sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Pro şi contraceptie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   melanylacrima 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 18 February 2007 - 03:24 PM

:sweating: Mereu mi-am pus īntrebarea: "De ce oare, cei care pot să aibă copii, nu-i fac, iar cei care nu pot avea copii, şi-i doresc cu disperare?"
Apoi, mă īntreb de ce ucidem :D (contraceptive = proavortive) şi după aceea, strigăm īn gura mare că suntem civilizaţi?
Cine poate să-mi răspundă?
0

#2 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 18 February 2007 - 07:16 PM

Vezi postareamelanylacrima, la Feb 18 2007, 03:24 PM, a spus:

:sweating: Mereu mi-am pus īntrebarea: "De ce oare, cei care pot să aibă copii, nu-i fac, iar cei care nu pot avea copii, şi-i doresc cu disperare?"
Apoi, mă īntreb de ce ucidem :D (contraceptive = proavortive) şi după aceea, strigăm īn gura mare că suntem civilizaţi?
Cine poate să-mi răspundă?

īti raspund eu.
Nu exista crima mai mare decat sa aduci pe lume un copil si sa-l abandonezi.
Contraceptia nu e crima ...iar la avort nu ar trebui sa se ajunga.

Dar oricum este exagerat a se vorbi de crimai in cazul avortului ...caci un copil ca sa devina OM nu e deajuns sa se nasca....mai trebuie investit in el ENORM .... multa munca dragoste rabdare si intelepciune pana cand acesta sa ajunga OM!

In ziua de astazi cand populatia planetei a crescut de 7 ori intr-o suta de ani, si se vorbeste de suprpopulare si secare a resurselor planetei .... deja se poate vorbi de Crima si atunci cand aduci pe lume ca un inconstient 10 copii adica atatia cati iti da Dumnezeu!

O planeta care in urmatoarea suta de ani va ajunge la 100 miliarde de suflete ...este o planeta Comdamnata ...iar cei care o vor popula vor fi victimele ...si ale poluarii dar si ale razboaielor de tot felul ...mai ales religioase !

Civilizatia impune controlul nasterilor !
0

#3 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 18 February 2007 - 08:33 PM

Vezi postareaSoimos, la Feb 18 2007, 09:16 PM, a spus:

īti raspund eu.

Dar oricum este exagerat a se vorbi de crimai in cazul avortului ...caci un copil ca sa devina OM nu e deajuns sa se nasca....mai trebuie investit in el ENORM .... multa munca dragoste rabdare si intelepciune pana cand acesta sa ajunga OM!

In ziua de astazi cand populatia planetei a crescut de 7 ori intr-o suta de ani, si se vorbeste de suprpopulare si secare a resurselor planetei .... deja se poate vorbi de Crima si atunci cand aduci pe lume ca un inconstient 10 copii adica atatia cati iti da Dumnezeu!

O planeta care in urmatoarea suta de ani va ajunge la 100 miliarde de suflete ...este o planeta Comdamnata ...iar cei care o vor popula vor fi victimele ...si ale poluarii dar si ale razboaielor de tot felul ...mai ales religioase !

Trist dar adevarat...
0

#4 Utilizator offline   melanylacrima 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 19 February 2007 - 12:44 PM

Nu sunt convinsă că aceste este răspunsul.
Cu toate că īntr-un copil trebuie mult investit, totuşi nu putem să-i negăm prezenţa şi statutul social pe care-l are īncă de la naştere.
Dacă nu ar fi aşa, atunci nici īntreruperea vieţii lui nu s-ar considera juridic "crimă".
Dacă nu este crimă, atunci diferenţa īntre un copil nou-născut şi unul care nu are decāt 12 săptămāni, care este? Să fie oare actul naşterii, singura diferenţă?
Dacă stai să analizezi foarte bine cum acţionează medicamentaţia, sau mai precis, ce anume face ea īn organismul femeii, atunci tragi următoarea concluzie: contracepţie = crimă.

De ce este crimă să abandonezi un copil? Crezi că pentru el nu se găseşte undeva o bucată de pāine? Dar dacă-l omori se mai găseşte undeva pentru el viaţă, eludānd aspectul spiritual?

