sărac cu duhul. Dacă ne uităm la cei care sunt implicaţi īn acest caz, el şi măicuţele, se observă o crasă lipsă de cunoaştere spirituală. Iar ceea ce a făcut se īncadrează la nivelul cu¬noaşterii spirituale a primelor veacuri ale creştinismului, cānd exorcizările se făceau īntr-adevăr legānd posedatul de cruce! Iar riscul era ca după cele trei zile de post negru să moară!
Era acea femeie o posedată? Cred că da. Prezenta acea pri¬vire a pacientului psihotic (posedat) şi, după cāte am ascultat, familia ei şi karma de neam era de asemenea natură. El a proce¬dat īnsă īn stilul clasic, arhaic, al exorcizării. Cine a putut asculta exorcizarea făcută de părintele Cleopa la Mănăstirea Neamţului poate īşi aduce aminte că la un moment dat demonul prin gura Măriei (femeia exorcizată atunci cu nouă preoţi călugări) spune: „Am să o omor!" La care părintele Cleopa īi dă următoarea replică: „N-ai decāt. O să ne rugăm pentru ea şi va ajunge īn rai!"
Vorbeam, de asemenea, despre un caz din satul tatălui meu, tot o femeie din care, ajunsă la exorcizare, demonul ţipă că o va omorī pentru că era drept de la Dumnezeu să stea īn ea.
Ideea este că nu īntotdeauna este drept faţă de demoni să fie exorcizaţi şi că īncălcarea acestui drept poate duce la moartea exorcizatului.
Vorbeam la un moment dat despre prostia bine intenţionată-cam ăsta este şi cazul părintelui Daniel. Este un creştin bun şi crede. Din păcate nu ştie, pentru că nu a fost īnvăţat prea multe. El nu avea drept divin să intervină īn karma acelei femei. Dar a făcut-o şi nu a ieşit bine. Este vinovat divin? Nu. Nici măcar nu ştia că nu are voie să intervină. Dar intervenind a preluat din karma femeii. Plăteşte prin puşcărie. E vinovat legal? Greu de spus, pentru că ea nu era īn toate facultăţile ei mintale. Şi admi¬ţānd că cineva care este bolnav vrea să-şi facă rău singur, cum īl poţi opri atunci, pe moment, pānă cānd o comisie stabileşte că nu este īntreg la minte? Cāţi pacienţi nu sunt legaţi de paturi la psihiatrie? " este un citat din ovidiu dragos argeseanu care explica de ce a murit respectiva fata.

nu ca a fost preotul crud si nu la interesat . nu mai lua totul mota mot si interpreta dupa cum iti vine . si daca te intereseaza omul e maestru :reiki,radiostezist ,qikong,terapeut, in psi si dumnezeu mai stie cate altele asta ca sa nu zici ca e vrun neavenit care isi da cu parerea

Desi nu sunt de acord cu multe invataturi ortodoxe...nu stiu ce sa spun despre acest caz...poate ca oamenii aia chiar au crezut, in fanatismul lor, ca fac bine...asta ar fi si mai tragic decat evenimentul in sine...ca poate mai sunt si alte cazuri asemanatoare care ar trebui sa dea de gandit...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Vorbind de Dumnezeu!!!! wishmaster  295 37.107
Topic inchis Daca totul este o minciuna .. ?
What if ..
Crusher  159 18.371
Replici noi Controversa Holocaustului
Sursa media :Altermedia
candela  8 9.116
Hot Topic (New) TEST al concepţiilor
ierarhizaţi valorile următoare:
SithLord  49 10.865
Hot Topic (New) Atasamente Si animalele au suflet Alethia  162 17.623