sau Inregistrare

• 38 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Responsabilitatea de a avea un copil Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-October 06

Scris 17 February 2007 - 06:46 PM

Vezi postareasamsara, la Feb 17 2007, 06:06 PM, a spus:

Vesperala eu una ma refeream strict la copil, este o mare responsabilitate sa aduci pe lume un copil...

Vezi postareavesperala, la Feb 17 2007, 06:11 PM, a spus:

şi dacă îl înfiezi crezi că e mai mică responsabilitatea???? :tease:

Vezi postareasamsara, la Feb 17 2007, 06:14 PM, a spus:

Da pentru ca daca este copilul tau ii dai si o zestre ereditara cu toate tarele tale fizice, psihice si chiar spirituale.

Vezi postareavesperala, la Feb 17 2007, 06:37 PM, a spus:

nimic din ceea ce zici nu îndreptăţeşte concluzia... doar dacă nu cumva consideri că doar oamenii perfecţi ar trebui să se reproducă şi restul ar trebui împiedicaţi... hm...totul sună a deja vu şi e nazismul pe-aproape.... să înţeleg că atunci când fac un copil trebuie să mă gândesc că mai bine l-aş lăsa pe vecin să îl facă, doar el arată mai ...şi mai.... :crazy: ....ciudat mod de a fi responsabil...

să mai aflăm păreri...cum v-aţi hotărât să faceţi un copil.... ce v-ar putea face să vă decideţi că nu doriţi să aveţi copii???

un banc să destindem atmosfera..:
O balerină superbă, talentată îi zice lui Einstein că doreşte un copil de la el..că ar ieşi copilul frumos ca ea şi deştept ca el...

răspunsul a fost...şi dacă se întâmplă exact invers? frumos ca el şi deştept ca ea??? :roll:

Aceasta postare a fost editata de vesperala: 17 February 2007 - 06:46 PM

0

#2 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 17 February 2007 - 07:45 PM

E o mare responsabilitate un copil, din punctul meu de vedere.
Multi m-au judecat ca sunt prea tanara sa fac unul ba ca nu voi putea fata ba ca trebuie sa mai copilaresc ... :crazy:

Noi am simtit ca vrem unul, parca prea treceau anii pe langa noi, nu ne simteam pe deplin impliniti.

Nu stiu inca ce inseamna efectiv a fi parinte dar faptul de a-l simti ca creste in tine iti da o mare bucurie. Nimic nu se poate compara cu senzatia cand te atinge cand pui palma pe burtica.

Daca aveam o relatie instabila emotional cu partenerul ori o situatie financiara mai precara probabil ca nu as fi vrut bebel. Aparitia copilului nu o vad ca o rezolvare la probleme de cuplu.

E greu sa exprimi in cuvinte ce senzatii minunate iti ofera. E adevarat ca pana nu ai, nu ai cum sa-i intelegi pe cei care au :tease:
0

#3 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 17 February 2007 - 08:30 PM

Vezi postareavesperala, la Feb 17 2007, 09:46 AM, a spus:

să mai aflăm păreri...cum v-aţi hotărât să faceţi un copil....

Nu ne-am hotarit deloc!!! nu am tinut sedinte inainte sa stabilim data de nastere sau sexul copilului ce ar vrea socara sau nici o planificare de familie nu a avut loc .... pe vremuri ???? doar am profitat de placerile vietii, tineretea favorizeaza in toate aspectele "facerea copilului" insa totul a fost firesc. Nu foloseam nimic contra naturii, ne simteam bine si nu franam deloc!!!
N-am luat nici lectii prenuptiale sau sfaturile medicului nu ne interesau deloc!!! Mergeam dupa cum dicta inima !!!

Vezi postareaMireluţa, la Feb 17 2007, 10:45 AM, a spus:

Multi m-au judecat ca sunt prea tanara sa fac unul ba ca nu voi putea fata ba ca trebuie sa mai copilaresc ... :tease:

Sterge de pe lista cunostintelor persoanele care-ti vorbesc in asa fel !!! La mine n-ar mai intra in casa dar nici nu le-as mai saluta!!! Nu asculta de ce poate debita fiintele umane ca tu-ti traiesti viata ta cum vrei !!!

Pune piciorul in prag si trage linia rosie *de pe acum!!! - *trecerea liniei interzisa!!! pentru multi in casa.

Invidiosi, rautaciosi, bolnavi la minte o gramada mare!!!

Sa nu cumva sa pierzi somn (vorba vine) sa te stresezi din cauza acestori binevoitori! N-am auzit inca din asta, jur!

A fi insarcinata este o stare unica in viata femeii, o placere divina !!!
0

#4 Utilizator offline   analopes 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 23-February 07

Scris 23 February 2007 - 08:55 PM

Vezi postareaMireluţa, la Feb 17 2007, 07:45 PM, a spus:

E o mare responsabilitate un copil, din punctul meu de vedere.
Multi m-au judecat ca sunt prea tanara sa fac unul ba ca nu voi putea fata ba ca trebuie sa mai copilaresc ... :bataita:

Noi am simtit ca vrem unul, parca prea treceau anii pe langa noi, nu ne simteam pe deplin impliniti.

Nu stiu inca ce inseamna efectiv a fi parinte dar faptul de a-l simti ca creste in tine iti da o mare bucurie. Nimic nu se poate compara cu senzatia cand te atinge cand pui palma pe burtica.

Daca aveam o relatie instabila emotional cu partenerul ori o situatie financiara mai precara probabil ca nu as fi vrut bebel. Aparitia copilului nu o vad ca o rezolvare la probleme de cuplu.

