sau Inregistrare

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Credinta... manipulare in masa... Evaluare topic: - - - - -

#171 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 04 September 2006 - 06:01 PM

Vezi postareaBigDefender, la Sep 2 2006, 05:32 PM, a spus:

Raspunsul vi l-am dat la ''Sectele crestine''!

Credinţa ortodoxă, sfântă Maica noastră, a cărei mare şi sfântă moştenire este la fel de nepreţuită ca şi sufletul nostru, se află astăzi la o mare şi decisivă răscruce. Pe partea bună, avem în faţă numeroase posibilităţi de misionarism, pe fiecare continent, dar şi în ţara noastră. Cu ajutorul mijloacelor moderne de comunicare, mulţi oameni pot ajunge să cunoască Ortodoxia şi ce învaţă ea. Iconografia bizantină este tot mai cunoscută şi mai respectată în lume; în acest fel, sfintele noastre icoane fac minunata lucrare a unei propovăduiri tăcute. Odată cu căderea Cortinei de Fier, credincioşii din fostele ţări comuniste (85% dintre toţi ortodocşii) se bucură de libertatea de a vorbi şi a trăi Credinţa, trezirile duhovniceşti din Rusia, România şi din alte state fiind încurajatoare. În alte ţări, ca Australia, Uganda, Sicilia şi State Unite înfloresc comunităţi ortodoxe, existând o revărsare a harului şi milei lui Dumnezeu în viaţa personală a credincioşilor. Mai mult, diferite grupări creştine cercetează acum Creştinismul istoric şi se apropie tot mai mult de Ortodoxie.
Pe partea rea a lucrurilor, nu se poate nega faptul că duhul veacului nostru este unul al materialismului, hedonismului, egoismului şi rătăcirilor religioase fără ţintă – o antiteză a renaşterii duhovniceşti. Exclusivitatea etnică şi conflictele dintre jurisdicţii ameninţă integritatea mărturiei ortodoxe. În America există o mare lipsă de monahi şi monahii şi, atât timp cât ţintele duhovniceşti sunt înăbuşite de preocupări seculare şi băneşti în multe biserici, puterea Ortodoxiei şi mărturia ei către lume vor fi afectate. Sufletele noastre şi ale copiilor noştri sunt primejduite de o cultură materialistă, falită din punct de vedere moral şi seacă din punct de vedere religios, care pătrunde tot mai mult în ţările ortodoxe.
Liniile de luptă sunt deja stabilite, iar răspunsul nostru către Hristos are de-a face cu viitorul Bisericii şi al lumii în care trăim. Nu e vreme să ne eschivăm sau să deznădăjduim. Atunci când un teolog i s-a plâns Sf. Nicolae Velimirovici (†1956) în legătură cu lipsa credinţei din ziua de azi, el a primit următorul răspuns:
„Există un adevăr amar în scrisoarea ta. Totuşi, piară de la noi deznădejdea. Deznădejdea este zestrea morţii pe care necredincioşii o primesc atunci când se cunună cu moartea. Au fost vremuri şi mai grele pentru Biserica lui Hristos, dar ostaşii nu au căzut iar lupta nu a fost pierdută. Citeşte numai zugrăvirea pe care o face Sf. Vasile treburilor din Biserică şi din lume (veacul al patrulea), un tablou negru asemenea unei nopţi negre pe o mare învolburată. Se părea că vine sfârşitul lumii şi că aduce judecata lui Dumnezeu. De atunci au trecut 16 veacuri. Nu numai că credinţa creştină nu a pierit, dar lumina ei a acoperit întreaga lume şi a pătruns până în cel mai ascuns colţ... Va ucide necredinţa Credinţa lui Dumnezeu? Această întrebare şi-a pus-o Apostolul lui Hristos în primele zile ale unei istorii vechi astăzi de 19 veacuri. Aceste veacuri au adeverit privirea lui luminoasă în viitor. Să ai şi tu această bună încredinţare apostolică faţă de viitorul Creştinismului.
0

#172 Utilizator offline   scorpi_on 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Mirckuitori
  • Inregistrat: 26-August 06

Scris 27 September 2006 - 11:48 PM

Vezi postareacrystyann, la Feb 25 2005, 03:00 AM, a spus:

Credinta...Adam si Eva...cele 10 porunci.....ce credeti despre ele....??
parerea mea sincera este ca acestea pot fi puse langa povestile cu Ali Baba si cei 40 de hoti, Lampa lui Alladin sau Punguta cu doi bani (grei)....
eu cred ca toata aceasta mare pacaleala este un mijloc de manipulare in masa...un mod de a pacali omul sa mai contribuie la bunastarea unor smecheri (a se citi popi , de la teoctisti la papa).....deci......totul este un mare fas..un fel de scamatorie bazata pe inocenta si increderea oamenilor...
deci..intrebarea acestui topic este...Ce este religia?Manipulare in masa sau adevar ?

parerea mea e ca religia e un lucru adevarat dar..pe care unii il folosesc pentru manipularea populatiei
0

#173 Utilizator offline   scorpi_on 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Mirckuitori
  • Inregistrat: 26-August 06

Scris 28 September 2006 - 12:07 AM

Vezi postareaCrystal_C, la Mar 12 2005, 01:09 PM, a spus:

Da-mi exemple! :crazy:

Poi....ce sa-a intamplat la world trade center...e tot din cauza religiei.
0

#174 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 28 September 2006 - 12:10 PM

Vezi postareascorpi_on, la Sep 28 2006, 01:07 AM, a spus:

:senile:
inca mai exista oameni care cred asa ceva? da, este vorba despre religia...banului, probabil, ca la alt tip de religie implicata in dezastrul ala nu ma duce mintea.
0

#175 Utilizator offline   dementor 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 30 September 2006 - 01:07 AM

Vezi postareascorpi_on, la Sep 28 2006, 01:07 AM, a spus:

se gaseste pretext pt orice

Vezi postareadilan, la Sep 1 2006, 10:02 AM, a spus:

Religiile sunt in general niste sarlatanii! Nu si credinta sincera in Creator! Intre religie si credinta nu e nici o legatura.
Faptele care sustin Credinta e suficient sa fie pozitive si ata, orice experienta de viata trebuie sa fie pozitiv rezolvata si asta ajunge. Dumnezeu nu este ceausescu cel paranoic sa aiba nevoie sa-i faci sluj zilnic si sa-l preamaresti tot timpul, cel care pretinde sa fie slavit zilnic ca Dumnezeu nu poate f decat satana!

asta vrea diavolul sa crezi
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 18 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Agresivitatea religioasa
cum ne comportam cu fanaticii (religiosi) din jurul nostru?
dan-marius  860 76.935
Topic inchis Interviu cu Înalt Prea Sfinţitul Gennadios Chrysou
Interviu
inmemoriam  0 3.488
Topic inchis cu sau fara dumnezeu viata merge inainte,sau nu?
tu in ce sau in cine crezi?
urmarita  10 6.770
Topic inchis Maine este Duminica si Biserica Ortodoxa da mancare pentru viata vesnica Dimineata  4 1.970
Topic inchis Atasamente Sfarsitul lumii si al pamantului in 2008. Gelupanda  264 21.710