Apropo de resurse, nu se face astăzi dezvoltare durabilă? Şi, īncă ceva, cum poţi calcula populaţia globului, cānd calculul tău are atātea necunoscute?
Īn urmă cu 100 de ani nu erau atāţia oameni bolnavi de SIDA, cancer, tuberculoză ş.a. Astăzi situaţia s-a schimbat, rata mortalităţii este mult mai mare decāt a natalităţii.
Īn aceste condiţii, nu devine aproare o datorie pentru cei sănătoşi să aducă pe lume copii, care să ridice calitatea materialului genetic pentru viitor?
0

#5 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 19 February 2007 - 01:25 PM

Mereu mi-am pus īntrebarea: "De ce oare, cei care pot să aibă copii, nu-i fac, iar cei care nu pot avea copii, şi-i doresc cu disperare?"
este vorba despre atitudinea omeneasca de a dori ceea ce nu poti avea, dar si de formarea acestei dorinte
la un moment dat in viata iti doresti copii, astepti, apoi observi ca nu se poate si iti doresti cu incapatanare... astfel incat ajungi sa nu iti mai amintesti de momentele din viata ta in care nu ti-ai dorit copii
sau, nu iti doresti copii, copii apar, tu iar nu iti doresti, ei iar apar, tu ii refuzi cu incapatanre... astfel incat ajungi sa nu iti mai amintesti de momentele din viata ta in care ti-ai dorit copii

Apoi, mă īntreb de ce ucidem :P (contraceptive = proavortive) şi după aceea, strigăm īn gura mare că suntem civilizaţi?
civilizatia actuala pare sa implice controlul nasterilor, cu toate ca nu prea este asa
multe familii din tarile civilizate adopta copii din lumea a treia pentru ca nu reusesc sa procreeze...
0

#6 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 19 February 2007 - 10:08 PM

Vezi postareamelanylacrima, la Feb 19 2007, 12:44 PM, a spus:

Īn aceste condiţii, nu devine aproare o datorie pentru cei sănătoşi să aducă pe lume copii, care să ridice calitatea materialului genetic pentru viitor?

Cred ca nimic nu este mai deprimant sa vezi ca oamenii tineri din era informatiei sunt rupti de realitate probabil din cauza ca se informeaza din carti arhaice depasite de vremuri ...si nu sunt in stare sa faca niste simple asocieri logice!
Tu pe ce baza te gasisi sa contesti probleme actuale ale lumii contemporane ..pe baza unor scrieri de acum 2000 de ani?

Lasa omenirea sa isi rezolve problemele ajutata de stiinta si tu da-le sfaturi la cei care se vor naste peste 2000 de ani ...oare vor fi valabile si actuale ptr cei de atunci?
0

#7 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 20 February 2007 - 07:43 PM

Vezi postareaSoimos, la Feb 18 2007, 09:16 PM, a spus:

īti raspund eu.

Si cat trebuie investit ca se devina OM si sa nu se considere crima? 10-20 de ani?Daca il omor pe la 9 ani , nu e crima deci, ca nu e INCA OM...
Poate ca cineva face 10-20 de copii ca are dragoste de copii si, nu in ultimul rand, POATE. Impotentii de azi care stau in fata radiatiilor de la calculator de abia sunt in stare sa faca unul si poate si ala clonat sau in eprubeta... :D
Faza cu planeta condamnata ca au secat resursele E O TEAPA!! Ma scuzi ca zic asa taraneste, nu am un gong de ala chinezesc sa bat acu in el...
Sunt o gramada de inventii care pot usura viata oamenilor, americanii poseda tehnologii superevoluate tinute secret, toate inventiile care ar usura viata oamenilor sunt date uitarii si nu sunt sustinute....S-a lansat la Kogalniceanu, Constanta o racheta NUMAI CU H2O acu cativa ani... elita de care vorbeai , Soimose sta in lux si supralux si altii, the many, stau in saracie. Daca s-a uniformiza asta ar ajjunge pentru toata lumea tot. Chestia cu energie nucleara , petrol e ceva depasit , s-au descoperit multe. Americanii au un proiect numit NESARA, pt abolirea saraciei, da un search. Psihoza asta cu secatuirea resurselor planetei e intretinuta si falsa, sute de tone de mancare se arunca in ocean.
ACEASTA PLANETA E FOARTE BOGATA, ANUMITE "ELITE" SUSTIN STAREA DE SARACIE SI PSIHOZA IN MASA.

E aiurea sa dai ca argument unei persoane care doreste sa aiba copil, chestia cu resursele planetei. Un om trebuie sa aleaga sa nu faca copil numai daca voieste, nu trebuie facute presiuni asupra lui...
0

#8 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 20 February 2007 - 07:54 PM

Soimos tu zici acolo ca in ovulul acela fecundat nu este de fapt un om. Interesant. Ovulul este viu, spermatozoidul asemenea, deci si ceea ce rezulta din unirea lor este VIU, traieste, se misca, vibreaza. Iar apoi noi nu suntem doar trupul. Spiritul isi dface simtita prezenta cu mult timp inainte de a ramane mama insarcinata. Eu l-am simtit cu 9 luni inainte, era langa mine, ii simteam vibratia pe corp. Este o crima si doar pentru ca acele celule sunt vii, cu atat mai mult cu cat nu i se da unui spirit dreptul de a evolua.