E greu sa exprimi in cuvinte ce senzatii minunate iti ofera. E adevarat ca pana nu ai, nu ai cum sa-i intelegi pe cei care au :yes:

:spiteful: Te felicit pentru faptul ca ai luat decizia si ai facut un copil, chiar daca oamenii spun ca ar fi prea devreme. Daca ai facut acest lucru inseamna ca ti-ai asumat o responsabilitate si aceast lucru este demn de admirat.

Pentru ca imi dai impresia ca esti o persoana responsabila, vreau sa-ti propun o oferta de job foarte buna si care te poate ajuta sa ai un venit si in acelasi timp sa ai posibilitatea de a avea grija de copilul tau.
[...]
0

#5 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 24 February 2007 - 08:27 PM

Ooo ti-am dat idee de topic :flowers:
0

#6 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 February 2007 - 08:31 PM

Vezi postareasamsara, la Feb 24 2007, 08:27 PM, a spus:

Ooo ti-am dat idee de topic :flowers:

topicul a apărut chiar în timpul discuţiei din CHAT III.... ca să nu se irosească printre alte banalităţi, şi ca să nu stricăm atmosfera de şagă printr-o discuţie mult prea serioasă...

eu nu am copil încă... iar chestiunea în sine cred că interesează multe alte cupluri.
0

#7 Utilizator offline   Pruncul 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-January 07

Scris 25 February 2007 - 09:56 PM

Vezi postareavesperala, la Feb 17 2007, 06:46 PM, a spus:

să mai aflăm păreri...cum v-aţi hotărât să faceţi un copil.... ce v-ar putea face să vă decideţi că nu doriţi să aveţi copii???

un banc să destindem atmosfera..:
O balerină superbă, talentată îi zice lui Einstein că doreşte un copil de la el..că ar ieşi copilul frumos ca ea şi deştept ca el...

răspunsul a fost...şi dacă se întâmplă exact invers? frumos ca el şi deştept ca ea??? :crazy:

Toti ne dorim de toate,ne dorim tot felul de lucruri si pe urma vedem ca nu prea avem ce sa facem cu ele.Ne dorim un animal si pe urma nu stim cum sa scapam de el.
Daca cu cele de mai sus nu este o mare nenorocire daca dam chix,cu copiii este cu totul altceva.Este absolut normal sa ne dorim copii dar se pune intrebarea:SUNTEM NOI CAPABILI SA CRESTEM UN COPIL ?
Iata cateva conditii ce mi le-am impus eu si am reusit sa fac din fiul meu un om ce-l admira toti cei ce-l cunosc:
-Sa fi altruist,sa fi capabil sa dai copilului tau ultima bucata de paine si tu sa-i spui zambind ca tie nu-ti este foame!
-Sa te instruiesti suficient despre cele ce are nevoie un copil: Alimentatie si educatie in special
-Sa fi un exemplu pt. copilul tau.Copilul nu se creste cu sfaturi(vorbe) ci cu fapte(exemplu personal)
-Sa-l supraveghezi neobosit zi si noapte si sa-i conduci pasii pana la maturitate tinand cont numai de binele lui si nu de ambitiile tale.
-Cand scopul a fost atins sa te retragi in umbra si sa-ti admiri opera fara sa ceri nimic de la ea.

Aceasta postare a fost editata de Pruncul: 25 February 2007 - 10:00 PM

0

#8 Utilizator offline   Schimbarea Perceptiei 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-February 07

Scris 26 February 2007 - 07:06 PM

Multi fac copii ca sunt plictisiti de ei insisi (ca prea trec anii, egosim maternal pentru senzatii noi)... well, daca e doar asa mai bine si-ar lua un caine.

Ai ce sa-i oferi ? O casa, bani de studii, relatii ?
Ai un ADN bun (esti inteligent, arati bine, nu ai boli cronice) - merita sa lasi o dara biologica dupa tine ?
E o lume chiar asa misto in care trebuie musai sa mai tragi si p'altu dupa tine ?

a si nu-mi da bullshit religios si de iubire... ca alea sunt armele cu care va tin in ignoranta - de smilleing depresants ai auzit ?

Ce e un copil - un viitor sclav pentru corporatii si guverne intr-o lume totalitara globalizata. Mai sunt doar 5 ani.

Aceasta postare a fost editata de Schimbarea2012: 26 February 2007 - 07:18 PM

0

#9 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 26 February 2007 - 07:17 PM

Vezi postareaSchimbarea2012, la Feb 26 2007, 07:06 PM, a spus:

Ai un ADN bun (esti inteligent, arati bine, nu ai boli cronice) ?

ciudat...astea nu sunt ereditare.... :lol:
0

#10 Utilizator offline   Schimbarea Perceptiei 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-February 07

Scris 26 February 2007 - 07:28 PM

da mosu' boli cronice daca are mama in timpul sarcini afecteaza dezvoltarea plodului
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 38 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi AFTER-SCHOOL
Scoala de dupa scoala? E singura solutie!
balena  3 2.937
Hot Topic (New) Cei 7 ani de acasa.
Au sau nu importanta?
New Task  161 12.159
Replici noi Surorile si fratii, un chin? Artemis_Dida  12 6.473
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Dreptul de a fi mamicuta * * * - -
Cate forumiste sunt gravidute sau au bebei acasa???
OacOac  1.770 131.885
Hot Topic (New) Ce se va alege dintr-un copil ciudat?
Noi ca parinti sau ca frati, ce putem face pt ei?
catherinedeneuve  40 4.431