"De ce oare, cei care pot să aibă copii, nu-i fac, iar cei care nu pot avea copii, şi-i doresc cu disperare?" Pentru ca exista reincarnare si karma.
0

#9 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 20 February 2007 - 08:07 PM

Vezi postareasamsara, la Feb 20 2007, 09:54 PM, a spus:

Soimos tu zici acolo ca in ovulul acela fecundat nu este de fapt un om. Interesant. Ovulul este viu, spermatozoidul asemenea, deci si ceea ce rezulta din unirea lor este VIU, traieste, se misca, vibreaza. Iar apoi noi nu suntem doar trupul. Spiritul isi dface simtita prezenta cu mult timp inainte de a ramane mama insarcinata. Eu l-am simtit cu 9 luni inainte, era langa mine, ii simteam vibratia pe corp. Este o crima si doar pentru ca acele celule sunt vii, cu atat mai mult cu cat nu i se da unui spirit dreptul de a evolua.

"De ce oare, cei care pot să aibă copii, nu-i fac, iar cei care nu pot avea copii, şi-i doresc cu disperare?" Pentru ca exista reincarnare si karma.

:D Dar unii nu cred in aceste concepte , de aceea si nu au anumite raspunsuri... :roll:
Si eu l-am simtit tot asa cu ceva timp inainte dar nu cred ca 9 luni, mai putin, la un moment dat am negociat cu el, cand sa vina, dar pentru multi astea sunt sf-uri, si acolo or sa ramana ...;)
0

#10 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 20 February 2007 - 08:12 PM

Vezi postareaArcadia2007, la Feb 20 2007, 07:43 PM, a spus:

Si cat trebuie investit ca se devina OM si sa nu se considere crima? 10-20 de ani?Daca il omor pe la 9 ani , nu e crima deci, ca nu e INCA OM...

raspunsul ti-l da legea nu eu

Citeaza

Faza cu planeta condamnata ca au secat resursele E O TEAPA!! Ma scuzi ca zic asa taraneste, nu am un gong de ala chinezesc sa bat acu in el...

Nu trebuie sa bati in gong ..e de ajuns sa sufli in duda ...asa o ineptie zau ca nu am mai auzit ....ai exemplu in fata nasului ca iarna nu a mai fost iarna si ca poluarea distruge planeta si nu faci nici o legatura logica ca e o mare diferenta daca o mie de oameni polueaza planeta sau 7 miliarde o fac!
E atat de grea logica?

Citeaza

Daca s-a uniformiza asta ar ajjunge pentru toata lumea tot. Chestia cu energie nucleara , petrol e ceva depasit , s-au descoperit multe. Americanii au un proiect numit NESARA, pt abolirea saraciei, da un search. Psihoza asta cu secatuirea resurselor planetei e intretinuta si falsa, sute de tone de mancare se arunca in ocean.
ACEASTA PLANETA E FOARTE BOGATA, ANUMITE "ELITE" SUSTIN STAREA DE SARACIE SI PSIHOZA IN MASA.
Ai gasit asa ceva in Biblie?
Mai citeste macar ziarele ...poate vei reusi sa te informezi cat de cat!

Citeaza

E aiurea sa dai ca argument unei persoane care doreste sa aiba copil, chestia cu resursele planetei. Un om trebuie sa aleaga sa nu faca copil numai daca voieste, nu trebuie facute presiuni asupra lui...

Extraordinar .... raman stupefiat
Dupa parerea celor ca tine si cand omori un spermatozoid e crima ....nu-i asa?
Alo politia ...sunt zvonuri ca unii barbati ucid cate 100 000 de oameni la o ejaculare ...si asta e genocid curat!!!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Murim. Bun, si? anomalia  369 43.519
Topic inchis E biserica lacasul domnului sau salasul diavolului?
Hai sa punem realitatea pe cantar si sa cantarim corect!
Soimos  7 5.761
Topic inchis evanghelia dupa iuda-comentarii-download
comentarii+download
menssana1984  1 4.103
Topic inchis Miracolul Coranului in Medicina
intre Coranul cel Sfant Si Stiinta
iman  20 8.321
Hot Topic (New) discutii pe marginea unor citate
...
Cela  37 13.803